Добри школи за подготовка на кандидат - гимназист

• 165 237
  • 905
  •   1
Отговори
# 240
а кои са добрите сборници за самоподготовка ?

# 241
# 242
Познавам дете,което имаше над 5,0 оценка по бълг. език,но 2-ка по математика.Сега трябва да учи в общо образователна паралелка заедно с всички двойкаджии.

Това според мен е невъзможно. По принцип се иска голям талант за да изкараш двойка по математика (да не говорим, че е и практически невъзможно, ако си знаеш, че нищо не знаеш и попълваш само отговори "а" например), но донякъде е разбираемо за тотално незаинтересованите деца, които имат двойки-тройки и по двете. Но 5 по едното, а 2 по другото е възможно само, ако детето е било болно, стресирано, с главоболие, в лош цикъл (ако е момиче) и прочее.

# 243
За съжаление е възможно.Познавам лично детето(момиче е и не е от София),много добро дете.В момента родителите се притесняват да не попадне в паралелка с деца с лошо поведение(хулигани). И аз не мога да си обясня как е могла поне 3-ка да не изкара,не е тъпо дете.Виновни са според мен родителите,които изцяло са се доверили на самоподготовката на детето и учителката по математика в училище.В интерес на истината,ако беше изкарала 3-ка по математика,бала й щеще да стигне за да влезе в природо-математическа гимназия или езикова паралелка.
Относно въпроса на therese за помагалата ,госпожата по бълг. език в школата ни каза какви да си купим,а по математика никакви не сме купували.Така,че най-добре изчакайте да ви кажат в школата ,където ще учи детето.Можете да ползвате и сайта на Регалия ,има доста материали от минали години по математика и български.

# 244
Моля, за впечатления и резултати от школа "Образователни технологии" да ги сподели.

# 245
  • София
Моля, за впечатления и резултати от школа "Образователни технологии" да ги сподели.

Моя колежка ги е ползвала за дъщеря си и е много доволна. Тази година ще ги посещава за кандидат-студенти. Успех!!!

# 246
ЕЕЕХХХ!!!!ТВА ГНУСНО ИМЕ КАТО ГО ЧУЯ И МИ ИДЕ ДА ПОВЪРНА!!!!!! НИЩО НЕ СТРУВА ТВА ПРЕХВАЛЕНО ВЕДИ!!!СЕДНАЛА ЕДНА МОЯ ПОЗНАТА ДА МИ ВИКА КОЛОКО БИЛО ХУБАВО!!!! ВИКАМ СИ НА УМА -КАТО  ЗНАМ КАК ДЕТЕТО ТИ СЕ ИЗВИНЯВА, ЧЕ ТРЯБВА ДА УЧИ И СИ ТРЪГВА ОТ МАСАТА- КОЯТО АЗ ТОЛОКОВА СЕ СТАРЯХ ДА НАПРАВЯ ПРОСТО МИ Е ЯСНО!!!!!!МРАЗЯ ТАКЪВА ЗАБЪРЗАНИ НЕЩА !!!!! ПРЕЗ ДЕН ИЗПИТ В ТЪПОТО ВЕДИ!!!! ПОДЛУДИХА ДЕТЕТО МИ!!!! ВСИЧКО СЕ ПРЕПОДАВА В ТЕЛЕГРАФЕН СТИЛ Т.Е.- МАТЕРИЪЛ ВЗИМАН В УЧИЛИЩЕ ЗА 2 ИЛИ 3 СЕДМИЦИ ТАМ СЕ ВЗИМА ЗА 2 ЧАСА!!!!! СЕГА МННООООООООООГО СЕ ИЗВИНЯВАМ АМА ТВА ДА НЕ СА ВИ СТИДЕНТИ НА ЛЕКЦИЯ!!!! НИКВИ УПРАЖНЕНИЕ-НЕ РАЗБИРАТ НИЩО ДЕЦАТА-ОБАЧЕ ПЪКДОМАШНИТЕ ИМ СА 5 КИЛОГРАМА!!! ТО ДЕТЕТО ХЕМ НЕ РАЗБИРА НИЩО ТАМ-ХЕМ ПА И ДОМАШНИ! па и на сичкото отгоре и е сърдят като не ги напише детето!!!!!!Идеше ми на тая овца да и зашлева един шамар-но жената не е винавна!А виновна е оная-дето е собтвеник на фирмата!!!!!!ТВА СА ДЕЦА НА НО 12 ИЛИ 13 ГОДИНИ БЕ ЕЙЙЙ!!!!Донко Гълъбова!!Не студенти!!!И без това материалът-който се учи в семи клас на им е за глявите ами и срещу 2000 лева не можеш  да получиш нещо свесно!!!!!!Когато аз бях 7 клас не се учеха такива неща!!!Знам-че вие майки на забързание генийчето - с повреден детски мозък ще сте ДОВОЛНИ И ПРЕДОВОЛНИ ОТ ВЕДИ! РАДВАМ СЕ -ЧЕ ИМА ОЩЕ НЯКОЛКО ДЕЦА-КОЙТО НЕ СА МАЛКИ МАШИНКИ ЗА РАБОТА!!!НОРМАЛНИТЕ ДЕЦА НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ ТРЯБВЯ ДА ГИ ЗАИНТРИГУВАШ ДА ИМ ГО ОБЯСНИШ ПРОСТИЧКО!!!!! НО НЕ ВИЕ СИ МИСЛИТЕ -ЧЕ ДЕЦАТА СА РОБОТИ-КОИТО ЛЕСНО СЕ ПРЕПРОГРАМИРАТ!!!!!ВЪВ ВЕДИ СЕ ОБЯСНЯВА ВСЕ ЕДНО СА ПРОЕСОРИ!!!!!!! ДРУГОТО -КОЕТО Е НЕНОРМАЛНО ЗА ЕДНО ДЕТЕ Е ДА КАЖЕ- /ЛУБИМИА МИ ПРЕДМЕТ Е МАТЕМЧАТИКАТА/ ИЛИ / С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ ВАКАНЦИЯТА ДА СВЪРШИ -ЗА ДА УЧА ИЛИ РЕШАВАМ  ЗАДАЧИ/ ЕТО !!!!!ПРОСТО СТЕ СИ СБЪРКАЛИ ДЕЦАТА ! ВСЕ ПО ЧЕСТО ЧУВАМ ТАКИВА ГНУСНИ ФРАЗИ!!! ИЛИ СЕ ПРАВАТ НА ВНОГО УМНИ ПРЕД КАМЕРАТА ИЛИ СА ЛУДИ!!!! Е НИ МИ ИЗЛИЗАЙТЕ С НОМЕРА-/ТОВА СА УЧЕНОЛЮБИВИ ДЕЦА/!!!!!!!! МОЛЯ-МОЛЯ!!! ИМА РАЗЛИКА МЕЖДИ УЧЕНОЛЮБИВДИ И СМАХНАТИ ТОТАЛНО ОТ ТОЗЕ СВЯТ!!!! ИЛИ ПЪК ДРУТИ КЕ КАЖАТ-/ ТАКИВА ДЕЦА ЩЕ УДПЕЯТ///!!!!АБЕ

# 247
Колко ника си си направила за да плюеш по тази школа? По принцип е хубаво да има плурализъм и да се чува и добро, и лошо за всяка школа. Ама с този си правопис нищо няма да постигнеш.
Освен това на школа се учи за да се надгражда и да се взема по-сложен материал от този в училище. Никой не би си дал парите само за да му забавляват детето.

Впрочем сигурна ли си, че не си ти детето? Wink Аз хич не съм Twisted Evil

# 248
  • София
 Shocked Shocked Shocked Shocked То бива да сподели човек отрицателни отзиви, няма лошо, но да са аргументирани.А в този стил и с този правопис дори няма да бъдат прочетени, камо ли пък взети предвид от някого при избор на школа.

# 249
Нямам лични наблюдения от "Веди", но ако детето не учи, не пише домашни, не се старае и не внимава нито една школа (и дори учител) не е достатъчно подходяща за него.
Има нещо сбъркано в модела на отношение към училището и ролята на ДЕТЕТО в образователния процес във въпросния не-много-грамотен пост.
Няма как детето да започне да разбира, ако не седне да учи и пише, а доброто, което родителят може да направи за детето си е: а) да му го обясни по достъпен начин (по възможност от първи клас насетне), б) да му помогне при конкретни проблеми (извън - не ми се учи, нищо не разбирам), в) да му вземе учители, долу-горе за същите пари, ако детето има сериозни пропуски, а не да го лашне в конкурентна среда без то да има минимален шанс да се справи с нея по една или друга причина и г) да престане да мрънка, че са много домашните, защото някои неща с малко труд просто не се получават, поне при повечето деца. Така влошава май не много добрата по принцип мотивация на детенцето.

# 250
И според мен курсовете са за деца, които се справят с темпото, за останалите са частните учители.
Ако темпото във Веди е такова, каквото го описва, на мен ми харесва.
Разбира се, ако детето е прилично подготвено, а не за дете, което има пропуски още от 5-ти клас.

Но по принип, щом едно дете е разпределено в една група (нали държат входящи нива за разпределяне) то би трябвало темпото да е съобразено с нивото на групата и не във всички групи да се преподава еднакво. Ако се окаже, че групата е силна (а може и слаба ) за някои деца, няма ли вариант да се преместят в друга подходяща група?

# 251
  • София
Детето ми не е било във Веди, но нейни съученички и приятелки бяха. Горе-долу се движеха със същите темпове, бяха малко по-напред от останалите школи.Но това  на пръв поглед изпреварване е обусловено от започващите по-рано занятия във Веди, в началото на септември.В други школи заниманията почват в средата или  към края на септември. Поне така беше преди 2 години.Но при всички положения школите изпреварват  материала в училище. Целта е нещата да бъдат взети до един момент, след който да се  правят само преговор, упражнения и пробни изпити.
Местене в групите има. Познато детенце тази година, именно заради несправяне с нивото в напреднала група във Веди, е било преместено в друга. И то не по собствено желание.В обратна посока също би трябвало да има движение. В школата на дъщеря ми имаше. Втория срок в напредналата група дойде дете от друга.

# 252
  • Вече на светло в София
Аз едва разбрах поста на PEPY58. Много главни букви, много удивителни, много правописни грешки и странни думи Sad

PEPY58, вашето дете било ли е във Веди и ако е минало ВО какъв резултат има?

# 253
  • София
И според мен курсовете са за деца, които се справят с темпото, за останалите са частните учители.
Ако темпото във Веди е такова, каквото го описва, на мен ми харесва.
Разбира се, ако детето е прилично подготвено, а не за дете, което има пропуски още от 5-ти клас.

Но по принип, щом едно дете е разпределено в една група (нали държат входящи нива за разпределяне) то би трябвало темпото да е съобразено с нивото на групата и не във всички групи да се преподава еднакво. Ако се окаже, че групата е силна (а може и слаба ) за някои деца, няма ли вариант да се преместят в друга подходяща група?

Интересно, ако двете с теб плащаме евни и същи пари, материалът е един и същ, а твоето дете е в по-напреднала група, а моето в по-ненапреднала, то какво става? На моето повече ли ще му олясняват, за да може да покрие материала? Лично аз принципно съм против неравномерното разпредееление, защото детето , попаднало в група за напреднали, още от самото начало е в привилегировано положение от друго дете, което се окаже в най-слабата група. Аз няма да искам да плащам за такова обучение, ако моето ще е в последната група.

# 254
Интересно, ако двете с теб плащаме евни и същи пари, материалът е един и същ, а твоето дете е в по-напреднала група, а моето в по-ненапреднала, то какво става? На моето повече ли ще му олясняват, за да може да покрие материала? Лично аз принципно съм против неравномерното разпредееление, защото детето , попаднало в група за напреднали, още от самото начало е в привилегировано положение от друго дете, което се окаже в най-слабата група. Аз няма да искам да плащам за такова обучение, ако моето ще е в последната група.

Все пак това не е ресторант, та да искаш еднаква порция за еднакви пари. Ако детето ти има пропуски и го сложат в горната група то няма да влезе в ритъм и ще научи по-малко, отколкото ако го съберат с деца на неговото ниво.

Общи условия

Активация на акаунт