Добри школи за подготовка на кандидат - гимназист

• 165 218
  • 905
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Частният учител си е най-добре, стига да се избере подходящ. Познато момиченце чак накрая на втория срок успя да убеди майка си, че нищо не е научило от избраната учителка (прехвалена и скъпо струваща) и я смениха с друга, от която бяха много, много доволни, но сега учи едва ли не денонощно, за да навакса пропуснатото.  Sad

# 691
  • София
Те хубаво ще ми вземат парите, ама после някой ще с еоплаче тук, че групата при Симеонов (примерно) е станала голяма.

Около мен има притеснени седмокласни майки и се заразявам и аз. Явно не е лесно.

# 692
  • София
Виж сега, единственият източник на информация са ти непредставителните, съвсем субективни отзиви от родители и това познати твои деца какви оценки са изкарали. Никоя школа няма да ти каже каква им е успеваемостта, едно че не всички деца се отчитат колко са изкарали и после, няма как да си сигурна в достоверността на данните, защото всеки гледа да се изкара по-добър.

# 693
 balloon

Последна редакция: чт, 16 май 2013, 23:34 от some madness

# 694
  • София
Чакай сега, аз нищо не съм казала за теб и твоето дете. Ако исках да е за твоето, щях персонално да се обърна към теб. Казах какво зная и какви са  изводите, до които съм стигнала на база миналогодишната кандидат-гимназиална кампания, и донякъде на база това, което виждам до момента. Щом имаш някакви оплаквания към учителите на детето си, то се обърни конкретно към тях. Доста хора са минали през тази и през други школи, та имам някакви отзиви от хора, чиито деца са били там. Досега, конкретно за Софроний, никой от познатите ми не е казал нещо лошо за консултациите и провеждането им, дори хората са ми казвали, че Андреевска е звъняла на родители да ги информира, че децата им не остават на консултациите, и че на практика тя ги прави на добра воля, включително е доучвала лично доста деца, закъсали с материала, и им е помагала за кандидатстване в ТУЕС, и не е искала един лев допълнително.  А и едва ли е само Андреевска в тази школа, има и други учители, можело е да поискате да преместят детето в друга група. Права си в едно - школите са за деца, които или нямат пропуски, или имат малки пропуски в материала. Няма как при групово занимание да се чака последният, дето не може да сметне 2+2, да определя темпото и всички да го чакат, независимо в коя школа е. Материалът си върви и петима Петко не чакат.

# 695
Не може да се очакват чудеса от курсовете, а после (когато чудото не се случи) да се изкарват курсовете виновни. Както се каза много пъти в курсовете се преподава, а не се кандърдисват немотивирани деца. Ако едно дете няма мотивация и му трябва остен то не е за курсове. Също и ако има големи пропуски. Да се търсят препоръки от родители също няма много смисъл. Тези, чиито деца са изкарали добре, ще са доволни, а тези, чиито деца са се провалили, ще са недоволни. И това за една и съща школа. На кого да се вярва?

Нещата зависят най-вече от детето, това е истината. Оценките на децата от коя да е школа варират почти в цялата скала. Значи не школата е виновна.

# 696
 balloon

Последна редакция: чт, 16 май 2013, 23:34 от some madness

# 697
  • Варна
Колкото и "велика" да е една школа и учителка в нея ,последната няма моралното право да срива детето със земята с такива нелепи изказвания. Naughty

# 698
  • София
some madness,
ако отношението към детето е било недобро от самото начало, аз бих поставила ребром въпроса и бих  преместила детето незабавно в друга школа или при друг преподавател (отзивите за Сугарев напр. са повече от отлични).
Имам чувството, че по-скоро си подразнена от прогнозната оценка, която Андреевска и Томов дават към края на курса. Реалната оценка не би трябвало да действа демотивиращо, а по-скоро трябва да служи за ориентир и предпазва от неприятен шок на изпита.
Успех ви желая!

# 699
  • София
Ох, ще те разочаровам, че не съм разочарована!
Няма как грешките и проблемите на някой от форума да предизвикат такива силни чувства в мен!
Дадох мнение, мой поглед без да ползвам епитетите, които употребяваш.
Желая успех на детето, а ти си търкаляй за успокоение емотикони!

# 700
  • Вече на светло в София
Нека и аз да кажа за Софроний.
В началото на 6-ти клас бяхме при Миркова по бел, т.к. бях забелязала пропуски при сина ми по български, търсех школа с добър учител, да правят тестове и упражнения, за запълним дупките. НО ето тук едно голямо но това не се случи. Минаха два месеца - тест не направиха, вървяха назад с материала от училище. Срещнах се с въпросната госпожа по моя инициатива и попитах ще има ли тестове, упражнения на теорията дето я взимат и отговора беше Няма нужда от тестове, да играят на онче бонче - нека си научат теорията и като разговаряше с мен вървеше към колата си, видимо ми показа,че бърза и разговора приключи. Е с това приключи и нашето пребиваване в Софроний.
пп Мислех, че съм писала в темата за този случай, но не си намерих мнението. Възможно е да съм писала в една друга тема пак за школите имаше...

# 701
  • София
Хей, мами, наближават изпитите и си проличава..  Wink Кой и къде е намекнал, че нечие дете е тъпо?

От никоя школа никога няма да има само доволни или само недоволни. Some madness, няколкото негативни коментара, за които говориш, не са показател, тъй като веднага биха могли да бъдат оборени с още толкова позитивни. Peace Относителна работа е това кой и защо е доволен или не. Всичко е толкова индивидуално. Например аз съм безкрайно благодарна на Андреевска за това, което даде на дъщеря ми. Доколкото помня и Ironic e доволна. Както става ясно от коментарите на Андариел, и тя е запозната с нещата в школата. Но  в моя случай поне отчитам, че самото дете си беше с афинитет към предмета, което далеч не е без значение. Малките не са такива  и съответно ще заложа на друг метод на обучение. Нима това ги прави тъпи? Всеки познава детето си и трябва да е в състояние да направи преценка кое е най-доброто за него. Ако детето се е оплаквало и преди, а не си искала  да се откажете от Томов, имало е варианти да останете в школата само на БЕЛ. Peace Не са хич малко децата, които по един предмет ходят тук, а по друг там. Не те съдя или нападам, не ме разбирай грешно, но и в течение на подготовката си има индикатори за това как вървят нещата. Не е само това какво е казала учителката на някоя родителска в школата. А и по мои наблюдения те избягват по школите  съвсем преднамерено да дават много похвали за което и да е дете, дори и за много добре справящите се, , за да не останат родителите с погрешна представа, че няма още какво да се желае, а и със скритата мисъл да не се ангажират много, много  с прогнозна оценка... Връщат се  все пак  и поправени домашни, правят се и се оценяват пробни. Ако регистрирам  застой или даже спад в резултатността на детето , бих звъннала  на учителката да питам, без да чакам родителска. Peace Но при вас нещата са вече на финалната права и няма значение кое и как е било. Пожелавам на детето да покаже максимума от себе си и да обори прогнозата на   Андреевска.

И в по-общ план, съвсем не само за Софроний, но ще споделя нещо, което не  че ме озадачава реално ( все пак във всичко у нас малко или повече е така) , но откровено  ме дразни. Доказани  школи, нарочно няма да изброявам имена, сякаш все повече залагат на количеството за сметка на качеството. Повече групи, повече деца, повече постъпления, а пък кой какво е научил - това остава на втори  план. Познато дете миналата година беше в школа, в групата за напреднали. Как е попаднало там, майката няма и идея предвид пропуските му. Занятията си минавали, а майката така  и не получила сигнал, че детето сериозно изостава, поне не и от учителката по математика. Получила го от детето, слава Богу навреме, за да вземат мерки и да се спрат на друг вариант на подготовка. Или  още едно близко детенце, което за домашно в школата за седмица имаше по едва 7-8 задачи. На трето място пък домашните не се проверяват.  И трите отзива са за много "елитни" школи, за които има иначе  редица споделени позитиви.Та това кой е доволен и кой не  е толкова разтегливо понятие. Ако се зачете човек в седмокласните теми, ще види, че децата се скъсват от правене на тестове по БЕЛ и математика, които не са им дадени от школите, самостоятелна работа са. Упехът им накрая ще е комбинация от евентулно добра основа в училище, от получено известно надграждане  в школата или на уроците, но най-вече на усърдие, последователност в подготовката  и доста труд самостоятелно.

mamamilk, и какво, ако школата е от спряганите за най-най -най и преподавателят е топ, а детето не се справя, това достатъчен довод ли е за теб да кажеш от раз, че  вината е в него... Rolling Eyes Трябва си спойка между двете страни все пак. Не са единични случаи децата, започнали курсове при такива имена, а после прехвърлили се другаде. Съученичка на дъщеря ми започна така при много харесван и обичан  от семегейци преподавател, но нещата не потръгнаха. Нисък резултат на първите пробни, неразбиране на задачите заради доста  високо вдиганатата летва, несмогване на темпото и най-вече системно непроверяване на домашното. Е, детето само си поиска смяна, знам само, че отиде на частен учител и 5 месеца по-късно на изпита имаше някъде 5,90. Значи не е било тъпо , просто този преподавател не е  бил добрият избор конкретно за него.. Името и многото добри отзиви не са гаранция за нищо. PeaceПак опираме до индивидуалнотo... Peace

Последна редакция: чт, 16 май 2013, 22:34 от пенсионирана русалка

# 702
  • София
...mamamilk, и какво, ако школата е от спряганите за най-най -най и преподавателят е топ, а детето не се справя, това достатъчен довод ли е за теб да кажеш от раз, че  вината е в него... Rolling Eyes Трябва си спойка между двете страни все пак. Не са единични случаи децата, започнали курсове при такива имена, а после прехвърлили се другаде...
За мен - да, достатъчен повод е. Flutter Защото учителят се е доказал, детето тепърва трябва да се докаже. Grinning Но вина не е точната дума. Може детето да се старае и да не се справя. Тогава бих потърсила друг вариант, не друга школа. Ама то какво аз евентуално бих направила, няма никакво значение, то аз съм на финалната права на моята трета седмокласна кампания, а четвърта скоро не се очаква  Joy Иначе хубаво е, че поне при школите избор има. Детето може своевременно да се прехвърли при друг преподавател или друга школа. После обаче каквито учители му се паднат -такива. И детето ще трябва да се адаптира към подхода и изискванията на учителя, а не обратното.
Колкото и "велика" да е една школа и учителка в нея ,последната няма моралното право да срива детето със земята с такива нелепи изказвания. Naughty
С това обаче съм съгласна.  Naughty Но нека не забравяме, че когато обсъждаме учители и школи, тук виждаме само едната гледна точка. Thinking

# 703
Написах мое лично мнениенаписах какво ми е харесало и какво ме е възмутило-знаех,че ще има хора които ще са на обратното.И това не е проблем.Но да ми се обяснява,че някои деца не знаят защо ходят на школа ,не пишат домашни или не се възползват от екстрите които предлага школата....някак си не върви.Както и да се изказват предположения,че мнението ми е породено от лошите прогнози по повод моето дете  ooooh!
ОК няма да се изказвам по темата-все пак темата е за добрите школи.Явно е запазена само за положителни коментари. newsm10

# 704
  • София
Написах мое лично мнениенаписах какво ми е харесало и какво ме е възмутило-знаех,че ще има хора които ще са на обратното.И това не е проблем.Но да ми се обяснява,че някои деца не знаят защо ходят на школа ,не пишат домашни или не се възползват от екстрите които предлага школата....някак си не върви.Както и да се изказват предположения,че мнението ми е породено от лошите прогнози по повод моето дете  ooooh!
ОК няма да се изказвам по темата-все пак темата е за добрите школи.Явно е запазена само за положителни коментари. newsm10

И къде го видя това, че  е за положителни коментари само? Всеки е свободен да изрази мнението си - ти го направи, правят го и другите, какво лошо има в различните гледни точки?

Общи условия

Активация на акаунт