Мнения за адаптирано мляко Лактана Био

• 150 425
  • 770
  •   1
Отговори
# 240
При смяната на млеката, много съм доволна от Лактаната.

# 241
  • София
Притеснява ме нещо обаче, защо млякото е толкова сладко? Приготвям го правилно според указанията (180 мл вода+6 лъжички мляко),но на мен ми се стува мнооого сладко. Ня вас струва ли ви се сладко, повече от нормалното?
Абе и на мен 3-ката ми се стори сладка. Но тя мисля има лек плодов вкус - портокал, банан и ябълка.... дори в сухото мляко има жълти частички..
Ние започнахме от 2-ката (като стана на 6 месеца) и тя си беше като нормално АМ.

# 242
  • София
3-та е с плодове, затова има сладък вкус  Peace

# 243
Прочетох всичко написано във форума, но в крайна сметка съм много объркана. Моята принцеса е на два месеца. Отначало пихме една седмица фризолак и резултата беше запек. След това минахме на Лактана и резултата беше много добър. Сега нямаме никакъв проблем с акането, нямаме колики и спим спокойно през ноща. Но след като прочетох тук, че в Лактаната няма нуклеотиди и пребиотици съм притеснена. Не искам в никакъв случай да се отказвам от това мляко и се чудя дали да не включа още едно АМ и да ги редувам, но въпроса е кое точно друго АМ да включа....моля дайте съвет....и дали е удачно така да се редуват две различни марки АМ newsm78

# 244
Мила, не ПРЕбиoтците са толкова важни, а ПРОбиoтиците! Ако питаш мен не сменяй Лактаната с друго мляко! Почти всичките съм ги пробвала и вече бебчо ми е на 9м не съм мислила да сменям млякото или да си правя експерименти с друго!  Peace

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 15:00 от glorybg

# 245
Подкрепям Глори - давай си Лактаната спокойно.

# 246
Прочетох всичко написано във форума, но в крайна сметка съм много объркана. Моята принцеса е на два месеца. Отначало пихме една седмица фризолак и резултата беше запек. След това минахме на Лактана и резултата беше много добър. Сега нямаме никакъв проблем с акането, нямаме колики и спим спокойно през ноща. Но след като прочетох тук, че в Лактаната няма нуклеотиди и пребиотици съм притеснена. Не искам в никакъв случай да се отказвам от това мляко и се чудя дали да не включа още едно АМ и да ги редувам, но въпроса е кое точно друго АМ да включа....моля дайте съвет....и дали е удачно така да се редуват две различни марки АМ newsm78

Абсурдно е да редуваш 2 формули, просто така Stop.
Бебето е много малко!
Лактана е едно от най-добрите млека, давай го без никакви притеснения, защото съдържа абсолютно всичко, от което се нуждае бебето ти.
Споделяш, че си хапва с апетит, няма колики и спи нощем - за бебе на 2 месеца това е повече от явен признак, че формулата е улучена и че понася на бебето.

# 247
  • Стара Загора

Абсурдно е да редуваш 2 формули, просто така Stop.
Бебето е много малко!
Лактана е едно от най-добрите млека, давай го без никакви притеснения, защото съдържа абсолютно всичко, от което се нуждае бебето ти.
Споделяш, че си хапва с апетит, няма колики и спи нощем - за бебе на 2 месеца това е повече от явен признак, че формулата е улучена и че понася на бебето.

Подкрепям напълно  Peace

# 248
Благодаря за отговорите момичета Hug ще продължа с Лактаната. Аз просто исках да редувам Лактана и Аптамил за да не пропусна нещо, понеже не можех да преценя кое е по-доброто АМ и отделно, че педиатърката ни не беше чувала за това мляко преди аз да я светна по въпроса Laughing. Между другото изпратих запитване до вносителя на въпросното АМ, от където ми отговориха и обясниха много изчерпателно защо няма нуклеотиди в него и сега вече съм по-спокойна. Ето и част от техния отговор:

1.     В храните LACTANA BIO няма добавени нуклеотиди, защото те са БИО продукти, а това означава, че преминават през двоен качествен контрол – трябва да отговарят както на Европейските закони за производство на млека за кърмачета и преходни млека, така и на Европейските закони за производство на биологични продукти. Последният не предвижда влагането на нуклеотиди. За сметка на това, обаче млеката LACTANA Bio са обогатени с LC-PUFA в нужното количество и съотношение, не само според законовите изисквания, но и според всички съвременни изследвания. Те включват: Арахидонова киселина, Докозахексаенова киселина, Линолова киселина и Линоленова киселина, които са изключително важни за развитието на новороденото и малкото дете.

2.     Да, в храните LACTANA BIO няма добавени пребиотици. Те съдържат лактоза, която има пребиотичен ефект.

Немският производител изключително много държи на качеството на произведените от него продукти! Според проведените изследвания и разработки, ефектът от добавянето на 4-те вида живи пробиотични бактерии в LACTANA Bio силно се доближава не само до състава, но и до ефекта на майчината кърма. Затова тази комбинация от четири Бифидобактерии е многократно предпочетена пред комбинацията от пребиотик и един вид пробиотична бактерия.

За разлика от пробиотиците (живите полезни бактерии, които директно укрепват чревната флора и имунната система), пребиотиците са несмилаеми хранителни вещества, които също повлияват положително метаболизма, като стимулират селективно растежа и/или активността на някои видове полезни бактерии в чревната флора. Пребиотиците са “храна” за пробиотиците.

Формирането на доминираща бифидобактериална / пробиотична чревна флора у новороденото и малкото дете се определя изключително от това дали майката е кърмила/кърми своето дете, както и от продължителността на кърменето. Влияние оказват и някои други фактори, например - начинът на раждане, типа хранене на майката по време на кърмене, повишеното съдържание на токсични замърсители в околната среда, приемът на някои видове медикаменти – предимно антибиотици. Когато в чревната флора на детето няма устойчиво наличие на достатъчен брой Бифидобактерии, то тогава пребиотиците не са в състояние да доведат до нарастването и поддържането на необходимото полезно ниво пробиотици в организма. Поради това млеката LACTANA Bio съдържат 4-те най-важни вида живи Бифидобактерии, което осигурява тяхното устойчиво възпроизводство в детския организъм в необходимия и достатъчен обем.

# 249
  • София
Цитат
Аз просто исках да редувам Лактана и Аптамил за да не пропусна нещо

нищо няма да пропуснеш. Хващаш едно от 2-те и караш само на него. И двете са добри, аз лично предпочетох Лактана, з-то имахме проблем със запек, а Лактаната има пробиотик и този проблем отпада при прием на това мляко. Синът ми и до този момент не се отказва от това мляко. Яде, каквото яде и после идва ред на млякото.

# 250
Наде, благодаря че сподели! Ей, голяма работа си ти!!! Peace
Родих се от както давам това мляко, казвам ви!

# 251
Wine радвам се, че си намерила идеалното мляко за бебчето ти!!   bouquet

# 252
И аз давам Лактана Био и подкрепям положителните мнения за нея  Peace

# 253
  • София
Понеже и ние го пием още, да обменим мнения на каква цена го купувате, з-то в последно време ми се случва от различни места, да го купувам на различни цени  newsm78 от 22.50лв до 21.30лв.

# 254
O, това е добре,ние го купуваме на 22.90

Общи условия

Активация на акаунт