Дъжд се лее из ведро, а ние - от бедро на бедро. 134-та немска тема

• 13 817
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
Татяна, добре дошла   bouquet
Мисис Т, аз съм близо до теб  Wink
Мама на Мони, няма как да ти помогна, за съжаление...
asyalein, ще стискам палци. И ние ще имаме нужда от палцестискане по това време.
Мате, сви ми се сърцето за пореден път... Cry

# 211
Хай! Simple Smile Опитах се да ви изчета, но май не успях съвсем, само от тук- от там...

Ние се завърнахме снощи, много добре изкарахме на зеленото, а и с времето голям късмет изкарахме. Даже успяхме да изгорим, защото покрай реген-якетата не се сетих да сложа слънцезащитния крем в чантата  Crazy Тук малко снимки.

Татяна, я разправяй. Нещо интересно по нашенско? Simple Smile

# 212
Знам, че обсъждахме по някое време, ама като не запомних пак ще питам - освен АРАГ други места за рехтшутц застраховка, от които сте доволни?

# 213
Татяна, нищо не каzваш Wink как ти хареса почивката?

МГМ, ти не си ли на квартира в София? Защо баща ти прави ремонт?

Мама на Мони, не е толкова лесно това с работата. В смисъл, че все още българите не могат да се полzват с правата, както останалите от ЕU. Ако ти успееш да подпишеш договор, не се zнае дали и мъжът ти ще подпише ( намери работа ). На черно вече почти не се намира. Имам поzнати, той е с неограничен трудов договор, детето ходи на училище, а майката няма право да работи. Чува се, че към 2011, ще се раzреши и на бг гражданите, както на поляци, чехи. Дано нещо иzмислиш. Успех.

Биба, много хубави снимки.

# 214
  • UK
На квартира съм, ама кой да ми прави ремонт ако не баща ми... Simple Smile Тук ви чета че като има някакъв проблем по квартирата имате към кого да се обърнете, ама не съм срещала такова нещо в България - по големите неща, примерно като сменяхме бойлера, хазяите си го платиха, естествено, ако нямаше услуга "монтаж" от магазина, дето го купихме, не знам какво точно щях да правя, но такива подробности като развалила ми се печката - или я поправям сама, или търся някой да ми я оправи (а аз в София буквално нямам нито един познат, който да може да направи нещо по подобен проблем, един ден като ми се развали фасонката в кухнята мъжа на Сердика идва да ми я оправя, щото иначе до вчера щях да съм без лампа в кухнята (абе, той нямаше ли рожден ден тея дни, беше около две седмици след Серди или нещо такова...)) или чакам с развалена печка докато баща ми намери някаква сериозна причина да дойде до София (той не че не иска, много обича да пътува, ама майка ми я е страх с колата толкова далеч, а и са си доста пари за удоволствоето). Simple Smile Та си оправям каквото мога сама, за останалите неща стискам палци да не се налага. Simple Smile

# 215
Бибе, страхотни снимки.  Hug Само едно съм изтървала да снимам от Donaueschingen.  Grinning
perla и аз така знам за правото за работа. Аз съм на същото положение в нас.

# 216
Бибе, чудесни снимки, радвам се, че сте си прекарали добре и сте случили на хубаво време.

Вики Хриса, аз пък знам нещо друго за разрешителното за работа - когато единя член на семейството има разрешително за работа и е живял една година без прекъсване в Германия, то и другия член ма семейството може да получи разрешително.

# 217
Чико и Татяна да вzемат пример от Биба и раzкажат или покажат колко са почернели  Wink

mama na Moni не съм наясно с търсенето на работа, но ето какво предлага гуглето по въпроса.

В края на месеца детската градина на големия zатваря и отсега се чудя какво ще правим по цял ден. За мен е ясно имам домакинска работа zа половината форум, но как ще го съчетая с гледането на децата  newsm78 Какви zаместители на детската градина полzвате вие?

# 218
Ми какво да кажа. Милена се разболя още на летище Виена  ooooh! и 3 дена беше с над 39Т и бях принудена да я водя на лекар във Варна, което разбира се завърши с АБ. Та, първата седмица беше болна. Миналата седмица пък я хвана летния вирус и до вчера беше с дрис, което е пак много весело когато летиш със самолет  Mr. Green Но сега е по-добре и ако така продължава, ще я водя утре на лекар за бележка, че може да ходи на ДГ и в сряда ще е там вече.

Та поради тези причини не сме излизали много, нито до зъболекарите стигнах, нито до Свети Константин което ми е под носа, камо ли Златните. Само в Морската и там на Детския Кът  Rolling Eyes

Не ми се ходише във Варна и може би за това останах доволна  Laughing Движението като че ли е по-дисциплинирано, по-търпеливи са в задръствания и дори спират пред зебри  Shocked
Но народа....се е изминил. Все повече млади хора мислят за емиграция, което е тъжно, но ги разбирам за съжаление. Работодателите се оправдават с кризата за да уволняват хора или да не йм плащат. Едновременно се виждат повече луксозни коли, отколкото тук. Такива ми-ти работи....

Жабо, честит ви куфар, аз съм страшно доволна, здрав е за сега и на летищата всички се обръщаха да ни видят  Laughing

# 219
Какви zаместители на детската градина полzвате вие?
Баба и дядо в БГ  Mr. Green
По пътя се оглеждахме zа жената на zъботехника, но я нямаше, той с дъЩеря си сигурно са я открили  Laughing
За нас това по_скоро беше zадължение, а не отпуска. Свекито беше zа една седмица с нас на морето и тя има доста по_раzлично мнение по много въпроси. Преz цялото време се опитвахме да í угаждаме. Нейният редовен въпрос е, zаЩо имаме апп на морето, като не се къпем. Не може да раzбере, че при 25 градуса и вятър не влиzам във водата. Добре, че не я zаведохме януари  ooooh! Само последните 2 дена беше хубаво времето. Тен имаме, но малко. Трите дена в къЩи ми стигнаха да си свърша zадължения и да се zапоzная с племенничката ми, голама е сладурана  Heart Eyes. Чакаме август.
За шофьорите и на мен ми се строи, че са се променили положително. Раzбира се има и непроменени. За пътиЩата няма да говоря. Не стига, че прохода на Републиката оЩе не е отворен(я трябваше да е готов миналото лято), ами и след Шипка беше zатворен, на друго място беше наряzан и всички караха с 10км/ч. По границите нямаше проблеми, освен на иzлиzане от Унгария. За 1,2км ни трябваха 4 часа.
И ние zабеляzахме луксоzните коли. Как иzкарват хора на 25_35 год. пари zа Мерцедес от 140000? или Майбах  Rolling Eyes

# 220
Жабо, честит ви куфар, аз съм страшно доволна, здрав е за сега и на летищата всички се обръщаха да ни видят  Laughing
Взехме зеления , сега ще поръчам за племенника синия.
Нашата градина няма нужда да стачкува след ... случая на свински грип от миналата седмица  Shocked
А аз няма нужда да ходя на работа, като отглеждам калпазанин, който вчера вечерта ни разкара по всички поликлиники и днес до сега висяхме при детския лекар.
Удрят ли се често децата ви и колко често ходите на лекар за рани след падания , за9ипвания, пързулвания и пр... ние напоследък само за такива неща ходим (+ изял пера на птица )  ooooh! От година и половина не сме ходили за настинки и подобни ...

# 221
  • UK
Е, как, тук е много важно каква кола караш и каква дограма имаш - това се вижда отвън. Вътре вече може да караш на хляб и вода, но навън си с Мерцедес, в случаите когато успееш да го заредиш с гориво, и само ако много усърдно си стискал палци да не му се развали нещо, щото ако се развали - уйде коня у ряката. Wink

# 222
Е, как, тук е много важно каква кола караш и каква дограма имаш - това се вижда отвън. Вътре вече може да караш на хляб и вода, но навън си с Мерцедес, в случаите когато успееш да го заредиш с гориво, и само ако много усърдно си стискал палци да не му се развали нещо, щото ако се развали - уйде коня у ряката. Wink
да голям майтап ... улиците дупка до дупка като за москвиииич , а по тях се пънеш с нов мерцедес  Joy

# 223
Те това за куфара съм го пропуснала. Дайте бързо линк, че големият батко има претенции за собствен куфар вече.

Бибс, говоря му аз на моя мъж, че вместо Schwarzes Meer е по-добре примерно в Schwarzwald. Най-малкото заради разликата в цените в полза на планината. Mr. Green

На когото нервите са здрави и му се чете за фарса из Булгаристанско:

- ЕС щял да санкционира България заради супер неуспешната борба с корупцията. Съобщиха по телевизията.
Чудя им се на европейците. Не научиха ли вече, че ако я няма корупцията системата съвсем ще рухне?
- Усвоили сме били 0,4% от фондовете европейски. Няма и един процент!!! Разбирайте, че това, което не са успели да откраднат, не са го и вложили. Пука ли им за земеделие и инфраструктура?
- Купуването и продаването на гласове било престъпление. А препродаването и наддаването за гласове? То може. Който нямаше лична карта, на него му се извади. Един ромски глас стигна до 60 лв. парчето. Ахмед Доган каза, че това било общоевропейска практика.
- Пак по повод изборите. В УСА нямаше отворени секции за Европарламента. Нищо, че само в Чикаго има над 100 000 българи. Защото УСА не била в Европа. В Китай обаче имахме цели две.
Ей, преначертаха БСП и ДПС наново световната карта. Ако това там в УСА бяха техни избиратели дали положението щеше да е такова?!
- Станишев е доволен от управлението си през последните 4 години и се моли на народа да го преизбере. Средствата нямат значение. Вече втори път се обаждат на майка ми по телефона, да й съобщят, че ако не гласува за БСП, останалите ще й намалят пенсията. Иначе има закон за защита на личните данни. За БСП той обаче не важи - имат достъп до базата данни на Есграона и Телекома.
Представяте ли си колко пенсионери биха се вързали?! Апропо, подобен рекламен спот вървеше и по националните медии, където минута рекламно време струва милиони.
- Финансовият министър още не може да даде отчет за стария бюджетен излишък. За няколко дена тайно, трайно и полека си е поел пътя към техните джобчета, а народът да лапа мухите и да мре по пътищата.
- Пътищата като казах. Страшна тема. На година там даваме повече жертви отколкото сме дали общо в Междусъюзническата война. Примерно.

С две думи, впечатлението ми е, че ако в България в момента става нещо в нейна полза или ако изобщо нещо върви, то е, не защото системата функционира, а то става, въпреки нея .

Краткият ми отчет е само въз основа на незадълбочен анализ и препратки на откъслечни извадки от новините. През този ми престой избягвам да  се задълбочавам в действителността и в нейното обстойно пресъздаване из медиите.

# 224
  • UK
Същото е и с телефоните, само дето те не се виждат чак толкова. И дрехите, тоя маниер "Нацъкана, натокана, подплакната и облякана по последно" - ама той важи и за мъжете. Великата прическа "Деграде" - тоест отпред късо, евентуално филиран бретон на една страна, а отзад се вият къдрици, това е бойс онли. Всички момичета навън са облечени по един и същ начин и всички ходят в "МолЪТ", щото е ноу гот. Simple Smile Вкъщи картинката е друга, анцуНг-а е Адибас, чехлите са гумени, за баня, зелени или лилави, от магазин за левче, но важното е навън как изглеждаш. Simple Smile Много ми се иска да вярвам, че това не е характерно българско. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт