Играчка и дрънкалка хваща вече, любимото ни МАРТенско човече!

• 11 399
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
dessiss благодаря, и твоята принцеса е голяма сладурана, ако идваш насам трябва да ги запознаем кикикики
на вси4ки са много сладки бебенцата, една мама беше писала преди време, 4е все едно с конкурс сме ги избирали, подкрепям я с 2 ръце  Hug

да ви кажа - имаме си гадинки в нослето  Close, ве4е 4ти месец го мъ4и.... и сега антибиотик  ooooh!

# 106
  • София
  bouquet  bouquet  bouquet

# 107
Голяма разходка му дръпнахме днес,чудно време бееше  Whistling
Алекс_мама,да не казвам голяма дума,но сравнително е по-спокоен и на разходка и вкъщи,не го нося на ръце вече,само когато се гушкаме,иначе ако ревне на разходка му пускам белия шум и моментално млъква  Peace,иначе вече определено им е интересно да зяпат  Laughing,дано и твоя момък скоро да се успокои,да му минат коликите  Praynig
Сега се изчипахме,хапнахме хубаво и като да не повяврате спим  Whistling е сигурно няма да е за дълго,но да се възползвам
пу,пу,пу че сладки бебоци (наше лошо няма  Mr. Green )
На всички,които ще ходят на море толкова ви завиждаааам... ,а на тези,които живеят там още повече   Mr. Green , ние тази година няма да можем  Rolling Eyes
И ние сме постоянно със сополки,дали имаме някаква инфекция  newsm78,трябва да се изледва секрета нали?

# 108
Хели-Хели, не знам дали се брои и моя отговор понеже не живея в Бг, но кризата тук се усеща и още как. Навсякъде продължават съкращенията, при интервютата предлагат по-ниски заплати, отвратително е.
Поли Уоли, за Тоби още не се знае дали е алергична реакция или съвпадение, но минах на диета за всеки случай и се наблюдаваме сега. Мляко дори в кафето не мога да сложа. Дано няма атопицка дерматида, мъжа ми е имал като малък, така че има вероятност. Sad
И моят мъж помага много. Вечер къпе Риша, в събота прави BBQ, не мога да не го похваля.

# 109
# 110
  • Стара Загора
Здравейте и от мен. Днес излязох в 8 и 30 и в 20.30 се прибрахме със Симона. Е няма такова обикаляне ви казвам. Жив труп съм. И сега да ви  кажа хубавата новина - днес пробих ушите на Симона. Водих я при една лекарка която се занимава с това. Милата как плака само ако знаете. Ето ви и снимки - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=345361&pid=12739279
сега отивам да вечерям и лягам да си почина!
На всички с поводи - ЧЕСТИТО!!!!

# 111
Страхотни  са ни бебоците!

# 112
  • София
Ха, добър вечер!
Докато не съм забравила- честито на Ели и мъжо, както и на всички празнуващи бебоци!

Моля да ни видите какво представляваме на на плажа и как се чувства Maрия.
Тони и Мария така си смуче долната устна Shocked и то- много постоянно.
За мъжете, които не помагат- не се вайкайте- аз съм на мнение, че човек едно си има, но друго си няма- така че- всеки си знае. Моичкия много ми е помагал винаги- ама пък пари не носи много Embarassed...
Кризата- в моята работа- се е проявила и то с гръм и трясък...

Мале- в неделя го дават 34 градуса- как ще се спасяваме Shocked

# 113
за нослето - да секрет се изследва!
за морето -лелееее искаммммммм гоооо!!! хаххахахха
oki4, браво на мария, май и харесва на плажа Simple Smile))))

# 114
Слънце , много е сладка,вече е като малка мадамка  Heart Eyes
oki4 , блазе ви  Laughing,отрази ли се смяната на климата на малката?

# 115
  • София
 Joy И нашата количка изглеждаше така на плажа, само дето баткото беше на 1г като го водихме за първи път  Simple Smile и аз ви завидях за морето  Hug
Нашият татко помага като има муза  Laughing , пари много не носи, но оцеляваме някак си
много са сладки всички бебчета наистина  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Честити обички на Симонка Hug , милата, аз на доста по-голяма възраст съм преживяла това  Crazy
Дез, дано всичко е наред!  Praynig
Беба, извинявам се за тъпия въпрос  Embarassed , ама - АБ за мазане в нослето ли са ви изписали или за пиене? Дано да ги преборите гадинките  Praynig И аз мисял самосиндикално да заведа Алекс да му вземат проба, че чат-пат хърка. При вас имаше ли сополки или само беше запушено?
ето малко снимки и от нас
http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=379662&pid=12740580

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 23:19 от Elwing

# 116
Момичета,направо ще откача #Cussing outХубаво казвахте в началото,че не искате никой да ви се меси.Аз обаче се подцених и допуснах майка ми и баща ми да ми се качат на главата.Цяла бременост си лежах в къщи и си мислех,че те ще помагат,но уви.Сега беба е на лице,те се месят за абсолютно всичко,постоянно ми вървят зад г..а и повтярят,че не ставам за нищо. ooooh!А Погледнато реално,единственоото което правят е да мърморят.Помощ никаква.Добре че през деня не се засичаме особенно.Как ми се иска да се изнеса,но няма къде да отида.В нашия град няма общински жилища,а с 250 майчински,не мога да си позволя квартира.Не издържам вече,нямам сили,нерви,а искам спокойно да си гледам детето.Добре,че Ради вече е по спокойна,и ми остава време да оправям хаоса от тях.Защото нещо и като икономка ставам.
А и таз количка която купих,имам чувството че тежи 100 кг.И сутрин като излизам,вземам много неща(храна,термус,шишета,резервни дрешки),а бе ужас.И в тез жеги по цял ден навън,направо луда ставам.Кръста и гърба са ми като от дърво.Извинявайте,че си разказвам неволите,но не издържам понякога.

# 117
  • София
Здравейте и от нас... Извинете за дългия пост, ама и вие много теми сте зачекнали  Whistling Whistling Whistling

Мамита, днес на Калин косата му пада НА КИЧУРИ - събирала съм с шепите... има ли и друг така, че се притесних  Embarassed

За плюнченето, и Калин мнооого се плюнчи, даже го гледа педиатърката, но не са зъби (бръкна му в устата)

За кърмата и разходките, ние излизаме към 9-9 и нещо и се прибираме в 18 ч. Кърма има достатъчно, даже тече на много силни струйки и Калин понякога се дави. Аз обаче не оставам гладна и жадна...

Есме
, какво да диря в Яху-то  newsm78

За Софийските мами, в ХИТ Памперс Джъмбо пак и Джайънт пак вървят с цена 28,99 лв. и подарък 2 пакета мокрри кърпички Памперс. Само гледайте добре, че един до друг стоят турсски и полски памперси... Информацията е към днешна дата  Peace
Да, и кажете как ще се спасявате от жегите в неделя, че го дават нещо ужасно...

За ПИК, това е парола, с която може да си гледаш през сайта на НОИ данни за това на каква сума те осигуряват, статуса на болничните, дневното обезщетение и прочие. Подава се молба в НОИ, официалният срок е до 3 работни дни, но в София на Стамболийски до дават веднага.

За форума напоследък намирам време вечер - Калин заспива около 21.30 най-късно и все по-често спи цяла нощ, ето, днес ме изненада и стана в 8 ч. Whistling

Пелени и мокри кърпички ползваме Памперс и съм доволна. Нямам никакво намерение да експериментирам. Да, има случаи на омазване до вратлето, но това не вярвам каквито и да е пелени да го спасят....

За детските
, ние сме и двамата с мъж ми осигурявани на реална заплата и минаваме за богати  Joy Embarassed Joy

За НОИ, срокът за плащане е 15 РАБОТНИ дни от получаването на болничния - на сайта гледате датата от входящия номер. Аз нямам забавяния до момента.
Някой знае ли като свършат болничните как точно става номерът на китайката с Декларацията, т.е. пак ли на същия принцип се действа или...???

Искам да питам мамите, получили Дневникът на мама от педиатъра си, дали са пуснали мейл...

ПЕТА СОФИЙСКА СРЕЩА: 06.06.2009 (събота): 11 ч., Западен парк - централен вход: зелено човече, Тони_ст, Елле, ? Вероники

Обобщение на организацията за МАРИНА (marina21andreeva) - има малки уточнения и промени спрямо предното ми писане!

ТЕКУЩО:
* Неща от първа необходимост за Марина и брат й

ПРИНЦИПНО:

1) Който иска да праща пари, с които да напазаруваме неща, нека ми пише ЛС, ще дам данните за сметката, в която събираме пари, но да посочи и мейл за връзка, за да пращам отчети. Ще разчитам АЗ лично да пращам сметката, за да мога да коригирам списъците за отчетите както е редно и в тази връзка моля да не си я разменяте по между си, а просто да ми пускате ЛС.

2) Който може да се ангажира да купува неща, нека се обади:
- Вис Виталис (Тони_ст)
- Даяна и Ники - борса за дрешки (Вероники, Шу, Глафира може да дойде заедно с някого)
- Джъмбо (беба)
- аптеки Ремедиум за козметика и лекарства - най-евтини са! (беба - Тати, Шу - Тати - ползва отстъпка до юни вкл.)

Който (ще) пазарува за Марина - АМ, лекарства, да каже кога и къде да се видим, за да дам пари!
Може в темата, на ЛС или по ГСМ. Повечето софийски мами ми имат ГСМ, но ако го нямате, пишете ЛС.
Мога да пусна парите и по банкова сметка  Mr. Green

3) За адреса на мамата за пращане на колети: който го иска, да пише ЛС на мамата или на Глафира. Да не го публикуваме публично, а да си го разменяме само на ЛС - да не го пишем из темата, че четат всякакви хора.

4) Който желае да дава неща, а не пари: ще събираме накуп и един ще носи: благодарим на Глафира за ангажимента! На Вероники - също.

5) Примерен списък за неща, дописвайте и вие:
- памперси (номер 4)
- мокри кърпички
- АМ (25.05.2009: още 1 месец МАЛТОФЕР)
- прах за пране
- бебешка козметика - ИМА ДОСТА
- алергично ли е бебето - за Пентаксим? - СЛОЖЕНА ВАКСИНА ПО ЗК

- бебешка аптечка - Панадол, за почистване на нослето, термометър... -
ИМА
- дрешки за бебето - 57 см. и 5.700 кг. към 24 май, без бодита, че има много
- лекарства за мамата: Пресинекс/Миринин (чакаме уточнение на точното описание, защото се оказа, че има различни видове)
Марина: Лекарството ми е Минирин таблети, но ги няма, казаха след края на месеца (май). Сега са ми дали "мостра" Пресинекс спрей, който има слаб ефект, но е по-добре от нищо
- дрехи за мамата (висока 147 см.) (Кремито е от Димитровград)
- шампоан, сапун, паста за зъби и прочие за мамата и  брата (Вероники)
- играчки за бебето
- дрехи и учебници за брата на Марина (Еди е 172 и е на 17 години. Слабичък е), раница

# 118
  • Варна
Четох,че говорите за рецепти.Да ви дам и аз една дето е от лябимите ми.
   Пилешко филе с гъбен сос в гювече
500гр.пилешко филе от гърди,че е по сочно
250гр.гъби
1 бульонче пиле със зеленчуци на Маги
1-2с.л.брашно
200-250гр.кашкавал
магданоз
Пилешкото филе се нарязва на по тънки парчета,осолява се и се пече на скара/абе като за пържоли/.
Прави се гъбен сос като се нарязват гъбите на тънки парченца.Запържват се в малко мазнина,прибавя се бульончето и брашното,като предварително сте го разтворили в 1 чаша вода/аз така го прибавям,че иначе ми става на бучки/доливате още вода,колкото да стане среден по гъстота сос.
Пилешкото филе го режете на ивици и го разпределяте в гювечетата,след това го заливате с вече приготвения сос и накрая добавяте и настъргания на ренде кашкавал.Запича се на фурна или в микровеле за 10-15 минутки на 220%.Прибавяте и ситно нарязан магданоз и си облизвате пръстите eat.

За лигите-и моя дребус се плюмчи напоследък,но това не ме притеснява толкова,а факта,че не мога да му изкарам ръцете от устата.И двете ако може да ги лапне няма да се поколебае.Понеже ние не употребяваме биберон/иначе имаме три/реших да му дам за да не ги лапа,а той най нагло го избутва с език и пак ръцете в устата Joy Joy JoyАма и аз не настоявам за бибата,че на батко му скоро му я изкарах от устата,а вече е почти на 3г.
За морето-мале аз съм на морето и през почивните дни го дават супер време и как ми се ходиииии,но сякаш че ли ме е страх да го водя още мъника.С тези епидемии.Големия скоро ми беше с повръщане и разтройство и от къде го прихвана така и не разбрах и на детска не ходи.
kremmyto направо те съжелявам мила,знам какво е да ти висят на главата.Най-добре е сами да сте си,но...Аз с големия така се набутах от помагачи,че освен че изпаднах в депресия нищо друго не стана.Сега Боянчо си го гледкаме сами и той е спокоен и аз съм спокойна,а това е най-важното.Бабата пак помага,но като съм и изпратила баткото да гледа.Мир на главата.
Мокри кърпички-много съм доволна от Baby Crema и Wety/в лилава опаковка са/И двете дятета с тях ще отгледам.
За превода на парите-нямам smile3511,но фирмата ми не е плащала осигуровките и за пореден път се бавят.Вече не знам какво получих и какво не. #Cussing out
Оф,много стана.Дано ви хареса рецептата Heart Eyes

# 119
dessiss,честита месечинка на Викито.
Слънце,Симонка е прекрасна с тези обици.И аз много искам да пробия ушите на Ради,но ми казаха че било много рано.
rusana,опасно си е със закъснението на цикъла.Брат ми е бил на 3-4 месеца,когато майка ми е забременяла с мен,въпреки че е кърмила.Моя цъкъл си продължава вече втора седмица,ако не и повече.Изгубих му спатиите.
Зеленко,нашата коса си опада постепенно.Не съм чувала да пада на кичури,може нещо от жегите.
Ради колко сладко спи сега.Днес как плака докато бяхме на ръзходка.Тичала съм към вкъщи.А такава жега беше.И акто се прибрахме я изкъпах на бързо и се съвзе.Явно много я мъчи и нея жегата.А колко послушна стана,имам чувството че ме разбира какво ми е,и гледа да не ме натоварва.Много си я обичам. Cry
Лека вечер на всички ви

Общи условия

Активация на акаунт