Марка Х - национална гордост.

• 25 099
  • 366
  •   1
Отговори
# 360
Bee, татуировките по лицето са не само на мъже, но и на жени (все по-рядко, но ги има). Никога няма да забравя как се стреснах, когато за първи път видях възрастна жена, с изтатуирана цялата брадичка. Четох после някъде, че татуировките по лицето са призанк за социално положение, зрелост, както и принадлежност към определено племе, а и не на последно място за да са ПО-АТРАКТИВНИ ЗА ПРОТИВОПОЛОЖНИЯ ПОЛ  Shocked Rolling Eyes  Мъжете масово си татуирали лицата, задните части и бедрата (напоследък някои имитират татуировки по даден повод само или за излизането си на сцена), понякога гърба и корема. Жените - устните и брадичката, а понякога - челото, задните части, бедрата, врата.

Това го повтарям за Bee.

И още:
The tattoo designs are traditionally known as ‘ta moko’ (meaning to ‘tap’ or ’strike’) , this style has recently had a revamp with many people around the world, not necaserily maori, are gettin moari style tattoos. The designs have now become more ‘mainstream’. Celebrities such as mike tyson have maori inspired tattoos.

The tattoos weren’t as spontaneous as today. it could take months for someone to be approved for a moko. The elders and family would decide if they were worthy of a moko, then if they thought they could commit to having the tattoo for life. If the moko was approved it would then take further months to decide on the design, depending on the tribal history

Този вид татуировка се нарича "та моко" и се прави с натопено в черен пигмент тясно острие (превеждам дословно, щото и аз нямам представа). Та това острие )все едно като резец при дърворезба се вдълбава леко в кожата с помощта на нещо като 4ук4е  Shocked Close  Да различните орнаменти. Този процес оставя трайни следи по кожата. Гъсеници са били използвани за 4ерния пигмент. Те били убивани от някакъв гъбичен паразит, който растял в тях. Умрелите гъсеници били изсушавани, изгаряни на прах и именно този прах давал черния цвят за "та моко".  #Crazy Пигмент може да се приготви и от дървесна смола, която се изгаря, заедно с животинска мазнина или растителни смоли (сокове).
Тук има пове4е, даже илюстрация на длетото, което се използва.
http://awanderingminstreli.tripod.com/tamoko.htm

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 22:46 от МАЙКА

# 361
Благодаря ти,МАЙКА за пълното инфо...  bouquet

# 362
Bee, покрай теб и твоя интерес към "та моко" (маорските татуировки), и аз научих нещо ново и сега ще съм много по-информирана  Hug

# 363
Определено тая тема има за мен вече култов статус.
Искате ли да поровим за другите страни, в които нямаме представителки и всяка да потърси нещо специфично?
Гледам, че зачекнахме и Индия.
А Южна Америка?

# 364
Индийци да искаш около мен. В данъчното е пълно с такива.
Много са ми колоритни.
Много неща ме впечатляват и озадачават понякога.
Точката на челото, рисунките с къна, пиърсинга по лицето, разноцветните им облекла ... изключително високото самочувствие и амбициозност!
Рисунките с къна се правят май само преди сватбата. Ето какво намерих:
Рисунките с къна са символ на любовта между съпрузите. В сложните заплетени шарки обикновено е вписано името на младоженеца и се очаква той да го разчете. Вярва се, че ако не успее, булката ще доминира в брака. Смята се също така, че колкото по-наситен е цветът на къната, толкова по-силна ще бъде връзката между булката и свекървата. Украсена с къна, булката не трябва да върши никаква домашна работа - глезят я и се грижат за нея.

Последна редакция: нд, 28 юни 2009, 09:23 от МАЙКА

# 365
На мен ми харесаха тези рисунки с къна,разгледах и други из нета,впечатлиха ме тези татуировки от Япония:http://www.vanishingtattoo.com/tattoo_museum/chinese_japanese_ta … oo_pictures1.html

# 366
Това дали са YAKUZA татуировките? Thinking Thinking

Общи условия

Активация на акаунт