Чувството да станеш майка

• 8 746
  • 98
  •   1
Отговори
# 60
Чувството е невероятно.Първият път и аз като Блонди го заобичах малко по-късно Embarassed ,само му се радвах в началото. LaughingВторият път не мога да го опиша.Такова щастие никога не бях изпитвала! Heart Eyes

# 61
  • Пловдив
Ами при мен това усещане дойде по-късно.Виждайки детето си  за първи път ,исках само да знам, че всичко с него е наред. Дни по-късно знаех, че  ми се е случило най-хубавото нещо в този живот.

# 62
Аз докато раждах и си казвах "Господи аз наистина раждам и наистина си имам беб4е".Дълго време не можах да го повярвам.Това е най-хубавото изживяване на свта.

# 63
Наи прекрасното нещо на света това е магия за която копнее всяка жена.Мисля си че заради детето си всяка вена е готова на какво ли не...

# 64
  • след Околовръстното
Първата ми реплика беше: Защо е толкова синя и грозна? И отговорът на лекаря : Те всички бебета са такива. След няколко дена беше най-красивото бебе за мен. А като видях второто ми бебе ме обзе гордост, че е красива и съвършена. Тогава знаех как изглежда новороденото.

# 65
Амии на мен само ми го показаха повито  Thinking видях му само лицето, едно... но беше "моето гардже". След 2 дена вече се гушкахме и се радвахме един на друг. А в къщи и до ден днешен продължава радоста ни един към друг  Heart Eyes

# 66
  • Варна
Като ми я показаха веднага след като се роди си помислих: "Божее колко е гнусничко и лигаво"  Mr. Green И "ау колко много коса има". След това, като ми я донесоха не почуствах нищо особено, по-скоро ме беше страх, че не знам как да държа бебе и още много неща които не знам как се правят....Истинските чувства на любов и щастие усетих като се прибрахме вкъщи  Peace

# 67
"Йееее". Това ми беше мисълта при последния напън, когато тялото на бебето направо се изхлузи от мен с още много околоплодни води.

"Леле, как се е омотал!"- направо се уплаших, като видях още мекото телце и стегнатата два пъти около врата пъпна връв.

Даже не чух как изплака, защото от напъване ми бяха заглъхнали ушите.

Очаквах да ми го дадат веднага, но явно няма такава практика в Тина Киркова. Една акушерка го вдигна високо и ми каза- ето ти синът. Тази фраза, както и дежурното "честото, майче" в края на напъването ми звучаха все едно някой казва- добре дошли на Марс.

След цялото това преживяване майчински чувства още нямаше, но имаше огромна еуфория. Освен това всичко ми беше интересно- даже плацентата и пъпната връв. Кой да ти каже, че пъпната връв е небесно синя...

Акушерката донесе бебето- бяло като призрак, измито и студено. Миришеше на хубаво- мислех си, че това му е естествената миризма, но всъщност беше козметика Хип. Такава ползвам и сега, напомня ми за момента. Няма по-добра реклама:)

Усещането мога да сравня с това да направиш последната стъпка при покоряването на връх. Пак бих родила заради адреналина.

После с дните развих чувството за пазене на бебето- превърнах се в ротвайлер, за малко да ухапя собствената си майка, като само се опита да завие бебето.

# 68
  • София
За съжаление емоциите ми бяха далеч от приятни, тъй като бебето ми не изплака и се наложи да бъде обдишвано, а после лежа 5 дни в кувьоз. 2 месеца не можах да се освестя от ужаса... И въпреки това цялата нощ след като родих я прекарах в съзерцание на трите снимки, които мъжът ми беше направил на малката в кувьоза! Бях убедена, че това е най-красивото бебе на света (не че сега мнението ми е променено  Mr. Green)  Grinning

# 69
Когато Тя се роди се разплаках.Видях една малка ,ревяща ,лилава топчица и просто си отдъхнах,че всичко е наред,с нея ,с мен,незнам но,изпитах огромно облекчение....После,като се прибрахме,се чувствах странно-това дете е расло в мен цели  9 месеца! Не го вярвах !Толкова бързо мина всичко,цялата тази бременност ,и сега това дете зависи от мен...Аз съм Майка !
Интересното е,че в началото не изпитвах огромната ,неподправена любов към детето си...Не,че не я обичах..Просот ми беше адски странно.Исках да защитавам това дете и бях постоянно до него,бях като орлица, и с всеки изминал ден опознавах него и себе си,започвах да осъзнавам,че е реално.Започнах да го обожавам,да съм всеотдайна ,да се грижа,да съм любяща,да си играя с него ,да го приспивам...да бъда Майка... и го правех с Любов-искрена и чиста,идваща отвътре.

# 70
Невероятно е чувството , когато родиш своята рожба .Аз немога да го опиша, трябва да се изживее Пожелавам го на всяка жена !

# 71
Усещането е неповторимо.
Живота който си пазила 9месеца изведнъж се появява пред теб...
...най щастливият момент в живота ми до сега...

# 72
  • Варна
Чувствах се доста странно  Rolling Eyes . Едно човече което е расло в мен, чакала съм го толкова време най-накрая се появи  Laughing . Видях я за съвсем кратко време по време на секциото и ми я донесоха няколко часа след това, незнаех какво да я правя, страхувах се да не я нараня, толкова мъничко и нежно създание. Лежеше до мен увита в пелена и само главичката и се виждаше. Не спирах да я целувам и сълзите ми се стичаха по лицето. Най-голямата ми мечта беше станала реалност  Heart Eyes

# 73
  • На тиха улица
Зарадвах се, казах си " Тя се роди и вече е тук", радвах се на факта, че детето е 'действителност' и веднага започнах с тръшкане на ум добре ли е наистина и как се грижат за нея. Майчинското чувство, отговорно и осъзнато, дойде на третия ден, когато прецених, че аз и детето сме едно и живота ми никога няма да бъде същия, че съм значима, защото детето има нужда от мен.

# 74
Неописуемо е  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт