Защо лекарите се дразнят от информирани пациенти?

• 12 113
  • 228
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Няма да чета  цялата тема  , но ще споделя моят опит с моето знание Беше още  през 1995г интернет още  нямаше или поне  не беше  толкова достъпен  единствената информация идваше от книгите Та  сина ми тогава на 6г започва да повръща , каквато  хапне повръща и се оплаква от болки в стомаха тръгваме ние  към  Пирогов и  там го приемат с уж  криза  от апендикс , който трябва да оперират на другия  ден , слагат го на системи, преди операцията обаче му правят изследвания  те са идеални-изписват ни Цели  два дена детето е в идеално състояние , на  третия  пак започват мъките ни Отново  в Пирогов и отново  също състояние и така още 4 пъти същото положение  изписват ни  започват  зверски изследвания  за да докажат  от какво се получава   това Последната диагноза е  подозрения за рак на стомаха , той  хвърли  8кг за дете на6 това е ужасно много-цялата рода е в паника Аз още в Пирогов си бях набавила  учебници по стомашни болести, слагах и отхвърлях диагнози най-лаишки , лекарите  гледаха с подигравка, а аз просто си наслагвах реакциите на детето , състоянието му Ей така един ден попитах дали пък детето  няма ентерит,  неприятна  болест на червата изискваща диета , но не рак, е това излезе
Та  така,  понякога е по-добре да знаеш  мъничко  поне Simple Smile

# 121
  • Варна
Разбира се, че е добре да си информиран предварително. Не знам има ли още хора, които да вярват на сляпо /безрезервно  Thinking / на лекар. След всички тези невероятни лекарски недоглеждания. Честно мен лично ме е страх да отида и дано да не ми се налага  Praynig
Имам усещането, че лекарите толкова се комерсиализираха, че вече са повече търговци.
сещам се за една варненска гинеколожка, която ми уговори дата за обгаряне без да ме е прегледала лично, но затова обсъдихме цената  ooooh! не ми се спомня, мога да изреждам още, кошмар някакъв.
Ако не си познат на познат или роднина - много рядко някой ще ти обърне сериозно внимание. Дори и заплащенето, не е гаранция за качествено лечение.
Дали се дразнят лекарите или не, чесно не ме интересува - става дума за здраве и живот, не за ремонт на банята например. Даже по-скоро дразненето издава комплексите им, че може би пациентите знаят повече  Tired

# 122
Разбира се, че е добре да си информиран предварително. Не знам има ли още хора, които да вярват на сляпо /безрезервно  Thinking / на лекар. След всички тези невероятни лекарски недоглеждания. Честно мен лично ме е страх да отида и дано да не ми се налага  Praynig
Имам усещането, че лекарите толкова се комерсиализираха, че вече са повече търговци.
сещам се за една варненска гинеколожка, която ми уговори дата за обгаряне без да ме е прегледала лично, но затова обсъдихме цената  ooooh! не ми се спомня, мога да изреждам още, кошмар някакъв.
Ако не си познат на познат или роднина - много рядко някой ще ти обърне сериозно внимание. Дори и заплащенето, не е гаранция за качествено лечение.
Дали се дразнят лекарите или не, чесно не ме интересува - става дума за здраве и живот, не за ремонт на банята например. Даже по-скоро дразненето издава комплексите им, че може би пациентите знаят повече  Tired

На същото мнение съм и аз Simple Smile

# 123
Много, много по-добре е да си информиран. По-напред в темата дадох пример как отидохме неинформирани по проблем, който ни притесняваше и явно са усетили това. Човекът беше просто решил да ни вземе парите с две абсолютно безсмислени операции на бебе.

# 124
Когато съм била бебе, са ми давали гентамицин. При това без да информират родителите ми! Заради тези лекари, загубих половината си слух!
Останах потресена когато порастнах и майка ми ми разказа как по онова време не е можело да съдиш лекар за лекарска грешка, как лекарите лекували, без нищо да кажат! А посе с ужас прочетох в един вестник че това е един от страничните ефекти на гентамицина - загубата на слух! Много деца от училището в София споделиха че така са загубии слуха си, но повечето още като бебета. Докато при мен това стана, когато бях на 5.
Мразя лекарите да се имат за божества, за безгрешни, за идеални. Ядосвам се, като чета за лекарските грешки. И се надявам да си получат заслуженото. Лично а искам съдбата да накаже тези, заради които живото ми се преобърна и почти нямах нормално детство!
Информирайте се за болестите и лекарствата, никога не вярвайте сляпо на който и да е лекар. иск от грешки и високо самочувствие има навсякъде. И се борете за правата си.

# 125
  • София
Лошото е, че гентамицин се предписва и сега, защото е евтин и леснодостъпен. Преди две седмици го видяг в антибиограмата на едно от децата ми. Всеки път, когато се налага да се изпише антибиотик на някого от нас предупреждавам да не е гентамицин, защото зная за страничните му ефекти. Което предизвиква изненада у част от лекарите, с които съм контактувала. Много хора са пострадали.

А лекарите и сега е невъзможно да ги осъдиш за лекарска грешка.

# 126
Незнам дали темата е за тук или за здравния, но искам да ви попитам защо според вас лекарите се дразнят от информирани пациенти...

Ами тука където живея такава волност ми се струва невъзможна.
Пациентът е пациент, а не клиент, не се очаква да се държи, като клиент и доверието към компетентността на лекаря не се поставя под съмнение. Не съм сигурна дали е общовалидно, но около мен опита и моя е такъв.
Ако не друго, така се живее много по-спокойно и според мен е принципно правилно.
Сигурно има милион изключения, разбира се.

# 127
Лошото е, че гентамицин се предписва и сега, защото е евтин и леснодостъпен. Преди две седмици го видяг в антибиограмата на едно от децата ми. Всеки път, когато се налага да се изпише антибиотик на някого от нас предупреждавам да не е гентамицин, защото зная за страничните му ефекти. Което предизвиква изненада у част от лекарите, с които съм контактувала. Много хора са пострадали.

А лекарите и сега е невъзможно да ги осъдиш за лекарска грешка.

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Каквооооооооооооооооооооо? Това на нищо не прилича бе!!!!!!! Направете една подписка срещу това лекарство, то трябва да е строго забранено! А лекарите да не се правят на умрели, знаят те какви са страничните ефекти, няма как да не знаят!
Направете една подписка срещу това лекарство, то е опасно! Колко още хора да загубят слуха си, колко още деца да страдат като мен? Не ме интересува какво лекува това лекарство, опасно е! #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
#2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 128
  • София
Съмнявам се дали ще има ефект от подписка поради причините, които посочих - евтин и леснодостъпен антибиотик. Наскоро четох за една жена, която е пострадала от гентамицина през `97 година в САЩ и вестибуларният й апарат е бил разрушен. А за нея се знае, защото е известен учен. Уж десет години са много, обаче не са чак толкова много и сигурно там още го използват.
Наскоро в една нашенска болница щяха да ми сложат, обаче аз се усетих навреме и отказах. А ако бях приспана кой щеше да им каже, че не съм съгласна?

# 129
Значи просто да се откажем и още деца да загубят слуха си и да се сблъскат с дискиминацията? smile3518 smile3518 smile3518 smile3518 smile3518 smile3518 smile3518 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 Направо не мога да повярвам!
Значи тези лекари имат пълното право да ни съсипват! Та не почти не са по - различни от "докторите" от "Аушвиц"!

# 130
Ох, Полинка, направо се чудя да те чета ли, или да те гледам.

# 131
Ох, Полинка, направо се чудя да те чета ли, или да те гледам.

Има основателна причина бесът и, вервай ми.

# 132
Доколкото знам, всички антибиотици, които завършват на -мицин, може да увредят слуха. Става въпрос за свръхчувствителност към тях, ако децата се изследват предварителн, не би трябвало да има проблеми.
Но то кое ли се прави както трябва у нас?

ПП Със смесени чувства съм към проблема, един от тези антибиотици спаси навремето живота на брат ми като бебе, без да окаже влияние на слуха му. Ако майка ми беше информирана за евентуалните последици, предполагам, че би се съгласила да му го сложат, пред алтернативата да изгуби детето си. Сложни са тези неща...

# 133
Д\

ПП Със смесени чувства съм към проблема, един от тези антибиотици спаси навремето живота на брат ми като бебе, без да окаже влияние на слуха му. Ако майка ми беше информирана за евентуалните последици, предполагам, че би се съгласила да му го сложат, пред алтернативата да изгуби детето си. Сложни са тези неща...

Абсолютно съм съгласна! Не дай си Боже да се налага изобщо няма да се замисля.
Може вече да ме разпнете, но аз гентамицин ампула от 50 мл слагам в капки за нос ксилометазолин и ужасния ми синузит изчезва за 2 дни..... Whistling

# 134
Според мен няма нищо по-хубаво от това да си информиран. Добрата обща култура може единствено да е от полза.
Но също така смятам, че всяка жаба трябва да си знае гьола. Не вярвам на никой от тук пишещите да му е приятно да му дават акъли на работното място или да оспорват работата му, независимо в какво се състои тя.
Когато не си съгласен/съгласна с мнението на даден специалист, то тогава е редно или да го смениш или да поискаш второ мнение, но мисля че е крайно самонадеяно и невъзпитано да се опитваш да оборваш човек, който е учил минимум 7 години  за нещо, което си прочел в Интернет.

Общи условия

Активация на акаунт