Да се научим да работим с Excel

• 130 077
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
какво имаш предвид под "регион"?
Таблицата ми е свързана с клиенти, поръчки, суми и дати. Изключително важна информация, която няма как да сортирам без аутоформата. Въпросната функция ще ме улесни адски много. Да кажем за колонката "дата" кликам върху клетката, в която пише дата, а не селектирам цялата колона /въпреки, че пробвах със селектиране на колони, редове, отделни клетки.../  и не става и не става  Crossing Arms

# 151
  • София
sofi4, да не бъркаш името на командите? Аутоформата на практика представлява някаква заготовка на таблица - първа колона синя, втора колона форматирана за лев, заглавния ред сив... нещо такова. Да не би да искаш да направи Аутофилтър - автоматично филтриране?

# 152
Де да знам и аз вече  Blush
Искам във всяка колона - в десния ъгъл на най-горното поле да се появи едно триъгълниче, с което мога да избирам сортиране по определен запис в колоната /например - да избера 14.03 и да ми изкара само записите 14.03  Rolling Eyes Имам спомен, че това е аутоформат  Flutter

# 153
  • София
Не е, объркала си рейса  Mr. Green  Hug! Това, за което говориш е автоматично филтриране, тази команда търси Peace.

# 154
Де да знам и аз вече  Blush
Искам във всяка колона - в десния ъгъл на най-горното поле да се появи едно триъгълниче, с което мога да избирам сортиране по определен запис в колоната /например - да избера 14.03 и да ми изкара само записите 14.03  Rolling Eyes Имам спомен, че това е аутоформат  Flutter
ако искаш на всички колони да имаш такова падащо филтриране, маркираш целия първи ред, data-Filter-Auto filter Peace
след това вече имаш много варианти за филтриране, ако искаш да ти показва например всички дати между 11 и 14.03 и тн. ама не знам дали това ти трябва, или филтриране само по един показател, което е по - лесния вариант Peace

# 155
Благодаря за бързите отговори. Наистина съм объркала рейса  Mr. Green
Всъщност таблицата ми е от само 6 колони - маркирам ги само тях, т.е първият им ред.
Сега пробвах и стана, макар, че ми показва само първият запис, а не всичките.
Искам като кликна на триъгълничето да ми показва всичките записи  - задавам му all, обаче нищо не става  Blush
Да видим утре на работата с open office дали ще е така  Flutter

# 156
Благодаря за бързите отговори. Наистина съм объркала рейса  Mr. Green
Всъщност таблицата ми е от само 6 колони - маркирам ги само тях, т.е първият им ред.
Сега пробвах и стана, макар, че ми показва само първият запис, а не всичките.
Искам като кликна на триъгълничето да ми показва всичките записи  - задавам му all, обаче нищо не става  Blush
Да видим утре на работата с open office дали ще е така  Flutter
маркирай целият първи ред, не само клоните, в които имаш записи Peace

# 157
Хубава тема
  bouquet за авторката

# 158
Пробвах в работата...стана ама не баш  Sad
Имам си филтър /триъгълниче в десния край на клетката/, но като го избера не ми се показват стойностите в колоната, а имам само all, top10, и custom. Като дам all - нищо не става. На custom иска да му задам сортиране. А пък аз просто искам да виждам всички записи като кликна на триъгълничето и да си избера това, което ми трябва  Flutter
Извинете ме, ако задавам много елементарни въпроси  Blush Ама пусто...не знам какво да правя, а така ми трябваааа smile3514

# 159
Да помогна и аз нагледно: примерна таблица- http://i458.photobucket.com/albums/qq310/nela_66/tabl.jpg
- личи си маркирания първи ред и после точно, както е обяснила Moon Walk - data-Filter-Auto filter .

# 160
# 161
# 162
# 163
  • София
колко хубава тема,
включвам се и аз тук, като един истински xls фен
Simple Smile

# 164
  • София
Пробвах в работата...стана ама не баш  Sad
Имам си филтър /триъгълниче в десния край на клетката/, но като го избера не ми се показват стойностите в колоната, а имам само all, top10, и custom. Като дам all - нищо не става. На custom иска да му задам сортиране. А пък аз просто искам да виждам всички записи като кликна на триъгълничето и да си избера това, което ми трябва  Flutter
Извинете ме, ако задавам много елементарни въпроси  Blush Ама пусто...не знам какво да правя, а така ми трябваааа smile3514
Явно филтъра не важи за цялата таблица, а само за заглавния ред. Това се получава, когато има празен ред между заглавния и информацията надолу - може да е скрит ред - личи си по номерата на редовете. Ако го има, изтрий го и махни филтъра и го сложи отново. Друг вариант е да маркираш цялата таблица с информация, включително и заглавията на колоните и да поставиш филтъра.

Общи условия

Активация на акаунт