Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е Магреб и къде се намира?
Какво представлява заушката и как се лекува?
Как се чувстват арабите към европейците?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е Магреб и къде се намира?
Магреб е термин, използван за обозначаване на региона, състоящ се от Мароко, Алжир и Тунис, разположени в Северна Африка. Тези страни са били под френско владичество и са обитавани от различни местни племена като бербери, вестготи, финикийци, гърци и римляни. Магреб е регион в Северна Африка, който включва държавите Либия, Мароко, Алжир, Тунис и Мавритания. Този регион е известен с богатството си на история, култура и география. Той се простира от западната част на Либия до Атлантическия океан на запад и от Средиземно море на север до пустинята Сахар
-
Какво представлява заушката и как се лекува?
-
Как се чувстват арабите към европейците?
Чувствата на арабите към европейците могат да бъдат смесени, но обикновено са гостоприемни и отворени. Въпреки това, някои може да изпитват ревност или предразсъдъци, особено когато става въпрос за съжителство с европеец. Много араби обаче са толерантни към чужденците и ги посрещат с готовност, което се счита за престижно в общността им.
-
Как се приготвя арабският кус-кус?
-
Какво е общото отношение на арабите към българите и как се възприемат българите в сравнение с други националности от арабите?
) ,дали мюсюлманите държат на религията си повече от нас ,ами Ще ти кажа ,че и това е доста относително .Изчети корана да видиш и там има като 10 те божи заповеди и ти сама прецени 

) на живот, жената се успокоява, че ''не е толкова зле, колкото си е мислила'' преди. 
наистина всеки има своето мнение и едва ли форумите ще го променят. в другия форум има 1-2 жени,които като прочетат нещо за религията си веднага настръхват и се почват едни обяснения.... но има и крайно против исляма. аз Корана съм го чела 2 пъти и мисля,че съм запозната,какво пише в него. но да ти кажа, всеки след като прочете Библията или Корана започва сам да си ги тълкува и различни текстове са го трогнали и стигнали до вътрешните му разбирания. снощи това коментирах с баща ми,че не съм нито за моята , нито за тяхната религия. не мога да приема покланянето пред иконите,целуването на ръка на попа, целуването на иконите... в Библията няма такова нещо или аз не съм го прочела. даже в заповедите пише,да не си правим кумири и да не им се прекланяме. а иконите какво са тогава? някой ги е нарисувал,а това са хора,живели по времето на Исус... не е самия Бог... така че и да ме съветваш да чета еди какво си,няма смисъл. прочела съм и нашата и тяхната книга. може съдържанието да ми харесва или не,да ме е трогнало или не,но след това практикуването не ми е в природата. май и в разбиранията.
,другата тема си е друга ,там кво съм писала ,не мога да помня всички дискусии ,имам дете ,на което отдавам доста повече внимание отколкото по форумите ,кой кво казал ,как го казал ,заЩо го казал(в случая написал) 

направо ми изтекоха лигите!!! 

не е досигнал смелост да се запази написаното ли или....Ама -това Катя Мароко ли е?
а сега мъжете ми останаха на риболов.