Този магреб ни взе сърцата,но ни върна красотата!15 -а тема

• 22 642
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
  • по пътеката
аз от вси4ки съм ги виждала по ходилата на местните! линда имаше от джерба едни само ,4е детски, 2 г ги носи, голям мерак й бяха!
а извезаните са винаги търсени по моя край, остри с ток4е или без и тип джапанки, с един пръст, с дрънкулки и разни връзки, мъниста и украси! кожените са ве4е от магазините и са си нормални 4ехли ил и с дървена подметка или на пирон4е ток4е!за мокасините не намерих снимка ,а те са най-масови!

# 76
Тук ми се смееха преди години,че си купувам кожени чехли от Медината.
Чудеха ми се как ги харесвам. В Сус няма да видиш с такива чехли.
Ето подобни на тези,масово се носят.
http://www.tunisie-annonce.com/upload/Photos2008/36309_20090426_225231_1.jpg
http://www.chaussure-femmes.com/wp-content/uploads/image/varina%20ferragamo.jpg
http://cache.sarenza.com/_img/productsV4/0000009745/HD_0000009745_3312_09.jpg

[url]http://i15.ebayimg.com/01/i/001/48/82/a13f_35.JPG][http://picnicb.ciao.com/fr/15289371.jpg/url]
[url]http://i15.ebayimg.com/01/i/001/48/82/a13f_35.JPG

# 77
Здравейте всичките момичета   bouquet
 Досега четох че два дена нямах възможност  ooooh! Да ви кажа честно малко е стряскащо това което сте писали за арабите и как тук е по един начин там по друг. Аз и без това се учудвам на някои неща коите се случват между мен и моето масри а сега още повече се замислям. Не за това дали ме обича или аз го обичам но дали заедно ще имаме бъдеще ако живеем в Египет.  newsm78 Уж е свободомислещ и модерен но кой знае какво си мисли- ти само ела а пък ще видиш  hahaha
Но информацията която давате е много ценна и интересна а в спора се ражда истината така че много ви благодаря защото наистина много ме интересува как се живее в арабска страна
Много  Hug на всички

# 78
  • по пътеката
а да,аз нали съм в сезона, да пантовките са много носени,младите направо ги обожават!ама мокасините  нещо не им намирам снимка,мисля,4е за тях говори и паулина!
http://www.geox-bourgogne.com/img/chaussures_femmes/mocassin2g.jpg
такива харесват пове4ето жени, дори 4ужденките ги намират за най-удобни за ходене на  дълги разстояния!
никито, наистина трябва да е супер модерен и непрактикуващ религията или християнин ,4е да си малко споко,4е няма да се наложат нормите на средата!ами  4естно едно деколте и къда пола сред джебите и фуларите и може да се по4увстваш малко неловко, ако не си курназ мацка! онзи ден се запитах късите панталонки за моми4ета как се приемат,4е линда я слагам с такива и се 4уват неодобрителни възгласи ,идеята е да не и по4ернеят краката!
аз нали по топлото ходех с фулар,каскета  ми е отворен ,козирка ли му се вика и ми грее темето, та малко стряскащ им дойде на тях да видят европейка в моя вид, ама нека си разнообразя имиджа, може рейнтингът да ми се вдигне!пак си е вид адаптиране, възприемане и неконтриране на разли4ията ни с другите жени тук!сега  трябва да се харесам с капела и да се престраша да си взема една!много ме  изкушават!

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 21:13 от marsy

# 79
Изчетох.....
Интересно ми беше

Марси- поддържам написаното ....

Паулина- земляче  Hug  разбери само едно......те НЕ са лоши нашите мъже,само че МНОГО ама много по-друг начин са Расли и Пасли.Казвам го с най-добри чувста...и Дай Боже твоята Любов да се увековичи в един такъв съюз,като на пишещите тук Дами....за да усетиш,че понякога Компромиса е наложителен,НО......Понякога!Има си и Лимит-както казва Шеки,Дидона,Марси.....всеки скача според тоягата.Хубаво е да си запазиш Твоето,това което ТИ харесваш,исках,обичаш....защото-от опит ти споделям-на арабина му е в кръвтта да върти ,да суче,да обяснява...вода ще ти носи всеки път и ти все няма да се апиеш....Кара,кара и АКО не Усети насреща си Личност.....може и да мине през теб без да те забележи.

Има много Смесени Бракове-както пише Дидонка-намерили Златната Среда Hug  bouquet
То-във Брака това май-май е Ключето.....

Иначе-ето..ние живеем в европейска страна.Схванах че късите рокли и поли само ми развалят деня...а и ми се е случвало в началото да си отнасям Покана...точно от араби! Възприемат го като ...търсеща Жена....Малко е обидно това за туристките...Жените подскачат с едни маратонки и къси гащета-особенно гермаки,американки....И се чудят Що така тия мъже-особенно младоци без уредени документи Нараво Ги изпиват с очи......Всеки си има Своето Възпитание-ето!!!И оттам и парадокса,и обидите понякога,и  недорязуменията...

Там...там е много много относително.Както казват Дидона и Марси...зависи си Къде си?
АЗ бях в Алжир-в малко градче...немислимо беше да пристигна с малкото си бебе-тоест женена жена и да не нося джалеба и фулар.Остави,ами искаха  и на носа покривала...което Другаря не знам как успя да откаже.
То е просто за Честта на семейството това.....не е за да те правят мюслим-макар че много биха ти се зарадвали ако се решиш.
Но ,там където е Белбейка-жалко че е погълната от бебчо...та-това е столицата...там е друга работа.Там,жената е шофьорка,сортува,облича се като нас....Зави си много и от МАНТАЛИТЕТА на семейството.
Хора-доктори,инжинери-учили....имат друго виждане..и все-пак не чак толкова разкрепостено ....

Чехлите-бабуш...носет ги тук из квартала.Джалебаа и Абаята също....особенно лятото и по рАМАДАН.
нОСЯТ ВСИЧО...И ТЕХНИТЕ СИ ДРЕХИ,И ДЪНКИ И ТЕНИСКА.вЯРВАЩИТЕ ОБАЧЕ ГЛЕДАТ ДА СИ ПОКРИЯТ ДУПЕТО С ДЪЛГА ТЕНИСКА...ДВОЙКИТЕ ОБРАТНО-НОСЯТ ПРИЛЕПНАЛО,ЗА ДА СЕ ОЧЕРТАЯТ ФОРМИТе.
Всичко с Възрастта си

Кате-Привет Hug Радвам се че четеш  ...пиши!Как си?Къде с?Как е мъжа и семейството?

Никито- стряскащо е......да!Ама е хубаво да се знае,да се очаква....ако ти дойде до главата.Така ще заобиколиш камъка по пътя Hug

# 80
Марси,търсих и аз мокасинки,но не намерих.
Много ги носят,дори и сега,когато вече е топло.
Аз ако си сложа кърпа,ще съм първата в семейството. hahaha
Никой не е забраден,дори и свеки. Grinning
Приятелките ми тунизийки,също.
Ще утрепа рибата,ако ги изпреваря всички. Joy

# 81
Далка,много си права! Hug Peace
Хубави съвети даваш! Peace Подкрепям те с 2 ръце!  Peace

# 82
Аз съм чела доста за Иран, жени,които са били там също са ми разказвали и почти нищо ново не чух. говорила съм с моя приятел въз основа на всичката ми информация и той малко се дразни и все казва,че когато отида , ще видя как е и ще си направя моите изводи и впечатления. казвал ми е,че семейството му е по-либерално, но пък от друга страна майка му щяла да ми казва,как да се обличам и какво да нося. аз не го приемам с толкова лошо това нещо,а по-скоро че тя ще гледа да не изложа семейството им. те са голям род, голямо семейство и такива неща винаги се гледат. пък и без това в Иран е много строг режима. има "нравствена" полиция и обикалят с мегафони и правят забележки. не може да ти се вижда косата изобщо от кърпата,не може да хванеш мъж за ръка по улицата,никакви интимности, забранили са вече и по-западния вид на младите хора-да не носят тесни абаи и манта и големи слънчеви очила,на момчетата е забранено да си махат космите между веждите, да си правят модерните за нашите момчета прически... наистина е много строго. той май не иска да ме стресира с такива уточнения,пък и ако не ходя,какво значение ще има за мен това. аз си правих един ден майтап с него,че ако майка му ме види,как ходя с деколтета и поли, ще го попита"сине, къде я намери тази шармота" (май така беше думата за к..рва)  Joy а той не го приема много на майтап и се цупи. еми така де! майтап да става. Wink иначе той има едни приятели-семейство и момичето е много мило,аз много ги харесвам и двамата. скоро си говорихме с нея и тя много ми се смее,като и казвам,моя любим как ме стряска. той ми показва,че едва ли не ще ходя като бабите,а тя ми показва и разказва съвсем друго. нейната коса се вижда от кърпата, ходи с различни обувки,не с бързоходките, облича се с нашите дрехи,но не чак описани по тялото... но има нещо много важно,че тя е от Техеран. а в столицата е по-модерно,по-либерално. аз го питах при тях по-демократично ли е или като в малките градове,той отговори,че май не е чак толкова демократично. и пак повтаря, да не чета такива неща и да си създавам мнение,преди да съм била. а на мен все ми се иска той да остане тук да живее. няма да сме на улицата,ще живеем по-спокойно,без техния режим... но сега не предстои такъв проблем. аз просто се интересувам,няма как. ако ми предстои някой ден да ходя в такава страна,трябва поне да съм информирана  и психически да съм се подготвила за промяната,пък ако ще и за кратко да е.

# 83
  • по пътеката
определено трябва да се иде и види, вси4ко хубавото, лошото, и да се остане пове4е от обикновено гости, 4е тогава си показват мурафетите!

# 84
Наистина такива модели носят, мокасини или тип балеринки- с една дума: бързоходки.  Laughing
Но мъжете държат на марката и на модата в момента не само за обувки. Naughty
Марси, какво толкова и се чудиш на шапката- взимай да ти е от полза, пък другото не го мисли.  Peace
Дидонче, ще докараш някои инфаркт на родата, недей така. Laughing
От сърце ти се радвам на брака, който имаш.  Hug
Това, което сте постигнали като хармония, разбирателство и толерантност трудно се постига в собствената ти страна със сънародник, пък какво остава за други култури.    bouquet
Пример сте за това как човек ако иска, може да намери баланс в отношенията. Peace
А това, че си хубав човек си личи от постовете ти. Heart Eyes Wink
Далка  bouquet
Никито, няма от какво да се стряскаш- това са неща от живота видени през погледа на нашите момичета....
Всяка страна и манталитет имат своите особености. В България на село да отидеш ще намериш един куп неща различни от тези, които ти правиш, а какво остава ако смениш държавата... там цял букет от новости те очаква.
Въпросът е дали човек е готов да ги приеме и до каква степен... там вече всеки си преценява. Peace
Паулина, въпрос на чест е мъжът да може да ти осигури дом и всичко необходимо за нормален живот без лишения. Peace
Може би твоят приятел не вижда такава възможност за това у нас, за сметка на неговата държава.
Права е Марси- отиди, постой, виж, добий собствени впечатления, които после да разказваш, защото всичко е индивидуално.

# 85
  • Varna
Далчееее Hug Муцкеее за утре да ви пожелая всичко да мине по мед и масло и малкото ти бижу да не усети болка. Ей до преди малко му гледах снимките на мамин сладък.  Само е за гушкане и мачкане Hug
Много сте хубави на снимките, да знаеш не ти правя вятър. Ако не ми бяха харесали просто щях да си премълча. А ти на снимката със черно червената рокля си направо мама убиец newsm10
Дидончик Hug Душеее много  пораснало същровището беее. Много ама мнаго убавичко малко Шейхче пу,пу,пу. Дидонкааа много ще го преследвата мУмИтИИИ. Ама като гледам той от тези дето не се дават лесно. Дете със характер е!
Как е бебката? А ти как се чувстваш? Стана ли много горещо там?
Марселинка Hugвидях там едни много хубави кремави мокасини. Да ти кажа хич не са лоши и на мене ми харесаха и ич не са бабешки. Ти как си бе Душата, как е Линдичката, мъчили се много детенце?
Албиииии Hug
Шакирчеййййййййййй Hug Как е момата със коприненото дупеееееее? А ти как сиииииии?

Мои Магребски приятелки това е за вас със най големите ми симпатии
http://www.youtube.com/watch?v=xxHh6a1XwM0  Hug

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 22:47 от DELTA_DELTA

# 86
Алба, аз днес писах това,че той учи и не работи. живее с парите на баща си. всеки нормален мъж с достойнство иска да осигури на жена си всичко,за да се чувства тя и семейството добре. Simple Smile Но да не забравяме,че аз не съм тук пришълец. Имам това-онова. Няма да останем на улицата,колкото и да са против роднините ми. даже с баба ми бяхме измислили вариант да направим и стоматологичен кабинет,само и  само аз да не заминавам никъде. но после малко се обърнаха нещата и сега всички са крайно против тази връзка. Неговата мечта е да живее другаде,не в Иран,нито в Дубай. Дори скоро обсъждаха с брат  му,че трябва да проучат въпроса и дали ще можем да се преместим там. но аз предпочитам да си остана тук. тук имам всичко. защо да работя в чужда страна за ипотека на къща,за кола,като тук имам 2 апартамента, от по-малко от месец баща ми ми купи и кола... защо да се затормозявам да живея на хиляди километри,да се връщам рядко в България и да се боря за нещо,което и тук не ми липсва. едни такива въпроси ми се въртят в главата. но някой ден ще трябва да поговорим и да погледнем нещата по-обективно,а не само да се правим на националисти и да си държим на "нашето".

Благодаря,че се поровихте в сайтовете за обувки.

# 87
Алби,понеже са ми мили Heart Eyes ,ще им спестя инфаркта! hahaha
На теб ти пожелавам,също един такъв хубав брак,като моя! Hug  bouquet  bouquet
Това,което съм постигнала,не е било много лесно.Пък и в продължение на много години.
Аз в началото гледах доста критично всичко тук,макар  че бях идвала много пъти за по
много време.Въпреки това,когато идваш на екскурзия,или почивка е едно,а да живееш
постоянно в арабска държава е съвсем друго.Изморих се много,изморих и мъжа ми.Непрекъснато правех
сравнения и общо взето трудно се адаптирах.В един момент реших ,че това вреди и на двама ни.
Погледнах нещата от друг ъгъл и с друго око.Определено и времето прекарано тук ми помогна,а
най-вече мъжа ми.Сега се чувствам съвсем различно от колкото през 1-та и 2-ра година прекарани тук.
Така,че мили момичета,мислете много!Любов ,любов,но винаги едно на ум!
Важно е човека до вас да е добър и разбран и да ви уважава,с другото се свиква.

# 88
значи като нямаме едно мнение по въпроса ,моето е враждебно  newsm78,

не е въпроса в различното мнение,а в начина, по който се изрази и "тона",с който го написа. стори ми се,че е враждебен. а за

1-Ти как разбра тона ми  ,само това не можах да разбера и какво му има ,скакъв тон да пиша ,айде покажи ми  Rolling Eyes

2-Повече няма да си пиша мнението ,заЩото май не съвпада с това на много хора ,не разбирам заЩо тогава пишете по форуми ,направете си една обЩност и там си се разбирайте като не искате да чувате различни ,КРАЙНИ И връждебни мнения

3 то последно ,Паулинке ти май дойде да разваляш добрия тон в темата ?тук всички доста добре си се разбираме и всяка дори и да не е съгласна с неЩо ,не се съди и упреква заЩото видиш ли тя мислела различно ...

аз ви оставям да си гукате на спокойствие и тук Ще спра да пиша ,Щото на някои Хора май им преча  Crazy

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 22:52 от Shakira26

# 89
добър вечер , вашата тема е доста интересна и тук ме доведе любовта и интереса ми към арабската  кухня.  и си позволявам да се намеся дано не ви бъде неприятно .
живея в на север по стечение на обстоятеклствата най близките ми приятели са иранци .
признавам че никога не се бях сблъсквала с техня бит и култура 
но те ме накараха да се влюбя в персииската култура  първо с кухнята малко еда с екаже че я обижавам
после с това че срещам чудесно мило и приятелеко искренно отношение към мен .

моите наблюдение живееки  в близост с тях :
е че са много чистоплътни и възпитани хора ,
от техеран са цялото семесйтво ако това има значение и това което най много ме впечетли е че в дома командва жената .
мъжа носи парите жената казва кое къде и как . много са религиозни но в иран , на чужда  територия с мерак махат кърпите и се кипрят с най модерни и вталени дрехи . моята  приятелка има 6 сестри  /само дъщери са/ много са красиви. като идват на гости  съм свидетелна на  страхотно преобразяване  .позволяват си да ходят по европесйки и го правят с голяма лекота а са възпитавани в арабски обичаи и порядки ,там си ходят с кърпи , знам защото редовно гледам снимки .
много мога да разказвам за иранците  но не искам да се натрапвам отще с първия пост

Общи условия

Активация на акаунт