Играчка и дрънкалка хваща вече, любимото ни МАРТенско човече!

• 11 388
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
Оле Креми, това е ужасно  smile3518 мила,сякаш ти си искала да живееш без мъж и подкрепа,вместо да се радват че господ ги  дарил с толкова прекрсно нещо,те те изкарват боклук , когато ти си сърдита или нервна и Ради е така.Как може , та ти си тяхна дъщеря  Cry,Ние само можем да предполагаме как се чувстваш,но да знаеш че те подкрепяме и горе главата  Hug
Аз също съм живяла ,там за където говориш (май сме били комшиики  Grinning) и те разбирам,ужасно е ,особено както казваш петък и събота,като е пълно със всякакви идиоти
И при нас е адска жега и не смея да изляза,Криси се побърква милия,мрънка на шезлонга,не е спал,но няма избор,ще се излиза след 5  Cry.Как ще се справяме,жегите тепърва предстоят,не ми се мисли  ooooh!

# 151
  • Варна
Оле ужас  Shocked  какъв е тоя свят  #Cussing out  Креми пази се мила и ако има как се махай от там. Знам че си сама и с 250 лв майчинство няма как, но ако изскочи възможност - бягай оттам  Hug
И какво значи извънбрачно  ooooh! В днешно време извънбрачно, не е срамно. Ти какво си виновна че таткото се е оказал такъв мамин синчец и ви е оставил  #2gunfire Вместо да те подкрепят и да се гордеят с теб, че си решила въпреки всичко да отгледаш детето си сама.... незнам, не ги разбирам тея хора.
И ние се прибрахме и ще излизаме после пак, но тук е 34 градуса и не се диша

# 152
 kremmyto , много ми е тъжно като чета за неволите ти.
Наистина труден момент изживяваш, съчувствам ти.
Родителите ти не ги разбирам, защото когато помагаш на собственото си дете трябва да бъде без задръжки, предрасъдаци и обвинения, но... все пак аз ако не ги разбирам ти като тяхно дете се опитай да ги разбереш, монетата винаги има две страни и те явно изживяват случилото се ... по свой начин, не са прави, но в името на детето си за момента гледай по философски на ситуацията и времето ще заличи вярвам всички рани, и ти ще намериш щастието си някъде другаде ... може би в собственото си семейство, което за в бъдеще вярвам ти предстои да създадеш за детето си.
И вярвай, че всяка сълза и страдание са били в името на детето ти за да го запазиш и да се наречеш негова майка, явно трябва да минеш през това изпитание, но си заслужава всяка стъпка, която трябва са извървиш за щастието да те нарекат: МАМА. newsm07 txtloves
Поздравявам те с тези редове и песента и ти пожелавам кураж: http://vbox7.com/play:73558e83

Мила мамо,
как да намеря
дума най-добра за тебе,
от звездите ли аз да я взема
или е в сърцето.

Ти свойте сълзи под очите не бърши,
те казват всичко и дори да мълчиш.
Разбирам аз, какво по-щастие голямо
да казвам с обич "мамо"

Отпусни глава
на моето рамо,
тъй както правех аз, мамо.

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 14:30 от dobro_nastroenie

# 153
  • София
Да почерпя,че Сашко става на 3 месеца днес  Hughttp://idaskitchen.files.wordpress.com/2008/03/fondant-cake.jpg хубав ден на всички

# 154
Креми,подкрепяме те всички! Hug Hug Hug
Добро настроение,то де днес ме избива на нерви и на сълзи,ти вече ме разплака! smile3518

# 155
  • София
Честити месечинки на Димитър на Nefertity, Джан на azi84, Никола на ivelina, Александър на djudjanka2808, Петър на ivling  Hug
Креми, трябва да се научиш да пускаш някои неща покрай ушите си, а за роднините направо нямам думи...  #2gunfire
Имахме гости от провинцията за час и полувина /те тва е културно гости при наличието на бебе/  Joy
Много жега наван и сме решили да изведем Вики след 17.00, така или иначе я къпем към 23.00  Embarassed
Вярно, че не се организираме за срещите, но няма ли кандидат зет за нас  Rolling Eyes
http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=374200&pid=12749868
http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=374200&pid=12749871

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 16:03 от kris4e

# 156
kris4e многа сладка кукла си имаш! Hug
Щях да предложа наш Марто
ама вече си имаме мома, но вярвам, че ухажори няма да ви липсват! Joy Joy Joy

# 157
Ей Креми  Hug Спокойно мила. И аз не ги разбирам тези за извънбрачното. Нашата Елия като си има татко да не мислиш, че мен свекитата не ме мислят за нагаждачка и използвачка. Важното е Ради да е добре.

Аз оставих Елия на мама и сега ми е  Cry

# 158
Цитата е на зеленкото нещо не можах да го направя както трябва....
За кърмата и разходките, ние излизаме към 9-9 и нещо и се прибираме в 18 ч. Кърма има достатъчно, даже тече на много силни струйки и Калин понякога се дави. Аз обаче не оставам гладна и жадна...

Цитат
Пелени и мокри кърпички ползваме Памперс и съм доволна. Нямам никакво намерение да експериментирам. Да, има случаи на омазване до вратлето, но това не вярвам каквито и да е пелени да го спасят....

Все се чудя къде ходите и какво правите толкова време на вън?Просто не ми идва на ум..аз няма да издържа да обикалям безцелно... А и сутрин до като оправя легла и къщата то стане обед.

Мокри кърпи съм ползвала над 15 вида.Какво има да рискуваш неразбрах?Аз понеже ги хабя кърпите много(не пестя) та купувам по- евтинки от 2лв или от 2 и нещо на Молфикс -хубави са. Даже мокрите к. стават и за бърсане на прах и то много добре! хаха

ПС- А да питам и като сте на вън толкова време като ви се наакат децата какво правите?

Аааа и аз сложих няколко снимки в албума за бебета на 3м Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 юни 2009, 17:55 от The_light_2008

# 159
Кремито,  Hug. Дано се наредят нещата при теб. Може би ще е възможно да се изнесеш на квартира когато започнеш работа. Дано се усетят родителите ти, че така могат завинаги да те загубят и това да ги промени. Винаги има надежда.

Качих снимки на любимото ми тепихче за игра, което се сгъва като чанта и е идеално за вкъщи и за на гости. Знам че между вас има сръчковци, и ако ви хареса може да си го направите. Моето го е правила позната, мен в шиенето хич не ме бива. Sad
На втората снимка не и е мястото в албума, но може да я изтрием и да я сложим другаде.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=374200&pid=12752751

Слънце, честити ви обици! Голяма сладурана Симона, а и с тези сини очи...пу-пу.

# 160
  • София
Здравейте и от нас... Мнооого хубавка среща се получи, бяхме Елле + Тати, Мирамар + Тати, Никита + Кака, Тони_ст + Тати, Елвинг + Бати + Тати. Набъбрихме се на воля, разходихме се малко по сенките, на мен ми хареса. Аз се извинявам, че не се сетих да ви предупредя да си носите нещо за хапване, ама аз защото винаги си нося, че нали съм скитня, и не ми хрумна, че другите хора може да не си носят  ooooh! Та за в бъдеще, мамита, носете нещо за хапване, а за бебетата на АМ - повечко дози, че на срещите откарваме по цял ден (който иска, разбира се)  Mr. Green

За обиците, доколкото знам по ушите има разни важни точки и не знам колко са компетентни в общия случай "слагачите" на обици. Всеки сам си знае, но според мен е още раничко. Разбира се това не ми попречи с цялата си прелестна тъпота да си пробия носа по време на студентстването на абсолютно непроверено място почти напук на целия свят  Mr. Green Но за бебе не бих рискувала.

За кризата- се надявам до като се върна на работа малко да е отшумяла.При нас се изразяваше в не ни дадоха великденския бонус - 4 заплати са си това  #2gunfire Зеленкото да ви каже... беше много тъпо и всички чакаха до последно. #Cussing out

newsm78 newsm78 newsm78

Глафира, всичко пера в пералнята  Mr. Green , което пуска или не става - хвърлям. Играчки не са ми пускали до сега.

The_light_2008, не разбрах какъв е проблемът да сме цял ден навън и какво има толкова да се оправя до обед на една къща (ако не е къща, де, но ние живеем в една стая - апартамент)  newsm78 Леглото оправяме за около 3 минути. Детето спи по-добре на въздух, а не затворено в панелката; когато е будно, има много и различни неща за гледане, свиква с миризми, гледки, контакти; калява се от смяната на температурите и въобще промяната на времето през деня. В общия случай си поставяме някаква цел, но наистина понякога обикаляме безцелно, и какво лошо има в това? Сутрин след първото кърмене готвя, ако трябва, пускам пералня и прочие. Вечер простирам и така. Чистенето е по-сложно, но имам свидетели, че не е съвсем занемарено у дома Whistling Здравето на детето ми е по-важно от това дали шкафът ми е подреден по конец. Моля, разбира се, мамите, които излизат по-малко, да не се засягат, всяка майка знае кое е най-добро за бебето й и аз съм убедена, че моите действия се отразяват чудесно на Калин, но всяко бебе е различно  Peace
Като се наака Калин навън, нося си памперси, подложка, мокри кърпички, крем за дупе, резервни дрешки - просто сменям памперса и готово, нищо особено. Само дето навън няма къде да го измия, което не е хубаво, но...
Така или иначе като стане кофти времето, ще се настоим на "в къщи", та сега оползотворяваме хубавото време.
За мокрите кърпички не разбрах репликата ти, аз само съм казала, че за Калин ползвам Памперс сензитив, доволна съм и не експериментирам. За нас купувам всякакви  Mr. Green

Обобщение на организацията за МАРИНА (marina21andreeva) - няма уточнения и промени спрямо предното ми писане!

ТЕКУЩО:
* Неща от първа необходимост за Марина и брат й

ПРИНЦИПНО:

1) Който иска да праща пари, с които да напазаруваме неща, нека ми пише ЛС, ще дам данните за сметката, в която събираме пари, но да посочи и мейл за връзка, за да пращам отчети. Ще разчитам АЗ лично да пращам сметката, за да мога да коригирам списъците за отчетите както е редно и в тази връзка моля да не си я разменяте по между си, а просто да ми пускате ЛС.

2) Който може да се ангажира да купува неща, нека се обади:
- Вис Виталис (Тони_ст)
- Даяна и Ники - борса за дрешки (Вероники, Шу, Глафира може да дойде заедно с някого)
- Джъмбо (беба)
- аптеки Ремедиум за козметика и лекарства - най-евтини са! (беба - Тати, Шу - Тати - ползва отстъпка до юни вкл.)

Който (ще) пазарува за Марина - АМ, лекарства, да каже кога и къде да се видим, за да дам пари!
Може в темата, на ЛС или по ГСМ. Повечето софийски мами ми имат ГСМ, но ако го нямате, пишете ЛС.
Мога да пусна парите и по банкова сметка  Mr. Green

3) За адреса на мамата за пращане на колети: който го иска, да пише ЛС на мамата или на Глафира. Да не го публикуваме публично, а да си го разменяме само на ЛС - да не го пишем из темата, че четат всякакви хора.

4) Който желае да дава неща, а не пари: ще събираме накуп и един ще носи: благодарим на Глафира за ангажимента! На Вероники - също.

5) Примерен списък за неща, дописвайте и вие:
- памперси (номер 4)
- мокри кърпички
- АМ (25.05.2009: още 1 месец МАЛТОФЕР)
- прах за пране
- бебешка козметика - ИМА ДОСТА
- алергично ли е бебето - за Пентаксим? - СЛОЖЕНА ВАКСИНА ПО ЗК

- бебешка аптечка - Панадол, за почистване на нослето, термометър... -
ИМА
- дрешки за бебето - 57 см. и 5.700 кг. към 24 май, без бодита, че има много
- лекарства за мамата: Пресинекс/Миринин (чакаме уточнение на точното описание, защото се оказа, че има различни видове)
Марина: Лекарството ми е Минирин таблети, но ги няма, казаха след края на месеца (май). Сега са ми дали "мостра" Пресинекс спрей, който има слаб ефект, но е по-добре от нищо
- дрехи за мамата (висока 147 см.) (Кремито е от Димитровград)
- шампоан, сапун, паста за зъби и прочие за мамата и  брата (Вероники)
- играчки за бебето
- дрехи и учебници за брата на Марина (Еди е 172 и е на 17 години. Слабичък е), раница

# 161
  • Варна
Здравейте, ние сега се прибираме, ей голяма жега беше днес.
The_light_2008, аз абсолютно подкрепям и съм на мнението на Зеленкото  Peace И ние сме по цял ден навън, винаги имам да ида до някъде след което почвам безцелно обикаляне на градинките и парковете, но какво от това. Винаги си намирам компания от другите майки с колички и обикаляме заедно  Mr. Green Чат пат сядаме и на кафе ако повечето бебета са спокойни. Имала съм и дни в които съм била сама с Вики и пак си обикалям като луда, какво като съм сама. Времето е  супер и на Вики и на мен ни е по - добре навън отколкото в къщи, е защо да седя вкъщи. Като се наака, вадя подложката слагам я в количката, бърша дупето хубаво, крем, памперс и готово. Ядене си купувам, водя също и готово. Много си ни е добре даже, а и повечето майки тук с които обикаляме са на същия принцип. Всеки си преценява кое е най - добре за детето му и си прави графика според него. Поне аз така мисля и така правя.
За кърпичките - има риск, и аз го изпитах на гърба си и по точно на гъзето на Вики  Cry Като ползвах други защото моите свършиха и Вики се обрина, така че и аз не бих ги сменила.
Опа  Sick  докато пиша Вики се наака. Хайде да ходя преди да се е омазала....

# 162
за излизането- и ние сме нещо като Зеленкото и Калин. Само дето Елия яде в 10ч и след това излизаме. Седим докъм 14-15ч навън и се прибираме за 2-3ч и после пак навън. Готви 1 път в седмицата по 3 манджи и забърквам нещо набързо (пък и готвенето не изисква цял ден), пера през нощта и простирам рано сутрин, чистя в промеждутъка, когато сме си вкъщи. Само дето това излизане в 11ч ми е леко късно и май още след 8-9ч ще сме навън. А също сменям памперсите навън, носим си папкане и дрешки.

Хайде лека вечер от нас, ние отиваме на  Popcorn

# 163
И аз ви се чудя как може да изкарвате цял ден навън с тия колички... Rolling Eyes айде то за домакинската работа е ясно, че кой както намери време тогава я върши, ама аз в тия жеги каталясвам, да не говорим за детето.Колкото и да е съблечен, винаги се запотява в количката, да не говорим че като пусна гюрюка на количката уж да го пази от слънцето, а то вътре е такъв задух.... ooooh! Така, че ние на обяд сме си вкъщи, сутрин пием кафе с майките от квартала, а следобед сме в центъра.Докато Радо спи наобед гледам да си свърша задълженията, че иначе няма как. Peace

# 164
Белла: Относно изпотяването, дерматоложка ми изписа "Gingira Alba" - спрей, който веднага отнема влагата от кожата на бебчето и е много удобно, когато сте навън.. Аз лично още не съм прибегнала до него, но понеже избягваме да излизаме в големите жеги/стои по боди и памперс само, не ми се е налагало досега.

Общи условия

Активация на акаунт