Марка Х - национална гордост.

• 25 223
  • 366
  •   1
Отговори
# 255
  • E-CLM & CH-VD
Би, благодаря за инфото за Зелените - аз питах.
Сега да ви кажа за руската салата - по-гнусливите да прескочат

Joy Joy Joy Мда, на вид определено го докарва.  Mr. Green

# 256
Като говорим zа българските хранителни продукти, на първо място поставям сухите луканки. Нямам поzнат чужденец на който да не са му харесали, виж zа сирената и киселото мляко не мога да кажа същото Confused

Кидман zнам я василопитата нищо особенно, но кулуракя с портокал и канела е  Heart Eyes

# 257
  • Italia
Като говорим zа българските хранителни продукти, на първо място поставям сухите луканки. Нямам поzнат чужденец на който да не са му харесали, виж zа сирената и киселото мляко не мога да кажа същото Confused

Кидман zнам я василопитата нищо особенно, но кулуракя с портокал и канела е  Heart Eyes

Моето съпружие ( тукаШен е ) пък не харесва луканката,много подправки имала.Будала. ooooh! За сметка на това българско сиренце и ракия му дай. Twisted Evil

# 258
 Hug ти си късметлийка, а аz от моя (GR) не мога да си отям.

# 259
Да,да..харесват/луканката/..друг път..
Харесва ни само на нас,такъв ни е вкуса.Има някои/като мъжа ми,който е фен луканков до гроб..smile3521
Нищо не разбират тия финландци от хубаво/с изключение разбира се на мъжа ми,който е естет... Joy Shockedгастроном и чревоугодник..

# 260

thumbsup Много точно казано, аз се въздържах от коментар за василопита...щеше да прозвучи по-грубо tooth
Всъщност за 9 години само веднъж съм яла хубава, другите все бяха едни такива по-сухи и от кекс.
А за тези кулюракя...  Yum  Yum  Yum гледам да посягам по-рядко към тях, че отиват директно на д..то  Mr. Green

Аааа забравих и моя мъж(GR) е от феновете на луканка.

Последна редакция: пт, 12 юни 2009, 15:14 от Kidman

# 261
  • T"A
И моят мъж е в клуба на любителите на луканка. Но той обича и филе Елена, но най-вече българското сирене и шопската салата  Grinning
Ракия и шкембе чорба по-скоро го плашат  Laughing

# 262
Всъщност за 9 години само веднъж съм яла хубава, другите все бяха едни такива по-сухи и от кекс.

аз пък съм яла веднъж и оттогава търся оригинална рецепта, за да се пробвам и аз - комбинацията на портокал и шоколад ми е любима Simple Smile Късмет явно!

# 263
 newsm78 традиционната василопита (царска пита) съдържа брашно, яйца, мляко и трябва да е пухкава и сладка, но има най_раzлични вариации ти най_вероятно си яла с портокалов сок вместо прясно мляко и с шоколадова zаливка Thinking тук има с портокалов сок, но беz шоколад. Ако е нужен превод с удоволствие Hug

# 264
Мерси Котарана - ще се възползвам от чичко google  за превода, но много благодаря за рецептата!  bouquet
явно аз съм яла някое подобрено издание на сладкиша:)

# 265
Вечке, как можа да го напишеш това за руската салата  Thinking Тя ми е една оът любимите (беше), а сега само при вида й, ще ми се гади ...  Crazy

А за БГ сирене да кажа - тук в тенекии го предлагат разните специализирани арабски магазини. Страхотно е. Едно време (преди 5 години), баща ми като беше тук, разправяше после в България, че тук ядем най-вкусното БГ сирене и то няма нищо общо със сиренето, което се предлага в Бг, за съжаление.  Naughty Crossing Arms

# 266
Абе аз си спомням е това сирене,навремето..бешe най..хубавото
 Не знам дали още може да се намери на БГ пазара,тук не съм виждала,но от малка най..много него обичах...

# 267
Bee, погледни в турските магазини. при нас съм го виждала.

как така аз не я знам кулуракя-та  Thinking
израелците защо така смешно произнасят дзадзикито?

# 268
  • Spain
 като отворихе тема за храна  се сетих за мусаката
 в испанко мусаката се с4ита за гръцко ястие - което сигурно си е така де , с патлажани и т.н.
 за мен си е бг производно - но поне по нашия край я правят без патлажани - картофи, кайма , подправки и т.н.
 тук сиренето си е гръцко - да не говорим за киселото мляко - също гръцко

# 269
  • T"A
израелците защо така смешно произнасят дзадзикито?

Защото на иврит трудно се изписват чужди думи (изобщо писането и четенето са със много специфични правила).
За английските има някакво правило, за арабските - също, но за думи на по-редки езици е трудно.
Изписва се буквално "цзики", и от там нататък -  импровизираш с това как да го прочетеш  Simple Smile

като отворихе тема за храна  се сетих за мусаката
 в испанко мусаката се с4ита за гръцко ястие - което сигурно си е така де , с патлажани и т.н.
 за мен си е бг производно - но поне по нашия край я правят без патлажани - картофи, кайма , подправки и т.н.

И при нас се води гръцки специалитет и се прави с патладжани, на мен даже не ми прилича на българската мусака.
И гювечът тук е по-различен, иначе го водят балканско ядене, което, според мен, е точно така.

Общи условия

Активация на акаунт