Гърция- 21

• 33 178
  • 305
  •   1
Отговори
# 30
Тeopr, моята девойка е нощна птица,стой с нас до полунощ и сутрин си поспиваме Wink Още не е легнала,след малко ще ходим вече да четем приказки,стига се е киснала,чак й завиждам Laughing
Хипатия, то верно слънцето и особено гръцкото не е никак полезно,но аз съм израснала на морето и не мога без него,душичката ми си го търси Laughing

# 31
Искам да се похваля че днес гласувах. Няма предварителни записвания. Само лична карта искат и попълваш 2 декларации, за това че не гласуваш и на друго място.
Прави ми впечатление, че Iou се изгуби нещо напоследък. Дали е добре това мило момиче? Имаше и някакви лични проблеми по Коледа...
tuk sam..
 ne pisa ve4e-za izvestni na niakoi xora pri4ini- no vi sledia:)

# 32
  • В подножието на планината
  И тук всичко е замряло,аз обаче работих днес(на половин работен ден),а мъжът ми си остана вкъщи с малкият.
  Сега се чудим дали да ходим на плаж или не.Малко ни смързява.Пък и плажът е далече. newsm78

# 33
Момичета, имам въпрос към вас. Синът ми догодина завършва ликио. И какъвто е мързел, не го виждам студент тук.  Crossing Arms
Искам да го пратя в София - МА.
Но... доух слух..България е глобена със солен суми, заради таксите, които изисква от граждани-членки на ЕС. И по този повод МА е обявила, че чуждестранните студенти, ще държат кандидат студенстки изпити, на общо основанием, както българските...
Знаете ли нещо? Чухте ли нещо подобно?

В сайта на МА, нищо подобно не се казва. Казва се само, че чуждестранните студенти с двойно гражданство, едното от които е на страна, членка на ЕС, държат изпити по биология и химия, като българите... 
Най-добре е да се обадиш в Министерството на Образованието:
Централа на МОН:
тел.:   9217799,
факс: 9882485

Пресцентър: тел.: 9217744, 9217741, факс: 9882693
e-mail: press_mon@mon.bg

бул.: "Княз Дондуков" 2A
Работно време на
административно обслужване
8:30 - 19:00 ч.

HELP DESK към Дирекция
"Информационни и комуни-
кационни технологии в
образованието"
тел.:   8735021
факс: 8735018
http://helpdesk.mon.bg/

Там ще ти кажат точно как стоят нещата. Имай в предвид, че ако трябва да държи изпит по биология и химия, изпитът е доста сериозен. Мисля, че се влиза с оценка от изпита над 5:75 и по двата предмета

# 34

Искам да го пратя в София - МА.

с риск да се обидиш, ама това на болни родителски амбиции ми прилича. като е мързелив, да се занимава с нещо, което не изисква кой знае колко големи усилия. нямаме нужда от още един калпав лекар (или какъвто и да е кадър в сферата на здравеопазването)!

и тук балът за влизане в тея специалности е от най-високите, но и при чужденците от ЕС-страни, ако в родината си нямат право да учат в университет, не ги приемат и тук. на гърците им искат матура и определен брой точки по профилираните предмети от лицеите.

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 21:07 от Azalee

# 35
Да питам и аз. Изкарвали ли сте двойно гражданство на децата си - българско и гръцко? Какви документи и къде ги подадохте?
На мен ми се ще на бебчо, живот и здраве като се роди да му изкарам и българско гражданство. Замислила съм се обаче, ако пътувам с него сама в България, дали ще искат от гръцкия му татко българско удостоверение, че бебо може да напуска България.

# 36
veselinap, ще разпитам нашия мързелан Костас дето е със стоматология, за актуална информация  Peace Нищо, че е от Кипър с двойно гражданство, няма значение. В Кипър са много зле с химията и биологията и той кара една година подготве, държа изпити и т.н.

МА е много добра възможност за студенти от такива бракове  Peace И аз се замислям, с моята слабост по генетиката и олимпиадите от гимназията - вече съм направила анализ за възможните генетични характеристики на децата  Mr. Green Като говорим за амбиции  Joy

Калинихта и поздрави от слънчева Тракия - отново изслушах всички истории за гърци, женени за българки, както и за полит емигранти  Grinning от последния половин век и повече  Wink Но за моя каракачански род никой нищо ново не ми каза  Crazy

# 37
с риск да се обидиш, ама това на болни родителски амбиции ми прилича. като е мързелив, да се занимава с нещо, което не изисква кой знае колко големи усилия.
Така, както съм го написала, наистина прозвуча грозно... Mr. Green
Матурите и бала си ги изкарва, просто няма да успее за медицина тук... няма да му стигне за малко, но няма да му стигне, съдейки от бележките му...
Освен това има и А профишънси Кембридж....(това за гордост... Party), а в Ма има такова обучение...А и родителите ми живеят с/у Арката... Party

Неки
, моите и двамата имат българко поданство, ЕГН. Не, удостоверенията се изисискват в зависимост, от това детето с какъв паспорт напуска страната. Т.е с гр паспорт, напуска Гр - искат υπευθυνη δήλωση. Детето напуска Б-я с гр паспорт- не се изисква нищо.. Спокойно...

Лина, ако не забравиш и питаш...  bouquet  bouquet

# 38
tuk sam..  ne pisa ve4e-za izvestni na niakoi xora pri4ini- no vi sledia:)
Iou, аз не знам причините, но се радвам че си добре!   bouquet
А относно двойното гражданство - добре, че казармата в България отпадна, че горките деца трябваше да служат по 2 пъти!

# 39
Лина, ако не забравиш и питаш...  bouquet  bouquet

Няма, няма  Hug Отърсвам се тази вечер от тракийската знойна почивка и му давам поръчение на кипърското чедо, родено в Стара Загора  Mr. Green

tuk sam..  ne pisa ve4e-za izvestni na niakoi xora pri4ini- no vi sledia:)
Iou, аз не знам причините, но се радвам че си добре!   bouquet
А относно двойното гражданство - добре, че казармата в България отпадна, че горките деца трябваше да служат по 2 пъти!

И аз не знам причините  newsm78 Има наистина много сериозни причини, поради които човек може да се откаже да пише, аз не писах в една друга тема известно време заради мислите и изследванията за рак. Но всичко се върна по старому, а сега съм като новичка  Grinning

Жани, за двойното гражданство - като малка винаги си бях мечтала да съм гражданка на Израел, че да ходя да козирувам  Mr. Green На моя грък отсега съм му заявила, че ако ми направи мъжка челяд, си вадя гръцки паспорт, смятаме часовете и минутите в ничията земя  Mr. Green и карам казармата в Гръцко вместо момчетата  hahaha  Stop

# 40
момичета, помагайте........
 Praynig
С мойте приятелки искаме да си направиме една шопинг - екскурзия до Солун.Моля ви кажете кога са летните разпродажби там?И къде по-точно ще ни препоръчате да пазаруваме? Grinning

# 41
кака Сиййка летните намаления обикновенно са през август Wink

# 42
ne pisa ve4e-za izvestni na niakoi xora pri4ini- no vi sledia:)

Верно, бе iou, какви причини? Ела, пак в компанията  Party липсваш ни.... Hug

# 43
Здравейте,обръщам се към вас по компютърен въпрос,защото в компютърната тема не се надявам много да разбират гръцки.
Та знаели защо  флашгета от няколко дни ми изкарва тази карта,непрекъснато и много изнервящо.Каквото и да натиснеш(да или не)след малко пак се е появила.
Преинсталирах два пъти ,като го свалях от различни места и пак същото.Имам и лаптоп,на един интернет и двата компютъра и там е същото,кажете ако знаете  bouquet
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=387505

# 44
проблема не е в pc-то а в интернет explorer...
 опитай с firefox,опера или някой друг

ILI

може да влезеш в www.java.com и да инсталираш new flash players

Общи условия

Активация на акаунт