Отговори
# 255
  • София
Сонче изчакай трябва време да свикне с новото Вики. Въоръжи се с нерви и не плачи, защото малките много ни усещат настроенията. М/удругото купи си книжката "Горската детска градина" - страхотна е. Там животните ходят на детска градина и мисля, че ще му помогне на Вики в началото.
Митко свикна - за разлика от яслата няма пазарлъци да не ходи, вярно тази сутрин малко се поразмрънка, но определено се чувства добре. Учителките му по мои впечатление са много свестни и дано не бъркам. На 24,09 е родителската.

# 256
  • София
Честит първи учебен ден, мили малки и големи ученици! 

Специални поздрави за първокласничката Марена  bouquet

Ако всичко с изследванията е наред Иви ще е на детска градина другата седмица.
Днес беше много разочарована, че батко й не и е разрешил да остане с него в класната му стая.

# 257
И от мен честито на всички ученици днес и особено на първокласничката Марена   bouquet

За мен днес беше един луд ден  Crazy Голямо тичане падна. Малката за първи ден на градина - там изживях тих ужас - всичко живо реве на поразия  ooooh! Моето да не остане назад, се включи и то, макар и за малко. Оттам обратно в къщи, че да изпратя ученика - приключиха за половин час, НО от 1 до 3 пак на училище  Whistling И след това барабар с учебниците падна едно търсене на подходящи облекла, което се оказа нелека задача (защо такива нестандартни ги правят тези учебници, не мога да разбера; или май е време да почнат да произвеждат нов вид облекла  Mr. Green) Докато да подвържем 4-5 учебника и стана време да прибирам малката. Добре поне, че там всичко е било наред. Утре сутрин продължаваме с довършителните дейности по учебната дейност  Laughing Живот и здраве, в четвъртък възнамерявам да се отдам на заслужена почивка  Mr. Green

# 258
Ехооо и от нас.
Хубава учебна година на всички - малки и големи  Hug

Ние леко поотлагаме тръгването на градина, с още седмица. Саши го ухапа кърлеж в неделя, точно преди да му пусна изследванията. Днес излезе резутата от кърлежа - здрав е. От някакъв тип, дето са носители на Лаймската болест, но си е здрав. та не знам при това положение след месец трябва ли и изследване да се прави на венозна кръв? Ако някой знае да казва.
Ми това е Simple Smile

# 259
На Дани му се беше забил кърлеж пролетта - даже не сме правили изследвания. Не ми казаха, че е необходимо   Thinking  Извадиха му го и веднага направиха инжекция против тетанус  Peace

# 260
Честит Първи 15-ти септември на Марена и всички първолаци и новоградинци!  bouquet Предполагам, емоциите са били изтощителни... Joy

Ние сме от вчера с оперирана трета сливица. Днес ни изписаха. Засега всичко е нормално. Падна ми камък от сърцето! Засега един. Камарата си остава... ooooh!

# 261
Честит Първи 15-ти септември на Марена и всички първолаци и новоградинци!  bouquet Предполагам, емоциите са били изтощителни... Joy

Ние сме от вчера с оперирана трета сливица. Днес ни изписаха. Засега всичко е нормално. Падна ми камък от сърцето! Засега един. Камарата си остава... ooooh!
Маша, радвам се, че сте се решили. Бързо озравяване на Мишон!! И му предай да не боледува повече Simple Smile

На Дани му се беше забил кърлеж пролетта - даже не сме правили изследвания. Не ми казаха, че е необходимо   Thinking  Извадиха му го и веднага направиха инжекция против тетанус  Peace
Напоследък имало зачестили случаи на Лаймска болест. Не е за пренебрегване. Има (тук поне) и тежки случаи, да не кажа фатални.

# 262
Маша, пожелавам бързо възстановяване и много здраве занапред  Heart Eyes

Жени, аз нямам представа какви са процедурите с кърлежите, но най-добре се обади на педиатърката ви и попитай за да ти е спокойно!
При нас ден втори на ДГ тече... Сутринта отново имаше рев и драми, но като го оставих изтичах отзад до прозорчето и разбрах, че се е успокоил. Явно голямата драма е за пред мама и тати. Вчера следобяда беше сравнително спокоен и без да го подпитвам ми разказваше какво са правили. За съжаление не им бяха давали течности, от 16ч до 22ч пийна повече от литър течности. Днес сутринта помолих госпожата да му дават течности. На обяд ще отида да видя каква е хавата.
Пожелавам прекрасен ден на всички ви   bouquet

# 263
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!

Пожелавам бързо възстановяване! Ще видиш колко бързо се връщат към лудориите малките бонбони. Ние я махнахме пролетта и мисля, че има ефект. По сигурно това ще се разбере сега в детската и контакта с много деца.
Знам прекрасно цялото напрежение, през което си минала  Hug Важното е, че сте си вкъщи вече. Целувки за малкия герой! Heart Eyes

# 264
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте мацки. Аз се позагубих малко покрай многото пътувания и работата  Rolling Eyes

Честит Първи Учебен Ден!!!!

Сигурно много съм пропуснала, ама не знам дали изобщо ще успея да прочета по-назад от 2 страници.

За детската градина - Ема всяка сутрин реве, въпреки, че цяла година ходи в яслена група. Обаче е само до вратата, за пред мама и тате, като влезе вътре и спира. Но на вратата са ревове, драми, ритане, мятане на пантофите....учителката я държи като звероукротител, докато я вкара и когато влезе вътре, след 30 секунди е спряла да реве и е започнала да подрежда играчките. Аз вече изобщо не й се връзвам. Но на моя приятелка дъщеричката сега е в групата на Ема, вчера й беше 1-ден и същата история -  ревове, ревове, само че после и майка й рева 20 минути отпред пред градината. На мен сега ми  е смешно, но и аз се чувствах така миналата зима.
А сутрин не иска да става, голяма поспаланка си имам вкъщи. Хем спи до 8.00 часа и пак й е рано. Ако я оставя ще откара до 9.30.  Laughing

# 265
  • София
Ето ме и мен... да се разпиша, че май скоро не съм го правила.

Гледам много училищни емоции сте събрали. Йоана още не е тръгнала на градина, дори още не се е прибрала от лятната ваканция. Все още е при дядо и баба в Разград и с нетърпение чакам да се върне в неделя. Не съм я виждала 3 седмци (!) и вече направо ми се доплаква като се сетя.

Много се надявам да и хареса в първа група, подготвям я, че се връща в градината и тя си знае, дори го чака с нетърпение, но дали ще има драми сутрин, тепърва предстои да видим.  Hug

# 266
Здравейте, отдавна не съм се включвала по темата,защото не ми е случвало нищо "по-така", но затова пък редовно я следя. В един момент обаче мен и съответно Георги, ни сполетя такова премеждие, което ще ни държи влага дълго време.
 Ляга той да спи за следобеден сън, но нещо не може да диша, хрема някаква. Събужда се след няколко часа и от носа му тече нещо кафяво  Shocked , все едно съм му слагала коларголови капки. Неделя е , отивам до аптеката и му купувам лекарства съгласувани с фармацевтката. Последва една безсънна нощ , в която той постоянно се будеше , вдигна и температута. На сутринта, като стана цялата му горна устна беше в засъхнал ,наслоен кафяв секрет
В понеделник веднага на лекар, като специално обърнах внимание на  секрета, тя изписа това-онова и в къщи. Георги обаче се влошава, температурата се качва и на другия ден сме на УНГ . Докторът започва да го преглежда и след половин час мятане, ревове и крясъци, вади от носа му часовникарска батерия, цялата ръждясала и окислена  #Crazy .От онези най големите кръгли, но плоска. Направо щях да падна от стола от срам  Embarassed . Тази батерия и още една такава аз извадих от една играчка от Макдоналд'с с намерението да ги подменям. Убийте ме ако и през ум ми е минало, че ще си я пъхне в носа, уж наближава 3 години и спрях да крия от него нещо,които може да погълне. Също така е и много кротко дете , ако беше по буен да очаквам нещо такова.
Историята има още две действия, но ще продължа по-нататък, че ще ми стане много дълъг постът.Идеята ми беше , че и играчки 3+ не се знае за колко + са и аз с 2 деца , направо бях изумена какво още може да ми се случи след зоркото пазене до година и половина - две  ooooh!.

# 267
  • София
Боже, ужасно преживяване... добре че сте намерили причината и че е отстарнена...

Да си призная и аз отдавна спрях да крия подобни неща, не че мойто дете е лапало някога нещо, но ей на.. за беля може да се случи такава щуротия...

Йоанка най после си се прибра у нас. За съжаление не можахме да я зарадваме с нова стая, понеже мебелите едва наскоро ги поръчахме, но поне за сега се радва на стените, пода и празното пространство в "нейната" стая Wink

# 268
Леле, Хриси  Shocked
Добре все пак, че има добър край  ooooh!   Как е Гого сега?

# 269
Докторът от УНГ ни изпрати по живо по здраво и нищо не каза, изобщо всичко протече в пълно мълчание. Георги обаче не се оправя и аз се сещам , че с тези ръжди сигурно трябвало поне един серум тетанус да се бие и трети ден поред пак сме на доктор.
Биха му серума , изписаха му антибиотик, но 20 дена след това носът му още е инфектиран.Сега пак е на лекарства и се надявам да е за последно  Praynig .
Иначе докторът каза, че най-опасното би било ако нещо, което попадне в носа се вдиша и попадне в дроба, там вече само Пирогов.
Фъстъчка благородно ви завиждам за стаята, нашата е наникъде.Когато и да пристигнат мебелите ще се зарадва Йоанка.

Общи условия

Активация на акаунт