Играчка и дрънкалка хваща вече, любимото ни МАРТенско човече!

• 11 401
  • 302
  •   1
Отговори
# 90
О, ние отиваме на вилата на 20-ти за 10-тина дни. После ще пращам баткото на Велинград два пъти за по седмица (може и ние да поостанем там), а живот и здраве септември се каним да ходим на море в Гърция, ама ще видим... Зависи как тръгне Ники със захранването, че то ще е точно тогава.

Аз отивам на тържество в детската на баткото - играе в пиеска и съм се въоръжила да го снимам и да ръкопляскам докато ме заболят ръцете, че миналата година бяхме в Прага точно за тържеството му и го пропуснахме.

# 91
а мерси пак за пожеланията (имаме само месечинка). Шу най Ма изкефи- да се махнат външните дразнители. А дано  Rolling Eyes

Добро настроение- аз като подавах документите в социалните, на тяхната бланка си има полета за 12те месеца. Събираш твоя доход и този на таткото и така всеки месец записваш (примерно 500лв твой и 500лв негови, 1000лв общо за м.януари примерно и така до края). При нас таткото го осигуряват на минималната та ще взимаме тези големи 35лв.

# 92
Хайде и аз да се запиша, че само ви чета и като понеча да пиша - бебочко се разсънва и надава вой за храна... Та все не успявам и направо ви се чудя как сварвате - то не е готвене, ядене, разходки, гледане... а кога остава време за сън не знам.

Беба - на нас дерматоложка ни каза, че като навършим 6м. може да го водим на море, ама да е на сянка, с леки, бели дрешки, шапка, очила и слънцезащитен крем задължително. Ние на 24.09 щ ги навършим, обаче аз съм си от Бургас (иначе живея в София от 3г) и смятам края на август или септември да отидем да видим моренцето, че на мене много ми липсва и не знам как ще издържа до тогава... Докито също сподели, че "по западни норми" можело чак на 1г. да ги водим, ама.... Wink Важното е според мене да ги пазим.. Все пак сме на море, ама няма да ги пускаме да се къпят, я! Simple Smile Не мисля, че може да им стане нещо - в крайна сметка все едно са на разходка.  Hug

# 93
  • Ловеч
На Пуфис само рекламата им е хубава, правят се в България, при нас заради още течното аки всички пропускат освен памперс. Сега ползваме едни мамиа дето попиват много добре/с мрежичка са като памперс 1/ пак ще си поръчам от тях, ако ли не ще караме на памперс.
Деси, честити ви два месеца   bouquet порастнала е момата.
natsti  #Crazy то и моя обича да ходи за риба, ама винаги пита дали имам нещо против и няма ли да ми трябва. Не го разбирам и това за: жената да го гледа бебето , аз нося пари /ако престане да носи, дали ще поеме грижите за бебо и домакинството или ще започне да посяга защото се чувства по-малко мъж/. Много съм доволна от съпруга си и не само защото ми помага и пазарува, а защото ме и разбира. Дай боже всекиму.
След пороя дето се изля и ние може да излизаме навън.
Еля честита месечинка... което ми напомня, че скоро ще правим годишнина /то остава аз да забравя/

# 94
Здравейте мамита и бебоци Hug
Да ви се похваля - вчера ходих на гинеколог, всичко е ок при мен yes Каза ми за някакви локални противозачатъчни - Фарматекс - слагали се преди акта и мисля да си ги купя, че презерватива нещо не го долюбваме с мъжлето
Чакам Алек да се събуди, храним се и после отиваме на контролен да го видят, аз мисля, че е по-добре вече.
Днес правим 3 месеца и по този повод да ви почерпя

Ели честита ви месечинка, много любов ви желая Hug

Глафира, тази манджичка е много вкусна, само че ще ви кажа аз как я приготвям :
пилешки пържолки (аз взимам от гърдички, че са по-сочни) ги нарязвам на хапки, нарязвам една тарелка гъбки и ги тургам в йената. Слагам една кофичка заквасена сметана, нарязвам топено сирене и всичкото го слагам в фурната и го запичам. Става убиец, ядем го чисто, без гарнитури.
Ще ви дам още една моя любима рецепта - става с пилешки хапки и пилешки крилца.
Месцето се слага в марина и трябва да преседи поне 1 час.
За марината : 2 с.л.соев сос, 3-4 скилидки чесън, един лимон изтискан, винце на око (половин чашка), лъжица мед, лъжица вегета.
След това месцата се овалват в галета и се изпържват, няма да ви казвам колко вкусно става smile3521

Хайде причтни разходки, на тези, които ще излизат тепърва Hug

# 95
Я чакайте докато имам време да питам нещо: вие давате ли сокчета? На нас педито ни каза още като навършихме месец, че можем да даваме вече по малко морков и ябълка.. Аз чак вчера се престраших, че като знам какви вносни плодове ни заливат.. знам ли какво има в тях. Та вчера падна едно стъргане.. боядисахме си бибата в оранжево-жълто от моркова, а на следващото ядене ябълката ни се услади и изпи 10мл. Една приятелка дава на бебка си (утре съм на погачата й) от около седмица, а педито и казала: "по малко, по малко, докато стигне 30мл дневно". Ама аз имам чувството, че ако давам 3-4 пъти на ден - м/у храненията, ще ги направи и повече, и то от раз.

Хайде аз тичам, че се събудихме и сега ще ревне от глад...

# 96
Здравейте мами и сладки бебоци,аз доста време отсъствах,защото имахме проблем с компа,но сега едва сварвам да ви изчета. На последните 2 странички обаче ми потекоха лигите с тия вкусотийки и май след малко ще се направя и аз на кулинар,че ми дойде музата Simple Smile За плюнченето... лелее.. "Плюнка" и е второто име на моята госпожица Simple Smile ръцете и двете са в устата... 
За сокчетата .. нашата педи каза още към средата на втория месец да давам,но аз изчаках... но вече от седмица давам редовно,сутрин след папането в 9 ч. и давам 30 гр сок от ябълка ( половин ябълка- златна превъзходна) ,правя сока на машина... и след обед -след храненето в 3 и давам и сокче от морков,отново 30 гр.(точно един средно голям морков) ,от вчера обаче започнах да ги смесвам.... изобщо нямаме проблем...толкова много ги харесва,че като свърши.. започва да хленчи за още Simple Smile
Ели,честита месечинка   bouquet
За памперсите ,ние сме с Пуфис и съм много доволна,нито веднъж не ми е пропуснал,освен ако не го е слагал баща и де Simple Smile

# 97
Относно плюнченето - аз го забелязах преди 2 седмици някъде... Почна се с едни балончета, после слагаме ръчичките в устата и от няколко дни като го държа в скута ми с гръб към мене, ми лапва палеца и почва освен да го лигави, ами и да стиска с венците.. А не знам дали само си въобразявам, обаче ме захапва по сериозно вече докато се кърмим и ме заболява в началото.

Колкото до памперсите - ползвахме Либеро, а от няколко дни сме на Huggies и съм доволна.. няма течове. Засега. Simple Smile

# 98
Ели честита месечинка -пожелвам ви много ,много любов  Hug
На нас педито ни каза ,че ще даваме сокчета чак след четвъртия месец  Rolling Eyes Ние пак започнахме да сучем,НО след час- час и половина пак глааааад и ядем АМ ,явно не и стига на душата вече.

Мамчета от вчера ми се върти в главата ,че Adi i bebe не е писала отдавна  newsm78
От другата седмица тръгвам с кенгурото ,че днес ми се откъснаха ръцете да я нося , а на всичкото отгоре и асансьора ни е повреден вече три дена  Twisted Evil

# 99
Момичета помагайте да продадем тия коли, че билета ми е за 24 юли и време не остана, пък  и пари трябват. Таткото като замине обаче на 29ти юни, и аз сама няма да се справя Crossing Arms

http://www.autohop.bg/cars-151364-Fiat-2001.html

http://koli.bg/bg/aview/review-305545.html

# 100
Честити месечинки на порасналите Вики,Денис,Алек и всички родени на 5-ти!  bouquet

Глафира, тази манджичка е много вкусна, само че ще ви кажа аз как я приготвям :
пилешки пържолки (аз взимам от гърдички, че са по-сочни) ги нарязвам на хапки, нарязвам една тарелка гъбки и ги тургам в йената. Слагам една кофичка заквасена сметана, нарязвам топено сирене и всичкото го слагам в фурната и го запичам. Става убиец, ядем го чисто, без гарнитури.

И аз я приготвям по същия начин,в йената и няма време за никакви гарнитури-направо всичко се омита на мига! Joy

Като сте рекли рецепти,ето една "моя" от преди 3г. за който обича свинско де,щото аз другата порода-вегетарианците не ги разбирам,и вероятно никога няма да ги разбера.. Mr. Green

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=96751

За памперсите-в момента сме с Пуфис,доволна съм а си акаме стабилно.. Mr. Green Мисля от любопитство да пробвам и Хъджис,ползвам техни кърпички и са супер,плътни,миришат страхотно,и са наистина МОКРИ. Peace

В жегите ще сме в нас,поне лятото в къщата е прохладно.А привечер си правим барбекю навън и ако не духа много(почти в гората сме) излиза и Ади.В апартамента се топяхме буквално,не стига че беше среден,ами и двата балкона остъклени и беше някакъв ад! sweating

За кризата,като че ли не сме я усетили, макар че няма българско домакинство, което да подмине,може би още малко остава да ни е широко около врата.Нашия тати е в полицай и за него винаги ще има работа,целогодишно. Mr. Green Засега не се чува да има намаление на заплатите или на щата,а както му остава само един държавен до заветното висше,заплатата ще му се вдигне с поне 150лв.
Експертите казват,че най-осезаема кризата ще е тази есен и зимата..да избутаме до там пък ще видим. Mr. Green

Чакам си кака Дари с нетърпение,че два дни си минават като два часа.. И таткото го чакам с нетърпение,не за друго- ще донесе китайско.. Mr. Green eat

# 101
Здравейте и от нас!!!
Ели честита ви месечинка.Пожелавам ви дълги години щастлив семеен живот.
Честити месечинки на бебчетата родени на 5-ти.Да са живи,здрави и много засмяни.
Деси,Вики сега е най-малка,ама след години ще бъде най-младата в компанията Wink
Ние,сме си с пелени Памперс.Аз съм доволно от тях.Пропускат единствено когато е време да преминем на следващия номер.Вече сме на 3-ката и са с еластични уши/на пакета са показани/.Мокри кърпи ползваме също Пампер-сензитим.
Сокче уж се бях засилила да давам ама се отказвам за сега.
За НОИ,днес ми казаха че забавянето на всички идва от това че НОИ са правили ревизия.Незнам колко е вярно,така чух Peace
Добро настроение,документите за детските са в къщи попълнени,обаче не ги подадохме,защото 100% не ни хваща.Мен ме осигуряваха на реална заплата,мъж ми също и надхвърляме дохода бая.Иначе искат доходите на двамата за 12месеца и акта за раждане на детето.Взима се БРУТНИЯ ДОХОД,който не трябва да надвишава 350лв. на член от семейството,тоест вие както сте трима дохода ви не трябва да надвишава 1050лв.
Аз ще обаче искам да им тегля една м..на на управниците,защото мисля че всяко дете Родено в България трябва да получава тези детски надбавки,въпреки доходите на родителите.Това е дискриминация не мислите ли????? #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Айде сега да се похваля,че от вчера давам на малкия Аптамил
и е мноооого доволен.След това мляко не ще да накуси Фризовома,явно е доста вкусно.Освен това е страшно засищащо ей го на ял е в 13,а още не е ревнал че е гладен Mr. Green
Айде чао за сега,че нещо се отплеснах май Hug Hug Hug

# 102
  • Варна
Здравейте! Да се разпиша, докато не съм пропуснала още една тема. Нашата кака ходи два дни на градина след дългото гостуване при баба си и сега пак е в къщи - с поредната ангина. Не мога да я гледам вече как се мъчи и да се надявам, че ще израсте този проблем, затова се навих да и извадим сливиците (след консулт с УНГ). Чакам я да оздравее и насрочваме дата за операция (не било проблем, че е лято). Ако някой го е преживял, споделете.
Симонка е по-капризна от преди. Иска внимание, трудно заспива вечер, разсейва се, докато яде.... Явно новите впечатления, които събира, и оказват влияние. Заради болната кака не сме излизали последните дни и трите се изнервихме в къщи. Надявам се събота и неделя да си наваксаме, с татито при това.
Ето ни вече на 3 месеца:
http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=379662&pid=12737973
Никита, като дойдете насам, ще се радвам да се видим (ще ти пратя номера си).

# 103
  • Варна
Здравейте пак. Благодаря на всички за честитките към Вики  Hug
Никита и аз щях да те питам, кога точно ще ходите към Варна? И ние си отиваме там скоро,така че ще се радвам ако си спретнем една среща като дойдеш  Hug
Gery Moore , страхотни бонбонки имаш, пу пу. И бебка и каката са големи сладурки  Hug
беба бебока ти е страхотен, голям сладкиш  Hug

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 19:33 от dessiss

# 104
Честито на всички,които празнуват днес!
Ето ни и нас вече на 3 месеца навършени-------> http://picasaweb.google.bg/svetla25/30562009?authkey=Gv1sRgCJCVnPL89NHQ9AE#

Общи условия

Активация на акаунт