Мнения за адаптирано мляко Лактана Био

• 150 261
  • 770
  •   1
Отговори
# 225
А на моето бебе изобщо не му понесе добре това мляко. Още от първите няколко глътки на храненето започва да плаче, става червен, изпотява се и има много газове. Като спра да го храня и след минутка, две му минава и като почна да го храня пак така. Аз си мислех,че проблемът е в млякото, но пробвах и с Розов Хип и още по-зле стана. Сега от 2,3 дни давам Аптамил и може би най-добре му понася, но пак има рев в повечето случаи докато яде. Не знам вече какво да правя. Педиатърът каза да взема НАН Сензитив, но моето бебе се запича понякога и не мисля,че това мляко е подходящо. Моля ви,ако някой има подобен проблем да пише, че съм се побъркала вече. А иначе слагам и капки Колийф в млякото и давам Био Гайа.

Щом с Лактана и другите млека има колики,то от НАН Сензитив няма да стане по добре,при моето бебе се получи даже обратното,НАН запича адски-неможеше да ака,с голямо напъване изакваше 2 много твърди топченца.С Лактана ние се родихме-и тя и аз.При вас си мисля,че си е от коликите.И при нас имаше период в който като пиеше мляко се гърчеше но отмина Peace
Според мен Лактана е по-хубаво и качествено мляко от Нан

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 09:38 от dididv

# 226
Аз направих отделна тема, за да не ви отклонявам в тази. Надявам се да са колики, но колики имахме в началото и те бяха доста по-продължителни, не бяха по време на ядене,а след това или преди това, освен това сега от момента, в който хапне мляко и веднага се появяват газове, което май не е точно същото.А и вече на 3 месеца и половина би трябвало да няма колики. Аз смятам, че най-вероятно това е някакво стомашно неразположение, предизвикано от някоя от съставките в млеката.Ама не знам от коя, за алергия към белтъка на кравето мляко уж има и други симптоми.

# 227
  • София - Рим и обратно
Аз смятам, че най-вероятно това е някакво стомашно неразположение, предизвикано от някоя от съставките в млеката.Ама не знам от коя, за алергия към белтъка на кравето мляко уж има и други симптоми.
Не може да се прояви непоносимостта към някоя съставка след няколко секунди, та то още не е стигнало съвсем до стомаха, камо ли да се асимилира и реагира. Нали казваш, че е след първите няколко глътки?

# 228
Да, това което ме учудва е,че наистина в момента, в който почне да яде и почва да се свива и да бута шишето и започват газове. Много гадно, но явно ще си караме така още малко, пък като почнем захранването дано му понесат по-добре пюретата.

# 229
NKI, не бързай с пюретата и соковете, докато не ви преминат напълно коликите.

# 230
NKI, не бързай с пюретата и соковете, докато не ви преминат напълно коликите.

Да, захранването се започва при пълна липса на колики.

# 231
Благодаря за съвета! Аз бях на мнение,че ако ги започна по-скоро може да му е по-добре на бебчо от тях. Но ще изчакам да преминат напълно коликите и тогава. Благодаря ви много. Много се успокоих,че му няма нищо сериозно на мъника.

# 232
О, не! Никакво захранване!
Бебето е много мъничко за нещо различно от мляко.
Захранване се започва с пюре или каша при навършени минимум 5 месеца, най-добре 6. Бебето трябва да е напълно здраво и да има напълно отшумяли колики.

# 233
  • София
NKl, бебето ти е много малко за захранване. Можеш да започнеш със захранване към 6-я месец.

За НАН сензитив- ако имате чувствителен стомах не ти го препоръчвам, з-то то е с високо съдържание на желязо и ние така зверски се запекохме от него, че стигнахме чак до лекар.
Аптамил е добро мляко, Лактаната пък за мен е едно от най-добрите.

За мен проблемът не е в млякото, а вероятно в силните колики, защо не опиташ с капки п/в колики преди всяко хранене.

# 234
И моето момче се чувства най-добре с Лактана. В началото пробвах с НАН и получи такъв запек - пъшка, превива се ужас направо. Минах през розов Хип и така до Лактана. Но аз само дохранвах веднъж на ден. За коликите: в началото давах колийф в млякото, после започнах да добавям и инфакол (да обира балончетата). Да отбележа, че храня с изцедена кърма. Като обощение това е млякото за нас. Simple Smile

# 235
да не би проблемът да е в шишето Thinking да няма клапа за изпускане на въздуха...Или въобще, нещо да дразни бебето докато цока? Поза, неудобен биберон...?
за коликите няма конкретен период - имахме познато детенце, което имаше зверски колики до петия месец. При моето дете имаше сериозно до към третия, но и след това имаше моменти, в които личеше, че го мъчи коремчето.

# 236
Здравейте, моето момче пие Лактана Био 3 от единадесетия месец, дотогава беше на кърма. Приема го много добре, след кърменето не искаше никакво друго мляко, до като не попаднахме на Лактана. Притеснява ме нещо обаче, защо млякото е толкова сладко? Приготвям го правилно според указанията (180 мл вода+6 лъжички мляко),но на мен ми се стува мнооого сладко. Ня вас струва ли ви се сладко, повече от нормалното?

# 237
  • София
да, има сладкикъв вкус, но това да не те притеснява. Няма изкуствени съставки за подслаждане. Единственият проблем после ще е, че няма да иска друго мляко, особено кис.мляко Rolling Eyes

# 238
Единственият проблем после ще е, че няма да иска друго мляко, особено кис.мляко Rolling Eyes
Не е задължително. Моето дете много обича кисело мляко и винаги го яде натурално.
Пие Лактана от 4-тия месец.

# 239
  • София
Единственият проблем после ще е, че няма да иска друго мляко, особено кис.мляко Rolling Eyes
Не е задължително. Моето дете много обича кисело мляко и винаги го яде натурално.
Пие Лактана от 4-тия месец.

значи съм в грешка за причината, поради която моят син не яде кис. мляко  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт