Защо лекарите се дразнят от информирани пациенти?

• 12 156
  • 228
  •   1
Отговори
# 30
Незнам дали темата е за тук или за здравния, но искам да ви попитам защо според вас лекарите се дразнят от информирани пациенти. Откакто ползвам интернет /да живее чичко Гугъл/ , когато имам някакъв проблем, търся предварително някаква информация, защо? как се лекува? и т.нат.
Правя това не с цел да се самолекувам, или да поставя под съмнение поставената ми диагноза, просто искам да съм предварително подготвена какво ме очаква. Забелязвам обаче, че когато задам въпрос на който и да е лекар, в повечето случаи ми отговарят с -много четеш в интернет.
Вие имате ли такива наблюдения, защо според вас е така?

Аз имам наблюдения от некадърни пациенти! Прочели нещо си в Гугъл,поставят си сами диагнози,отиват на лекар и почват да спорат с него на живот и смърт. Ми много ясно,че ще се дразнят лекарите! В крайна сметка,ако чичко Гугъл лекуваше всичко за какво са лекарите?!
Което в никакъв случай не значи,че искам да обидя авторката или че не е редно да се информирате! Просто е лошо,точно когато некви хора прочели-непрочели,не са наясно изобщо за кво иде реч си сложат някакви диагноза и после изкарват лекарите си некомпетентни!

# 31
Точно там е проблемът - че, за да си лекар, не трябва да си само една гола читанка и да имаш диплома, а трябва да имаш и практика, и нещо повече в главата от зрителна памет.

Ами проблем е, ама практика все някак трябва да се натрупа, тя не идва от въздуха, най-напред трябва здраво четене. Това обаче е една друга тема. Да не се отклоняваме от тази.

# 32
Рокси, но ти си вършиш работата, не ги оставяш без отговор.
Засега  Mr. Green Кой знае кога ще изтрещя и аз. Имах колега, който в пристъп на бяс скочил и отхапал ухото на клиент.

Иначе за розеолата имахме едно към едно същото преживяване, на всичкото отгоре в събота. Ходихме в дежурен мед.център, абсолютно същите предположения и заключения. До понеделник обаче обривът беше изчезнал, та не можах да го покажа на педиатъра. Приписаха го на някакво билково лекарство и дотам. Така и не знам коя беше истинската диагноза.

# 33
... Имах колега, който в пристъп на бяс скочил и отхапал ухото на клиент ...

newsm09
Дано не го прочете някой невъздържан лекар  Joy

# 34
То като ти отхапят ухото, сигурно ти е все едно банкер ли е, лекар ли  Laughing
Уволниха го иначе.

# 35
Преди време на страниците на Пловдивски Труд пишеше, че най-голямата корупция била в икономическия и медицинския /пък нека си чакаме отговори с изправени коси/.Но по-добре да казваме колко са "ужасно усмихнати" , че инак по-лошо , особено в малкия град . Защо да не пита пациента , като се претупат нещата и ако се сгреши ще го закопаят и то не в преносен смисъл . Всичко си е до човека , а за съжаление и сред лекарите има ....

# 36
Няколко месеца след първата ми операция се сдобихме с Интернет и от любопиство потърсих информация за сплитането на червата. Изчетох туй - онуй и толкоз. Обаче след няколко месеца пак ми стана лошо, и пак трябваше да ме оперират. Личната лекарка обаче каза че било друго (а болката си беше същата, ако не и по - силна, симптомите също). Явно много си вярваше че всичко знае. Аз обаче бях прочела че след такава операция е възможно пак да се повтори същото, така и стана. Втората операция го потвърди.Така че е хубаво понякога човек да се информира.
Аз отдавна нямам доверие на лекарите и аз и близките ми за всичко се информираме. Защото поне някои от статиите в интернет или във вестниците и списанията са написани от нормални хора, а не от разни лишени от душа същества.

# 37
зависи от двете страни на уравнението, т.е от лекарят и пациентът...
Не говорим за това, някой сам да си поставя диагноза... пълна глупост и абсурд между другото...
На всеки, могат да му избият чивиите... понякога   Mr. Green и напълно оправдано при това  Whistling Mr. Green...

# 38
Аз имам наблюдения от некадърни пациенти!
hahaha Мисля си че за лекаря, би трябвало да е все едно колко кадърен е пациента му ... иначе определението некадърни пациенти ме разсмя
Преди време на страниците на Пловдивски Труд пишеше, че най-голямата корупция била в икономическия и медицинския /пък нека си чакаме отговори с изправени коси/.
То нали има и нещо като виц: Като се знам какъв съм инженер, ме е страх да отида на лекар...

# 39
Аз имам наблюдения от некадърни пациенти!
hahaha Мисля си че за лекаря, би трябвало да е все едно колко кадърен е пациента му ... иначе определението некадърни пациенти ме разсмя
Преди време на страниците на Пловдивски Труд пишеше, че най-голямата корупция била в икономическия и медицинския /пък нека си чакаме отговори с изправени коси/.
То нали има и нещо като виц: Като се знам какъв съм инженер, ме е страх да отида на лекар...

Говорех за некадърни хора,буквално Wink

# 40
А на мен четенето в Интернет ми спаси живота, както и на съпруга ми.
Бяха тръгнали да лекуват киста, която не се повлиява от никакви медикаменти с много силни антибиотици и трябваше да ги пие и съпруга ми... Задушавах се, събрах границите на кръвното, бъбреците започнаха да ме болят, както и стомаха... На едното от лекарствата пишеше, че при 90% от случаите има трайни увреждания на бъбреците и стомаха... Изпихме само едното лекарство и в нета прочетох, че този вид киста не се лекува, а се оперира... С моята гинеколожка скоро се видяхме и започна да ми твърди, че съм имала течение и заради това... и пропуска факта, че аз всичко чета и помня... абе шантава работа. Но в крайна сметка никога няма да стана лекар, та уж много съм прочела, но съм пропуснала да задам важни въпроси, на лекаря който ме оперира и сега пак имам проблеми и пак ме карат същите антибиотици да пия...  ooooh!
Та хубаво е да четем, но най-важното е да си подбираме лекарите.

# 41
  • Варна
Избирайте си лекарите бе хора!
Аз  вярвам в лекарите си, ако имам въпроси ги обсъждам- никой не ми се е тросвал и карал че чета- нито джи-пи-то, нито педиатърката. Джи-пи-то дори го облекчавам ...
Просто коментирайте.

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 06:56 от Катюша

# 42
Избирайте си лекарите бе хора!
Аз  вярвам в лекарите си, ако имам въпроси ги обсъждам- никой не ми се е тросвал и карал че чета- нито джи-пи-то, нито педиатърката. Джи-пи-то дори го обекчавам ...
Просто кометирайте.

Аз съм доволна от педиатърката на София, но точно тогава й се наложи да пътува до Америка, когато е нещо по спешност, нямаме голям избор.

# 43
  • В заешката дупка
Безвъзвратно отмина времето, в което пациентите безмълвно приемат рецептата и смирено изпълняват. Съвременният пациент иска да знае. Колкото по-рано го осъзнаят някои лекари, толкова по-добре за тях.

# 44
Аз съм доволна от педиатърката на София, но точно тогава й се наложи да пътува до Америка, когато е нещо по спешност, нямаме голям избор.

А , аз не съм доволна  . От скоро сме при нея ,  може би година . Причината детето ми да е при нея са точно твоите положителни мнения  . Предполагам за една и съща докторка говорим  Rolling Eyes.
Първият ми сблъсък с нея беше , когато и заявих , че имам подозрения за мононуклеоза.Предизвиках смях и коментари , че чета доста в интернет .Дори да е така нямало какво да се направи .Да, четох , защото сестра ми беше с такава диагноза и детето беше в контакт с нея .Но по важното е , че съм научила толкова сложна дума  Tired, а не  другото .
Направих му изследвания без нейно знание и се оказах права за съжаление .

Два пъти влиза в болница по спешност , защото му нямало нищо на детето .Сутринта сме при нея вечерта в болница .

Третият път пак нищо му нямало , но аз му направих снимка , оказа се с пневмония .

Има и още , но не ми се пише .

Жената има нужда от дълга почивка .

Имам такива наблюдения , да , дразнят се . Защо , може би им изглеждам тъпа  newsm78 и нямам право да изкажа съмненията си .Не ме интересува , какво си мислят и дали ми се смеят .Не мога да си позволя да не се информирам .АКо бях послушала гинеколожката ми сега нямаше да съм жива .Имам обица на ухото , затова ходя и сама решавам какви изследвания да пусна на детето си .После с изследванията при друг доктор, ако се наложи и при трети .Има и кадърни  Praynig, слава Богу .Аз съм по цял ден с това дете , не съм медицинско лице и не поставям диагнози , но виждам признаците .Винаги обяснявам спокойно и подробно , ако не получа задоволителен отговор ...към следващия .

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 07:54 от Manele

Общи условия

Активация на акаунт