Отговори
# 240
Шейли, вие къде в Австралия живеете? Питам, защото с Иван обмисляме възможност да кандидатстваме по програма за имигриране... Така де, тепърва оглеждаме формулярите, той трябва да се акредитира... Това ще е действие с поне две годишен план за изпълнение (докато излязат документи и всичко), но сега ис правим проучване за климат, някакви други местни особености Peace Имаме другарчета в Мелбърн и най-вероятно натам ще се засилим първоначално, ама аз да съм разпитала Hug
То рибата в морето, но аз обичам от рано да съм сложила тигана. Пък дори и да не стане, все пак от нещо в повече като инфо глава не боли Peace

# 241
  • София
Флу, да се включа и аз в твоите питанки:
за кашите-яде всякакви(ама той нищо не отказва за ядене), до сега съм давала една на Хумана елда с праскови, една бисквитена на Милсан и сега съм взела една на Хип горски плодове. Редувам ги-един ден сварени овесени ядки с 1/2 бурканче плодово пюре, на другия ден давам каша. Препоръчвам ти ги тези на Milasan . http://www.milasan.de/ А ако принцесата е по-капризна ти препоръчвам тези на Blevit те били много сладки. Обаче знам че Суиткидс мама купува Слънчо-беше писала че и двете си деца е отгледала със Слънчо и сега също купува.

за сядането Тео се научи да се изправя сам в леглото точно на Великден, но от скоро вече седи стабилно в седнало положение. Или прав или пълзящ-това му бяха позите. Незнам кога започна сам да сяда...не беше отдавна.

за кръщенето и аз съм в чуденка...хем искам да поканя една много близка моя приятелка, хем кумувете знам че трябва...все още не сме говорили за кръщене и незнам кой ще е...

# 242
  • София
и моето момче вече прояде  newsm44 и днес пи бульон от пилешка супичка, яде и ориз и с кора хляб си игра доста време  Heart Eyes даже наръфа и една череша. направи странна физиономия, но после пак я слага в устата.
иначе всички тези неща ги е пробвал и преди  Peace да не си мислите, че днес захранвам с всичко  ooooh! но преди само е опитвал.
чакал си е човекът да му излезе барем един зъб  Joy
Любо май беше единственото дете на купона у Мона, което не искаше да седи без да е подпрян  Peace то се вижда - всички седат, Любо прав  hahaha за изправяне и дума няма да обелвам  Flutter

# 243
dannii честито ви зъбче, да са здрави и всички да излязат безпроблемно.

Ние днес ходихме млко на разходк на Витоша, ама да ме питате къде точно не мога да кажа. ПО пътя за кулата, ама не стигнахме чак до горе, но беше много приятно. Сега сме малко уморени, но реших да ви видя как сте.

ПО анкетата на Флу
1. Каши купувам на Милупа или едни други, дето тук ги няма. До сега все безмлечни давах - овесен, оризова и една 4ри зърна. С разни плодови пюрета Яна много ги яде. От 1 седмица и давам и млечна с плодове на Милупа, ама нещо не я яде така като другитем, но се чудя дали е заради болестта или просто не и харесва. Един ден я яде, друг не иска  newsm78

2. Сега се замислих дали точно от легнало положени сяда, ама мисля че го прави. Тя се върти на всички посоко и сег взех да се чудя, дали от обарната по корем сяда или от легнало по гръб. Но Яна по гръб изобщо не обич да стой, само дая сложа и веднаг се врътва. Но си стой стабилно и дори ако си падне си става сама.

3. Кръстница решихме да е сестра ми. Следващат събота ще е това събитие, а заедно с това  ще се венчаем, така че и за кумовете ни ще има работа и не мисля, че се сърдят.

Вие кога ги давате тези каши? Искам да ви кажа какв е нашия режим, е нещо не знам дали правим като хората,
До обяд по принцип се кърмим, ама последно време май иска и друго да и давам. Вчера и давах пюре с бисквити, днес малко череши. Ама ми се  искаше още малко да продължавм да я кърмя до обед
По обед някакво пюре, редувам зеленчуково или с месо. Ама давам само от бурканчета. Днес и дадох супа, че свекървата беше сготвила, ама аз не готвя за нея, макар че ми се искаше  Embarassed
След обед към 4ри плодово пюре или вчера и давах кис. мляко с намачкн банан.
После към 20 след баня млечната каша
И после за приспиване я кърмя, ама последните дни се случва да заспива и при друг.
И нощно време се кърмим, ма не знам колко изпивам.

ПОследните дни си мислех, че ми е намаляла кърмата. Ама аз ту ми се наливат гърдите, ту се изпразят. Пък и Яна поняког и се суче, поняког не. Та се чудя, ако неще почне да не ми стига кърмата трябва ли д и давам сутрин и вечер мляко от шише? Надявам се да не стигаме до там, особено в този летен сезон, ама аз да си попитам.
Ох голям ферман стана.
Приятен следобед   

# 244
Здравейте!
Благодаря ви много за поздравите, много мило ми стана!
Флу от една седмица давам Слънчо и съм много доволна, а Крисито още повече - много й харесват!Наистина не излизат по-евтино, даже и по-скъпо, но Крисито определено и харесаха най-много!Преди това давах на Милупа и Хип с плодово пюренце и тях си ги хапваше.
2.Ние сядаме всякак, както ни дойде на момента - набира се от легнало положение, от право положение, от корем и т.н.Напоследък стои доста и на колене, като омалее да виси права така си почива.
3.Кръсница ще ни е кумата, ние сме си приателки и се разбираме чудесно!Засега сме решили да е на 16 август в църквата в Черноморец.Смятам тази седмица да отида да говоря с попа дали може тогава, че имам спомен че имаше дни в които не може.

Ние днес бяхме на кръщене на дъщеричката на кумовете ни и си прекарахме много добре.Крисито я бяхме оставили на свекърва ми да се видят, че рядко им се случва!
Гледам и за режими си пишете, нашият е:
08:00 - АМ 260мл
12:00 - 220г зеленчуково или месно пюре
15:00 - 130г плодово пюре + бисквитка (но хапва половината, а остатъка след кашата)
18:00 - 220г каша
21:30 - 150-200мл АМ, в зависимост от това колко и се спи

# 245
Здравейте момичета!  Hug
Ние най-после днес плажувахме. Планът ми беше да стоим цял ден и да изгорим здраво  Laughing и точно така стана  Wink . Лия не изгоря де, да не ме освиркате  Peace . Тя стоя или облечена или на сянка почти през цялото време  Sunglasses , само накрая преди да си тръгнем я съблякох за малко. Бяхме взели и басейнче за нея, но подухваше и ме достраша да го използваме  Confused . Ето малко снимчоци - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=389265 . На първата демонстрираме уменията си на гърнето  Mr. Green .

# 246
Здравейте, момичета.
Аz си иzпратих гостите, иzкарахме супер тия два дни. И пикник вчера правихме, времето беше хубаво, чак да не повярва човек.. Малката много слуша, но и двете нощи плака по веднъж.. странно ми е...
Каши у нас почти не се ядат. В никаква комбинация, май повече няма и да купувам. Купувала съм до сега две кутии, Алнатура. Първата беше ориzова, иzхвърлих накрая остатък. Сега е "4 zърна" и пак натам върви.
Ужасява се, между другото и от банан вече. В началото го ядеше, после zапочна да го плюе, сега само щом го види се потриса.. Абе като брат си върви. Той беше по същия начин, в началото ядеше всичко, винаги, беz претенции, само ядене да е  Simple Smile . После zапочна да "премахва" едно по едно неща от менюто си, докато остана това, което обича.
Не може да сяда сама още, от никакво положение. И аz четох, че нормално първо zапчват да сядат от положение по корем и то още преz седмия месец някъде.. Но тя дори не се сеща като че ли, че такъв вариант съществува.. Вчера на пикника я видях седнала по едно време, а лежеше.. Но така и не раzбрах дали в калабалъка не е минал някой и да я е вдигнал, пък аz да не съм видяла, бяхме доста народ и всеки се zанимаваше с нея, де що мине.. Щото не се повтори  Laughing

# 247
Ей, мацки как сте се изпокрили, днес бавно върви темата.

Дидка, аз имам въпросче - пишеш че слагаш 1/2 бурканче плодово пюре в овесените ядки, имаш предвид от малките бурканчета на Хип от 125 гр или от големите от 190 гр? Изобщо в каква пропорция правиш овесените ядки. Аз днес сварих 2 супени лъжици в 200 мл вода. После си отсипах приблизително 190 гр готови овесени ядки и добавих 1/2 плодово пюре от малките на Хип. Не знаех колко да приготвя и в крайна сметка му остана. Ама да не би да слагам малко плод, а повече ядки?  newsm78

# 248
Момичета, благодаря ви за отговорите!
Дидка, мерси много, че сподели за кашите на Блевит. Не съм ги виждала досега, а ми се сториха много вкусни. Ще потърся от тях за малката госпожица Simple Smile
Нейният режим е:
08.30ч - 210мл АМ
12.00ч - 190г зеленчуково и/или месно пюре
15.30ч - 190г. плодово пюре
18.30ч - 120г каша с 1 бисквитка или малко плод (1/2 банан)
21.00ч - 210мл АМ
Днес бяхме на гости при майка. Дойде и чичо, който живее в Германия. Малката за пръв път го видя, но страшно го хареса. Много му се смя, а той й говореше на немски и я закачаше. И тя цял ден "ки ки ки" с него. Но той я подкупи, де - донесе й една прекрасна рокличка и един дървен динозавър на колелца. Голяма забава падна с него, даже успя да му разглоби едното колелце Simple Smile
Цвети, страхотна е малката ти принцеса! Особено на гърнето е супер! А за вилата може ли и ние да приемем поканата ти  Wink

# 249

Малко морски поздрави от нас! Много сте хубави на партито в Мона. Пропуснахме по уважителни причини  Sunglasses

# 250
Праход супер снимки. На морето ли сте вие? Брво и мен ми се доходи.
В момет разучавм оферти и се ндявм след 21ви да отскочим поне за 4ри дена. Ако някой има добра идея за all inclusive да сподели?

Асе вие на Манголийте ли ще ходите?

Сега гедам, че повечето давате мляко в 8 и чак на обед пюре. И аз по принцип така правя. Тя Яна цяла нощ се самообслужва и сутрин кто се събуди към 7и30 се опитвам да я приспя с цокане, ама смо се наяжда и продължава да играе.

Обаче нали преди известно време обсъждахме закуски от попара, овесени ядки и подобни. Е кога ги давате тези неща? Или сме ги обсждали за по-късен момент?

# 251
ами нека Параход не е единствената с такива снимки  Wink
Поздрав и от нас, и Балчик:

- уф, че странно нещо е пясъка  Laughing

- мама позира, Влдчи мига

- дайте пясък, гладен съм   Crazy

# 252
Параход, Нели малките явно добре си изкарват  Wink . Вече нямам търпение и ние да кацнем на плажа  Mr. Green .

Флу, ама разбира се  Hug . Като се върнем от морето ще си организираме едно ходене до вилата. Не е кой знае какво, но за един ден става.

Моля и всички други, на които им се идва, да се чувстват поканени. Вилата е близо до София, от другата страна на Витоша. Трябва си кола обаче, така че една моторизирана мама  newsm01 ще трябва да вземе по една немоторизирана. Мисля че ще е много весело. Има приказни местенца за разходка, взимаме слинговете и  newsm68 . Ние ще се приберем на 1.07. от странстване и съм изцяло ваша. Избирате ден, организираме се и отиваме.  Peace

Последна редакция: нд, 14 юни 2009, 23:20 от dr_tsveti

# 253
  • София
Диде, сигурно друга мама е писала за кашите Слънчо- аз никога не съм купувала от тях. Rolling Eyes  Големите деца изгледах с едни словенски каши "Беби", а сега изобщо не купувам, защото правя домашни.  Peace

За сядането- Гали още не сяда от легнало положение. Когато лежи по гръб, прави усилени опити да се надига, но обикновено те завършват с претъркулване по корем. Grinning

Имаме сериозен напредък с непасираната твърда храна. Преди няколко дни половината й обяд се състоеше от варен ориз с грахчета, и всичко това в напълно натурален вид, без да е намачкано или пасирано. Явно вече трябва да се замисля да й предлагам по-често домашна непасирана храна, за да не изпусна момента.

danii, честито първо зъбче! Ние още си нямаме.  Blush

Цвети, Параход, Нели, хубави летни снимки!  bouquet

Насладих се на чудесните ни бебоци от партито при Мона.  Heart Eyes Особено снимките в басейнчето- страшни сладури! Simple Smile

Вечи, да минават гъбите на Хамлет! Praynig

Инче, харесва ми младоженската програмка, която сте си спретнали. Wink

Режимът на Галето е следният:

6.30- 7ч.- АМ 210 мл

9.30-10ч.- АМ 150 мл

13.00- пюре

16.00- каша

19.00- АМ 210 мл

Между второто АМ и обяда, и между кашата и последното АМ давам сок, по някоя солетка или бисквитка.  Simple Smile

# 254
Добро утро, мамита и бебковци!
Чудни снимки сте пуснали от Гърция и Балчик! Параход, моля те разкажи повече! Как изкарахте? Топло ли беше? Как пътувахте? На мен това ми е мечта. Кумовете сега са в Халкидики. Имат кемпер и отидоха с него. Толкова ми се искаше и на мен да се присъединим, ама нямаше как  Sad
Петка, а кога ще си в Сф? Ще можем ли да се видим и запознаем? Ние този уикенд няма да пътуваме за Пловдив, чак на 27-ми, понеже е Петровден и тогава ще ходим на събор в селото на свеки (Дими, за Равногор става дума  Wink)

Честита девета месечинка на прекрасната Джи на мама Ирини! Да е все така красива и прекрасна млада дама!

И хайде, всички ставайте, че така не ми харесва: "Флучия и 0 Гости преглежда(т) тази тема."  Hug

Общи условия

Активация на акаунт