Добри школи за подготовка на кандидат - гимназист

• 165 472
  • 905
  •   1
Отговори
# 375
  • София
 Извинявам се ,ако малко отклонявам темата за школите.Имам въпрос-частният учител не е ли по-добър вариант за подготовка и дали ако  детето не е посещавало школа може да отиде само на пробните им изпити( естествено срещу заплащане), в края на уч.година?  Благодаря!

Зависи от детето.Ако няма пропуски школата също е добър вариант.Ако има пропуски,то частният учител е по-удачен вариант.В школите са зададени определени темпове,които се спазват/гонят.
Ако се избере частен учител за подготовка,детето може да се яви на пробен изпит срещу заплащане.Само трябва да се има предвид,че са малко школите,които допускат външни ученици на пробните изпити.

# 376
  • София
зависи от детето и пропуските. Аз съм повече за школа, за да може да се смеси с деца от други училища, работата в група действа дисциплиниращо и задейства вътрешната мотивация за конкуриране с другите деца. В крайна сметка, на изпита се конкурира с друите деца, а не с изпита, че да изкара тройка и от това да не зависи нищо нататък!

# 377
  • София
Andariel по принцип си права.Но ако детето има сериозни пропуски или не може да се впише в темповете на школата,учителят е по-добър вариант.
Моят син посещаваше школа и съм много доволна от резултата.Обаче си спомням,че една друга мама беше споделила,че нейното дете не се е вписало в същата тази школа,при същите преподаватели,при които беше и моето дете.След първия модул е започнало уроци.И в крайна сметка детето и е влезнало в 91 НЕГ.

# 378
  • София
Ееее, ако има много опропуски, си трябва учител, аз също бих постъпила така. А има и хора, които хем записват на курс, хем работят и с частен учител. Това ми е трудно да го възприема, но така решават - така правят.

# 379
  Благодария Ви!   Ще трябва сериозно да помисля! Hug

# 380
  • София
hanna_lena не е необходимо да се извиняваш  Hug. Тука никого не съдим, че има или няма пропуски.  Peace
Аз все повече откривам дупки в знанията на дъщеря ми. Засега я проверих само по математика и установих, че учителката въобще не им дава по-сложните задачи от учебника, камо ли за нещо допълнително извън него  Tired. Ще ми се наложи да се включа и аз в решаването  Twisted Evil
За школите се колебая  #Crazy между неделната на Софроний и тази на Междучасие / Златилов+Кирил Тодоров/. Май напоследък клоня към Междучасие, въпреки че за Кирил Тодоров не открих почти никакво инфо, освен че преподава в ІАЕГ.
Споделете мнение.....

Моят син е при г-н Тодоров ,сега завършва 6-и клас. Тодоров му преподава БЕЛ в училище-112 ОУ,децата много го харесват, има подход ,ерудиция, обаяние, знания. Още от 5-и клас им даваше задачи подобни на изпитните, т.е - подготвя ги сериозно. Сина ми много искаше да продължи и на курсовете при него, но за съжаление не е разрешено на преподавателите да взимат в курсовете деца на които преподават в училище.

# 381
  • Sofia

Моят син е при г-н Тодоров ,сега завършва 6-и клас. Тодоров му преподава БЕЛ в училище-112 ОУ,децата много го харесват, има подход ,ерудиция, обаяние, знания. Още от 5-и клас им даваше задачи подобни на изпитните, т.е - подготвя ги сериозно. Сина ми много искаше да продължи и на курсовете при него, но за съжаление не е разрешено на преподавателите да взимат в курсовете деца на които преподават в училище.
А защо детето иска да ходи на курсове , щом е доволен от преподавателя? Не се заяждам, просто ми е любопитно  Hug. Винаги съм се чудела дали деца , които учат в училищата при преподаватели от частните школи имат нужда от допълнителна подготовка.

# 382
  • Вече на светло в София

...., въпреки че за Кирил Тодоров не открих почти никакво инфо, освен че преподава в ІАЕГ.
Споделете мнение.....

На сина ми в 6 клас беше Кирил Тодоров. Само хубави неща мога да кажа. Успя да ангажира вниманието на мая калпазанин. Дава домашни всеки път -  преразказ. Проверява ги и дава рецензия какви са пропуските. Дели времето на урока  на две части- граматика и литература по равно. Обяснява разбираемо и увлекателно ( по думите на сина ми). Винаги можеш да говориш с него след часа, ако искаш да го питаш нещо, т.е има контакт, стига да го потърсиш. През годината правят 4 изпитвания тест+преразказ. Друго не се сещам. Ако има нещо питай

# 383
  • София
Аз се убедих, че не е важната школата, а конкретният учител. Навсякъде има и добри, и лоши, така че трябва да се заложи на определен човек. Освен това за едни деца е подходящ един, а за други - друг. А и в по-известните школи хем вдигнаха зверски таксите, хем са по много деца в група, което определено не е добре.

Извинете, но при положение, че в някои от школите (напр. Веди) децата се разпределят според входния тест, могат ли да се избират преподаватели - не са ли определени предварително?

Аз, например, познавам и доволни, но и много недоволни от Веди. Не мисля, че е добра идея да се запише детето просто в школата без претенции за определен учител. Цената на опита е прекалено висока.  Naughty

# 384
.

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 00:18 от paleto

# 385
  • София
Аз съм от тези, които пратиха детето си и на школа и на курс - презастраховах се,  Blush, ми така де, само веднъж се кандидатства за гимназия.  Mr. Green

Сега, от позицията на родител, чието дете е успяло, съм сигурна в преценката си и в избора си.
Предпочетох за моето дете частни уроци по математика, така и не си пасна със Симеонов и Междучасие. Попаднахме на изключително добра частна учителка, която  е преподавател във Веди. Mr. Green
За БЕЛ си имах свой коз, ходеше тук http://vessela-krasteva.hit.bg/.
малки групи от по пет-шест деца, собствена система на обучение и много добра успеваемост.

Тази година пак имам седмокласник и ще ползвам познатата схема, пък се надявам и на същите резултати. Mr. Green
При положение, че имате добър частен учител, какъв е смисълът да ходи и на курс? По тая логика хайде да ходят на по пет - шест места, пък белким нещо им влезе в главите. А между другото миналата година имаше две деца от София с максимален бал - и по БЕЛ, и по МАТ - 6.00 . Едното беше момиче от софийско село, което не е ходило никъде за допълнителна подготовка - каквото е научило в селското школо - туй.  Hug Изводът: Което си може, може и без прехвалени школи.    Hug

# 386
  • София
Джули, те във Веди и не ги питат при кого искат, а "закъдето достигне балът" от входния изпит! На мен това хич не ми харесва. Да ти кажа, може да има такива деца, но те са изключения. Моите не са гениални, такаче предпочитам да си вържа гащите с допълнителна подготовка от учител, отколкото да разчитам само на наученото в училище и техните способности!

Доста учители преподават по школите. В стерото училище на моите, учителката по български и тази на другия клас по математика, работеха допълнително в някои от школите. Те не го криеха, защото не трябва да има техни деца в групата им от школата. Лично аз не виждам нищо странно. Не поставям под въпрос качеството на работа точно на тези две учителки, защото те са също толкова надъхани и амбициозни и спрямо децата в училище. Обаче не мога да отрека, че още толкова хорариум часове извън училище си казват тежката дума в подготовката, ако ще детето да е супер.

# 387
  • Sofia
Точно миналата година не съм срещнала максимален бал за класирането в София.
 А и специално по математика не виждам как може да се изкара отлична оценка без допълнителна подготовка. Просто часовете в общообразователните училища са крайно недостатъчни за знания , каквито изисква модул 2 на НВО по математика.
 За БЕЛ съм съгласна , че ако детето няма пропуски и е грамотно , може да се справи и без уроци  Peace. Е, с пълно 6 едва ли , но 5.50 - да.

# 388
  • София
Миналата година по това време избирахме школа. С таткото бяхме на нож. Той смяташе, че щом дъщеря ни учи, знае и има стабилни учителите в у-ще по БЕЛ и МАТ няма смисъл да я натоварваме и да я лишаваме от време за отдих. Аз пък смятах, че това е една добра основа върху която само ще надгражда в школата.
Не съжаляваме за школата, тя и даде знания и увереност. На първите ПИ едва и стигаше времето да си нанесе отговорите в бланката, на последните имаше време да се провери поне веднъж нещата спокойно, а това е много важно за реалния изпит. Както много пъти сме писали, школите затвърждават и надграждат знанията, те помагат на децата да свикнат с формата, с времето, да си сверят часовника. Родителите обаче трябва трезво да преценят най-добрия вариант конкретно за тяхното дете. При някои това е школа, при други частен учител, при трети и двете в някакъв момент.

# 389
  • София
Школата си е школа!  Peace
Освен ако детето няма много сериозни пропуски или предпочита по-подробно индивидуално обяснение. Но затова са и входните тестове - за да се обособят децата в групи и всички да са на едно ниво, което е огромно предимство!
Голямо предимство са и  пробните изпити в школите и работата в колектив - детето си 'сверява часовника' с другите в групата

И аз бих казала като liebesbaer - НЕ съжалявам за школата !  Peace  Точно в групата според входния тест, много добри преподаватели - не сме избирали никого, достатъчно (даже и в повече) пробни изпити, децата придобиха самочувствие и си изградиха стратегия за изпита - основните стълбове за успех на финала.

Мисля, че вече не се допускат външни деца на пробните. И в заключение - на последния пробен изпит задачите бяха с трудност много близка до истинския изпит и децата наистина направиха една генерална репетиция. За моя син мога да кажа, че оценките му на последния пробен бяха  почти еднаква като тези на изпитите и напълно достатъчни  bowuu

Успех на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт