На градина или не- лятна жега ни зове. АВГУСТинчета.

• 20 321
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
  • у дома
16.00ч или 17.00ч, все ни е тая, ако сме си в софия - ще дойдем  Mr. Green

# 121
Добро утро! Кафенце?

Днес е малко по-хладно сутринта и подухва вятър в Пловдив. Следобед ще пътуваме към нашите и се радвам на прохладното време.
Ще чакам да видя снимки в неделя като  се приберем от пътуването.
Лек ден на всички. Hug

# 122
Здравейте Laughing
 Сядам да пийна едно кафенце,но голям ми е зор да пиша #Cussing out
 И двамата са около мен и ми дърпат мишката,ужас е Close
  Ние сме добре,Ники му избиха кучешки зъби и е като вампирче Joy Беше с Т няколко дни но сега е добре.
  Това е от нас,че съвсем ме задърпаха и натискат какво,ли не.
  Целувки за сега Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 123
  • София
Привет!
Днес е като за мен навън  Simple Smile
Ели, честито ви зъбче!
Вчера бяхме на очен за малкия, заради престоя в кувьоз - добре е, слава богу  Praynig И така и така бяхме там, реших да прегледат и Иво, че му бяха малко червени, а и досега не бяха гледали очите, освен това има и "обремененост" от моя страна. И той е добре  Simple Smile , само дето има алергичен конюктивит и ще капем капки. И понеже чакаме 2ч, въпреки записания час  Crossing Arms , той подивя там - скача, тича, та му се скарах. При което той ми вика "ти си жалка".  Laughing Не че знае какво значи това, в едно детско го е чул, ама много на място дойде  Crazy

# 124
  • гр.Добрич
Здравейте и от мен. Мислех да коментирам статията, но после се отказах. Тези дни се начетох на мнения как разни родители си премествали децата в други калсове, като разбрали, че при тях ще има дете със здр. проблем и ми стана много кофти. Sad

Ние също сме приети на ДГ, но с връзки. Бях подала молба още септември, но сега през май трябвало пак някакви документи да се оправят, а аз не знаех и сме изтървали срока. Тази вечер ни викат на родителска среща. Laughing Отсега се притеснявам как ще я караме там, но не мога вечно да го държа затворен вкъщи. Може би ще го пускам само за половин ден в началото.

Елфче, моят син от няколко дена вика "много съм нервен", а ония ден вика на майка ми "таз баба какво прави в моята къща". Той повече харесва свекърва ми и майка направо си умира от яд.

Блу, искам да съм ти приятелка. Вчера пратихмее малкия на разходка със свеки и посетихме най-накрая една сладкарница, че тия торти на пъпа ми излязоха, а пред малкия не си позволяваме такива изкушения.

Бубче, силни прегръдки.

# 125
  • София
Тези дни се начетох на мнения как разни родители си премествали децата в други калсове, като разбрали, че при тях ще има дете със здр. проблем и ми стана много кофти. Sad

Въпрос на интелект. В случая почти граничещ с нула.

Аз не мога да смогна. Време не ми стига. Моля, ако някой има стар хладилник, работещ, който не използва и е склонен да го подари, да ми пише на ЛС.

# 126
spinki , сега ти погледах лентичката и видях, че бебетата са две...много, много се радвам за семейството ти!

А за здравословните проблеми според мен има значение какви са - все пак в някой случай си има нужда от специализирана помощ, която в обикновена ДГ, в група с още 26 деца, е абсурдно да бъде оказана. Което влияе зле както на самото дете и родителите му, така и на останалите деца. Просто не ми се започва тематата за Държавата и начина, по който си измива ръцете... #Cussing out

# 127
В нашата ДГ има ресурсни учитлеи, които се занимават с дечица с някакви проблеми- здравословни или други. Т.е- самата ДГ е описана като такава, която има възможност да обслужва по адекватния начин децата със специфични потребности.Аз въм виждала 2 жени, които водят за ръчичка и обслужват по едно детенце( не знам дали са им персонално зачислени) , но е факт 4е се извършват специфични персонални грижи. Щомс а приели  Ивчо, значи ще съумеят да се грижат за него Hug

# 128
  • варненка от София
И в нашата група има две дечица приети с ТЕЛК, но не зная какво им е заболяването, на мен това не ми е проблем. Мисля, че едното е с астма и не виждам, какво би попречило на моето дете. Наистина е въпрос на възпитание и култура от страна на родителите, но подобни реакци и мен биха ме засегнали.

Спинки, не се притеснявай мила, вярвам, че Ивчо ще се климатизира добре, при децата ще е друго все пак. А на теб ти пожелавам лека бременност и дано всичко мине леко и безпроблемно  Hug

# 129
  • София
Мисля, че Спинки имаше предвид, че родителите местят деца в другата група, щом разберат, че в тяхната има болно от някаква болест дете - например диабет или ДЦП или т.н
Което разбирате що за простотия е. Диабетът както всички знаем не е заразен.

# 130
  • варненка от София
И аз именно това разбрах и за това казвам, че е безумие да местиш детето си от групата заради това. Астмата също не е заразна.
Иначе въпросната статия даде повод за това, поради простата причина, че във Варна има санаториална детска градина, за дечица със специални нужди, която като цяло е недостатъчна и за там напливът е голям. Едно дете болно от ДЦП си има нужда от специални програми и т.н. и в градината има обучени за целта специалисти. Ама едно дете с астма или диабет, не е необходимо да ходи на такава градина. Журналистката в статията упрекваше родителите, че щели да искат за всяка болест градина, което си е проява на цинизъм от нейна страна, но това вече го обсъждахме.

# 131
  • гр.София
 Хайде,свърши се. "Уредих" София -утре ще се класира безапелационно във Филиповци.

Ще се отдам на самосъжаление,така че-не ме закачайте.

За срещата-ще си носим ли по бутилка бира ?Mr. Green

# 132
Хайде,свърши се. "Уредих" София -утре ще се класира безапелационно във Филиповци.

Ще се отдам на самосъжаление,така че-не ме закачайте.

За срещата-ще си носим ли по бутилка бира ?Mr. Green
Изпийте една и за мен!
Надявам се подпийнали да снимате повече Simple Smile

Спинки кураж мила,всичко ще е наред  Peace

На мен ми предложиха работа на цял ден от тази следобедната ми ,заплата обяе не се качва особено, но аз казах че от септември като ми свърши договора с другата се хващам и каквото сабя покаже,поне ми е близо.
Пък то до септември има време и ще му мисля.
Еличето е добре,взех координатите на един детски алерголог и ще гледам да си уредя час да я видят да видим какво ще каже  Rolling Eyes
Колкото повече наближава полета на Ники толкова повече ми се свива сърцето , много ме е страх с тези самолети  Confused

Такива ми ти неща.
Тук не делят децата според заболяване ,дори тези в колички са в една група с другите,но тук има тоалетна за инвалиди дори в най утрепаната бензиностанция ,във всички сгради,абсолютно навсякъде има достъп за такива хора,няма сълба без рампа.
В това отношение нямат грешка наистина. Peace
Не се делят хората според този признак и има програми за насърчаване на работодателите да назначават хора с проблеми и аз често виждам хора с патерици или колички да си работят наравно с другите.А протезите които правят тук са удивителни и се отпускат безплатно за деца ,а за възрастни са субсидирани частично.Но са като истински,тук на една българка детето се родило без една длан,и има протеза ,толкова е изящна и досущ като другата ръчичка въобще не се забелязва и е безплатна за нея.
Така че не мога да не кажа че в това отношение са напред и то много,но е станало след доста съдебни битки на засегнати хора за нарушаване на човешки права.

хайде да не ви оттегчавам  Blush

Последна редакция: сб, 13 юни 2009, 03:05 от MamaMargo

# 133
Ехооооо, къде сте всички  newsm78
Чак се притесних, че пак съм се объркала и сме изпуснали срещата  Crazy

# 134
Верно никой не   е писал newsm78 Ние цял ден миткаме насам - натам с Даруна, после я оставих с баща й , а аз скокнах за няколко часа да поработя Grinning. Преди малк осе прибрах.Много съм доволна от неочаквано  късата смяна Sunglasses Един път и аз да намажа от намалението Joy Вече си заплювам съботно- неделните смени Wink

Общи условия

Активация на акаунт