Отговори
# 180
Amore, виждам, че си на линия Wink Изписаха ли ви вече? Как е Алекс?

# 181
Mили момичета, благодаря на всички за чудесните пожелания, трогнахте ме (а дори не съм изчела всички), да ви се връщат многократно, от сърце! Hug Hug Hug

Честито на всички, които вече гушкат рожбичките си! Не се обръщам към всяка поотделно, за да не пропусна някоя мама, но пожеланието ми към всички вас е - да сте много щастливи!!!

На неродилите - да ви е леко раждането, да са ви здрави бебоците и скоро да дойдете в маминия отбор!  Laughing

Много ми е мъчно, че нито мога да чета, нито да пиша (и не знам дали изобщо ще успея да насмогна с четенето). Просто нон-стоп или кърмя, или се изцеждам - буквално само това правя, а в почивките сменям памперс, отивам до тоалетна или хапвам някой залък в движение, сънят през деня е мираж, а нощем - кратък миг.  Mr. Green В деня на изписването (събота) ми се втвърдиха изведнъж и двете гърди (късния следобед, вече си бяхме в къщи) и никакви компреси не помогнаха. Цяла нощ цедене на ръка и компреси, на следващия бях с две огромни буци вместо гърди. Почнах с помпа, има голямо подобрение, но все още имам 2 твърди участъка (към мишниците), които отказват да се оправят. Просто в този ден ми е слязла кърмата, но прекалено много. Ако ви кажа какво количество изцеждам - за две двойки близнаци ще стигне ... Затова не пиша - нямам буквално и минутка за нещо друго. Не се предавам, макар че съм на ръба на силите си ... Дано скоро да се нормализират нещата и да издържа!

За раждането разказах на Гъди, като се пооправя, и с вас ще споделя. Само това ще кажа - беше невероятно преживяване, Дай, Боже, всекиму! Алексче е прекрасно детенце и много му благодаря всеки път като се насуче здраво, защото така ми помага и като си спинка кротичко, за да мога да се помпя. Ще кача и снимки, щях да помоля татко му, ама и той няма грам време покрай нас. Уж щеше да е 15 дни в отпуск по бащинство, а днес отиде на работа и сега са се договорили да ходи 1 месец на работа по 5 часа на ден, вместо по 9. Честно да ви кажа, мен не ме топли особено - където 5, там и 9 (като сложиш и пътя), ама ... какво да се прави. Не стига, че сме си сами, без никакви помощници, ами и през деня съвсем самичка си оставам с Алексче ... Сега сигурно ме разбирате защо нямам време да пиша ...  Tired

Няма да ви оттегчавам повече със себе си, а и помпата ме зове (малеее, каква голяма почивка съм си дала). Гушкам ви всички, стискам палци всичко да е наред при вас и много целувки не бебчовците!  Hug

Да, и лентичката трябва да си сменя, ама ще е друг път ...

# 182
Честито на Шомче,да е много здраво и послушно малкото бебешорче  smile3504
Amorevole добре дошла,дано скоро да се нормализират нещата при вас и да влезете в ритъм newsm10
На мамите които утре ще срещнат своите рожби пожелавам всичко да мине възможно най-леко и да бъдат много щастливи от това което ги очаква.
На моята беборанка май много и харесва в корема на мама и не и се излиза,то вярно че има още 18 дни до термин ама вчера имах контракции на 2 часа болезненки и се бях обнадеждила .Ама днес нищо,дето викат нито лук яла нито мирисала.
Айде лека и хладка вечер на всички  smile3507

# 183
 Благодаря ви момичета за подкрепата  Hug дано наистина утре да се похваля с добра новина Praynig
Тази вечер се чувствам много странно Shocked корема ми почти постоянно е твърд като камък бебка мърда постоянно от време на време ме прерязва ниско долу ама много силно и до преди малко и кръста ме болеше здраво а за капак на всичко имам такива киселини ooooh! #Cussing out направо кеф пълен Mr. Green
Чудя се тази вечер дали ще се спи newsm78
Аморе браво че имаш кърма само внимавай с помпането да не си докараш хиперлактация Peace
Лека вечер на всички а утре дано да е изпълнен само с хубеви новини денят Praynig  bouquet

# 184
Успех на всички утре - грийнлайф, михайлова, лсб, коремка  Hug

Честито на Шомче - да се радват на прекрасно бебе и то да е най-послушното   bouquet

Петя, ще пробвам този чай още утре. Иначе аз не давам добавка всеки път - само след като 2 часа съм редувала лява, дясна, лява, дясна и то горкото пак е гладно  Rolling Eyes. Много често няма паузи между храненията - суче, суче, суче, дремне 15 мин и пак суче, суче, суче... Чак ми дожалява, че не може да спи нормално  Embarassed. Днес следобяд бях толкова пресъхнала, че трябваше два пъти да й правя добавка - иначе плачеше непрекъснато. Цял следобяд е сукала, продължи и вечерта и накрая в 8ч пи добавка, в 9ч пак  ooooh!. Ще виидм как е - втория път бърках добавката и ревях - толкова усилия последните дни и вместо да се оправят нещата, днес следобяд направо се сгромолясаха  Confused.

Наоплаках се...  Whistling

Аморе, добре дошла - като гледам ти си с обратния проблем и никак не ти е лесно. Надявам се да влезете в ритъм скоро и да ти се радваме пак на редовните писанки  Hug

# 185
Добро утро и от мен  Hug
Не съм писала от няколко дни, ама няма за какво. Нашия човек изобщо няма никакво намерение да излиза. С баща му сме вече доста изнервени и нетърпеливи. Бяхме си въобразили че ще се роди днес, но вчера на прегледа доктора който ще ни изражда каза че най-вероятно ще откараме до другата седмица Sad Бебо както изглежда се чувства прекрасно и вече е около 3 500 гр.
Стискам палци днес на Михайлова, Грийнлайф, Коремка и Танка 80  Peace Дано да не съм пропуснала някой  Thinking
gmarinova, за болничните до момента да чукна на дърво не съм имала проблеми. Дано и при теб нещата бързо да се оправят, че чета че НОИ правят страхотни проблеми за разминаванията в дните на болничните.
Честито бебче на Шомче  newsm51

# 186
Добро утро поспаланки newsm03

Amorevole, радвам се че сте си вкъщи и се учите на "живот", но лекичко ми измиля Sad Изглежда никак не ти е лесно, но все пак всичко си заслужава и е в името на детето.

Успех на всички раждащи днес Two Hearts
Франчи, дано и ти си от тях.

# 187
             Добро утро

Поредната спокойна вечер при мен, без нищо да се случи, нямах си нито една контракцийка! Интресно явление забелязвам, че мацката ми се размърдва в корема веднага щом чуе алармата на телефона, явно много добре чува вече, иначе докато не звънне телефона явно и тя спи и не ме притеснява през ноща!! Качих снимка на коремчето си в албумчето, може би ще е последната преди раждането.

Amorevole, добре завърнала се у дома и чакам по- чести включвания от твоя страна!! Hug

А какво ще правя днес един господ знае, нямам никакви задължения, пак цял ден висене пред компа atwork, чак вечерта ще излизаме на станалата навик вече традиционната вечерна разходка из квартала и околните квартали за подканване на момата да излиза......... newsm49

А, забравих да напиша, че вчера се чухме с Ayas чувстваше се прекрасно, раждането е минало много добре, дори беше се раздвижила вече, праща поздрави на всички ви и  пожелава безпроблемно раждане на тези от вас, на които това им предстои! Hug

# 188
Здравейте и от мен, момичета! Heart Eyes Я да спретна и една закусчица, докато още мога да съм на линия... Grinning

Amorevole добре дошла, много виртуални прегръдки за теб и за бебчо. Hug Hug Бързам да ти кажа, че и при мен преди се получи абсолютно същото препълване и втвърдяване с дъщеря ми, около 4-5 ден, но това е временно и може да продължи около седмица, две, не се притеснявай. Само не изцеждай до последна капка, а само докато се облекчат. После храната не стигаше за бебка и след 2 мес. като при Aya ми се наложи да давам добавка. Ако много се засили проблема лекарите предписват по малко бромокриптин, за да понамалее лактацията.
Ха, снощи и аз си помислих, че се започва бебка не се спираше и се чудех дали ще дочакам сутринта, за малко щях да вляза в банята в 1ч., но засега нищо...
Успех на всички мами днес - грийнлайф, михайлова, lsb, коремка  и на тези които ще ни изненадат, стискаме силно палци!  

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 08:53 от vanny_76

# 189
Добро утро и от мен!

Успех на всички днес / каква хубава дата само, и добре дошли на прибралите се вкъщи!

При мен нищо ново - утре ми е термина, ама нямам предчувствие, че ще се ражда скоро. Ходя си на курс (след малко тръгвам), а сега се захванах с една работа, та следобедите търча по брокери, банки, и т.н. Въобще гледам да си намирам занимавки, че да нямам време да чакам само...В петък си бях цял ден у нас, и така ме хвана съклета, че ми щукна тази идейка, и мъжа ми се хвана за главата...

А тук съм чак в петък на преглед, и не гледат на ултразвук - дали се разбира ако водите ти са намалели, или плацентата остарява, по тоновете на бебето или палпацията (опипването на корема)? Те даже не ми правят записи - само го слушат за 2 минути и толкова...Ама аз не се тревожа и притеснявам излишно - усещам си го малчо как играе в корема ми и хич и идея си няма, че скоро трябва да се упътва към изхода...

Айде аз ще тръгвам, че да не закъснея, и да съм примерна ученичка!

ХУбав, успешен и слънчев ден на всички!

# 190
  • Пловдив
Добро утро!
Успех на всички мамчета днес.  smile3525
Аморе, вчера се бях сетила за вас. Дано всичко се нормализира с кърменето. Ти само няма да се предаваш и всичко ще влезе в ритъм.
При мен продължава да няма никакви признаци, даже вечер си спя много добре, само с едно ставане до тоалетна. Ще видим доки какво ще каже утре на прегледа. Но и моя цикъл е през по-голям период от време/34-35 дни/, та може да пренося. Ама каквото стане. Аз и преди съм казвала когато си реши малката. Не ми тежи и за сега издържам, но ще видим до кога.
Лек ден!

П.С: Сега се сетих, че вчера the1 не се е включвала, дали не е тръгнала за Варна и днес и тя да ни изненада?  newsm78

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 09:09 от ninand

# 191
  • Germany
Хелоу 55
При мен нищо ново. Аз още съм си 2 в 1 Simple Smile Интересното е че от няколко дни ме е хванала манията за чистене и да си оправя всичко преди да родя. Но и аз до скоро работех, така че малко със закъснение се случва всичко Wink Остана ми само коридора да излъскам и съм готова. Аз имам още толкова много дни до термин, а стана такава жега навън, че въобще не ми е ясно какво ще обличам. Дрехи почти не съм си купувала (само 2 панталончета), защото си влизах до сега в повечето горнички от преди. В този 9м. обаче коремчето ми доста щръкна и май ще ми се наложи да си закупя някоя туника (а и после ще си я нося) Thinking
От една страна ми се ражда вече, защото ми е любопитно да си видя бебчето, а от друга карам много хубав последен месец. Не ми тежи коремчето, спя си добре нощем, разхождам се денем, пия кафе с приятелки, въобще свободна работа. Ама дупе да ми е яко после Laughing
Успех на всички, за които днес е големия ден!

# 192
Добро утро! Тук съм! Тъкмо ви изчетах! Нали ви обещах независимо от всичко да ви информирам преди да тръгна за Варна!
НЯМА отърване! Аз стискам кълки до 16-ти, тогава се връща нашия док от Париж!
Иначе снощи прекалих с готвенето и стоенето права и малко остана да се изстреляме за Варна! Схвана ми се левия крак, болката беше безобразна! Това и преди ми се е случвало, като ми идва та за това ме и притесни! Ама си легнах да спя и успях! По едно време се събудих за да ходя до тоалетната и се оказа, че още ме боли крачето! Сега пак продължава! Заболя ме и кръста, но с но-шпато го оправих!
А сега си лежа и ви пиша! Само дето нещо ми се повдига, ама предполагам, че сама си го направих! За закуска днес изпих едно кафе на гладно, после изплюсках към 300 гр. череши и накрая добавих и таратор!  ooooh! Сега в стомаха ми е хаус! И ми е много гадно! Ама кой ми в виновен, то бива ли такава комбинация!
Та така днес ще се отдам на учене пак! Имам намерение на 12-ти да ида на изпит (дано да стане)! Та затова не се включвам толкова активно!
Приятен ден на всички и стискам палци на онези, който днес ще се срещнат с бебоците!

# 193
  • Плевен
Добро утро и от нас  Hug

Честит малък мъж на Шомче, да и е жив и здрав и много щастие да им донесе!

Лейла, успех днес на прегледа  Peace

Успех и стиснати палци на всички, тръгнали днес да раждат - планирано или неfingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Днес беше моят термин, но се радвам, че родих седмица по-рано. Сега вече съм на друга вълна  Crazy

Ая, легалата поза е много удобна, само си слагаш ръката не под главата на бебето, а над главата или си подпираш твоята. Не се притеснявай, като я слагаш постоянно на гърдата ще стимулираш образуването и. Пий много течности.

Ние сме добре, папкаме, спим, акаме много и така....

Лек и усмихнат ден на всички.

# 194
Здравейте  и от мен.
Amorevole  добре дошла. Разказа ти ме върна 7 години на зад. Точно това ме тревожи и мен. Минала съм през този ад на постоянно цедене, буци, напрегнати гърди, абе ужас. Аз първия път не успях да се преборя. Цедях се около 20 дни, после вече вдигнах и температура (нещата се усложниха и ми изписаха хапчета за спиране на кърмата), та така приключих с кърменето. Сега се моля да не е така. Ще съм и по упорита и няма да се предавам лесно. Навремето бях и по неопитна, нищо не разбирах, сега уж съм по зряла   Mr. Green (не че това има някакво значение).  Ох какви ги говоря само, нещо съвсем изперках.  #Cussing out  Не се предавай, с малко повече воля ще успеете да се преборите. Лошото е, че няма кой да ти помага и се налага с Алексчо да се справяте сами. Добре, че поне е кротък та си поспива и можеш да се цедиш. Успех мила  Hug  

При мен няма нищо ново. Вече се примирих, че ще си го износя до край. Дори си мисля вече, че има шансове и да го пренося  Mr. Green Живи и здрави, когато дойде тогава.  

Стискам палци на всички които днес ги очаква среща с съкровищата им.

Общи условия

Активация на акаунт