Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 84

  • 35 578
  • 368
  •   1
Отговори
# 330
  • у дома
  • Мнения: 1 572
кокетка, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сложи ПОДСЛАДЕНОТО в МАРЦИПАНА, иначе рискуваш нищо да не се получи.  Peace
виж при крема може да експериментираш с неподсладеното кондензирано, НО за всеки случай сложи и желатинче  Mr. Green  Hug

Бъни, ре-цеп-та, ре-цеп-та, ре-цеп-та  Blush  Hug    bouquet
mama nely, подкрепям мненията за този крем и аз много го харесвам  Peace

# 331
  • в семейството
  • Мнения: 400
mama nely и аз подкрепям мненията за крема. Правих го на тортата, която покрих с "чаршаф". Сложи си и желатина. Понеже ми се видя малко една кутийка крема сирене, добавих извара(доста суха беше), която разбих в блендера с пудра захар. Нямаше никаква разлика между двете (освен в цената  Mr. Green ) .
Пепи, както винаги изпипано  Peace .
Antoan, в прединте постове не съм отразила възхищението си (обсебена от собствените си емоции по тортоправенето  Blush ) от изкуството ти   bouquet
Албенче, просто се чудя, как успяваш не само с идеи, но и със самото изпълнение. Сигурно е голям професионализъм (сама си отговарям)  chef .

# 332
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Здравейте момичета, много отдавна не съм се включвала в любимата ми тема, но така се налага понякога. Последната седмица обаче имах възможност да ви следя малко по-сериозно и искам да ви поздравя всички за чудесните торти които правите. След голямата пауза която направих без да правя тортички сега накуп ще ви покажа всички, които съм правила в последния месец. Определено съм позагубила тренинг , но все пак съм доволна от резултата въпреки всички кусури които имат. Ще опитам да наваксам с материала и да се вкключвам по честички да пиша  Hug.
       
   
Макуина, да не се заблудите е с колела от играчка. Той беше за рожденния ден на синът ми и понеже имах една играчка с подходящи гуми, която беше достатъчно потрошена, че да я захвърля затова реших да ги ползвам. Не може да се срванява с Макуина на Антоан (между другото разкошна , изпипана торта, направо не вярвам колко си си играла с нея  ooooh!), но аз съм скарана с колите  Joy.
Другите двете бяха голямо предизвикателство, защото не исках да слагам моделираща маса в тия жеги, а не мога да се сравнявам с професионализма на Албенка и работата й със сметана (пърфект си Албенка, нямаш равна  Hug). Много се чудех как все пак да ги направя веселки тия торти и накрая мисля, че след дълго умуване се получиха добре, рожденниците бяха доволни, което е най-важното.

# 333
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Ето и още една тортичка, малко на тема домашни торти затова я пускам отделно. Тя беше един голям експеримент, но резултата поне за мен беше много вкусен.(много карамел с фъстъци и шоколад)

Още снимки на всички тортички може да видите тук http://www.snimka.bg/album.php?album_id=297803&pid=12970154
Това е от мен за сега. Лек и успешен ден на всички ви!

# 334
  • Мнения: 546
Мус за пълнеж на торти (Tannita)

1 и 1/2ч.ч течна млечна сметана + 3с.л. захар
1 пакетче пудинг ванилия без варене
1 и 1/4ч.ч прясно мляко
1 п.(225г) крем сирене
1ч.ч пудра захар
Може 2-3 лъжици заквасена сметана
1п. Желатин
1/4 ч.ч вода
Някой правил ли е този крем? Сега мисля да направя обикновен пандишпанов блат и този крем ThinkingКакво ще кажете,става ли достатъчно гъст да не ми се разтича?




momi4eta,a bihte li kazali kakva krema sirene(marka)da izpolzvam za tazi recepta?

# 335
  • в семейството
  • Мнения: 400
mama nely, аз ползвах Филаделфия.

# 336
  • Мнения: 546
Fotka ,благодаря  bouquet

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 16:24 от mama nely

# 337
  • Мнения: 386
Здравейте момичета Simple Smile
Аз малко се поизгубих, но напоследък имам доста работа и нямам никакво време за нет Sad

Не съм ви изчела, така че за тортите от превю-то:
Албена много нежни торти, както винаги Simple Smile
Бъни  домашната ти торта изглежда толкова вкусна, че ми иде от екрана да си я хапна   chef и разбира се, ако може да споделиш рецептата Wink
КорНиШонка страхотни торти, тази с маймунката особенно ми хареса  Peace Имам въпросче - под маймунката какво е покритието? Прилича ми на сметана, но ако е така не ти ли се разтопи долната част на маймунката?

Момичета, от известно време ме мъчи един въпрос, извинявам се ако вече сте го обсъждали, та искам да питам, с какво тесто(захарно или шоколадово) и с какво покритие мога да комбинирам, така че тортата да има фидурки, а покритието да не е чаршаф (например да е сметана или карамел или шоколадова глазура, но така че фигурките да не се стопят като ди сложа на него)

И последно една тортичка, която сътворихме с кумата ни за рождения й ден:



http://pgeorgieva.multiply.com/photos/album/7#

Ванче, едно въпросче специално към теб - колко дебел трябва да е чаршафа от шоколадово тесто за да стане хубава равномерна тортата отвсякъде и да не прозират блатовете?

# 338
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325


Момичета, от известно време ме мъчи един въпрос, извинявам се ако вече сте го обсъждали, та искам да питам, с какво тесто(захарно или шоколадово) и с какво покритие мога да комбинирам, така че тортата да има фидурки, а покритието да не е чаршаф (например да е сметана или карамел или шоколадова глазура, но така че фигурките да не се стопят като ди сложа на него)

Ванче, едно въпросче специално към теб - колко дебел трябва да е чаршафа от шоколадово тесто за да стане хубава равномерна тортата отвсякъде и да не прозират блатовете?


Ще си позволя да отговоря и на двата въпроса.

1. За да не ти се разтопят фигурките, покритието оже да е всякакво, но всяка фигурка отдолу я намажо с шоколад или и сложи найлонова подложчица, която ще контактува с тортата. Ако не искаш да правиш по този начин, крем а с който е замазан тортата трябва да е маслен или ганаш. Може и млечно-маслен (подобен на карамеленият или поколадовият от библиотеката)
2. Преди да положиш чаршаф тортата трябва да ти е идеално загладена с маслен крем или крем-ганаш. Блатовете тогава няма да ти прозират. Аз точа около 2мм, много рядко 3.

# 339
  • Мнения: 386
...
2. Преди да положиш чаршаф тортата трябва да ти е идеално загладена с маслен крем или крем-ганаш. Блатовете тогава няма да ти прозират. Аз точа около 2мм, много рядко 3.

Много благодаря за отговорите   bouquet
Там е работата, че аз замазах тортата доста обилно - в смисъл че имаше доста големи дупки между отделните блатове, защото крема не стигаше до края. И все пак ми се получи едно такова тънко и неравно... и блатовете се виждат...  Sad може би трябваше още по-дебело да замажа с масления крем...  newsm78

# 340
  • Мнения: 1 491
Момичета, бяхме онзи ден на детски рожден ден. Тортата .... Нищо кой знае какво (по думите на мъжО, аз не я опитах, само я разгледах), но все пак ми направи впечатление, че под чаршафа беше замазана с ТЕЧЕН  ШОКОЛАД. Не повече от 0.5 до 1 мм. Самото захарно тесто беше оцветено с въздушна четка (еърбръш). Вътре беше между блатовете маслен крем и върху него слой конфитюр/мармалад/сладко от боровинки.

краставичка, аз процедирам по следният начин - след като сглобя тортата си напълвам един пош с крема, който съм ползвала и минавам и запълвам точно това пространство между блатовете. След което прибирам да стегне и след това замазвам с маслен крем за полагането на чаршафа.

mama nely  моля те, пиши на кирилица  Peace

# 341
  • Мнения: 4 358
Момичета моята торта е от просто по проста.Така ми се ядеше домашен десерт от много гледане на вашите тортички та....с подръчни средства квото там имаше  - бишкоти, сметана, орехчета и щоколад да поръсване - чудесно се връзва, особено орехчетата Heart Eyes
По идея на тази торта Павлова ва Ася я правих и използвах нейния начин на редене.При мен обаме блатовете са от бишкотите.Не съм ги сиропирала с нищо - от БГ бишкотите използвах те са по мекички.
Ето линк към Павловата на Ася http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=281954.Наистина е сметаново изкушение с ягоди.
Корни добре завърнала се Hug Hug Hug.Впечатляващи торти.Маймунката е Peace
А домашната ти торта Peace Peace Peace прикова ви веднага погледа.Рецепта имаш ли newsm78
Краставичка много нежна торта.На горния етаж покритието ти малко прозира но....голяма работа Hug.А иначе аз съм правила сметанови торти отгоре със захарни фигурки...но фигурките ги правя отделно предварително и ги нареждам на тортата малко преди поднасяне.

# 342
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Ще си позволя за пореден път да покажа една от замазаните си торти с масло (пола на барби), и една от днес с ганаш.






Тази с ганаша в завършен вид ще я видите утре Wink

# 343
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Пепи тази с ганаша не трябваше да я показваш - такава гладкост едва ли някога ще постигна... Факир си!

# 344
  • Мнения: 4 358
Пепи тази с ганаша не трябваше да я показваш - такава гладкост едва ли някога ще постигна...

И аз така Sad

Общи условия

Активация на акаунт