За подготвителните модули към СМГ - І

• 42 989
  • 390
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Знаете ли дали има някаква промяна за курса от 15 часа при Златилов за утре? Защото днес нямаше Rolling Eyes

# 76
  • София
Това, което знам е, че групата, която миналата седмица и понеделник бяха при Златилов от 17ч, вторник, сряда и четвъртък са от 10ч. Предполагам, че тези, които са били от 15ч, са преди или след тях.

# 77
Днес решавахме задачите дадени в 125 СОУ. Последните две са много трудни за тази възраст и не виждам нищо полезно в тях!

Според мен насока за децата по-скоро трябва да са логиката и съобразителността!
Напр. много ми хареса задачата дадена в Шумен за пътешественика в пустинята!  Flutter

# 78
  • София
Другата група при Златилов е от 8,00ч. до 10,00ч. и днес им е последен ден.

# 79
Здравейте!

Страхотни сте! Как не съм се сетила по-рано да се включа...

И "аз" ще кандидатствам в СМГ. Тъй като синът ми се записа много късно на курса (чак през пролетта), не знам дали има големи шансове, но съм доволна, че нещо ще понаучи. Че иначе в у-ще им е толкова лежерно, че не ми се говори.
Може ли някой да ми изпрати пробния изпит от 10 май, на последния беше. Резултата е много лош, но не пречи да се пробва. Затова търся да събера последните пробни изпити, ако може да се опита да ги решава... поне това ще е от полза... rozinkata_23@abv.bg

Поздрави и успех на всички!  

# 80
Днес решавахме задачите дадени в 125 СОУ. Последните две са много трудни за тази възраст и не виждам нищо полезно в тях!

Стики,подобни задачи и близки по трудност до тези дават обикновено на конкурсния изпит.

Почти не остана време до деня на изпита.
Как са децата? А как се чувстват мамите?
Сигурно вече сте им дали почивка-днес и утре да починат малко тези главици.
Напомнете на децата ,че много хубаво трябва да разпишат,обяснят и подредят решенията на задачите,които изискват подробно решение.

# 81
...Кажете ми разминават ли се точките от теста, които са посочени в сайта и това, което сте си смятали в къщи като предполагаем резултат от теста на базата на донесения лист?
Питам ви, защото имам информация, че на доста деца се разминават / включително и на моя син/, отделно разбрах, защо не продават листове с верните отговори - били са сгрешени!!!Утре смятам да отида в 125-то и да говоря с директорката. Не ми харесва тази работа!...

Здравейте,

Ако все още не сте го направили, съветвам Ви да настоявате да видите работата на детето си. Право на контестация има всеки!
Въпросния г-н Димитров аз "дебнах" след Великденското състезание, тъй като разминаването с официалните резултати и тези, които синът ми донесе, беше голямо. Оказа се, че грешката е дошла при смятането на точките: умножили 5 верни задачи, носещи по 5 точки и получили 15Shocked   Така и не коригираха класирането, но както и да е...

# 82
Аз пък се отказах да го пращам на изпит в 107-мо. Изобщо не ми харесва това, че всяка година ще държи изпит, за да остане в математическата паралелка, вижда ми се натоварващо и стресиращо за детето  Naughty .

Синът ми е в 107-мо от 2 години. Освен първото състезание "Еврика", след което влезна, на друг ежегоден изпит не се е явявал. Събират се точките от състезанията, на които се явяват през годината и над определен процент (65) направо си остават в математическия поток за догодина. Почти всички деца "събират" лесно този процент точки.
Само да поясня: математически паралелки няма. Участниците в този така наречен мат. поток просто взимат допълнителни часове по математика 2 пъти седмично, иначе са си в най-обикновена паралелка.

Ето цитат от правилника:
Ученици на 107. ОУ, които са получили повече от 65% от максималния възможен резултат на 4 от 5-те състезания, изброени по-долу, могат да продължат образованието си през следващата учебна година в І математически поток....
Състезания: “Черноризец Храбър”, Софийски математически турнир, “Иван Салабашев”, Олимпиада – І кръг, “Кенгуру”

# 83
  • София
Днес случайно влязох да прочета във форума темата, която ме вълнува. Аз съм нова и не знаех, че има такава полезна информация. Искам да попитам някой знае ли какви задачи са се паднали миналата година на изпита в СМГ. Ако не самите задачи, то поне от кой вид са били последните две (най-трудните). Ще се радвам, ако някой може да ми даде тази информация.

# 84
  • София
Nelly, значи ли това, че не сте доволна от 107? Всъщност ако вашият син е на 11, то значи е бил там 3 и 4 клас. Мен по-скоро ме интересува каква е подготовката на учениците сега след 4 клас.

# 85

Стики,подобни задачи и близки по трудност до тези дават обикновено на конкурсния изпит.

newsm78 Ами, тази със сборниците определено не е за такъв изпит.
Дано в събота подберат интересни и приятни задачи.  Peace

# 86

newsm78 Ами, тази със сборниците определено не е за такъв изпит.
Дано в събота подберат интересни и приятни задачи.  Peace
Тази със сборниците, нали разбра че е със сгрешено условие?

# 87
ВИе го обсъждахте, но не съм видяла.  Blush
Сигурно са разменили сборник с тетрадка в т.а?

# 88
Тази със сборниците, нали разбра че е със сгрешено условие?

Моля, нека разнищим 15-та задача.
Така и не разбрах какво е мнението на Златилов.Milenita,ти поне не го ли попита?

Гледам  резултатите на децата от изпита.Две деца са получили на 15-та зад. максимума точки.
Други,доста при това имат по 9 и 8 т.Те как са решавали сгрешена задача?
Не ми се вярва да е грешна.Диофантово уравнение ще е.

# 89
Димитров сам призна, че условието е грешно!!! Търсят се 2 сборника + 5 тетрадки!
Димитров ми каза, че на някои деца са дали максимум, защото са решили задачата въпреки грешката  Rolling Eyes, а на други са дали различен брой в зависимост от степента на решаване, до която са стигнали. Като цяло заради грешката на всички деца са дали по 5 точки на 15-та задача!

Общи условия

Активация на акаунт