Фимо, въздушна глина

• 128 135
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Благодаря, ще си го поръчам да ми го изпратят защото нямам път към Варна скоро.

# 646
Зарибихте ме с фимото. Няма да показвам първия си опит, за да не умра от срам  Embarassed
Опитах една комбинация от кафяво и жълто, но жълтото съвсем се изгуби и почти не се вижда.
Да беше само това недостатъка щеше да е добре Simple Smile

Кажете с какво режете саламчетата, за да не се сплескват?

# 647
Аз имам лак за фимо  на Вива декор-Пардо,и искам да знаете,че поне за мен е ужасен."Лакирах" си нещата с него,и освен ужасната миризма,това,което ме разочарова е,че когато изсъхне,ако случайно леко минеш с нокът отгоре и почва да се люспи и да се отлепя.Точно все едно е от течните,безцветни лепила...Или аз не правя нещо както трябва,или просто наистина си е ужасно.

# 648
  • Габрово
Честит празник на всички с имена на цветя  bouquet

gato , саламчетата ги режа с макетно ножче, но преди това ги оставям за 10-на мин. поне във фризера, защото иначе са меки тъй като използвам предимно фимо софт.

# 649
Как сте момичета, творите ли?  Hug Аз си спретнах две герданчета, може да ги видите ето тук. Не са нищо особенно, но са ми първи опит, надявам се, че ще се науча. Laughing

# 650
Христос воскресе!  easter easter hug

# 651
Воистина воскресе!

# 652
Воистина Воскресе!

Здравейте!
От няколко седмици се ровя по форуми и сайтове и много се зарибих по фимото. Взех си за начало 5 цвята от слънчоглед и започнах да се уча. Направих си един комплект, но съм чисто нов форумец и ще открия точно как да ви ги покажа.
Искам да ви попитам продава ли се в София някъде преса, защото аз намерих в ebay, но е чак в Америка Sad За валяк в момента използвам една дебела кука за плетене, но много се лепи и не става равномерно.

# 653
Христос воскресе!Ето нови неща от мен!

# 654
  • Бургас
Христос Воскресе,  easter Да сте живи и здрави и много късмет ви пожелавам.

В четвъртък си получих лака от Магазинче Мираж. Първо го пробвах на 2-3 топчета, а вчера лакирах и останалите.  newsm10

В близките два три дена ще ви покажа вече сглобените изделия  newsm44

# 655
И не ти ли лепне лака от Миражчето Shocked
аз пробвах на едно топченце и на мен ми лепне - по-малко от другите, но прашинките си полепват, пък и като натисна с нокът и остават отпечатъци, като при незасъхнал лак за нокти  Cry

# 656
Здравейте на всички след празниците!  bouquet Надявам се да сте си прекарали добре!С идването на топлото време все по-малко ме свърта да майсторя Laughingvanda беше се изгубила,но сега се завръщаш със страхотни бижута в различен стил! smile3501Особено интересно е това със зелените камбанки.RossyB,чакаме да видим събраните изделия,радвам се че лака ти е свършил работа. Plami_Chami във статията от предната страница пише,че при изпитан вече лак може да се получи да лепне ако:
1.Изделието е недоизпечено.В този случай бижуто може да се допече без да се маха лака.
2.В полимерната глина има повече от едната и съставка-пластификатор и тя влиза в реакция с лака.Трябва преди лакиране да се мине със спирт.
3.Първият слой на лака не е бил достатъчно изсъхнал при нанасянето на втория слой.

# 657
  • Бургас
Не, не лепне лака от Миражчето, много добре станаха нещата, ама малкия снощи се разболя пак и не знам кога ще ми остане време да ги направя на бижута. Надявам се до края на седмицата да ги направя.

# 658
Vokade, мерси много - вярно, бях го прочела, но не съм приложила детайлите на практика и затова явно се е получило така.
Ще пробвам пак върху някое от по-грозните ми топчета хихихи  newsm44

RossyB, стискаме палци малкият бързо да се оправи!

# 659
Добър ден   Nature Sun With Face !Добавям три изделия,едно от фантастичната серия вдъхновена от "Аватар",едно повторение и по-новото "Опашката на тигъра" Wink

Хубав и слънчев ден с много усмивки! Peace

Общи условия

Активация на акаунт