Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако детето ми постоянно смуче пръстите си?
Как мога да попреча на детето си да смуче палеца, след като започне?
Какво мислите за използването на горчив лак за нокти като средство за спиране на смукането на палеца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако детето ми постоянно смуче пръстите си?
-
Как мога да попреча на детето си да смуче палеца, след като започне?
Важно е да се знае, че ако детето вече е започнало да смуче палеца, вашата реакция може да увеличи интереса му. Вместо активно да го възпирате, опитайте се да насочите вниманието му към други дейности или игри. Биберонът може да бъде добра алтернатива, но трябва да се прилага внимателно, за да не предизвикате съпротива.
-
Какво мислите за използването на горчив лак за нокти като средство за спиране на смукането на палеца?
-
Възможно ли е детето да се откаже от палеца си, без активно участие?
-
Какви стъпки мога да предприема, за да дисциплинирам детето си в опит да смуче пръстите си?
постоянно пръстта му е в устата, даже минути след като се е наял.В момента съм му сложила едни ръкавици-ами цялата стана мокра от слюнка и пак си намерил пръстта и го смуче като за световно.Допреди няколко дни не обръщах серизоно внимание по този въпрос, но след като видях една майка как нейното едногодишно момиченце го прави същото, съм в потрес...Четох в една книжка, че в аптеките се продавали специално някакви лакове за нокти със горчив вкус, за да помогнат в тази битка....
Нощно време стоя до 2 часа да я дебна да заспи, че да й извадя палеца от устата. А през деня понякога и слагам ръкавички, обаче сега в жегите няма как, защото й се запотяват ръцете. Няма оправия с този палец, бебка вече даже не иска и биберон- залъгалка- аз й го давам, тя го плюе и си налапва пръста
Дебна го да му натикам биберон постоянно. Мазах го с горчивия лак, но ми се струва безмислено. То горкото още не може да направи връзка, че като си лапне пръста започва да горчи. Мръщи се мрънка и пак лапа. Дори си мислех, че може по-нататък като го захранвам да има проблем с възприемането на друг вкус и затова престанах да мажа. Виж по друг начин са нещата при баткото. Той е на 2,8 г. и като лапне пръста веднага го вади и ходи да си търси салфетка, за да изчисти горчилката от ръката си
...
Малееееее и ние сме така.А мойта хубавица ако може и двете ръце би си натикала в устата