Добри школи за подготовка на кандидат - гимназист

• 165 248
  • 905
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте мами, искам да попитам следното : кои от школите/ чиито услуги вие сте ползвали/работят на следния  принцип:   Започват работа с децата от началото на септември и вървят по-напред с материала по български и математика от училище. шТака децата всъщност научават материала в [/b]школите, а в клас си затвърждават знанията . Така поне според мен  децата изкарват по-добри оценки и са по уверени са в себе си ! Моля ако някой има инфо да сподели!

И моето мнение е такова,но поради това,че в различните училища вървят с различни темпове,школите си правят собствени програми.Лично съм се интересувала и получих следния отговор:школите са за надграждане ,а не за преподаване.Да уточня ,че става въпрос за школи след 7 клас.

# 556
И моето мнение е такова,но поради това,че в различните училища вървят с различни темпове,школите си правят собствени програми.Лично съм се интересувала и получих следния отговор:школите са за надграждане ,а не за преподаване.Да уточня ,че става въпрос за школи след 7 клас.
[/quote]

Аз търся такава за 6 и 7-ми клас. В момента дъщеря ми е в 5 клас , записах я в школа по български и математика , но пак стоя до късно да обяснявам задачи и  граматика. В крайна сметка хем плащам хем пак си уча с нея! Нещо не ми се получават нещата!

# 557
Наистина не мога да разбера в каква държава живеем!?
Налага се децата ни да посещават допълнителни часове по дадени предмети, за да усвояват материал, който в училище трябва да научат!!!
 Как, защо и какви хора са решили, че децата ни трябва да учат в училище някакви безумни неща написани сложно и неразбираемо !? А ние да даваме луди пари, за да могат да се справят!? ooooh!

# 558
мама Мърморана и аз не мога да намеря отговор на това newsm78 Да не говорим, че някой деца ходят и на две школи. Ами, за какво ходят на училище Shocked

# 559
  • Sofia
 А не се ли замисляте , че щом на децата им е трудно и в училище и на школи , то е необходимо да се помисли за частен учител? Работата в група не е за всеки , може да не смогват, да се притесняват да питат , и още куп други подобни неща.
 Колкото до преподаването на материала - зависи си от учителя. Мога да кажа, че специално за БЕЛ детето ми изкара много добра оценка на ВО само с ученото в училище. Оценката можеше и да е отлична, ако не беше допуснал елементарни грешки от недоглеждане.

# 560
Аз също записах сина си на школа, но от втория срок ще мине на индивидуално обучение. Пречи ми например факта, че в училище материала по български език върви с една седмица (ако не и повече) пред този в школата.  Иначе математиката горе-долу я бива, но една птичка пролет не прави. Явно моите очаквания са съвсем други, от това което се предоставя в школите. Аз се радвам само, че това не ми се случи в 7 клас,а сега  в 6 клас и разбрахме че се нуждаем от нещо по-различно от школа.
Търся си сериозен частен учител по математика за центъра (който има опит с матура 7 клас).
Приемам съвети и предложения на лични.
Предварително благодаря.

# 561
  • София
Аз също записах сина си на школа, но от втория срок ще мине на индивидуално обучение. Пречи ми например факта, че в училище материала по български език върви с една седмица (ако не и повече) пред този в школата.  Иначе математиката горе-долу я бива, но една птичка пролет не прави. Явно моите очаквания са съвсем други, от това което се предоставя в школите. Аз се радвам само, че това не ми се случи в 7 клас,а сега  в 6 клас и разбрахме че се нуждаем от нещо по-различно от школа.
Търся си сериозен частен учител по математика за центъра (който има опит с матура 7 клас).
Приемам съвети и предложения на лични.
Предварително благодаря.

Този пост ме провокира да споделя едно свое наблюдение.Че плащаме за допълнителни занимания, плащаме, това вече е многократно коментирано.Но като се плаща се очаква да се получи нещо солидно в замяна. А не винаги е така. Като че ли  по школите в последно време, без да визирам конкретни, с разрастването на дейността и на броя групи, свалят  някак неусетно качеството на работа и изискванията... Sad Или поне  аз оставам с такова впечатление. Умни деца на познати миналата година, които се справиха отлично на изпитите (тоест са можещи), от втория срок успоредно с школата тръгнаха и на уроци. На едни оплакванията бяха от недостатъчно натоварване като домашни,от неразглеждане на някои типове задачи, падали се по пробни другаде,  на други от нередовно проверяване на домашните, на трети от броя деца, надвишаващ осезаемо обещания в началото, на четвърти от недостатъчно добрата дисциплина в час.. Все неща, които спъват малко или много напредъка.

И сега, на прага на 7 клас,  се питам как да процедирам с втората смяна догодина. Първият път заложих на школа и бях много доволна.Но отчитам, че и аз натисках доста в добавка, което към онзи момент не взех предвид като фактор.  Затова  този път се чудя. Клоня все повече към другия вариант с индивидуалните занимания, особено по БЕЛ, където определено не мога да помагам.По математика и от сега ги гърбя достатъчно..Ще видим, де. Просто споделих на глас размислите си по темата.  Embarassed

# 562
Първоначално беше обявено, че децата ще бъдат в групата (в школата) максимум 10. Като започна учебната година се оаказаха около 15 (специално за БЕЛ). newsm78 #Crazy
Иначе по математика са си около 10 и темпото засега е добро.
Действителността обаче ме кара да направлявам нещата в посока положителна за нас, а не в услуга на школата.

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 16:47 от hanna_lena

# 563
   Може ли детето да не посещава школа,но да ходи срещу заплащане на пробните им "изпити"?

# 564
  • София
   Може ли детето да не посещава школа,но да ходи срещу заплащане на пробните им "изпити"?

Зависи от школата. В някои може, в други не. Карам по спомени - може например в СМГ, може в Регалия, може в Междучасие, може в ПЧМГ. Не може примерно във Веди  и в Софроний....

# 565
  • София
Винаги ми е било чудно как може едно дете да се подготвя за кандидатстване по един предмет на 3 места: в училище, в школа и при частен учител. Ако детето е с добри възможности и учителите му по БЕЛ и математика си вършат добре работата, няма нужда да ходи другаде. Ако все пак трябва още помощ, нормално е да се прецени дали може в група да работи на 100 процента или трябва да е на индивидуално обучение. Но да се тормози и тук, и там, и н`ам къде си, си е направо дивотия.  Simple Smile

# 566
Винаги ми е било чудно как може едно дете да се подготвя за кандидатстване по един предмет на 3 места: в училище, в школа и при частен учител. Ако детето е с добри възможности и учителите му по БЕЛ и математика си вършат добре работата, няма нужда да ходи другаде. Ако все пак трябва още помощ, нормално е да се прецени дали може в група да работи на 100 процента или трябва да е на индивидуално обучение. Но да се тормози и тук, и там, и н`ам къде си, си е направо дивотия.  Simple Smile

Отговорът е в това "ако",явно нещата не могат да се нарекат добри и родителите се стараят много,което води вероятно да тормоз над детето.Всеки е добре да прецени кой вариант за подготовка е най-удачен за неговия случай.

# 567
  • Вече на светло в София
Като че ли  по школите в последно време, без да визирам конкретни, с разрастването на дейността и на броя групи, свалят  някак неусетно качеството на работа и изискванията... Sad Или поне  аз оставам с такова впечатление. Умни деца на познати миналата година, които се справиха отлично на изпитите (тоест са можещи), от втория срок успоредно с школата тръгнаха и на уроци. На едни оплакванията бяха от недостатъчно натоварване като домашни,от неразглеждане на някои типове задачи, падали се по пробни другаде,  на други от нередовно проверяване на домашните, на трети от броя деца, надвишаващ осезаемо обещания в началото, на четвърти от недостатъчно добрата дисциплина в час.. Все неща, които спъват малко или много напредъка.
Така..., и моето чувство е такова, за огромно съжаление Sad. В школата на сина ми, който е 7 клас, имам чувството, че си "отбиват номера". Темпото ми се струва бавно, натоварването - недостатъчно,и то при учител с име. Сериозно съм се замислила, и даже съм в процес на търсене на допълнителни идивидуални уроци за втори срок. По същия начин, като Русалка помагам и натискам доколкото мога по математика, но по български и литература- хич ме няма.
Сега да кажа и няколко думи по поста на july1993. В класа на сина ми още от началото на годината има 2 деца дето са точно в този вариант и школа и учител. Децата, особено момчетата в 7 клас са трудни. Разсеяни, отричащи всичко, не им пука, не осъзнават сериозността на положението, в което са поставени. А и децата въобще не се тормозят, остава им пак много свободно време, което за съжаление прекарват пред компютъра

# 568
  • Sofia
 По мои наблюдения на курса по математика преди 2 години също си вървяха бавно и спокойно. Истината е , че там не се "дъвче" училищният материал, а само се надгражда. Ако детето има пропуски в училище , то му е необходима индивидуална подготовка. В 9-токласната тема има доста дечица , които само с ученото в училище и подготовка в курс при преподавател с име изкараха отлични оценки на ВО. Имаше други дечица от курса , които след 1 модул се отказаха . Явно това не е бил подходящият за тях начин за подготовка.
 Децата са различни, учителите - също. Няма универсално решение на проблема  Peace.
 Пожелавам на всеки 7-мокласник да открие това , което ще му помогне най-много. Дано всички деца постигнат мечтите си  Hug.

# 569
  • София

Явно не  стана ясно какво имам предвид. Говорим за дете, което при  едни по-сериозни изисквания би се справило отлично. Но изисквания отсъстват или не са достатъчни, независимо дали става дума за недостатъчен обем на домашните или пък за тяхното нередовно проверяване. Все е налице повод за скатаване.. Детето примерно  е с потенциал, но като всеки тийн е малко мързеливо. Получава в школата недостатъчно като обем и като сложност на задачите домашно, написва си го и готово. Всичко според него е ОК, но дали винаги е така? Всеки опит на мама за допълнителна работа с цел тренинг бива отбит с оправданието, че учителката от курса  това не го изисква. И тогава мама се презастрахова и с  индивидуален урок,особено през втория срок. На този урок учителката е авторитет и поисканото от нея се прави. Не го казвам наизуст това, станах свидетел от близо на два такива случая миналата година. А явно децата са си били на място щом се справиха отлично с изпитите и бяха приети там, където най-много искаха. Какво тогава налага това ненужно разпиляване на време и средства? Едва ли вината е само в децата или в амбициите на техните родители. Монетата винаги има две страни.Но темата е дълга..

Общи условия

Активация на акаунт