Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 84

• 38 445
  • 368
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Момичета, много ви благодаря за милите думи и пожелания.

Тортата на живо беше много по-хубава, а аз както винаги недоволна.
Зиги и Пиксел найстина се получиха, за разлика от Стефани и Спортакус, но много трудно се правят лица на хора. Вътре тортата беше с 2 бели и 1 какаов блат и 3-те с орехи- с млечно маслен шоколадов и млечно-маслен ванилов крем. Всички парчета, без някои на децат се изядоха за норматив, но забравих да снимам разрез  ooooh!
След моята видях много хубави торти, но ако може по-късно ще коментирам, че още съм съснена, а и работа ме чака.
Пускам само една снимка на щастливият рожденник, в момента на духване на свещичката:

# 211
Пепи, 4естит празник на патерици  smile3525 Да ви е живо и здраво мом4ето и вие съЩо за да може да го гледате и да му се радвате . Тортата е невероятна както винаги.Супер готини фигурки.Браво.И аз си ме4тая да мога така да правя фигурки
rosssito браво, много добре си ги докарала.И аз имам мерак да се пробвам на такъв вид торта.
[color=redimitrina73 d][/color]супер , много е ефектна тортата.
natalyna мн сладка и весела детска торти4ка
Сватбената торта на Антоан е разкоШна.

# 212
  • там нейде .............
Здравейте  Hug

пак чудесни торти виждам Hug

Ето какво правих вчера освен лъвчето - това , детайл, http://photo-zona.net/images/user7898/album1870/preview/12449627 … 5578_DSC02516.JPG
и това
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=DISPLAY_IMAGE&ALB … &IMAGE_ID=175

кусури мнооооооооооооого Crazy

# 213
Дими, абе в тия дънерчета какво има само не казвай че не си снимала структурата и построяването? Не само че издържа тежестта, но и е пътувала.
Ванче, мерси за линка зор ми беше да вляза но се разтърсих и намерих целия пакет от филми в замундата (за всички, които ще им е по-удобно). Само дреби да заспи и smile3508 сядам да гледам
а това не мога просто да не го споделя: http://www.youtube.com/watch?v=20BfUTAFbR4&feature=related

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 11:01 от nandelche

# 214
  rosssito много са сладки!
  natalyna  dimitrina73  smile3501
 nandelche били дала линк точно кой филм от замунда си си свалила! Hugблагодаря много!  bouquet

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 12:32 от Писето

# 215
  • Пазарджик/Лондон
Как и с какво правите покритието на тортите?Прочетох за трансфера, но аз съм начинаеща в украсите и ми се ще най- обикновено едноцветно покритие да направя, така че дайте съвет с какво и как да го направя, нещо по- обикновено за начало, че не съм вълшебница като вас  bouquet.Ако има вече писано по въпроса , дайте линк да се просвещавам Heart Eyes.

# 216
Набери kitchen chemistry и си избери шоколада

# 217
Ох,привет и от мен-сватбарите са уморени!!!
Снощи се прибрахме в 2 ч. и всички спахме до обед-включително и малкия...
Та-тортата беше за 200 души.Имах стойката за 100-но нямаше как да сложим всичките на нея.Затова реших да е раздвижена.Отвътре е с бял пандишпан и една гараш-платка.Крем с бял шоколад и сладко от горски ягоди.Отгоре е сметана и зах.брокат.Цветята са от фондан и лебедите също.
Правих тортите в къщи и всички помагаха тате и каката и въобще всички -сега ми остава да изчистя къщата от броката но е почти невъзможно...хи хи.
Без мъжа ми нямаше да се справя -още повече,че той има заслугата да я превозим до Пазарджик(където беше сватбата) благополучно и в кутии,а аз там да я сглобя и наредя.
Имам снимки и на кумската и други на сватбата,но да не ви занимавам повече.
Честит рожден ден на момченцето на Пепи,да и е жив и здрав.Моят Антоан е на 22-ри и за него ще има торта изненада.
На Албенка ще и отговоря,че подготовката за тортите започна одавна.Но самата направа-пекане на блатове един ден;пълнежи-пак ден и половина.Замазване на всяка и слагане на ленти и брокат се оказа най-дълго почти два дни....
 На rosssito ще кажа-Гордея се с теб миличка!!!
На всички желая спорна работа или почивка. Hug

# 218
Аз пореден път се убеждавам, че не съм за тук, но сърце не ми дава да ви изоставя.Въртят ми се такива мисли в главата де Embarassed Embarassed Embarassed - торти рядко правя, пък като правя ooooh!.Освен това с такава скорост пишете #Crazy.
Тортите няма да коментирам - то това не са торти вече а произведения на изкуството Peace Peace Peace.
Пепи да ти е живо и здраво порасналото палаво момченце.Много да те радва Hug
Бях ви обещала....не знам до колко ще се види....но ще направя всичко въжможно поне да се разбере малко от малко.
Става дума за шприцове и техники....Книгата е доста архивна и затова е с такова качество Embarassed
Това са основните видове накрайници.После за бордюрите се ориентирате по номерата на накрайниците

- тези украшения тук се правят от комбинирани накрайници.
Първата картинка т.н тройна пъпка се прави с накрайник № 12.
Картинка № 3 - цвете с много листенца се получава с накрайник от типа № 15 - на последния ред от първата картинка - този накрайник който е като лъчи на слънце.С него се работи като накрайника се поставя към тортата на височина 5 см.При изтискването на крема шприца се повдига, след това налягането се прекратява, шприца се спуска надолу и бързо се откъсва от крема.
Украшения № 9, 10, 11 и 12 са направени с последния тип накрйник от първата картинка.По този начин се плете и кошница.

Първото украшение тук е т.н тип Раковини.Прави се с накрайник № 4 - не знам дали се четат номерата, но това е първия накрайник от втори ред на първата картинка.
Втората картинка е т.н Звездичка.Изработва се със същия накрайник, но той се поставя вертикално на плроскостта на тортата на растояние 3 см. от кройщата на зъбците на шприца, натиска се леко и леко се повдига, след това натискането рязко се прекъсва.
Момичета ако се разбира нещо така да пиша нататкък, ако ли не.... Sick

# 219
Мацки - едно въпросче Praynig

Току що замесих ММ-ще покривам торта и го пъхнах във фризера. Но май не е много твърдо и лепне - дали така ще става за точене като се втвърди или трябва после да го поомеся пак с пудра захар newsm78

И още нещо- колко време след направата му да почвам да точа?

# 220
Аз посля няма да имам възможност да пиша затова преди да ви изчакам да кажете искате ли информацията пускам пък ако досаждам моля за извинение Embarassed
Албенка сто на сто ги знае тия красоти със шприц и би могла да ни ги покаже в действие, защото така написано без да се види едва ли става ясно #Crazy #Crazy #Crazy

Тук първо са показани листа.Те се правят с накрайник № 8 или № 10 - трити ред ,първи и втори накрйник от първата картинка.
Шприца се поставя под остър ъгъл към украсяваната повърхонст.Колкото по остър е ъгълът толкова по хоризонтално или легнало се получава листчето.
Дълги листа от тип 4 и 5 се изработват с накрайник с клиновиден отрез като № 8 и № 10(трети ред на първата картинка, първия накрайник и пак трети ред - накрайника по средата).
Украшенията от последния ред се правят с плосък накрайник с кос отрез - като №11 - трети ред последния накрайник.
За изроботката на розови пъпки - фигурка № 11 шприца се държи с малък наклон към работната повърхност, острия ъгъл на шприца трябва почти да докосва тортата.При изтискването на крема се правят леки въртеливи движения по овал, като острия ъгъл на шприца се фиксира почти на едно и също място.При плавни въртеливи двигения на шприца вляво и в дясно по овал излизащата лента на крема ще се наслоява формирайки пъпка.
Бордюри за торти
.
Още има но....друг път
Кокетка май  newsm78 ще трябва да доумесиш с пудра захар.Месиш сокато спре да лепне.Не знам дали стоенето в хладилника ще помогне ако пудрата захар и без това не е достатъчна newsm78.Да каже някой по опитен.Дано има на линия Rolling Eyes

# 221
Аз искам да попитам има ли някое момиче от вашата групичка на торто правещите, което да е от Плевен. )
Много бих искала торта за РД на дъщеря ми, а като гледам какви чудеса правите, съм просто очарована. )

# 222
  • София
rien, пренасяхме я с кола на ок 180км - ок.2ч30мин. Пренасянето беше в разглобен вид - долният етаж със ствола, вторият етаж отделно без втората част от дървото и гълъба, те си бяха отделно опаковани, така че да не се клатят. Колата ни е без климатик, но пътувахме надвечер, сравнително прохладно беше.

нанделче, носещата част от дървото (между двата етажа) е пвц тръба, ф=4см, облечена в полиетиленово кухненско фолио, отбелязах диаметъра върху готовата, покрита торта, изрязах с нож, без да махам образувалия се централен цилиндър торта и пъхрах тръбата, после наредих около нея и дървени шишчета и опаковах с шоколадов ммф. Горната част на дървото е оризон, споен и оформен от разтопени мм и след като стегна и изсъхна няколко дена, облякох в шоколадово тесто с гъмпейст. Короната е по същата логика, но правена отделно и след това прикрепена.

# 223
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Влизам да покажа върху какво се трудих последните два дни - тортатата за Рождения ден на дъщеря ми.

Тортата е от пандишпанови блатове и кафяв ганаш с ягоди. Покритието е шоколадовото тесто на Ванчето. Отново от втората доза. Първата, заедно с две дози бял ганаш заминаха в кофата за боклук. Равносметката от тази торта е 1.200кг бял кувертюр боклука ....  ooooh! и много нерви ...
Поне тортата е почти същата, каквато си я представях  Laughing

# 224
Здравейте, момичета!
Влизам да покажа върху какво се трудих последните два дни - тортатата за Рождения ден на дъщеря ми.

Тортата е от пандишпанови блатове и кафяв ганаш с ягоди. Покритието е шоколадовото тесто на Ванчето. Отново от втората доза. Първата, заедно с две дози бял ганаш заминаха в кофата за боклук. Равносметката от тази торта е 1.200кг бял кувертюр боклука ....  ooooh! и много нерви ...
Поне тортата е почти същата, каквато си я представях  Laughing

супер е тортата и да ти е жива и здрава рождени4ката.

Общи условия

Активация на акаунт