Дъжд се лее из ведро, а ние - от бедро на бедро. 134-та немска тема

• 13 816
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
Привет дружина,

аз се завърнах от булгаристанско тъкмо на време да пожелая всичко най-добро на бате Бобо! Много весело детство! Мишенце, наздраве!  Hug

# 196
Ето не6то ot men за лека нощ Simple Smile

Някой пътувал ли е с czechairlines?

# 197
Здравейте пак от мен  Hug , по-скоро от нас вече  Grinning

Засега накратко - търся си компания за разходки в района на Мюлхайм, Есен, Дуисбург, дюселдорф ми е далече.  Sad Писна ми да се разхожда сама с малката, дано има някоя от вас наблизо, че ще полудея скоро  Crazy  Praynig

Пак зов за помощ от мен!

Чикооооооооооооооооооооооооооооо, къде си  Laughing
количката ми не издържа вече, точно тези части, които не мога да сваля се прокъсаха и няма как да закърпя положението. Търся друга, освен Хартан - други от кои сте доволни? Като имам и претенции да е с големи колела и да е комби..
Давайте акъл, моля!

Моята е на Хаук Груп, много съм доволна - лека и маневрена, става за всякакви терени  Peace

Лека нощ и до скоро.

# 198
  • Немция
Мисис Т., не полудявай, моля те! Аз съм на линия за разходки в Есен Grinning, макар и с голям тумбак вече. Най-добре да ти пиша на лични.

Татяна, добре завърнала се! Направи ли тен?
Отиде ли на "проверка" в онази стоматологична клиника, излъчвана по VOX?

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 09:18 от .bibitka.

# 199
  • UK
Майка ми и баща ми действат на принципа на някакво риалити за ремонти - дойдоха вчера и започнаха, печката, казанчето в банята, вратите, пантите, едно след друго, едно след друго, приключиха и си заминаха. Simple Smile Точно все едно някакво риалити предаване. Wink

# 200
Привет и от мен. Взехме като на Татянката детския куфар . Много е готин, дано е здрав Wink

# 201
мацки, с риск да ви скапя деня Cry
не но мисля, че това не ни засяга.............
http://www.novatv.bg/bg/shows/videos/9

# 202
Добро утро.
Мате, ужасно е. Току що го изгледах. Следя темата на Филип и видях какво сте писали. Нямам думи просто.  #Cussing out

# 203
Така  е - ужасно  е  а  докато  си  бях  в  бг  когато  лекуваха  Иво  се  чудеха  в  парламента  какво да  направят  с  излишъка  от  25 Милиона (цитирам по  памет!)  от  здравното  министерство- такова  нещо  остава   запазено  в  съзнанието  на  човек - при  положение  че   са  те  лишили  от  последната  надежда  да   ти  се  показват по  телевизията  за  да  ги  видиш как  усърдно " работят " - и  тогава  и  сега  не  ми  се  реве  ,а  ми  се  крещи!

# 204
Здравейте, момичета! Предварително искам да се извиня, ако нахалствам при вас, но имам много неизвестни пред мен и се надявам вие да ми помогнете да си поставя по-реални цели....
Накратко - аз съм рехабилитатор и работя в голяма болница за заплата 250лв, мъжът ми е склададжия в борса за хранителни стоки и се смачква по 12ч на ден за 800лв, имаме момиченце на 1г4м, искаме и второ, но при това което ви описвам дори не смеем да го планираме, защото пропуснах да спомена наема за малка гарсониерка в София- 400лв.
В отчаянието си вече опитвам да търся начин да се махнем от тук, но понеже съм изучавала гимназия със засилен немски език - трябва да търся спасение в немскоговоряща държава. Аз знам език и имам професия, но не знам дали изобщо в чужбина търсят специалисти като мен....какви са шансовете ни според вас? Доколко е реално да си мисля, че можем да намерим работа и по-добър живот в Германия, при положение че нямаме познати там...
Отново се извинявам и ще съм ви благодарна, ако можете да ме посъветвате нещо!  bouquet

# 205
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Риен, виждам, че креативността ти се е завърнала  Hug
едната идея ми хареса, но нямам и най-малката представа как да го направя, защото нямам никакво време Tired
сега ще действам Mr. Green

Мате, не искам и да отварям линка Crossing Arms
ще се смачакам за седмици напред. Tired

mama na Moni , съжалявам, но си нямам ни най-малка представа newsm78

моля ви на 30.06 всички дружно да ми стискате палци Praynig
може и само да мислите с добро за мен  Wink

# 206
мама на мони, професията ти тук е престижна и считам, че имаш шансове. зависи с какво образование е и съпругът ти, има ли някакви дипломи за завършени професионални обучения и така нататък. като начало си преведи дипломите и им сложи апостил.
след като знаеш езика, имаш един проблем по-малко.

нека момичетата да кажат още, защото аз не съм много наясно.......

# 207
Благодаря за съвета, а можете ли да ми кажете сайтове, в които да търся работа и как е на немски точно рехабилитатор и при тях така ли е или кинезитерапевт, физиотерапивт,.... не знам, тук другото са си други специалисти....
Мъжът ми не знае немски изобщо - дали едно основно ниво ще му е достатъчно като се има в предвид, че той няма образование за някаква конкретна длъжност...
Благодаря  bouquet

# 208
Физиотерапевт е, но за разлика на Мата не споделям оптимизма й. Възможно е да ти се наложи да държиш тукашни изпити, преди да можеш да си практикуваш професията.
В сферата на гледането на стари и/или болни хора се търси персонал, според мен там ще имаш много добри шансове, стига да искаш да го работиш.

# 209
  • UK
Гледам през терасата едно момченце две-тригодишно, много русо с една дъъълга коса и си викам "Гледай това как прилича на германче" и след малко чувам баба му на немски със силен български акцент му обяснява "Сега, хайде да си ходим вкъщи". Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт