Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да сравня автоматично две таблици в Excel?
Как да създам таблица тип "торта" в Excel?
Как мога да изчисля число, повдигнато на степен 1/3, 1/9, 1/4 и т.н. в Excel?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да сравня автоматично две таблици в Excel?
Можете да използвате функцията VLOOKUP, за да сравните информация въз основа на зададен критерий между отделни листове или таблици. За автоматично сравняване на две таблици в Excel можете да използвате функции като EXACT, които връщат true за пълно съвпадение и false, когато няма съвпадение. Можете също да използвате Condition Formatting за форматиране на дублиращи се клетки.
-
Как да създам таблица тип "торта" в Excel?
-
Как мога да изчисля число, повдигнато на степен 1/3, 1/9, 1/4 и т.н. в Excel?
-
Как мога да заменя телефонните номера с имена в Excel?
-
Как мога да направя някои клетки неподвижни в Excel?
иначе накратко обясненията за функциите- пишеш равно и после можеш да ползваш знаците от клавиатурата като посочваш клетки... +, -, * (умножение), /(деление), ^ (повдигане на степен)... май това са основните. така могат да се направят сложни формули, съдържащи много действия... други тънкости: внимаваш формата на клетката да не е текст, десетичната запетая да е точка или запетайка (това зависи от настройките на уиндоуса) и така. ще прегледам табличките, и на мен ми трябва нещо такова.... а се мъча с една програма сложна, сложна... друго си е любимия стар excell
. Само че не можах да го схвана, да си призная честно
и реших да опитам с IF(Logical_test,"Value_if_true","Value_if_false"). На някой може и да му свърши работа. Напр. колоните, които искам да сравня са В и Е, зададох IF(B2=Е2,"ОК","New"), резултатът да ми е някъде отстрани и ако стойностите са еднакви връща ОК, а ако са различни New. Надявам се по този начин да успея да хвана и новите редове, или поне откъде почва разминаване