Фимо, въздушна глина

• 128 839
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
 jaltoto,не се ядосвай за провалените бижута,сигурна съм,че ще ги направиш същите,ако не и по-добри! newsm10.Като дойдем наесен ще ги видим Wink.Аз за тогава съм си пак навита Laughing.Мисля,че ще съберат хора,защото има все повече нови и талантливи учасници във форума. Ще поддържаме връзка,аз и лятото ще имам свободен ден за майсторене ,така че ще хвърлям око на форума Simple SmileБлагодаря ти за пожеланието и аз от своя страна пожелавам на всички ,които са решили да продават бижутата си това лято  да имат успех и да останат доволни!Но най-вече да са удовлетворени от това,че изделията им се харесват!

# 706
Здравейте на всички! sohappyДнес завърших първия експеримент с епоксидна смола и полимерна глина.Макар и неуспешен реших да го покажа,за да си споделя опита и грешките си.Започвам с плюса,защото е само един Laughing :добре се смесиха двата компонента и смолата се втвърди както трябва.Минусите:получиха се доста малки балончета при разбъркването.Трябва резултата да е доста по-"бистър".Още:можеше да запълня с повече дреболийки,но докато ги слагах си мислех,че ще стане претрупано.Но ми беше интересен този опит и мисля пак да пробвам,обаче този път по съобразително newsm78

# 707
vokade     newsm74  newsm20 newsm74
Ти си направо върха!

# 708
Много интересно се е получило. Как се работи с епоксидна смола. Моля те, сподели опит.

Аз да споделя за Печулина, който се продава в Слънчоглед.
Единственият му плюс пред Фимото са цветовете.
Не е достатъчно гъвкав, дори и като се стопли и размеси. Лепне ужасно, бих казала че направо се размазва по работната площ. Пълни се с мехурчета въздух и като се изпече стои леко на шупли.
Ще направя снимки и ще покажа тия дни, само да ми остане пак малко време.

С фимото опитите ми също не са особено успешни, защото сглупих и купих прозрачно жълто. Резултатите с него не са добри, особено ако се работи с други непрозрачни цветове. Всъщност - за какво изобщо го ползвате прозрачното фимо, ако изобщо сте работили с него?

# 709
Plamenka,Благодаря за окуражаващите думи Blush !Аз оставям линк към доста по-добри неща от епокси и полимер. На който му е интересно може да хвърли едно око, за да се вдъхнови като мен Peace.
http://community.livejournal.com/crystalresin/?skip=20
gato,епоксидната смола е двукомпонентна.Смесваш смола и разредител в нужните пропорции.Трябва да се внимава,че е токсична преди да се втвърди!Намираш си гъвкави форми(силиконови най-добре),подготвяш си разни дреболийки за декорация.Може да са полимер,мъниста,семена,картинки и други подобни.Залива се със сместа и след 24 часа е готово Simple SmileЗа полупрозрачното Фимо: има много интересни приложения.Ето едно тук
http://radikal.ru/F/s003.radikal.ru/i202/1001/31/12efa24b5532.jpg.html
Аз лично взимам само бяло и добавям цвят, ако се налага.

# 710
  • София
   vokade, а ти каква смола използва? Понеже повечето жълтеят, а твоята ми изглежда прозрачна и доволна ли си от качеството?  (за да не стават мехури смесвай внимателно и бъркай в една посока, за да не вкарваш въздух)  Hug

# 711
  • Бургас
Vokade, ти да не ми четеш мислите,  Joy Аз вчера си купих прозрачно фимо за да пробвам такива подобни на твоите неща, ама днес си довърших направените досега, и затова не стигнах до него. Тези дни ще има нови снимки.

# 712
Да много хубави неща са се получили от еп. смола, но вече не се учудвам от теб Vokade.. Аз преди време бях правила опити, но нещата ми станха страшно жълти, а със времето още повече пожълтяха.. Искам да ви питам и друго една приятелка ми каза че смолата  е много токсична и не е препоръчително да е в контакт с кожата защото ставли алергии  Thinking( става въпрос за втвърдена смола)
Чували ли сте нещо подобно ???  А иначе от къде си си купила тези силиконови формички за изливането на смолата Vokade

И последно ви питам дали сте навити да ми дойдете на гости в Ахтопол средата на май и да обменим опит с полимерната глина Simple Smile
Няма проблеми със спането има място за 10-15 човека....

# 713
Здравейте Simple Smile От няколко дни и аз правя опити да работя с Фимо. За сега не съм много доволна от резултата. Първите ми изделия изгоряха  Embarassed Втория опит е по-успешен. По-късно ще снимам и ще ви покажа Simple Smile

# 714
katri,смолата,която ползвам е на Лакпром АП-1 Модифицирана,двукомпонентна.Препоръча ми я жена от форума и наистина не жълтее и може да стане прозрачна.По принцип най-добрия материал за такива бижута е Cristal resin,но в БГ не открих такъв Sad Докато намеря ще експериментирам с това.Трудна е за работа тази смола,защото е доста гъста и лепкава.Озорих се да измеря точния грамаж.Е,ако имах електронно кантарче супер щях да се улесня. LaughingБлагодаря за съвета за бъркането  bouquet Явно трябва да поработя добре над техниката за другия път Thinking.jaltotoаз изчетох доста неща за смолата и там пише,че е токсична докато се втрърди.При работа с нея трябва да си с ръкавици и да се пазиш и да не я слагаш на себе си ,ако още е лепкава естествено Wink.Ето още малко инфо и бижута от нея
http://community.livejournal.com/crystalresin/1480.html#cutid1
За формичките-сега пробвах с кутия от шоколадови бонбони,но трябва да попаднеш на точната форма.Освен това моята има издатинка,която хич не ми харесва.За другият път си купувам строителен силикон и си правя сама формички.Иначе работа може да свършат гъвкави формички за лед,нещо което може да се огъва достатъчно.

# 715
Вокаде, ама страшни са ти бижутинките. Много идейни!

http://www.youtube.com/watch?v=lybSRHJUNU0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=HffaviJ4ESE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=CkgDA1G7sck&feature=related

Ето още предложения. Даже се сетих за палитрите на художниците, пластмасовите.

# 716
Момичета,дайде да улесним  jaltoto ,която е така добра да ни събере във тях ,за да обменим опит.
            Инфо за срещата:
до 15 май(пак jaltoto ще уточни),Ахтопол
до 10-15 човека има място за спане
всеки си взима  малко материал с идеята какво ще покаже или направи от него

Естествено и добро настроение Simple SmileСвържете се с jaltoto,за да кажете,че идвате със сигурност.Да сложим и един краен срок за правене на списък,за да си разпредели и тя времето.Които имат възможност и желание ,мисля че ще извлекат и полза Wink

# 717
Здравейте!  4470
Наистина ми грабна интереса с тази епоксидна смола, vokade! И клипчетата в ютуб ми харесаха, защото всичко ми изглежда много лесно Simple Smile)
Относно срещата в Ахтопол - колко човека трябва да се съберат минимум, че да има среща? Аз все още съм капо. Пак ще пиша в последствие.

# 718
мерси vokade за улеснението Simple Smile)))  за датата мисля да е наистина от 14-15-16
Art0fRali незнам колко да сме минимум, но все се надявам да сме повечко.. Simple Smile
това за крайния срок е добра идея и предлагам да е  7 май.

# 719
Здравейте! Вдъхновиха ме вашите опити, на които съвсем случайно попаднах..
Бях в една книжарница и видях глина.. Спомних си, че като малка в училище сме правили някакви неща и си взех. Беше на ДАС кафява.. Сътворих накакво мишле  hahaha
Както и да е.. Разрових се и намерих фжрума ви от 2-3 дни ви чета. Междувременно си поръчах фимо от един сайт и лак.. Скоро ще ходя до слънчоглед за други пособия.. Имам няколко въпроса, знам че е писано, но моля разбиращите да отговорят, за да бъдат на 1 място всичко, ясно и точно..

1. На каква температура, колко време се пекат нещата?
2. С какво е добре да започна като начинаеща?
3. Споделете любимите си техники и ги обяснете, защото не съм много добре с руския.. Горе долу се ориентирах ама..
4. От къде да си взима всички пособия за бижута? Обеци, основи за пръстени? Каква е цената? Какво най-необходимо ми трябва?
5. Мога ли да оцветявам с акрилни бои? Преди изпичането или след това ?
6. За колко неща стига една опаковка фимо?
7. Иии как се правят саламчетата? Стори ми се много интересно като за начало..

Ако се сета друго ще питам пак, мерси предварително Heart Eyes

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 18:03 от neferet

Общи условия

Активация на акаунт