Малта

• 176 587
  • 836
  •   1
Отговори
# 750
Хм, не е студ в нас, но навън духа много неприятно. Снощи валя градушка, но не знам дали е било навсякъде. Портокалите и кактусите наоколо побеляха.  Laughing

# 751
При нас се опита да завали онази кишавица, дето прилича на сняг, но не оцеля повече от минута.
Нашата къща е страшна катакомба и поддържа същата температура като навън. Газова печка и ел. печка заедно едвам отвръщат въздуха. Най-добра работа върши влагоабсорбаторът (най-добрата ми покупка тук!). Само с него се отвръща температурата малко.

P.S. Имам питане: Някой знае ли място или човек, на когото може да се остави котка за две седмици, докато ни няма? Хотел за животни или човек, който прави такава услуга на частно, един вид.

Последна редакция: нд, 17 яну 2016, 12:23 от Врабец

# 752
Четох нещо за котешки хотел, даже снимки разглеждах, но не помня дали беше в някоя от expat ФБ групите или expat форума. Задай въпрос там, много от англичаните са тук с домашните си любимци и сигурно знаят всичко по този въпрос.

# 753
Мерси, Чек, ще разцъкам и там. Засега ми дадоха координати на (нещо като) хотел за животни при нас, в Марсашлок. Чакам ги да ми отговорят, иначе на картинка изглеждат добре.

# 754
Не е ли време за нова тема ?

# 755
Здравейте, аз пак имам питане, тъй като мисля да записвам езиков курс в Малта, едната оферта , която много ми харесва е в Моста, Малта ( в средата), мислите ли , че там е добре, ще мога ли да ходя на плаж, или е по-добре да си избера нещо в st Julians???

# 756
В Моста да е курсът или в Моста да спиш имаш предвид? Все едно, мен ако питаш. Гледай да ти е свястна квартирата и да не даваш луди пари за спане за някоя дупка. По-важно е курсът да е добър.
В Малта разстоянията не са толкова страшни, така че и от Моста ще си ходиш на плаж с рейса.

# 757
И курса, и апартамента е там. Изглежда добре, прочетох хубави отзиви и дават прекрасна цена за 3 седмичен курс. Просто се чудя дали е добре града, тъуй като искам да си съчетая ваканцията с курса, а има толкова много школи, че вече не знам как да избера, предвид факта , че и бюджета ми е ограничен малко или много.  newsm78

# 758
Здравейте отново. Запазих курс в Моста от началото на средата на май, до средата на юни, 1 месец. Тъй като съм развълнуване от сега и искам да попитам за градския им транспорт как е? Виждам, че има и нощни линии, удобни ли са? Другото ми питане е за тази карта за градския транстпорт: https://www.tallinja.com/en/adult . Нещо не мога да схвана как се ползва, плащаш 26 евро и пътуваш докато ги изчерпаш??? И после???

# 759
Не плащаш 26 евро. Това е максималната сума, която могат да ти изтеглят от картата за цял месец, за колкото и да е пътувания. Плащаш 5, 10 или колкото решиш. Може би обаче първо трябва да имаш карта.  Wink

# 760
Не плащаш 26 евро. Това е максималната сума, която могат да ти изтеглят от картата за цял месец, за колкото и да е пътувания. Плащаш 5, 10 или колкото решиш. Може би обаче първо трябва да имаш карта.  Wink
А като съм за един месец там мога ли да си изкарам такава карта? Видях, че седмичната е 21 евро. което няма да ми е мног изгодно?

# 761
Можеш да си я поръчаш от България. Ако тук го направиш, половината престой поне ще го изкараш без карта. В този случай ще плащаш като повечето туристи. Малта е туристическа страна и не се церемонят с туристите.  Mr. Green

Бих ти дала адреса си, за да е по-лесно получаването на картата. Ти ще си подадеш заявлението онлайн, съответно ще прикачиш файл със сканираната си карат, но ще посочиш мой адрес. Като дойдеш тук, аз или мъжът ми ще ти я донесем. За друг по-лесен вариант не се сещам.

# 762
Можеш да си я поръчаш от България. Ако тук го направиш, половината престой поне ще го изкараш без карта. В този случай ще плащаш като повечето туристи. Малта е туристическа страна и не се церемонят с туристите.  Mr. Green

Бих ти дала адреса си, за да е по-лесно получаването на картата. Ти ще си подадеш заявлението онлайн, съответно ще прикачиш файл със сканираната си карат, но ще посочиш мой адрес. Като дойдеш тук, аз или мъжът ми ще ти я донесем. За друг по-лесен вариант не се сещам.
Би било чудесно, изключително мило предложение. Колко време по-рано следва да го направя? А как мислите, Моста добре ли е като вариант за отсядане. Въпреки, че за пореден път го задавам този въпрос и резервирах курса, все си мисля, че може би не избрах правилното място, откъм местоположение, а не училище.  newsm78

# 763
Моста е добре, според мен. Хем ще видиш повече неща по пътя, че повечето туристи си мислят, че Пачевил, Слима и Валета са всичко.
Поне две седмици по-рано подай онлайн заявление. Няма пречка и сега да го направиш, като пристигне тук картата ще ти я пазим и ще се обадиш да кажеш къде да ти я донесем. Ние сме на около 3 км от Моста. Като пристигне картата ще ти я сканирам и пратя за да я заредиш с някаква сума по номера ѝ.

Утре ще ти пратя адреса си, че сега ми свири главата с други неща.  Peace

# 764
Не се притеснявай изобщо, аз имам много време, има -няма почти 4 меесеца  Laughing но от вълнение сега разпитвам. Наистина много благодаря от сега за съдействието, изключително мило

Общи условия

Активация на акаунт