На градина или не- лятна жега ни зове. АВГУСТинчета.

• 20 320
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
  • варненка от София
Нана, аз не слагам под един знаменател всички журналисти, или всички лекари, или всяко едно съсловие. Всяко стадо си има мърша. Не отричам, че си права за извадките от текста, но като цяло това е опит да се измести вниманието от проблема. Решаваме нещата по сталински - има хора, има проблем, няма хора, няма проблем.  Thinking

Родителският комитет във Варна се състои от много мили и интелигентни хора, като смея да твърдя, че протестът на който присъствах на 01.04 си беше в рамките на добрия тон. Имахме искания поставихме ги, отстояваме си правата. Ако задълбаваме можем да извадим кирливи ризи и от страна на управляващите и от страна на родителите. И все пак това е въпрос, който трябва да се реши от управниците ни, но за съжаление до този момент са били в тотално безхаберие, парите отпуснати за нови градини или ремонт на такива потъват незнайно как и къде и резултат до сега няма, а естественият прираст във Варна и в София е факт. И ролята на "досадните" майки викащи и отстояващи правата си е да подсетят господата във високата сграда, че трябва да се направи нещо, но вече проблемът е наболял и става трудно организирането. Факт е, че се строят нови градини, но за толкова години има 2 новопостроени и в двете нови градини за първа група от "обикновените" обикновените деца са приети по 2-3, всички останали се ползват с някакво предимство, че дядо му е заместник кмет, или тати общински съветник, или строител във фирмата изпълнител на проекта и т.н. и т.н..... Да ме прощава нашата съфорумка Нети, че давам пример с нея, но те са чакали пред прословутата нова градина "Слънчева дъга", били са 3-т иномер в списъка, ноооо не са приети, защото от 24 приети деца, 22 са с предимсто  #Crazy Абе много се отплеснах.

Спирам, че ме хваща яд на неуредиците ни.  Tired

# 106
  • София
marulka_s, напълно съм съгласна с всичко, което си написала. И да, обидно е да те наричат махленка и да те обвиняват в незачитане на обществените порядки.
Факт е обаче, че има и едно-две неща, маркирани в този коментар, с които съм съгласна.

За предимствата няма да си отварям устата, защото тогава ще стане мътна и кървава.

# 107
  • варненка от София
Тъй, постигнахме съгласие, да влезе убития  Laughing

Аз ще стегна багажа за плаж, да потопя крачета и да изпусна парата. Лека и прохладна вечер ви желая мацки  newsm03

# 108
Охххххх, Марулчееееее, искам и аз на плаж  Crossing Arms Благодаря ти за хубавите думи за Лоретка  Hug /при мен не се вижда   newsm78 и мислех, че не съм го сложила както трябва  Laughing/

Ама детето й има право на градина. А тия дето търкат пейките още повече-децата трябва насила да се въдворяват в градина,за да не попиват лошия пример Simple Smile

Еееееееее, предавам се.  smile3505 Пред такъв аргумент просто онемях.  Wink
Joy Joy Joy Наистина е уникален  Laughing
Тъй, постигнахме съгласие, да влезе убития  Laughing

Joy
Разсмяхте ме  Hug а ми беше много криво.

Елфче, недей така миличка  Naughty Аз ако почна да ти разказвам какви работи видях като бяхме при сестра ми в Испания - ние сме си направо отличнички  Laughing Hug

# 109
Ей, голяма жега е днес. Вече се чудя как ще прибирам Тони от ясла лятото. Ами в 5 следобед още не се диша, а аз трябва да изляза и по-рано от къщи.

Елфче остър корем е термин с който се отбелязва че има някакъв излив в коремната кухина от спукан орган ( апандисит, язва, киста и т.н.). Много сериозно състояние изискващо спешна операция при доказана диагноза.
При много силни болки в корема (особено при деца) не се дават обезболяващи за да не се затрудни поставянето на своевременна диагноза.

мама Марго наистина е ужасно това което сте преживели. Дано да нямате други спешни посещения в болницата.

Днес излезе и списъкът с приети деца в най-близката до нас градина- резултата е че Тони е приет. Обаче аз го записах в друга градина, която е на 3-4 спирки от нас и също е много хубава, при това там е приет на второ или трето класиране. Малко се зачудих дали не съм сбъркала, но все пак си мисля че съм права и няма да го местя.
Най-много се дразня че няма единен срок за прием на документи във всички градини и списъците с приетите деца излизат по различно време. Close

Това е за сега от мен. Време е да пълня коритото и да оставя Тони да се попличка във водата.

# 110
  • София
Ох ние сега пък се прибираме с Кало. Големи сме скитници.  Mr. Green

# 111
Брей станало горещо тук  Mr. Green

Аз пък си написах коментар,само дето не се вижда после,ама карай дано поне авторката го види, да взема и да и кажа едно "рапорт -даден;рапорт-приет!" Laughing или като Баръмов : ААА не е добре другарю директор това ми намирисва на студентските вълнения..." Mr. Green

Може да я е ударила жегата жената,то нормален човек не би написал глупости като тези.
Аз съм съгласна само с това че не бива да се пуши в компанията на деца.В това отношение тук ми е много хубаво,няма дим никъде  Peace

То и аз взех всичко от Бг и духнах ,ама и тя много взе от мен,аз си плащах данъци и осигуровки като поп.
Да си емигрант не е лесно,особено в собствената ти държава където държавата не те разпознава като "свой" човек,не е лесно и в чуждата държава където си винаги чужд,но въпреки това държавата ти дава достъп и до дет,градини и до университетите и и до лекари.По труден заради многото хора дошли от всякъде, но е факт.
А като се прибереш в държавата където си работил и плащал данъци , твоите хора те питат" защо ни ползваш нещата като напусна" ,а на чуждото място те питат "защо ни ползваш нещата като не си живял дълги години и данъци не си плащал"

Истината е че идеално място няма,както и хора ,както и лекари и т.н.
Но системата трябва да се промени и това става само с протести а не с мълчаливи бдения.Мен страшно ме е яд че и тук никой не протестира за нищо.Само университетските преподаватели бяха в стачка месец и половина и това е.
Но е и факт че е много чисто по улиците ,ако-то на кучетата си се събира от хората с торбички,фасове няма и боклуци няма.Има в центъра в гетата,но като цяло си е чисто и много озеленено.А местата за игра на децата не са нови но просто се пазят,не съм видяла тийн да троши люлка защото има камери навсякъде  не щото не им се иска  Wink
Така че за всеки проблем решение има и щом управниците не се сещат трябва хората да им напомнят за това ,нали затова са ги избрали.
А иначе авторката е права че обществената нагласа трябва да се промени,когато изчезне и последната овца като нея това ще е факт.

Последна редакция: чт, 11 юни 2009, 03:11 от MamaMargo

# 112
Какво ще кажете за неделя, 16 ч, Западния парк? Wink Има хубава нова сенчеста площадка за децата.

Дори не ми се коментира статията... Confused

MamaMargo, много е тъжно, че това, което си написала за емигрантите, е вярно. Дано не ви се налага скоро отново да опознавате мед. система.... Hug

# 113
  • гр.София
Какво ще кажете за неделя, 16 ч, Западния парк? Wink Има хубава нова сенчеста площадка за децата.

Казвам ДА. А къде е тази площадка?

# 114
  • София

Казвам ДА. А къде е тази площадка?

На нас 16 ни е малко рано, а и е още ужасно горещо. Дайте да направим в 17 ч.

# 115
  • София
Наистина има няколко площадки там. Най-новата е най-накрая, като се тръгне по алеята, дето обикновено паркират колите. Как го обясних  ooooh! А за часа - аако не спи Ивайло ще дойдем навреме  Blush

# 116
Нана, и аз си помислих същото... Peace

Площадката е значи....както е главният вход на парка (Бул. Европа), тръгваш нагоре към моста (посока центъра), влизаш в парка от алеите и на 100м навътре.

Елфче, точно тази! Peace

# 117
Къде сте цял ден?

Тук следобед се изви една буря, но повече гърмя и присвяткаха светкавици и съвсем леко намокри земята

Завиждам ви за срещата. Иска ми се и на мен.
  Wink

# 118
Момичета и аз да се похваля,че сме приети в градината, в която искахме   Laughing Peace
Приятно изкарване на срещичката и ще чакаме снимки   Hug

# 119
Ние цял ден творим с Лори  Laughing - тя с моделин, а аз имах една поръчка  Mr. Green Добре че детето се занимава само  Embarassed
Мисче, честито за градината  Hug
И на нас 16ч. ни е малко рано, ама ако остане така няма проблем, пак ще дойдем  Peace

Общи условия

Активация на акаунт