Мнения за адаптирано мляко Лактана Био

• 150 008
  • 770
  •   1
Отговори
# 735
  • София
И моля ви, недейте да спорите. Аз съм се уверила след проба с "хвалените" млека, че Лактана ХА е нашето мляко за сега!
Другите формули не ги отричам, не ги обиждам, напротив моето мнение е, че е важно как децата се чувстват!
Но няма да давам на детето ми мляко, което не му се отразява добре, само защото даден лекар ми е казал да давам тази марка!
В действителност ми е чудно защо има 0.2гр глюкоза на 100гр сухо мляко в Лактана Био, в ХА формулата няма глюкоза. Но тази глюкоза не може да ме накара да спра да давам млякото ако на детето ми се отразява добре.

Чета, че обаче някои деца не харесват Лактана 2, е ако не я хареса моето сигурно ще се гвърля в четенка отново кое да избера...

# 736
И моля ви, недейте да спорите. Аз съм се уверила след проба с "хвалените" млека, че Лактана ХА е нашето мляко за сега!
Другите формули не ги отричам, не ги обиждам, напротив моето мнение е, че е важно как децата се чувстват!
Но няма да давам на детето ми мляко, което не му се отразява добре, само защото даден лекар ми е казал да давам тази марка!
В действителност ми е чудно защо има 0.2гр глюкоза на 100гр сухо мляко в Лактана Био, в ХА формулата няма глюкоза. Но тази глюкоза не може да ме накара да спра да давам млякото ако на детето ми се отразява добре.

Чета, че обаче някои деца не харесват Лактана 2, е ако не я хареса моето сигурно ще се гвърля в четенка отново кое да избера...

Peace  bouquet

# 737
Каката ми беше на Лактана Био и си беше перфектно, а от прословутия Аптамил получаваше такова зверско разстройство, че нямам думи да го опиша, акаше направо на вода по сто пъти на ден.

# 738
Момичета, аз помолих за обосновани доводи, а не за нападки към останалите млека  или лекарите Peace За съжаление такива не прочетох - което за мен означава 2 неща - или, че въпросните потребителки, които се  подкрепят тук правят платена, но неофициална реклама (а това е забранено!), или наистина нямат доводи, а просто повтарят папагалски едни и същи фрази Laughing И двете неща, уви не помагат на четящите майки Peace
Имам една молба - да ми посочите източник, според който в кърмата се съдържат въпросните 4 пробиотика, защото аз не откривам такъв? Не се заяждам - търся информация, наистина Hug Прекрасно е, че в момента дечицата се чувстват добре, но за мен са важни и дълготрайните последици - защото детето ми е с проблеми и за мен е важно как в дългосрочен план ще се отрази една или друга храна - мляко, пюрета, каши и пр - а не само на момента да му напълня стомаха и да се изака. Нали затова говорим за изграждане на здравословен начин на живот, а не просто задоволяване на глад. Ако възрастния човек има право на избор, бебето е зависимо от майката и нейната осведемост относно храненето Peace

# 739
# 740
  • тук
Slide, Аз знам, че бебето по родилните канали получава само един вид пробиотик. Същият се съдържа в майчината кърма. За съжаление вече съм забравила имената, трябва да си го припомня този урок май  Grinning Ако детето е родено секцио и не се кърми е супер, че науката вече може да му предложи набавяне на този пробиотик чрез АМ, но за останалите 3 - какви са и дали са нужни нямам идея. Самата аз имам сериозни гастро проблеми и моят лекар ми каза, че в лекарската общност на световно ниво все още не е единодушна за ползите и вредите от приемането на много пробиотици наведнъж, затова той ми препоръча да си избера един вид и да приемам само него.

# 741
Споровете на тема мляко са безмислени, защото както Slide много правилно е написала "бебето е зависимо от майката и нейната осведемост относно храненето" т.е всички ние имаме глави на раменете си и за нашите решения сами поемаме своята отговорност. Надали има майка, която да не иска да взема най-правилните решения за своето дете.

Момичета, аз помолих за обосновани доводи, а не за нападки към останалите млека  или лекарите Peace
Аз не видях никъде лични или каквито и да е нападки. Може и да не съм разбрала. Съжалявам  Peace
Ето за 5 минутно ровене в интернет малко обосновани доводи от учени, не от майки:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17941914
Grönlund MM, Gueimonde M, Laitinen K, Kociubinski G, Grönroos T, Salminen S, Isolauri E.
Department of Pediatrics, Turku University Central Hospital, Turku, Finland
CONCLUSIONS:
Breast-milk contains significant numbers of bifidobacteria and the maternal allergic status further deranges the counts of bifidobacteria in breast-milk. Maternal fecal and breast-milk bifidobacterial counts impacted on the infants' fecal Bifidobacterium levels. Breast-milk bacteria should thus be considered an important source of bacteria in the establishment of infantile intestinal microbiota.

http://www.mendeley.com/catalog/breast-milk-source-bifidobacteri … pment-maturation/
by Miguel Gueimonde, Kirsi Laitinen, Seppo Salminen, Erika Isolauri
CONCLUSIONS:
Breast milk contains bifidobacteria and specific Bifidobacterium species that may promote healthy microbiota development.

С две думи в майчината кърма се съдържат бифидобактерии!

Моля това да не се приема като заяждане. Напротив нямам никакво намерение да се заяждам с когото и да било. Нито да анализирам или да обосновавам постовете си. Просто споделям моето мнение и това, което съм намирала и намирам в интернет.  Peace

# 742
  • София
Slide, не видях някой да те напада, по скоро ти нападаш и обвиняваш без основания.
Нито ми плащат за реклама, нито преписвам заучени фрази.
Майка съм и говоря от опит!!!
А ти имаш право да храниш децата си с каквото мляко прецениш, никой не те задължава да даваш каквото и да било, най малкото Лактана! Като не ти харесва, избор имаш, на пазара АМ са много.

Спирам и повече не смятам да отговарям на безмислени нападки!
Желая ти успех в избора на мляко!

# 743
  • София
  bouquet  Здравейте, реших и аз да се включа по темата. По препоръка на педиатърката давах на сина ми още от 1-я месец Friso 1 HA, но честно казано съжалявам, че я послушах. След 6-я месец сама реших да му давам Lactana 2, след като изчетох доста мнения. Мога само да кажа, че сина ми го харесва и няма никакви проблеми /запек му се появи след като вкарахме пюретата и кашите, но го оправяме с плодовите пюрета/.

# 744
Лактана беше първото мляко, което купих. Няколко дни се опитвах да му го набутам, но не го поиска, даже си спомням как в яда си изхвърлих целия пакет в една кофа в Южния парк. Сега като знам, че е по-сладко от другите, се чудя защо не го е искал. Но факт. Към днешна дата не съжалявам, че е станало така.

# 745
  • София
даже си спомням как в яда си изхвърлих целия пакет в една кофа в Южния парк.

Laughing Някой клошар е намазал млекце  Mr. Green
Важното е детето да се чувства добре от млякото, дали ще е Лактана или Фризо или Хип и т.н. Не е казано, че като е Лактана, задължително трябва да се хареса от детето и да му действа добре. Племенника също не хареса Лактаната и пиеше Хип. Синът ми и до днес пие Лактана (Киндер)

# 746
Споровете на тема мляко са безмислени, защото както Slide много правилно е написала "бебето е зависимо от майката и нейната осведемост относно храненето" т.е всички ние имаме глави на раменете си и за нашите решения сами поемаме своята отговорност. Надали има майка, която да не иска да взема най-правилните решения за своето дете.

Момичета, аз помолих за обосновани доводи, а не за нападки към останалите млека  или лекарите Peace
Аз не видях никъде лични или каквито и да е нападки. Може и да не съм разбрала. Съжалявам  Peace
Ето за 5 минутно ровене в интернет малко обосновани доводи от учени, не от майки:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17941914
Grönlund MM, Gueimonde M, Laitinen K, Kociubinski G, Grönroos T, Salminen S, Isolauri E.
Department of Pediatrics, Turku University Central Hospital, Turku, Finland
CONCLUSIONS:
Breast-milk contains significant numbers of bifidobacteria and the maternal allergic status further deranges the counts of bifidobacteria in breast-milk. Maternal fecal and breast-milk bifidobacterial counts impacted on the infants' fecal Bifidobacterium levels. Breast-milk bacteria should thus be considered an important source of bacteria in the establishment of infantile intestinal microbiota.

http://www.mendeley.com/catalog/breast-milk-source-bifidobacteri … pment-maturation/
by Miguel Gueimonde, Kirsi Laitinen, Seppo Salminen, Erika Isolauri
CONCLUSIONS:
Breast milk contains bifidobacteria and specific Bifidobacterium species that may promote healthy microbiota development.

С две думи в майчината кърма се съдържат бифидобактерии!

Моля това да не се приема като заяждане. Напротив нямам никакво намерение да се заяждам с когото и да било. Нито да анализирам или да обосновавам постовете си. Просто споделям моето мнение и това, което съм намирала и намирам в интернет.  Peace

В същност - ДА! Чак сега се замислям, че наистина "бебето е зависимо от майката и нейната осведемост относно храненето"!!!
 Май,трябва да сме по-отговорни за храната на детето ни и важно е не какво допада на нашия вече изграден вкус, а какво е полезно за бебето.

# 747
  • София
Момичета да ви попитам, след като сме на Лактана ХА, като бебка стане на 6 месеца, директно ли да купя Лактана 2 или известно време да давам Лактана био 1?

# 748
Купи 1  Peace

# 749
  • София
А колко време да давам 1-ца и преди да навърши 6м ли да дам или след ?

Общи условия

Активация на акаунт