По градинки и полянки , пълно с Майски бебчета и майки . Тема 2

• 11 728
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Бебз,
Паля колата и тръгвам, само свирни. Имаш ми телефона от ония приключения с Марков. Имам и една бутилка на Хип в къщи вода. Ако решиш, звънни да ми дадеш адреса и тръгвам.

Аркси, абе трябва да източа снимките от телефона и апарата. А не съм много на ти с  процедурите с техниката. Ще се размърдам.

Днес нашия тати си е у нас и аз мързелувам. Карам на вчерашни манджи и дори не съм огладила. Ех, утре ще ми излезе през носа най-вероятно.

А пъпчици вече имаме и ние....

# 106
Да, бебчо хърка, но при него имаше и хрема и запушен нос и педи-то ни взе секрет от носа и се оказаха стафилококи. Може в родилното да са ни ги лепнали, а може и някой от нас. Педиатърът каза да не се притсняваме, но изписа антибиотични капки, дано помогнат, че милия много се тормози с това хъркане и като му се запуши носът страшно става...
Дендри, аз пък като нося очила та какво - пак съм си кьорава, изобщо не съм те видяла, иначе, да, и ние днес бяхме в 20 поликлиника при д-р Томов.
Мадам Стасита, питах те защото пред нас на опашката при ортопеда имаше едно бебенце с толкова гъста коса като вашето, а това явление, така да го нарека, не се среща често и затова попитах.
Лято, тези които се цедим след хранене го правим с цел да стимулираме лактацията, т.к. кърмата ни не стига. Ти ако на хранене даваш само от 1 гърда и смяташ, че бебето получава достатъчно кърма няма за какво да се тревожиш, ако смяташ че не му стига от една давай от 2-те на всяко хранене, като при следващото хранене започваш с тази, с която си завършила предното хранене, с цел бебето да получи от т.нар. задно мляко, което е по-калорично.
Бебз, не знам какво да кажа просто, ...казвай в кой квартал живееш за да се организираме и някой, който е по-наблизо да дойде до вас да помогне с каквото може. А за количката, не можеш ли по стъпалата да я смъкваш без да я носиш?

# 107
Бебз, миличка, не мога да повярвам направо!!!  Shocked И аз като Глъм ще кажа - давай адреса да паля колата. Майка ми, баща ми и брат ми са вкъщи и ще наглеждат зверчетата. Вода имаме напазарувана за месец напред, ще ти донеса за поне седмица, а ако таткото ви се появи може да му тегля едно конско да ти спестя поне една разправия...
Мнооого гадна работа... Но наистина - младо момче е и ако не го постреснеш може и да не се усети изобщо. Затова и аз бих те посъветвала да отидеш за известно време при вашите във Варна. Не предприемай крайни стъпки на първо време. Това е най-лесно и винаги може да стане. Но непременно се опитай да го стреснеш, като тихомълком се изнесеш към Варна. Най-малкото времето там е по-благодатно от това в София. Тук жегите са нетърпими направо. Ако на вашите не можеш да им кажеш точно какво е положението, поради някакви причини, винаги можеш да излезеш с номера, че отивате на по-прохладно и на йодни изпарения например... Между другото, в края на месеца и ние отиваме към Варна за една седмица.
Моля те, дай ориентир с какво и как можем да помогнем.

# 108
  • София

Относно великият НОЙ Mr. Green,мисля тези дни да го посетя в кораба му на Стамболийски и да видя до кога ще се туткат с парите ми.Чакам си пари още от 1-ви април,това дете и майка му най-вече Mr. Green да не карат на фотосинтеза я!

Защо не се обадиш на телефоните на НОЙ да си спестиш едно разкарване. Аз така един ден се бях надъхала, защото нямаше движение по един мой болничен. Като се обадих се оказа, че парите са преведени. Те имат допълнителна информация освен тази,  която излиза при справката с ПИК

# 109
Здравейте майчета  Hug Използвам момента, че бебчо Теди заспа, за да ви благодаря за всички стиснати палци и за милите пожелания!

Ние от понеделник сме си вкъщи и свикваме да се гледаме успешно за сега (да чукам на дърво). Само къпането ми е малко зор за сега, но ще свикнем скоро надявам се  Praynig Иначе се кърмим успешно (е доста време ни отнема за сега, но мъничето се уморява бързо от сукането и си правим малки почивки на всеки 30 минути). За сега колкото време се кърмим, двойно повече спим след това - това е закономерността, която прозрях днес  Mr. Green, та в този смисъл мъничето ми даде цели 6 часа да се наспя тази нощ, друг е въпросът че аз успях само 4 от тях да уползотворя  Mr. Green

Знаех си че ще съм от последните май-ски (в моя случай даже станах юнска мама Mr. Green), но не предполагах, че ще съм и от най бързите - цялото раждане мина перфектно за 1 час и половина  #Crazy като на филм, в който аз бях в главната роля  Joy Беше най-прекрасното изживяване в живота ми  newsm44

Е не минах и без няколко шева, но това е най-сладката болка, която съм  изпитвала  Party Очарована съм от екипа, който избрах и изключително доволна, че се поверих в ръцете им, нямах никакви притеснения или съмнения, че всичко ще бъде наред  Peace

Незнам дали вече някой се интересува от ражданията, вече всички сме на други вълни, но бих могла да разкажа, с риск да ви отегча, но друг път че сега ще стане дълго. Whistling

Сега се връщам да ви чета, че доста се изписали за една седмица.

# 110
Бебз, направо не знам, напълно ти разбирам "истерията", защото знам, че и аз самата съм готова да изям някого с парцалите, ако си хвърля боклуците из дома ми, докато аз в тоя дом гледам дете. Но не бива да си късаме нервите, миличка, защото нови няма да ни поникнат, а евала никога няма да чуем. Моля те да се щадиш емоционално, доколкото ти е възможно - заради детето.
И аз да се оплача, малкият го хванаха издалеко коликите (на 2 седмици сме) и прекарахме една кошмарна нощ, преди да му взема съответните чайчета и капки. Водих го и на педиатър, свалили сме 40г Sad((((((((( толкова ми стана тъжно, като чух - нали уж трябва да се наддава, защо така, дали всичко ще се оправи, как мислите. Натъквала ли се е някоя на такъв яд? Около 200г е смъкнал бебешокът от раждането си насам. И е все гладен, кърмя и не стига.

# 111
Здравейте мамчета . Ние днес нямахме 4 часа ток и направо се побърках . Нищо не успях да свърша , а и на разходка нямаше как да излезем.
Момичета кажете ми лек за запек , направо ще се побъркам какво ли не пробвах и нищо . Умирам от болки сега пих хапчета ,а не ми се искаше заради бебка . Дано не и повлияят , защото в листовката пише при бременност и кърмене по преценка на лекар, и че няма правени изследвания за влиянието им .

Бебс дръж се мила , подкови го мъжо от рано . Иди при вашите да се поуспокоиш и да ти помогнат с бебчо . Пък на мъжо ще му дойде акъла .

# 112
  • София/Варна
Бебс, мила, Варна е прекрасно място за гледане на бебчета в момента. Ако по-големият ми дразнител не живееше там, вярвай ми, бих си отишла там с дребните, поне за лятото. Споделям мнението на Бейлис, Дени, Роси и Зайо - за да можеш да се справиш малкия и да не затънеш в сериозна следродилна депресия, е необходимо да нямаш сериозни дразнители. Каквото и да решиш, успех, миличка  Hug.

# 113
  • София
  Славаа напиши какви са хапчетата, по принцип има други сайтове които са за проверка специално за съвместимоста с кърменето, на повечето иначе лекарства си пишат че не са съвзестими просто защото нямат изследвания. Мога да ги проверя  Simple Smile

# 114
  • София
Бебз, направо не знам, напълно ти разбирам "истерията", защото знам, че и аз самата съм готова да изям някого с парцалите, ако си хвърля боклуците из дома ми, докато аз в тоя дом гледам дете. Но не бива да си късаме нервите, миличка, защото нови няма да ни поникнат, а евала никога няма да чуем. Моля те да се щадиш емоционално, доколкото ти е възможно - заради детето.
И аз да се оплача, малкият го хванаха издалеко коликите (на 2 седмици сме) и прекарахме една кошмарна нощ, преди да му взема съответните чайчета и капки. Водих го и на педиатър, свалили сме 40г Sad((((((((( толкова ми стана тъжно, като чух - нали уж трябва да се наддава, защо така, дали всичко ще се оправи, как мислите. Натъквала ли се е някоя на такъв яд? Около 200г е смъкнал бебешокът от раждането си насам. И е все гладен, кърмя и не стига.
   Миика, може ли да споделиш малко подробности. Колко се роди  младежа, колко ви изписаха, ако знаеш и най-ниското му тегло в болницата. Това първо мерене ли ви е на кантара на педиатъра и колко кг го изкара на него. Как протича кърменето ви и колко на брой хранения имате, от едната или от двете гърди. Имаш ли проблеми с гърдите, разранявания, как изкара жълтеницата? Извинявай, че толкова много въпроси ти задавам, но искам да съм наясно със ситуацията за да мога да ти отговоря адекватно на въпроса. Какво ти препоръча вашия педиатър? Как се чувства бебчо?

# 115
Привет и от нас  Hug

Не мога да намеря време да се разпиша Crazy Нещо тези дни не мога да се организирам, Изабела яде на поискване и още няма никакъв режим.... та едва успявам да ви попрочета...

Честито на всички, които са имали поводи да празнуват през изминалите дни!

Таняб, стискаме ви палци  Hug Дай, Боже, всичко да мине по най-благоприятния за Лили начин и малкото цветенце да може да се радва на цветовете на дъгата!  Praynig
Бебз, много неприятна ситуация. Няма да повтарям момичетата преди мен, но и моето мнение е да се щадиш, за да можеш да се радваш на бебчо Дани!  Hug Имаш моралната ми подкрепа. Да знаеш, че какъвто и избър да направиш, ще е най-доброто!
Мийка, казват, че е нормално бебетата да свалят до 10 процента от рожденото си тегло. Пишеш, че досега малкият Иван е свалил 200 г, а теоретично може да свали до 380 г. Според мен не се притеснявай излишно, продължавай да го слагаш често да суче и съм сигурна, че още тези дни ще ни се похвалиш, че е почнал да наддава.  Hug Изабела свали 400 г / а се роди точно колкото Иван - 3800/, но й давах да яде толкова често, колкото иска и сравнително бързо си възвърна рожденото тегло.

МАЙ-чета, ще ви помоля да стиснете едни палци и за нас утре, че ми е притеснено. Като мине дерта ще гледам пак да се включа.

Лека вечер и приятен ден утре  Hug

# 116
  Славаа напиши какви са хапчетата, по принцип има други сайтове които са за проверка специално за съвместимоста с кърменето, на повечето иначе лекарства си пишат че не са съвзестими просто защото нямат изследвания. Мога да ги проверя  Simple Smile

Бисалакс , ако знаеш някакви други които стават за кърмачки , моля те кажи ми   bouquet

# 117
Здравейте и от нас майчета.
Nijntje  имате стиснати палци от нас със Ради. fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Бебс,много съжалявам мила.Имаш моята морална подкрепа каквото и да решиш.
Да се оплача и аз.Нашият татко замина в командировка и сигурно ще го няма около месец,но ако имаме късмет ще се прибере по рано.Ние с бебчо Ради ще се преместим при моите родители за да не сме сами.
Лека вечер....

# 118
  • София
  Дава го при проверка с риск левъл 1, тоест може да се приема по време на кърмене.
  Повече може да прочетеш тук - http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp
  Избираш търсене по продукт и въвеждаш активната съставка Bisacodyl и натискаш go. Алтернативите които дава са Lactulose, minerel oil, docusate, които са с риск левъл 0, тоест абсолютно безвредни при кърмене

# 119
  • София
А, сетих се да питам, може и да съм пропуснала, ако сте го коментирали - кърмещите защо се цедите след хранене? Така са ви посъветвали, или пък събирате запаси? Аз така или иначе събирам доста скромни количества, независимо дали на ръка или с помпа... Иначе ми се иска да имам замразена кърма за всеки случай, но нали пък да не си предизвикам свръхлактация? Освен това съм забравила  Crazy как беше по-добре да се прави - на едно кърмене една гърда, на следващото другата, или и двете всеки път (а после да ги разменям)? Наистина ще съм благодарна някой да ми отговори по тези въпроси!!
  За цеденето, ако бебчето наддава добре или си кърмиш на поискване няма нужда да се изцеждаш след хранене, освен понякога за да си направиш запаси както ти споделяш че желаеш.
  За храненето ако бебето наддава добре може да си кърмиш и от едната гърда, следиш бебчо и ако смяташ че е още гладен винаги може да предложиш и втората. Ако желае бебчето ще хапне малко от нея. На следващото хранене започваш от тази която си предложила втора  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт