Отговори
# 225
Сонче, навсякъде искат микробиологията, когато детето постъпва за първи път. Ако само е отсъствало 2 месеца от градина, тогава искат само паразити. Изследването за паразити се поема от касата, а микробиологията - ако дадеш в Цибалаб, ще ти е 23 кинта, ако дадеш в 25-та поликлиника или лаборатория Рамус - 2,40лв.

Днес точно ходих да питам в нашата лаборатория, казаха че абсолютно всичко е безплатно, щом отивам с направление за детето. Викам поне някави потребителски такси ще има ли (за всяко едно направление) и ми казаха, че няма да има нииищо.

# 226
Вчера взех ако, сега остава малкия да се събуди и да взема и пиш и аааайде при доки  Whistling
Вчера беше силно впечатлен, че слагаме акита в контейнерчетата.
Аз цяла нощ сънувам, че сме на градина вече и колко ми е нещастно детето  ooooh!
Някакво тъпо чувство за вина започвам да изпитвам, като идва времето за градината, сякаш вече не е голям и не му е мястото сред децата  Whistling
Хайде мамите с деца тръгнали на градина да кажат по някой и друг голям плюс за градините  Outta Joint и да ми стане едно успокоително   Heart Eyes
Успешна седмица момичета   bouquet

# 227
Тали, чувствам се по същия начин. Но като видиш как се заиграва с децата и как разказва за детската градина ще се почувстваш по - добре.

# 228
  • София
Здравейте, момичета  Hug и аз не съм се обаждала от 100 години...

Ние имахме едно прекрасно лято и сега - "на есен с песен" на градина.

Тали, нашите девойки се кефят страхотно на градината. Първия ден не можахме да си тръгнем... отидохме да ги вземем в 16,00 часа, че да не им стане много (нали са за първи ден след 3 месечно прекъсване), те ни помахаха и се върнаха да си доиграят с другите. Чакахме ги 20мин. Разказват, пеят песнички - изобщо, доволни са. Нооооо, на четвъртия ден (петък) вече бяха със сополи. Днес почиват, но утре са при децата. Много е различно от миналата година. Дано и твоя красавец да оцени добрите страни на градината  Simple Smile

Хубава седмица на всички  Hug

# 229
  • София
Сонче просто си избий от главата това чувство на вина да не вземе Вики да го усети и той.
Градината е нещо доста различно от яслата. Митко плака първия ден след това край и то плака само като го оставих при две непознати за него жени, но още докато оправях дрешките в гардеробчето беше спрял. За три дни градина една нова песничка+две стихчета. Ентусиазиран е казва, че той е вече "ученик и пишка прав в малката тоалетна". Скоро ще започнат и учебните занимания и на децата ще им стане още по-интересно. Г-жата много ми го хвали - както казва тя "голямо, възпитано дете, много контактно". Embarassed Вярно е обаче, че той познава децата, защото заедно ходиха на ясла и при него не е толкова нова ситуацията - нови госпожи и ново помещение. Но... в петък вече беше с температура и сополи Mr. Green Та с две думи децата особено ако попаднат на добър персонал ще се чувстват добре в градината (и там им е мястото според мен). Въпросът е по-малко да боледуват, защото тогава и адаптацията се забавя.

# 230
  • София
Честитки за всички с поводи през изминалите дни!!!!!!!!!!!!!!!!

Добре дошла на новата мама.  bouquet

Ние се завърнахме от море. Бяхме 10 дни в Албена, но на бунгала. За щастие не можахме да пипнем никакъв вирус. Времето беше хубаво само веднъж ни заваля, но ни дойде добре, защото морето ни омръзна. Mr. Green

Тали, съжалявам за молските ви преживявания.

Сега ще се стягаме за градина. Надявам се тази година да е по-лесно. Нали имаме "яслен" опит Laughing Надявам се на бърза адаптация и по-малко боледуване, че миналата година ми се разказа играта.
Ники от сега взе да пита кои ще са неговите приятели в градината и тали Тошко и Катето (другарчетата по бели) ще са пак там. Тази седмица ще отида да проверя за изследванията и др. подробности. Ако са сформирали групите може да тръгне другата седмица.

Мони, надявам се че Митко е добре вече и сополите са изчезнали.

Четяйки по-назад за шофирането.......... аз имам книжка от 14 години, но не съм се качвала на кола от както съм я взела. Пусто много ме е страх да карам в София. Сега докато бяхме 3 дни в Разград си изпуснах щанса да щофирам на празни улици от мързел и май пак ще го оставя за догодина Sad

# 231
Здравейте мами, аз и преди съм писала но беше мноого отдавна,та пак да кажа че имам Йоанка родена е на 07.11.2006,приятно ми е да се запознаем пак  bouquet
Ние вече сме от три дни на градина, и тъкмо днес си мислех че вече всичко е наред с адаптирането,защото плака съвсем малко сутринта,а пък преди това сме били на ясла, и след градината учителката ме привика да ме пита дали детето ми било с "чепат"характер,така се изрази,,защото не изпълнявала каквото и се казвало,опитала се да избяга,та я търсили и посягала на децата,а аз не знаех какво да отговоря,все едно не говореха за моето дете,много гадно се почувствах,а преди в яслата казваха че е много добричка и послушна,не знам какво е станало днес, но много се разстроих Sad

# 232
обясни на учителката й, че детето ти не е с "чепат" характер /ама, че определение/, а просто преживява стрес и това е нейният начин да реагира. което съвсем не означава, че при всяка стресова промяна ще реагира по този начин.
и че тяхна и ваша задача е да я адаптирате по-лесно, като подхождате с внимание, много разговори и търпение.
странно, че човек, който се предполага да бъде и психолог, вместо да намери адекватно решение, говори глупости. ooooh!

# 233
обясни на учителката й, че детето ти не е с "чепат" характер /ама, че определение/, а просто преживява стрес и това е нейният начин да реагира. което съвсем не означава, че при всяка стресова промяна ще реагира по този начин.
и че тяхна и ваша задача е да я адаптирате по-лесно, като подхождате с внимание, много разговори и търпение.
странно, че човек, който се предполага да бъде и психолог, вместо да намери адекватно решение, говори глупости. ooooh!
Да iviche,абсолютно съм съгласна с теб,просто не мога да разбера как тази учителка не намира подход и търпение още на третия ден от детската градина и беше ядосана,като че ли поведението на дъщеря ми е било възмутително и те държали на дисциплината в детската градина......

# 234
виж сега, така или иначе явно не всеки има добър подход. да се пали метлата /нищо лично към аватра ти:)/ още в началото на учебната година, обаче също няма да реши проблема.
опитай се да бъдеш максимално спокойна, говори много с детето, усмихвай се много.
поговори и с учителката - кажи й, че имаш нужда и от тяхната помощ за по-добрата адаптация и виж дали това няма да проработи. Peace

а Йоана какво споделя?

# 235
  • Бургас
Привет от нас! Grinning

Първо едно голямо "честито" за всички които съм пропуснала (доста сте  Grinning )!

Ние сме добре.Велизар от 15.09 започва градина и на мен също ми е едно такова..Хем има голям стаж от яслата, ама се притеснявам.Дано само положително му се отрази промяната и да попаднем на добри учителки.

baba_vuna разговаряй с учителката.Ако започне да ви създава проблеми и с директорката.
Аз бях писала преди време, че имахме проблем с едната сестра в яслата.Беше посягала на Велизар.Тя така и не си призна, но беше отстранена за известно време от работа.При второ оплакване от моето или друго дете ще си загуби работата.Сега е много мила и усмихната като ни посреща и изпраща, ама защо с лошото трябва да стават нещата не знам.Опитай с кротък разговор, дано се разберете. Peace

T@LI , какво е това чувство за вина, бе душко?Гледай по-позитивно на нещата, че и Вики ще те усети.Пожелавам ви бързо адаптиране и на двамата.А и на всички ноемврийчета де.По малко сълзички и никакви болести  Naughty

Айде толкоз от мен, отивам да ям  Laughing

# 236
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте мили мамчета! Мноооооого отдавна не съм писала, но отвреме навреме тайничко ви навестявах.
Всички дечица са страхотни и много пораснали.
Моят Крис днес е за първи ден на градинка и драмата беше много голяма. Преди ходехме на частна и уж сме с някакъв опит, но...
Естествено и аз си поплаках след като госпожата ми го взе от ръцете и го вкара в стаята. Знам, че там им е мястото и въпреки всичко се ч-вам ужасно. Оплаках ви се  Tired

Ивиче честити ти първолачета  Wink
Колкото до подхода на някои учители се сещам за първия ден в частната, когато директорката беше казала на детето ми, че съм отишла до магазина и ще се върна след малко  #Crazy
Останах шокирана и това ми било педагози.

# 237
Здравейте мили мамчета! Мноооооого отдавна не съм писала, но отвреме навреме тайничко ви навестявах.
Моят Крис днес е за първи ден на градинка и драмата беше много голяма. Преди ходехме на частна и уж сме с някакъв опит, но...
Естествено и аз си поплаках след като госпожата ми го взе от ръцете и го вкара в стаята. Знам, че там им е мястото и въпреки всичко се ч-вам ужасно. Оплаках ви се  Tired

Колкото до подхода на някои учители се сещам за първия ден в частната, когато директорката беше казала на детето ми, че съм отишла до магазина и ще се върна след малко  #Crazy
Луси, това ти ли си?

# 238
  • София

Луси, това ти ли си?

А сега де. Кой е това?
Много момичета не са писали скоро какво ли става с тях? На прима виста се сещам за Верчето, Клю, Горис...
Мария Велизар е стара пушка и мисля, че бързо ще влезе в ритъм. Важното е да са здрави и наистина всички деца да имат късмета и да попаднат на добри педагози Praynig
Иве свърши ли ремонта? Макка стяга ли се вече за 15,09?

П.С. М/удругото в "Общ отчетен" има тема за детската градина. Надникнете там ако искате. Hug

# 239
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!

Луси, това ти ли си?

benighted ме разконспирира веднага  Wink. Може би защото Боил е роден също на 06.11.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт