Добри школи за подготовка на кандидат - гимназист

• 162 950
  • 905
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Some madness, не се сърди на питането ми, но махайки постовете си, в които  изрази недоволството си, с какво помогна темата да е обективна, тоест в нея да има и позитивни, и негативни отзиви за конкретни школи?

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 00:06 от пенсионирана русалка

# 706
  • София
some madness, не видях някой да е писал, че твоето дете не знае защо ходи на школа и т.н. Писаха, че има такива деца и то наистина има такива. Не разбирам, защо реши, че това е директно към теб? Успокой малко топката. Stop Тук просто се излагат различни мнения. Нещата не са никога само черни или само бели. Като прочетат различни, макар и противоречиви мнения, бъдещите седмокласни мами ще могат по-добре да се ориентират.

# 707
  • София
Нямаше нужда да триеш постовете си, защото е нормално и такива да има в темата, все пак тази тема не е с рекламна цел. Хубаво е родителите да знаят, че самото записване на школа при известни учители не е гаранция за нищо, и ако се налага, човек трябва да сменя учители и школи, да минава на двойно подсигуряване и т.н. На мен лично преди няколко години една подобна тема ми беше много полезна, защото имаше всякакви отзиви.

# 708
  • дядовата ръкавичка
Най-сетне ми се поизбистриха изискванията за школа за детето.  На първо място: добри преподаватели, обясняващи разбираемо на достъпен език, изискващи. Много държа на наистина добра обратна връзка и информация  за капацитет, развитие, пропуски на детето (в школата, която посещаваше досега, единственото инфо, което получих беше, че е "тихото присъствие" и "много продуктивен"?). И не на последно място - реална оценка на уменията в частта теза и преразказ. Знам, че това е донякъде субективно, но все пак има универсални критерии. В школата синът ми винаги получаваше близък до максималния брой точки на преразказ, докато в училище е оценяван на не повече от 5.
Много моля, миналите по този път мами,  да препоръчат школа, отговаряща  на горните изиквания. 

# 709
  • София
Най-сетне ми се поизбистриха изискванията за школа за детето.  На първо място: добри преподаватели, обясняващи разбираемо на достъпен език, изискващи. Много държа на наистина добра обратна връзка и информация  за капацитет, развитие, пропуски на детето (в школата, която посещаваше досега, единственото инфо, което получих беше, че е "тихото присъствие" и "много продуктивен"?). И не на последно място - реална оценка на уменията в частта теза и преразказ. Знам, че това е донякъде субективно, но все пак има универсални критерии. В школата синът ми винаги получаваше близък до максималния брой точки на преразказ, докато в училище е оценяван на не повече от 5.
Много моля, миналите по този път мами,  да препоръчат школа, отговаряща  на горните изиквания. 
На тези изисквания напълно отговаря само индивидуалното обучение с учител било то в школа или с частен учител.

# 710
  • дядовата ръкавичка
А какво означава "индивидуално обучение в школа"?

# 711
  • София
и аз това си помислих. В школата никой няма да ти докладва капацитети, развитие и пр., а трябва ти да следиш как е с домашните и тестовете. Не става съвсем да се прехвърлят нещата на учителите. Най-добре си наемете частни учители.

# 712
  • дядовата ръкавичка
След като получаваме подобна информация на родителски срещи в училище от учители, които имат по 1 час седмично, например, не виждам защо да не може учител от школата да е запознат със спецификите на децата.
Иначе, то е ясно, че ще контролирам вкъщи, но все пак реална оценка от учител е много по-меродавна от моята.

# 713
  • София
А какво означава "индивидуално обучение в школа"?
Ами някой от учителите, работещи в школата, поема индивидуални занимания с едно дете в определен ден и час на същото място..

# 714
  • София
След като получаваме подобна информация на родителски срещи в училище от учители, които имат по 1 час седмично, например, не виждам защо да не може учител от школата да е запознат със спецификите на децата.
Иначе, то е ясно, че ще контролирам вкъщи, но все пак реална оценка от учител е много по-меродавна от моята.

Защо, та защо! Защото имат много деца и много групи, и ако тръгне всяка седмица или месец да пише на всички родители впечатленията си, или да се среща с всички родител, няма да му остане време да ходи на работа. Спецификите на децата ще ги знае частният учител, а не учител, който има по петнайсет деца в група. Разбирам те какво искаш, но не виждам как можеш да го получиш за тази цена, която плащаш за курс.

# 715
  • София
Разбира се, цената определя качеството, въпреки че не е задължително. Различни учители работят на различна цена. Остава да се поинтересува повече човек и да избере оптималния вариант за възможностите и изискванията си.

# 716
Търся добра школа за подготовка седмокласници. Моля, който е има впечатления от Образователни технологии и Елмира Йонова, да сподели. Имам голяма молба, ако пишете да е точно за тези школи, а не да се превърне в спор кое е по-добро (частен учител или школа), дали е реклама или не.
МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОНКРЕТНО ЗА ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ ТЕЗИ ШКОЛИ. Благодаря предварително.

# 717
Търся добра школа за подготовка седмокласници. Моля, който е има впечатления от Образователни технологии и Елмира Йонова, да сподели. Имам голяма молба, ако пишете да е точно за тези школи, а не да се превърне в спор кое е по-добро (частен учител или школа), дали е реклама или не.
МОЛЯ, ПИШЕТЕ КОНКРЕТНО ЗА ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ ТЕЗИ ШКОЛИ. Благодаря предварително.

Аз записах дъщеря си при Елмира Йонова  за групата в 6-ти клас. Видя ме си много свестен човек, но преки впечатления съответно все още нямам. Доверих се на препоръка на една мама от по- предните странички! Надявам се, че съм направила правилния избор!

# 718
  • София
Здравейте, някой има ли впечатления от курсовете на Учебен център "Дружба"? По-специално курса по български език, водела го учителка от 37-мо училище в Люлин.

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 09:12 от The very best

# 719
Здравейте, моля за мнение за школата на учителите от 91 НЕГ (Йорданова, Ганева, Стоянова). Няма име, а на сайта просто пише kursove-neg.

Ще съм благодарна за всякаква информация!

Общи условия

Активация на акаунт