Завършваме успешно и таз година, ШЕСТокласници -3

• 20 370
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
Love-digger, ами работата е монтаж на рекламни табели.Задачата на сина ми е да подава инструменти на баща си, който ще монтира табелите. Затова мъж ми му е дал по един лев на табела, значи за около 4 часа подаване на инструменти получи 10 лв. Не знам много ли е,малко ли е,но все пак е добро начало, за да се научи да цени парите.Досега харчеше на общо основание...
МаЦоHug Браво на детето. Дано малката се оправи без последствия. А това поощрение само финансово ли си представяте да бъде?

# 151
  • Пловдив
Мама Цоцолана , а мислили ли сте да поощрите момчето с лагер? Скаутски или детски, езиков или  нещо от този сорт? И ще се зарадва ли изобщо?

# 152
Мама Цоцолана , а мислили ли сте да поощрите момчето с лагер? Скаутски или детски, езиков или  нещо от този сорт? И ще се зарадва ли изобщо?

Имаше такава опция, но тя не бе свързана с успех или нещо подобно. Едни приятели заминават другата седмица и искаха да вземат и трите ми деца на подобен приключенски лагер за 1 седмица. Но.....таксата в момента е непосилна за нас. Писах - в ремонт сме, работата ни много намаля, а от там и постъпленията, а и то се вижда в подписа ми,че си имаме и Запетайка, престоя в болницата също изяде малко пари, та общо взето сме на червено.......Дори заради тези пусти пари май това ще е първото лято, когато те няма да отидат при родителите ми, защото всичко е свързано с пари, а те са само на едни минимални пенсии и не мога да изисквам от тях да поемат финансовата издръжка на 3 деца, които все пак си искат своето.

Та малко кофти стана поста, но от това,че разбира,че не сме добре финансово, сина не иска и пари за успеха и помощта си. Каза, че когато имаме пари - тогава, той не бързал........Иначе е много спестовен........Наясно е със стойността на парите и за щяло и нещяло въобще не харчи пари. Като ходи на картинг напр. - взима от своите си пари и това е май единственото, за което си харчи парите.

Но независимо от всичко, детето си е заслужило парите....И все пак искам да е поощрение, а не да учи и да помага само заради парите и да стане пък прекалено материален и всяко нещо да измерва с това, което ще получи. Защото понякога помощта няма само материален израз....понякога е по-важно да дадеш и сърце, и съпричаност, особено що се касае до семейството......Колкото и да е изтъркано - не всичко е пари, приятелю, не всичко е пари.......

Признавам си - това с парите ме вълнува.....Точно заради границата.....Не искам пък и да ни възприемат децата и като двукраки банкомати....ще прочета наистина с интерес различни мнения.......

# 153
  • Пловдив
Мама Цоцоланка - наистина е трудно в този момент на повечето от нас... Радвай се, че синът ти разбира положението и не от онези деца, които на всяка цена си искат пожеланото ...
Но на всяка цена трябва да го възнаградите, сега или по-късно...например ми идва на ум ако и съпругът ти иска де - да отидат "по мъжки" двамата или двамата+приятели на сина на излет/риболов/игри. А още по-вълнуващо е на палатка за една нощ.  Peace

# 154
  • София
Мама Цоцоланка, разбирам те напълно, нали съм и аз като теб съм от отбора на многодетните. Wink
Ние имахме късмета да успеем да съчетаем полезното с приятното и поощрителното накуп. Mr. Green Каката ще ходи през август на международен певчески фестивал на морето.Отиването си там   самата тя  възприема хем като  отговорност, хем като награда за успешно приключилата учебна ходина, хем като прекрасна форма за 10-дневна почивка ,забавление и запознанства с нови приятели.Да, но винаги има едно "но"...Таксата не е твърде висока, предложиха ми да вземат и малките просто като на лагер, но това вече ще ни обремени значително във финансово отношение. SadТа затова ,за жалост, близначките остават тук.За тях ще мислим друга форма....
Зная, че много от вас ще ме емнат и ще кажат, че децата са във ваканция, ама аз да си попитам Mr. Green
Прегледахте ли поне отгоре-отгоре вчерашния изпит по математика на седмокласниците?Каквото и да се пише из темите, на мен ми се струва, че като ниво тестът подхождаше повече за прием в матеметическа гимназия - множество логически задачи, които  изобщо  не се или само  бегло се застъпват в училище.. SadТезата на доволните родители /предимно на деца от СМГ/ е ,че добрите резултати на отрочетата им са плод единствено  на много труд.Нима обаче и множество други деца извън това училище  не са се трудили подобаващо... newsm78 Но с ученото в училище, било то надграждано и в школа или при учител, последните не са се справили толкова добре, колкото връстниците си от СМГ.....Разликата в точките е доста голяма.Какво мислите по въпроса? Thinking Имам поглед и върху миналогодишния тест и тъй като все пак относително добре се справям с математиката, считам, че тазгодишният е доста по-сложен и засукан...Какво ли ги чака нашите догодина? ooooh!

# 155
  • Пловдив
Леле леле и аз се отдадох на страстите по изпита по математика, понеже математиката ми е по-силна от двата изпита...
Мое мнение е, че задачите са доста трудни и объркващи деца на 14год. Не съм съгласна, че това е начина да блеснат математическите гении. За тях си има място и начини да направят вова... Но...явно от министерството са на друго мнение.
Какво ли ни очаква нас догодина с нашите седмокласници??? И дали изобщо ще има тестове като тази година?
Не смятам обаче, че за прием след 7 клас трябвада се дават толкова много логически задачи, които се изучават много слабо в материала от учебниците... Не отиват на изпит само деца, които са учили в специализирани паралелки по математика или деца от МГ-та.
Още веднъж ни подчертаха дебело на нас родителите ,че уроците са задължителни...

# 156
  • Абсурдистан
Къде пък ги видяхте, чак толкоз много логически задачи, който са слабо застъпени в учебния материал?  newsm78

# 157
Къде пък ги видяхте, чак толкоз много логически задачи, който са слабо застъпени в учебния материал?  newsm78
http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/7klas/09-test_math_7kl.pdf

# 158
  • Пловдив
Гери- лог. задачи в 7 клас са почти изцяло застъпени само в ЗИП-овете
А в теста тази година са доста  Peace

# 159
  • Абсурдистан
http://mon.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/7klas/09-test_math_7kl.pdf

Аз този линк го знам много добре, няма нужда да ми го цитираш.

# 160
  • Абсурдистан
Гери- лог. задачи в 7 клас са почти изцяло застъпени само в ЗИП-овете
А в теста тази година са доста  Peace
Не знам, за мен задачите са от елементарни до задачи със средна трудност, каквито винаги трябва да има за отсяване.
Все пак не може всички да имат 6-ци.

# 161
  • Пловдив
Задачи с номера: 13, 20, 26, 27, 30, 31, 32, 34, 35, 36, 41, 42, 44, 47, 50 според теб малко ли са?

А ти реши ли ги? И на колко от тях се затрудни - ама честно?

# 162
Някой има ли информация какви ще са тестовете догодина?
По едно време г-н Вълчев твърдеше че тестовете за външно оценяване ще важат и за кандидатстване .

# 163
  • София
Може да не са само чисто логически, но са такива ,които изискват механизми на решаване, които не са взимани в училище... Peace
Като за начало:13,26,27,30,34,36,41,42,44,47 и 50 задача.Малко ли ти се струват като бройка и като точки ,които носят?Не изхождай от това, че на нас възрастните ни се струват лесни....

ПС Джони, извинявай за дублирането, просто сме писали едновременно! Peace

# 164
  • Пловдив
Според мен няма как да има някой инфо, защото не се знае след изборите кой ще управлява и какво ще реши новият министър на образованието...

Гери - никъде не съм писала, че всички трябва да имат 6-ци, НО ученик, който е ходил на уроци и курсове трябва да може да изкара оценка в интервала 5- 5.50 според мен. А задачите тази година отсяват споменатите от мен ученици в интервала 4- 5.

Общи условия

Активация на акаунт