Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е Магреб и къде се намира?
Какво представлява заушката и как се лекува?
Как се чувстват арабите към европейците?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е Магреб и къде се намира?
Магреб е термин, използван за обозначаване на региона, състоящ се от Мароко, Алжир и Тунис, разположени в Северна Африка. Тези страни са били под френско владичество и са обитавани от различни местни племена като бербери, вестготи, финикийци, гърци и римляни. Магреб е регион в Северна Африка, който включва държавите Либия, Мароко, Алжир, Тунис и Мавритания. Този регион е известен с богатството си на история, култура и география. Той се простира от западната част на Либия до Атлантическия океан на запад и от Средиземно море на север до пустинята Сахар
-
Какво представлява заушката и как се лекува?
-
Как се чувстват арабите към европейците?
Чувствата на арабите към европейците могат да бъдат смесени, но обикновено са гостоприемни и отворени. Въпреки това, някои може да изпитват ревност или предразсъдъци, особено когато става въпрос за съжителство с европеец. Много араби обаче са толерантни към чужденците и ги посрещат с готовност, което се счита за престижно в общността им.
-
Как се приготвя арабският кус-кус?
-
Какво е общото отношение на арабите към българите и как се възприемат българите в сравнение с други националности от арабите?
Да ви кажа честно малко е стряскащо това което сте писали за арабите и как тук е по един начин там по друг. Аз и без това се учудвам на някои неща коите се случват между мен и моето масри а сега още повече се замислям. Не за това дали ме обича или аз го обичам но дали заедно ще имаме бъдеще ако живеем в Египет.
Уж е свободомислещ и модерен но кой знае какво си мисли- ти само ела а пък ще видиш
на всички 

иначе той има едни приятели-семейство и момичето е много мило,аз много ги харесвам и двамата. скоро си говорихме с нея и тя много ми се смее,като и казвам,моя любим как ме стряска. той ми показва,че едва ли не ще ходя като бабите,а тя ми показва и разказва съвсем друго. нейната коса се вижда от кърпата, ходи с различни обувки,не с бързоходките, облича се с нашите дрехи,но не чак описани по тялото... но има нещо много важно,че тя е от Техеран. а в столицата е по-модерно,по-либерално. аз го питах при тях по-демократично ли е или като в малките градове,той отговори,че май не е чак толкова демократично. и пак повтаря, да не чета такива неща и да си създавам мнение,преди да съм била. а на мен все ми се иска той да остане тук да живее. няма да сме на улицата,ще живеем по-спокойно,без техния режим... но сега не предстои такъв проблем. аз просто се интересувам,няма как. ако ми предстои някой ден да ходя в такава страна,трябва поне да съм информирана и психически да съм се подготвила за промяната,пък ако ще и за кратко да е. 

Но да не забравяме,че аз не съм тук пришълец. Имам това-онова. Няма да останем на улицата,колкото и да са против роднините ми. даже с баба ми бяхме измислили вариант да направим и стоматологичен кабинет,само и само аз да не заминавам никъде. но после малко се обърнаха нещата и сега всички са крайно против тази връзка. Неговата мечта е да живее другаде,не в Иран,нито в Дубай. Дори скоро обсъждаха с брат му,че трябва да проучат въпроса и дали ще можем да се преместим там. но аз предпочитам да си остана тук. тук имам всичко. защо да работя в чужда страна за ипотека на къща,за кола,като тук имам 2 апартамента, от по-малко от месец баща ми ми купи и кола... защо да се затормозявам да живея на хиляди километри,да се връщам рядко в България и да се боря за нещо,което и тук не ми липсва. едни такива въпроси ми се въртят в главата. но някой ден ще трябва да поговорим и да погледнем нещата по-обективно,а не само да се правим на националисти и да си държим на "нашето".