101-ва лятна тема САЩ

  • 17 537
  • 308
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 940
Анет.... Laughing Е Да  само дето посъсква доста но поне не за дълго,  нали знаеш ,щом почне да съска и котлона се намалява на доста ниско -при мен котлона дигитално ми се измерва от 1 до 10 .аз го слягам 1во на 10 и щом почне малко да съска веднага на 4 и така не е толкова страшен шума а и няма опастност от експлозия.И аз днес с вареното си удържах думата. Peace

Давайте да разменяме рецепти че ги навикнах моите на пресно сготвен обед и сега са ми вдигнали летвата много ooooh!

# 196
  • равна Тракия
  • Мнения: 101
Добро утро!
Някой знае ли,че ако имаш амер.паспорт но отсъстваш от страната повече от две години могат да ти го отнемат.
Благодаря!

# 197
  • Мнения: 2 563
Jina, niama takova neshto.

# 198
  • Мнения: 7

Hear Again може ли да ми кажеш ако знаеш какъв е закона спрямо притежаване на американски паспорт и отсъствието от страната, ако има такъв? И аз се интересувам от това и все ще се обаждам до консулството да питам и все я оставям тази работа за... другия понеделник. Благодаря предварително.

# 199
  • Мнения: 1 777
Някой може ли да ме спаси от сигурна гладна смърт Mr. Green.Знаете ли как се готви "Полента"?
Аз много обичам качамак и винаги си правя по тази рецепта на Бордовски.

снимка

250 гр. царевичен грис
200 гр. сирене
4 с.л. зехтин
50 гр. краве масло
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1300 мл. вода


Водата се кипва със солта. На тънка струя се прибавя царевичния грис и при непрекъснато разбъркване качамака се вари 5 минути. Мазнините се загряват до пълно стопяване на маслото и леко покафевяване,свалят се от огъня и се прибавя червения пипрер с разбъркване. Качамака се разпределя по купичките, залива се с мазнината и се поставя по една плочка сирене. Поднася се веднага.

# 200
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
Никой не може да ви отнеме гражданството, момичета.
В Арабия познавах американци, които живееха там по 15-20 години, рядко ходеха до УСА.

# 201
  • Мнения: 3 491
Pety, на кое казваш 'царевичен грис'? Имам у дома white corn meal, дали ще стане с него качамак по твоята рецепта?

# 202
  • Мнения: 7 091
Блажка, ще стане, но класическият качамак е с жълт.  Peace Аз ползвам corn maiz, fine corn meal, по принцип може да се прави и с едър, обаче на нас не ни харесва.
Ето тука една от моите рецепти:
http://tandoorisjourney.blogspot.com/2008/02/valentines-day-main-course.html

Аз обикновено сервирам с яйце на очи, натрошена фета и червен пипер, но съм правила и пица полента, децата много я харесват така. Както обикновена пица, но вместо блат ползвам полента.
На децата изрязвам какви ли не формички  от нея, много им харесва Simple Smile Понякога като изстине правя топчета заедно със сирене и после ги панирам, понякога овалвам и в сусам, особено ако имам черен. Peace

# 203
  • Мнения: 1 777
Pety, на кое казваш 'царевичен грис'? Имам у дома white corn meal, дали ще стане с него качамак по твоята рецепта?
Аз го правя с yellow corn meal ,не съм пробвала с белия.

# 204
  • Мнения: 3 491
Pety, на кое казваш 'царевичен грис'? Имам у дома white corn meal, дали ще стане с него качамак по твоята рецепта?
Аз го правя с yellow corn meal ,не съм пробвала с белия.
Значи corn meal e все пак грис, така ли? Simple Smile Ако е само заради цвета, ще пробвам може би. Не знам иначе какво да го правя това царевично брашно, което стои у дома от сума ти време.
Тандури, благодаря и на тебе за рецептата!  bouquet

# 205
  • Мнения: 7 091
Значи е corn meal все пак грис, така ли? Simple Smile Ако е само заради цвета, ще пробвам може би. Не знам иначе какво да го правя това царевично брашно, което стои у дома от сума ти време.
Тандури, благодаря и на тебе за рецептата!  bouquet

Блажка, semolina, cream of weath и gritz е грис, но това е белия грис. Царевичен грис си е fine corn meal.  Peace Белият корн миъл се използва за един традиционен корн бред при южняците Simple Smile Клеърет да каже Simple Smile

Между другото в моята рецепта има и видео как се приготвя за да не стане на бучки Simple Smile Peace

# 206
  • Мнения: 868
Е, вие сте наистина амбициозни домакини.  Аз полентата я купувам готова, нарязвам на кръгчета, и я запичам залята с току-що направен сос от зеленчуци (гъби или патладжани + каламата маслини) и домати (от консерва). Поръсвам с азиаго сирене, магданоз и се пече.  За съжаление, дечка много не я обича.

Виждам, че говорите за килими, т.н. Някой използвал ли е Анджие'с лист?  

# 207
  • равна Тракия
  • Мнения: 101
Hear again,Бубка,благодаря!

# 208
  • Мнения: 3 491
Значи е corn meal все пак грис, така ли? Simple Smile Ако е само заради цвета, ще пробвам може би. Не знам иначе какво да го правя това царевично брашно, което стои у дома от сума ти време.
Тандури, благодаря и на тебе за рецептата!  bouquet

Блажка, semolina, cream of weath и gritz е грис, но това е белия грис. Царевичен грис си е fine corn meal.  Peace Белият корн миъл се използва за един традиционен корн бред при южняците Simple Smile Клеърет да каже Simple Smile

Между другото в моята рецепта има и видео как се приготвя за да не стане на бучки Simple Smile Peace
Точно за корн бред беше купено това брашно, защото такава била традицията за Деня на благодарността, та по настояване на едното дете пекох такъв хляб ... доколко го ядохме, е друг въпрос. Във всеки случай мераците за корн бред приключиха, no брашното си остaна.

# 209
  • Мнения: 7 091
Е, вие сте наистина амбициозни домакини.  Аз полентата я купувам готова, нарязвам на кръгчета, и я запичам залята с току-що направен сос от зеленчуци (гъби или патладжани + каламата маслини) и домати (от консерва). Поръсвам с азиаго сирене, магданоз и се пече.  За съжаление, дечка много не я обича.

Виждам, че говорите за килими, т.н. Някой използвал ли е Анджие'с лист?  


Пикси, това е едно от най-лесните неща за приготвяне. Отнема 15 мин време, става за гарнитура на всичко ( почти). Като нямам време е едно от най-любимите ми неща за приготвяне, да не говорим, че да си го приготвя ми излиза 10 пъти по-евтино.  Grinning

Какво е Анджие'с лист?


Блажка, пробвай ги на топчетата със сирене първо хлапетата, сигурна съм, че ще им харесат.  Peace Ако искаш ще ти напиша подробно как да ги направиш. Според мен няма проблем да ползваш бялото брашно, само на вид ще е различно.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт