Дъжд се лее из ведро, а ние - от бедро на бедро. 134-та немска тема

• 13 808
  • 296
  •   1
Отговори
# 150
  • Германия
Помощ!
Кой от вас имаше гимнастиката на Кирш? Може ли да се преточи през скайп? И има ли наистина ефект от цялото потене? Или да си остана с мъкнене на деца, покупки и каране на колело newsm78

# 151
Помощ!
Кой от вас имаше гимнастиката на Кирш? Може ли да се преточи през скайп? И има ли наистина ефект от цялото потене? Или да си остана с мъкнене на деца, покупки и каране на колело newsm78

Аз имам диска. Малко тежичко ми идваше след раждането и го отложих, но сега съм се наканила пак да съм сериозна. Дай си адреса - ще ти го запиша и пусна утре - вторник ще е при теб най-късно.

# 152
  • дълбоко,дълбоко в прованса
Привет на всички мами в тази дъждовна тема!Извинявам се, че ви безпокоя, но мисля, че някоя от вас може да ми помогне с информация.Има ли някоя от вас или ваши познати, които са учили в Германия с DAAD стипендия? И малко инфо за университета в Йена, моля, ако имате!

# 153
  • Германия
Привет на всички мами в тази дъждовна тема!Извинявам се, че ви безпокоя, но мисля, че някоя от вас може да ми помогне с информация.Има ли някоя от вас или ваши познати, които са учили в Германия с DAAD стипендия? И малко инфо за университета в Йена, моля, ако имате!
Аз получавах ДААД стипендия, но тя беше за тутор. Иначе обменните студенти идват с едни споразумения между факултетите, посещават си заявените лекции, правят си научните работи и изпити и..всеки месец им превеждат парите в банковата сметка. Така е поне при нас. Какво те интересува по-конкретно за Йена?

# 154
  • дълбоко,дълбоко в прованса
pepelyashka, благодаря ти за отзивчивостта  bouquet
Да ти пиша на ЛС?

# 155
  • Германия
Пиши  Mr. Green току що си разчиствах кутията

# 156
Пепе, а ти какво ще отслабваш? Ептен да ти отвей тилилейския вятър дрипите! ooooh!
И ние утре сме на плаж. Днес направо си беше за по къс ръкав и бос крак. Дори Елиас отпусна малко гола кълка за щипане.
Сердика, да знаеш, че много ти се сърдя! Ама много! НЕ СИ ВДИГАШ ТЕЛЕФОНА! Crossing Arms

# 157
  • Германия
Пепе, а ти какво ще отслабваш? Ептен да ти отвей тилилейския вятър дрипите! ooooh!
И ние утре сме на плаж. Днес направо си беше за по къс ръкав и бос крак. Дори Елиас отпусна малко гола кълка за щипане.
Сердика, да знаеш, че много ти се сърдя! Ама много! НЕ СИ ВДИГАШ ТЕЛЕФОНА! Crossing Arms
Веч, ти недей пита такива неща, а кажи да те почвам ли идната седмица или вдигна ръце от мен  Laughing

# 158
Пепе, аз си чакам мирно и кротко. Когато кажеш, тогава! Ти водиш хорото! Hug

# 159
Отвя ни вятърът и тук. Не, не съм забравила, какво е сливенският вятър, ама беше дошъл някакъв циклон в подкрепа на горепосочения вятър.

Кучето ни, което си го гледаме от малко, ама толкова малко, че не можеше да ходи, а се търкаляше, ни го откраднаха. Кучето ни се казваше Реджи - на турчина Реджеб, дето ни го донесе. Баща ми го е бил пуснал за няколко дена в лютата зима, за да се движи животинчето. Откраднаха го едни по-добри българи, които и срещу пари + бутилка ракиджос не искаха да го върнат. Явно вече го бяха продали в някое от близките села. Баща ми все казваше, абе веднъж само да го изтърват, Реджи ще се върне.
Вече си имаме ново малко кученце, дама на завидно малка възраст. След 4-5 месеца загубихме сякаш надежда за старото.
Вчера, баща ми се обръща и какво да види, пред вратата на къщата чака куче и го гледа.
- Реджи!
- Бау-бау!
Веднага му устроихме пир с кокаляци. Животното спа цял следобед. Не може само да разкаже къде е бил, но определено идваше отдалеч. После магазинерката до вилата каза, че един непознат с кола бил търсил едно куче.
Сега двете овчарки ще изядат ушите на баща ми. Mr. Green

# 160
Леле, Мамун, няма такава радост! Peace

# 161
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мамун, браво на кучо, че си е намерил истинския дом.
пазете си го... Peace

# 162
Да разкажа с какво се боря тази вечер аз...
Цял ден сме навън с бандата, имахме доста задачки и се прибрахме скапани в 6 следобед. Вечеря, баня.... обаче трябва да се прави торта за утре, задължително. Намислила бях тортата на Хриси да опитам, че е лесна и бърза. Украсата с подръчни средства, нямам време за моделиране. Бобо ще помага, запретваме ръкави. Бъркаме, печем, бъркаме, мажем, навиваме, омазваме....красота. Детето иска много шоколад - решавам да е отгоре. Разтопявам шоколадов кувертюр, заливам. Разтича се лавинообразно - крема е сметанов, школада е горещ, къде ми е акъла не се знае. Бум в хладилника. След 15 минути е стегнала пак, но формата е пирамидообразна. Какво да се прави, продукти, време и сили нямам за нова. Разтопявам бял шоколад, оцветявам в синьо, заливам. Седи на топка, не се разтича. Като поразмажа, се разтопява отдолу и става мазало. Бум в хладилника да стегне. Разтопявам пак бял шоколад, разреждам, оцветявам в червено, заливам. Вече се разтича отвратително и пак слагам в хладилника. Сега вече пирамидалната структура е съвсем ясна, че е торта не се познава. Вадя от шкафа каквото имам налично като готова украса, налепвам, надписвам.  Един шарен кошмар. Никога не съм и сънувала че мога да сътворя такова чудо. Срам. Позор. Детето подскача щастливо, шарено било, весело, помагал, вече е голям. Аз се срамувам в ъгъла.
Снимки ли искате? Няма. Няма. И пак няма. Няма и да има.

# 163
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сбъдваща  Joy

много се смях, ама от сърце....
успокой се и аз съм същия карък с тортите Hug

при мен една торта протече до пода  hahaha
няколко торти сме ги яли с лъжиците hahaha
щом детето я харесва - значи е хубава Flutter

# 164
Мамунката, много хубав край на историята.  Simple Smile

Сбъдваща, на децата шарено им дай.  Joy Не се ядосвай, важното е да е вкусна. Утре чакам да пишеш.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт