За подготвителните модули към СМГ - І

• 42 986
  • 390
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте момичета! Синът ми тази година беше в трети клас и за първа година посещаваше подготвителните курсове в СМГ. Записах го в двугодишен модул при Елза Тодорова. Справи се прилично, но с цената на страшно много разправии и изясняване на приоритетите/вечната дилема учене или компютър или телевизия /, мисля че ме разбирате. В крайна сметка се убедих, че той истински желае , а и му се отдава математиката, по простата причина , че се справяше много добре , без почти никаква подготовка в къщи и помощ от нас.Цялото му учене и решаване на всичко приключваше в рамките на час  преди курса, изпита или състезанието и с това или въпреки него, постигаше учудващо прилични резултати. Но изобщо не съм убедена ,че е достатъчно за да го приемат след четвърти клас. Бих искала да споделите опита си смен, да ми отговоритае трябва ли да взема допълнително частни уроци  и ако да, при кого? Препоръчайте ми някого, пратете ми координати....Изобщо - помощ......

# 61
Играе им се на децата, хич не им е до учене.  Thinking

Изпитът за МГ във Варна е минал.
Някой да знае къде са публикувани задачите!  Praynig

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 00:04 от Стики

# 62
Бих искала да споделите опита си смен, да ми отговоритае трябва ли да взема допълнително частни уроци  и ако да, при кого? Препоръчайте ми някого, пратете ми координати....Изобщо - помощ......

И в други теми съм писала-много си зависи от детето,но допълнителна работа вкъщи с родител  или учител е задължителна,при положение,че целта ви е СМГ.
Ако вие можете да обяснявате задачите на достъпен за него език-не е нужен учител.Ако детето е средно ниво,за да успее си трябва сериозна подготовка,защото курсовете не са достатъчни.
Учителите от СМГ обикновено не дават индивидуални уроци.Не мога да препоръчам някой учител,защото не съм ползвала такъв за частни уроци.Занимавах се аз с дъщеря ми много усилено и тя беше приета.
Най-добре като започне курса,ще говорите с преподавателя и той евентуално може да ви препоръча негов колега.
Школа  Магнет подготвя за СМГ,но там цените са космически и не си заслужава според мен.
Успех.Ако имате въпроси-питайте!

# 63
Искам да се запиша при вас. С интерес следя темата ви, тъй като смятам да запиша сина си в някой от курсовете към СМГ. Но все още е малък.

# 64
Бих искала да споделите опита си смен, да ми отговоритае трябва ли да взема допълнително частни уроци  и ако да, при кого? Препоръчайте ми някого, пратете ми координати....Изобщо - помощ......

И в други теми съм писала-много си зависи от детето,но допълнителна работа вкъщи с родител  или учител е задължителна,при положение,че целта ви е СМГ.
Ако вие можете да обяснявате задачите на достъпен за него език-не е нужен учител.Ако детето е средно ниво,за да успее си трябва сериозна подготовка,защото курсовете не са достатъчни.
Учителите от СМГ обикновено не дават индивидуални уроци.Не мога да препоръчам някой учител,защото не съм ползвала такъв за частни уроци.Занимавах се аз с дъщеря ми много усилено и тя беше приета.
Най-добре като започне курса,ще говорите с преподавателя и той евентуално може да ви препоръча негов колега.
Школа  Магнет подготвя за СМГ,но там цените са космически и не си заслужава според мен.
Успех.Ако имате въпроси-питайте!

Имам опит от курсовете в СМГ (подготовка за влизане след 4 клас) и мога да кажа, че за деца с интерес и влечение към математиката курсовете са съвсем достатъчни. Ако на някое дете математиката не му е силната страна то сигурно е възможно детето да бъде "напомпано" чрез частни уроци с умения и знания и да издържи изпита. Но дали си струва да се вкара в СМГ едно дете, което няма влечение към математика? После все на частни уроци ли ще кара?

Иначе естеството на изпитната материя е такова, че само много-много талантливо дете може да влезе в СМГ без да е посещавало курсовете (задачите нямат много общо с ученото в училище). И пак ще влезе някъде в долната част на класирането.  Затова курсовете са много полезно нещо - хем дават подготовка, хем дават ориентация дали детето има заложби за математика. Ако се окаже, че детето не се справя с курсовете, то според мен не са нужни частни уроци, а да се избере друго поприще.

# 65
Някой си ,понеже те засичам и в други теми съм си изградила мнение за теб.
Обикновено като се намесиш , става спор.
Спорът не е полезен на повечето тук.
Не знам защо бях цитирана.Или ако ще ме цитираш, то моля,не цитирай целия пост,а частта от него с която си, или не си съгласен.Хем ще е по-прегледна страницата,хем ще е улеснение и за другите които четат.
Да,някои деца влизат "напомпани".Но те са единици.
Замисли си колко са талантливите деца,които влизат в СМГ без допълнителна подготовка.Обикновено тяхната бройка е една паралелка.А в СМГ приемат 3 паралелки след 4-ти клас и още една след 5-ти клас.Няма как всички да са гении.
Приемат и гении и напомпани и такива,които са средно ниво.
Дали едно дете,прието в СМГ ще ходи  на частни уроци-много зависи и на кой учител по математика ще попадне.Децата,които са при Антони Стоянов-на повечето ще е необходимо да посещават частни уроци,понеже той съвсем не е на нивото на Шаркова да речем.Така,че нека споделяме тук мнения без да се цитираме постоянно и без спор.
Пък нека всеки родител си преценява как да постъпи и къде да учи детето му.

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 17:08 от ana_

# 66
  • София
Момичета, решават ли задачи вашите деца? Моят син напоследък го раздава мноого лежерно, нищо, че изпита наближава  Confused , а и аз вече съм го оставила. Явно накрая съвсем им идва в повечко. Като се замисля, ако до сега не е решавал задачи сериозно, сега едва ли за няколко дни ще направи чудеса.

# 67
Аз през годината не го карах да решава допълнително, а само домашните за курса. Сега вече като е ваканция и като не ходи на курс, всеки ден го карам да решава в къщи. Правим преговор с други думи.
bgh_mama, нашите момчета вчера се видели в парка и твоя син казал на моя, че вземат нови неща на курса. Има ли такова нещо и ако е така, моля те, пиши какво ново са взели /може и на ЛС/.
Днес видях произведението на синковеца в 125-то. На 10 задача, отговора е: на равно разстояние, а на 11 - А. С други думи, той е объркал и 11-та и от там има спад в точките  Confused. Пак не разбрал условието  Rolling Eyes. На 6-та задача отговорите са два!

# 68
benighted , моят син ходи сега на курс тази седмица при Цветкова и не виждам да взимат нещо по различно от това, което са взели досега. Правят тестове и преговор. Това е.
А, със задачите и той вече е поизморен от учебната година и това се отразява на силите му.
Пише си домашните, поне.

# 69
Някой знае ли с какъв минимален брой точки са приемали в СМГ предните години?

# 70
  • Варна

Ето сканираните задачи на прегледа на математ.знания във Варна http://www.snimka.bg/album.php?album_id=390094&pid=12960962
Дано са ви от полза!

# 71
Diana_gr, много ти благодаря. Hug   bouquet

# 72
  • София
Благодаря, Diana_gr ! В момента ги решаваме  Twisted Evil. А отговорите имате ли?

# 73
  • Варна
Отговори нямам, аз също ги решавах.  Peace

# 74

Ето сканираните задачи на прегледа на математ.знания във Варна http://www.snimka.bg/album.php?album_id=390094&pid=12960962
Дано са ви от полза!

bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт