По градинки и полянки , пълно с Майски бебчета и майки . Тема 2

• 11 746
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
JeenySJ  Laughing

vaiza, обясни за какво хъркане става въпрос- на бебо ли. Как разбрахте, че са стафилококи. Моят младеж много хърка през нощта, уж от слюнката, ама взех да се притеснявам.

Дикси
като видях снимката, не мога да се въздържа да не цитирам пак свеки от сутринта. По същия начин беше легнало на тревата едно детенце в детсктата градина до нас. А свеки изтърси- ооо това детенце как ще настинеееее. Grinning

# 91
Здравейте отново мамчета.

Хей Стасита, толкова ти е сладък младежа с анимационната прическа, че всеки път ме усмихва широко, като го видя на снимката.

А бре Вайза, мернах аз една мацка с татко пред нас и ми се стори, че си ти, ама нали и ние в жегата с детето... пък аз си ходя без очила (пуста суета) и не бях сигурна ти ли си - не си ли? Не ми казвай сега, че сте в 20 ДКЦ? Иначе и ние така... в най-голямата жега Blush 
Пак да се похваля (стана ми навик тези дни Blush, но нали трябва да виждаме хубавото всеки ден и да игнорираме изнервящите моменти и обсебващите ни битовизми):
Върнахме се с Рада и таткото от преглед. Порастнала е с 700гр. и 6см. #Crazy за две седмици. Направо за сантиметрите не ми се вярваше, но педиатърката, която е супер Heart Eyes (радвам се, че се доверих на КайРен, за нея), каза че така растат в началото. Имаме дребни проблемчета с очите (вътреболнична инфекцийка сме си донесли), но ми предписа капчици и скоро ще я оправим момата. За краченцата ще ходим по-къно към Горна Баня, че и там си трябват малко грижи, но нищо непоправимо. Много се радвам че рожбата расте и се разхубавява с всеки изминал момент. Абе то... наш`то гардже - най-хубавото... знам я тази приказка, не ми се смейте сега. Laughing
И въпрос: Най-накрая ми пратиха есемес, че от НОИ са ми изплатили първата (забележете първата Tired) парична сума. Е да но по-карта нищо не е пристигнало. Пробвахме сега от банкомат... и нъцки Naughty Ни пари, ни дявол. Имате ли идея, колко време след съобщението по телефона, реално превеждат парите по сметка?
Поздрави от мен, татко Борис и Рада:

# 92
  • София
Момичета, имам малко нужда да си отприщя мъката, правя се на щастлива и че не ми пука, просто ми се иска да го напиша, а честно казано бих предпочела да не четете..

Оплаквала съм се преди от мъжа си неведнъж.. Сега с бебето вкъщи все пак се оказа, че по межа ми имам повече работа, отколкото по детето. Само памперси дето не му сменям, но общо дневно ми отнема повече време да оправям след него, метнати по земята салфетки, тоалетни хартии из цялата къща, чинии и чаши с остатъци навсякъде, петна от всичко, което е ял и пил по земята в цялата къща, миризливи чорапи единият пред вратата, другият на бюрото ми метнати.. И какво ли още не. От много време не ми издържат нервите и понякога просто истерясвам, плача, треперя, крещя, едва си поемам дъх.. Неведнъж сме били на прага да се разделим, но този е последният. Вече два дни не мога да изведа сина си, защото количката ни тежи 15кг и няма как да я сваля до долу, особено с бебе вътре и с операцията.. Близки в града нямам. И тъй като изхарчих собствените си последни пари за машинка за подстригване за него, сега сме си двама с бебчо вкъщи (мъжът ми не знам къде хойка и къде живее, преди малко дойде да се изкъпе и парфюмира и пак излезе, не сме се и погледнали), свърши му водата, а тръбиър ни са ръждиви и не му давам от тази вода ако ще и 5 часа преварена да е.. Имаме 2 коли, той изчезна с моята, а в другата и капка бензин няма (иначе бих се прежалила да сваля количката, пък ако ще да се отваря раната), аз отново нямам пари за да сипя, а на всичкото отгоре и ключът и за нея даже е в него.. Опитах да му пиша смс че ми трябва колата, телефонът му е изключен, малкият седи без вода, без ЕГН (а то и там има потребителска такса как да го взема..) и без преглед, а аз тая нощ повече от 60мл кърма не съм успявала да изкарам.. Те така, извинявайте за спама, просто не си говорим и с родителите ми, а и единственото, което биха казали, ще е 'идвай си у нас във Варна', та няма смисъл, така че нямам и на кого да споделя освен на мъничето ми и на вас..

# 93
  • София
vaiza,не съм била аз в Горна Баня.
Относно контролният преглед при АГ,се чудя кога да отида като минимум 30 ще ми вървят тези лохии.А доколкото разбрах,до 40 дена след раждането когато отидеш на АГ се води контролен преглед,след този период трябва да си взема направление.Абе много глупаво с тая Здравна каса.
Относно великият НОЙ Mr. Green,мисля тези дни да го посетя в кораба му на Стамболийски и да видя до кога ще се туткат с парите ми.Чакам си пари още от 1-ви април,това дете и майка му най-вече Mr. Green да не карат на фотосинтеза я!
Иначе  малкият вече се разписа и на дерматолог,оказа се ,че има някакъв странен обрив ,който е бил още при раждането му.Изписаха ни крем на основата на цинк,но  докато намеря Аптека в ,която да ми приготвят крема.
И така,чакам хладно време за да мога да скитора по улиците колкото душа ми иска.

# 94
  • Sofia
bebZz мъчно ми стана за теб, като прочетох поста ти.- В началото , щях да те успокоя - моят мъж е същияяя. Мисли си, че помага, а пък всъщност аз ходя след него.
Обаче надолу прочетените неща, не са хич добре. НАй-тъжното е не, че евентуално бихте се разделили, а че в този момент вместо да си щастлива с бебчо, не можеш да му се насладиш напълно. Няма да те успокоявам, само ти казвам, че ти стискам палци нещата някак да се наредят за теб, независимо по какъв начин.  Hug

# 95
  • София
bebZz,много е неприятно всичко да ти се стовари на плещите.А и след бременността малко или много всички сме изнервени,аз даже имах чувстото,че изпадам и в депресия.Ако можем с нещо да ти помогнем?
  Аз съм в Младост 1,така,че ако си в района се обади

# 96
  • София
Уф, да се запиша и аз в темата -   bouquet за пусналия я! Simple Smile
Стискам палци на Таня за мъничката!!
бебз, наистина почти безизходно положение... Не може ли да помолиш някой съсед поне вода да ти купи?  Confused
И аз ще се присъединя към ошашавените от нетърпящо приспиване в креватче бебе - или по-точно на моменти, не дава и да се издума да бъде оставен. Колики ли го мъчат, знам ли... В момента баба му го е гушнала и така спи. Капки давам Колийф само нощем, че де да знам да нямат и те някой страничен ефект, както запека от Еспумизана. Ама не знам дали и основен ефект имат.
А, сетих се да питам, може и да съм пропуснала, ако сте го коментирали - кърмещите защо се цедите след хранене? Така са ви посъветвали, или пък събирате запаси? Аз така или иначе събирам доста скромни количества, независимо дали на ръка или с помпа... Иначе ми се иска да имам замразена кърма за всеки случай, но нали пък да не си предизвикам свръхлактация? Освен това съм забравила  Crazy как беше по-добре да се прави - на едно кърмене една гърда, на следващото другата, или и двете всеки път (а после да ги разменям)? Наистина ще съм благодарна някой да ми отговори по тези въпроси!!

# 97
  • о`майна лунна нощ е
Нашият преглед при оргопед - за Ема, мина вчера. Докторът има мобилен ехограф и ходи по домовете, което си е голямо улеснение. За момента няма признаци за проблеми и ще се видим с него като навършим 5 м. Прегледът при ортопед не включвал ехографията, което всъщност е целта на занятието точно в този момент. За това педиатрите масово изпращат на частен преглед - тъй и тъй ще си платим. При нас д-р Янакиев взима 30 лв. Имахме намаление обаче, защото комшийката има бебок на 5 м. и я извиках да минат и те заедно с нас. Та за това, че няма да се разкарва втори път, ни направи отстъпка и на двете.

Бебс - съжалявам за това, че ти се струпват проблеми на главата точно сега. Дано това, че ще отидете с бебчето при родителите ти подейства отрезвяващо на таткото и се сети, че вие сте най-ценното в живота му. Приеми го от добрата страна - в момента центърът на света ти е детето. След като си преценила, че не можеш да се оправяш и с безотговорността на мъжа си, това е правилното решение. Подкрепям те в изборът и ти желая скоро да премине това усещане за безнадежност и тъга. Ти си силно момиче, имаш опора в лицето на родителите ти и ще се оправите с бебо. Имам и други познати, които постъпиха по този начин и сега са щастливи, че са предприели тази стъпка. Новото начало винаги води към по-добро.Все пак още нищо не е свършило и това решително действие от твоя страна  ще покаже какво всъщност мисли мъжа ти за семейството ви и до каква степен е готов да се бори за вас.

За преводите от НОИ - извършват се във вторник и четвъртък. Тогава парите постъпват по сметките ви. Няма смисъл да проверявате предходните дни. От НОИ уведомяват, че има разрешено плащане към вас, но реално ведомостите се радписват с дати от тези дни.

Аз съм на антибиотици отново. Нямам гъбички, а инфекция и добре, че не купих Тинидазола. В чера оставих 40 лв. в аптеката - Панцеф 5 таблетки + едни свещички. Ще трябва да купя още една опаковка от Панцеф-а обаче, защото се пие 1*24 ч., а лечението ще  е7 дни. Отидоха 70 лв. з алекарства пак.

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 17:23 от Бейлис в шоко

# 98
  • София
Ние сме на линия с бебе Радина. Тя е прекрасна - откъде се пръкна не знам. Гледам си нея и каката сама и общо взето се справяме, макар че понякога ми липсва сън.
Снимки не съм свалила на компа, но ще го направя по-нататък и ще кача (да видите на мама осмото чудо на света  Mr. Green)

Glum, давай рецептата... как ги правиш тия твойте чудеса  Heart Eyes
И до кога ще се стискаш за снимки???

За белия шум открих, че става и с епилатор.

ТаняБ Praynig

# 99
Здравейте , майски мами , от мен и синчето ми Юлиян . Аз бременеех сред юнските мами , но посредата на бременността ми изместиха термина на 30.05. Моето съкровище се появи на 20.05. и затова надниквам и при вас . И тъй като юнските мами нямаме още тема в родени , реших да се включа във вашата , надявам се да ме приемете . Ще ми бъдат от полза вашите съвети за отглеждането на бебчо и с радост ще ви чета и ще се включвам .  Peace

Да кажа и аз нещо относно поста на Бебс , мила , много мъчно ми стана като прочетох през какво ти се налага да преминеш , сега най-малко имаш нужда от такива неприятни емоции , трябва да си спокойна така и бебчо ще е спокоен , трябва да се радваш на твоето малко същество , а относно мъжа ти , нямам думи , говори с него , не оставяй нещата така и ако няма промяна , замини си при вашите , защото твоето бебче има нужда от спокойна обстановка . Надявам се не съм те подразнила с мнението си . Ще ти кажа при нас как е , мъжа ми беше в отпуска пърите десет дена след като ни изписаха , имаме и баби , които се занимават с домашната работа , но мъжо докато аз се въстановя напълно от операцията ме отменяше в почти всичко с бебето . Сега откакто тръгна на работа , гледам да не го будя вечер , но през деня след работа той ме отменя по малко . Сменя памперси , заедно си го купем , храни го от време на време ( ние сме изцяло на АМ ) , когато бебчо бодува а аз съм изморена и имам нужда от сън , той се занимава с него , даже отиват в другата стая за да мога да дремна малко ... мога да кажа че много ми помага и без него и майка ми може би щеше да ми е доста трудно . Силно се надявам нещата при вас да се оправят  Hug

# 100
Бебз, изобщо не спамиш темата, а просто споделяш, а ние изслушваме. Малко ли време бяхме заедно и преживявахме едни и същи вълнения и трепети.
Много трудна ситуация, мила. Разбирам колко ти е трудно и направо не мога да повярвам, че мъжа ти се държи толкова, извинявай ама... недорасло. Ти си много силна за крехките си години и направо ти се възхищавам. Стоя зад думите на Бейлис, че при така стоящи обстоятелства, по-добре да отидеш при вашите. Тегли му една ...временна, пък дано разбере бързо-бързо, че трябва да порастне, за да не изгуби най-хубавото и важното на света. Подкрепям те и ти стискам палци, да намериш сила в себе си и да преодолееш този период в името на бебчето. В кой квартал си Бебз? Кажи, ако трябва ще помагаме, егати... Освен, че форума е морална сила, казвам съвсем сериозно, че може да бъде и реална сила. Вода нося, бензин, тухли четворки... ми направо съм възмутена, как може в такъв момент да си сам сама, а мъж ти хайманосва. Дано не те обидя с това си изказване. Blush
Дето се вика и бебо мога да погледам с моята хубостница, докато вземеш ЕГН-то. Пиши на лични съвсем сериозно. Нали трябва да си помагаме...
Бейлис голямо благодаря за информацията. Hug Значи за това няма парички в бедната ми празна дебитна карта. Е, поне съм спокойна, че съвсем скоро ще дойде малко парична подкрепа, че тез деца ни изядоха ушите. Mr. Green

# 101
  • гр.Стара Загора
Бебс  Hug Hug Hug няма смисъл да се повтарям но съм с мнение на Дендри и Бейлис.Отиди си при вашите и така ще разбереш дали е имало смисъл да си тровиш нервите поне това е мое мнение.Сега вместо да са ти най-щастливите мигове с него и малкия ти си на ръба на нервна криза

# 102
Здравейте мацки  Heart Eyes
Да знаете много ми липсвате, но все още не можем да влезем в ритъм и ми е много трудно да ви следя, но обещавам да наваксам  Crazy
Бебз, аз също няма да повтарям мненията на Дендри и Бейлис, но те са напълно прави, недей само да се ядосваш, че всичко му се отразява на бебчо, а нещата ще се наредят  Hug Hug Hug
Ето малко снимчици на нашата хубавица http://www.snimka.bg/album.php?album_id=387881&pid=12840580&view=2
И да ви питам на кой ден трябваше да се запише бебето на педиатър? Ние още не сме я свършили тази работа  Crazy

# 103
  • Русе
Бебс, от мен морална подкрепа и много гуш за теб и бебчо  Hug

# 104
Бебс, миличка,много ми стана мъчно след като прочетох поста ти Sad...Какво да кажа- дано нещата се променят Praynig..А,може и да е добра идея да отидеш за малко при вашите. Thinking.Каквото и да решиш,ти пожелавам късмет и  здрави нерви Peace

Общи условия

Активация на акаунт