Да се научим да работим с Excel

• 130 167
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна.
Благодаря и аз за календара - много полезно! Също мислех, че няма вариант Rolling Eyes

# 511
  • Варна
Благодаря и аз за изчерпателния отговор, но за съжаление при мен не сработва. Явно проблемът е в моя телевизор, обаче. Дава ми Could not load object because it not available on this machine.

# 512
  • София
Благодаря и аз за изчерпателния отговор, но за съжаление при мен не сработва. Явно проблемът е в моя телевизор, обаче. Дава ми Could not load object because it not available on this machine.

Emmilly,
кога точно ти дава тази грешка?
достъпно ли ти е менюто add ins, или просто не е инсталирано това приложение?
ако е достъпно, и като посочваш локацията, е на разархивиран файл нали?

иначе,
радвам се, че е било полезно това, което писах.
поздрави

# 513
  • На брега на реката
И аз с екселски проблем, трети ден се занимавам с това, опитах безброй варианти, включително и да преинсталираме Офис пакета. Отделно, че на всеки компютър, на който съм седнала, все излиза някакъв проблем. На кратко: имам екселски файл, в който трябва да попълня данни и да оформя годишен доклад. Имам си бутонче "провери", което ми помага да откривам грешки при набирането на информацията. Първо започна да ми изкача проблем със съвместимостта, после беше "cannot run macros....." , цъках на настройките на макросите (може би тук ми е грешката, че цъкам, а не разбирам), снощи още повече се разрових из този сайт и явно дооплесках пейзажа. От тогава, при всяко цъкане на бутон "провери" ми излиза run time error 9.  И понеже и моя мъж ми угажда на щуротиите, преинсталирахме офис пакета, инсталирахме пак 2007, но отново излиза тази грешка. Забравих да спомена, че и при запазване на файла, продължава да излиза проблема със съвместимостта  Rolling Eyes
Какво да направя, къде греша...как да си разреша проблема, че спокойно утре да си предам отчета  ooooh!

# 514
Ако един макрос е развален, колкото и да преинсталираш офис пакета, файла няма да се оправи. Някъде алгоритъма на макроса си променила и от там идва грешката. Не мога обаче да ти помогна без файла Confused

# 515
  • На брега на реката
Лесно мога да ти пратя, защото вече съм пред нервен срив  Confused
Обаче моя бъгав файл ли искаш, който съм набрала до някъде, но ми изкарва грешките или този, по който по принцип трябва да работя, но също при набиране ми създава проблеми  Rolling Eyes
Първото на ЛС ако е необходимо, второто от тук и после си свалям Формуляр YE 03060 A кот Формуляри за попълване на годишната информация за 2011 г. за дейността на лицензираните ЦПО.
Ще черпя ужасно много, ако някой успее да ми помогне   bouquet

# 516
  • Варна

Emmilly,
кога точно ти дава тази грешка?
достъпно ли ти е менюто add ins, или просто не е инсталирано това приложение?
ако е достъпно, и като посочваш локацията, е на разархивиран файл нали?

иначе,
радвам се, че е било полезно това, което писах.
поздрави

Така правя следното нещо:
1. Свалям календара от твоя линк - File Download/Save -  в избрана от мен локация - в случая на харда
2. Разархивирам - extract to: Excel Calendar Add-In - папка на същото място, където ми е зип-а.
3. В ексел - както си посочила ти, отивам на Tools/Add-Ins  чрез Browse си намирам файла, който съм разархивирала на харда - Calendar.xla
4. В прозореца на Add-Ins виждам, че ми се добавя Pop-up Calendar и той е чекнат.
5. Давам ок.
От тук нататък са проблемите:
6. Сега ми дава съобщение от Microsoft Visual Basic - Can't find project or library.
7. Давам ОК, защото нищо друго не мога да кликна.
8. После ми излиза този прозорец

който ми показва, че ми липсва нещо, но на мен не ми стигат знанията, как да поправя този пропуск .
9. Опитът с клетката и десен бутон излиза неуспешен, въпреки че най-отдолу ми се появява Insert Date.
10. Като кликна ми дава Could not load object because it not available on this machine.

И най-накрая като дам ок на съобщение от точка 10 ми отваря ето това

с което тотално вече не зная какво да правя.

# 517
Лесно мога да ти пратя, защото вече съм пред нервен срив  Confused
Обаче моя бъгав файл ли искаш, който съм набрала до някъде, но ми изкарва грешките или този, по който по принцип трябва да работя, но също при набиране ми създава проблеми  Rolling Eyes
Първото на ЛС ако е необходимо, второто от тук и после си свалям Формуляр YE 03060 A кот Формуляри за попълване на годишната информация за 2011 г. за дейността на лицензираните ЦПО.
Ще черпя ужасно много, ако някой успее да ми помогне   bouquet
Оригинала на файла е бъгнат, ти нищо не си направила, не съм сигурна обаче, че мога да го оправя, защото не съм наясно какъв трябва да е крайния резултат. Не е зле да им звънеш на тези от НАПОО и да говориш с тях Peace

# 518
  • На брега на реката
Благодаря ти, надявах се на подобен отговор  Hug Днес ще им звъня, макар, че като за предпоследен ден от срока им, сигурно доста организации са се усетили, все някой трябва да им е сигнализирал за проблема. А те съответно да направят нещо по въпроса  ooooh!

# 519
  • Бургас
имам 2 таблици. във всяка имам колона с 8-цифрени числа/над 100 реда е всяка колона/. трябва да няма повтарящо се число в двете таблици. има ли начин да се сравнят автоматично? четох на предната страница, но не схванах   33uu

# 520
  • София
Цитат
ака правя следното нещо:
.............1. Свалям календара от твоя линк - File Download/Save -  в избрана от мен локация - в случая на харда
2. Разархивирам - extract to: Excel Calendar Add-In - папка на същото място, където ми е зип-а.
3. В ексел - както си посочила ти, отивам на Tools/Add-Ins  чрез Browse си намирам файла, който съм разархивирала на харда - Calendar.xla..............

Emmily,
отдавна си ми писала, но аз съм пропуснала
Предполагам, че проблема с поп-ъп календара е заради новата версия на офиса, с която си, и не го разчита
виж тук, за този пише, че става и за 2007 и 2010 и освен това е безплатен.
http://www.wincalendar.com/excel-pop-up-calendar.html

иначе има и други версии на поп ъп календарчета, някои от тях платени. Можеш да потърсиш в гугъл като напишеш free pop-up calendar for excel

дано стане!

# 521
  • Kопенхаген
Бих искала да ви попитам, може ли да се конвертира документ от Excel в Word? И ако да, как?
 Grinning

# 522
  • Galaxy 13197853088
copy/paste?

# 523
  • Kопенхаген
Първото нещо, което направих, но се копират и останалите клетки освен таблицата  Grinning Искам прехвърлянето да е чисто без да си личи, че е правено в Ексел.

# 524
  • Galaxy 13197853088
ексела е таблична програма, трудно се прехвърлят неща извън него във уорда .
пусни пример на лс

Общи условия

Активация на акаунт