Да се научим да работим с Excel

• 130 115
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ще питам тогава Simple Smile. Резултат (клетка) от  един sheet искам да пренеса в друг sheet, имаше нещо със "!" но не помня как ставаше?

или просто с "=" на клетката, която е в новия sheet и посоччваш ръчно клетката опт предишния с резултата.

# 586
Diki, MaLe  Благорадя ! Уф, не беше страшно  Laughing.

# 587
  • София
Моля за помощ! имам таблица представляваща анкета, с въпроси и отговори,подредени в колони-клиентите и техните отговори(числа от 1 до Sunglasses. Някой знае ли как бих може да се изкара статистика на отговорите от колоната-например,20 души са отговорили с отговор 5, 2ма души с отговор 1,без това да е чарт?!Благодаря! Hug

С Pivot мисля, че ще стане много лесно  Peace

С пайвът ще е най-лесно и удобно, особено ако има и повече информация в таблицата. един от най-мощните инструменти според мен:)))

Но ако това е по-трудно, и таблицата е лека (например с имена и номера на отговори) би могла да се сортира по отговор и после да се използва subtotal по колоната с отговор, като се избере да брои.

# 588
С pivot, никога не съм работила...някъде да има инструкции, прехвърлих си я таблицата,но няма кой знае какъв резултат,освен сумиране на резултатите,което на мен не ми трябва  Embarassed

# 589
пробвай с Filter... до колкото успях да разбера това, което искаш - мисля, че той ще ти помогне.  Peace

на всяка колона, която искаш - задаваш критерий кои редове само да ти покаже - примерно 5-ма са ти отговорили с отговор 2 и ти задаваш горе в колоната критерия, че трябва да е =2 и остават само тези редове, които са с отговор 2. Тази таблица можеш да копираш, разпечатваш...

има и други критерии <,>,> или=... първите, последните.. по цвят.. каквото си искаш

после връщаш таблицата в първоначалното И състояние.

# 590
  • софия
Как от един голям списък да направя няколко по-малки, в които да са само определени резултати? Уфффф, имам един голям списък, текстови, и искам да направя друг по-малък, в който да има само клетките, в които фигурира определена дума? Нещо с vlookup май беше, но не мога да "хвана" синтаксиса Crazy

# 591
  • Варна.
zvanche - Струва ми се най-лесно с филтъра, да изведеш данните, които те интересуват и да ги копираш в нов шийт.

# 592
  • софия
zvanche - Струва ми се най-лесно с филтъра, да изведеш данните, които те интересуват и да ги копираш в нов шийт.
Да, така е баламската. Този номер го знам, но искам профи да го направя Embarassed.
Формулата не е vlookup, но не помня коя беше.

# 593
  • София
Можеш да го направиш с advanced filter, където слагаш критерия, по който искаш да се филтрира, и му задаваш резултата да ти върне в определена клетка, т.е таблицата ти остава, а филтъра отива в нова таблица, можеш това да го направиш неколкократно, ако искаш няколко таблици различни и основна отделно.

Ако си с новата версия на Ексел, пайвът таблиците са много олеснени.
Сумира ти, защото е избрана тази функция, би могла да смениш с count, което ще ти ги брои например.

Автоматичният филтър и копиране си е доста повече работа.
Ако използваш сортиране и субтотал с функция за броене пак е доста простичко, но пак ще ти изведе резултата, който можеш да копираш.

Според мен е най-удачно пайвът,
ако ти е по-сложно и ще загубиш време с проби, ползвай адвансд филтър, полезен е много.

# 594
  • Пловдив
Може ли някой да ми помогне със отговор на следния въпрос:
Кой е newsm78 контрола за да ми различи формулата от число. Става въпрос за макросите.

# 595
Моля за помощ! имам таблица представляваща анкета, с въпроси и отговори,подредени в колони-клиентите и техните отговори(числа от 1 до Sunglasses. Някой знае ли как бих може да се изкара статистика на отговорите от колоната-например,20 души са отговорили с отговор 5, 2ма души с отговор 1,без това да е чарт?!Благодаря! Hug
В пивота ще трябва да смениш колонния състав - т.е отговорите да са в първа колона, ще се наредят от 1 до 20 примерно и да дадеш count на първата колона с имената на клиентите.  Peace

# 596
  • ES
ЗДравейте, мисля, че добре владея ексел, но ми се случи нещо, накоето не мога да намеря решение, даже и търсейки го в интернет. Имам файл, на който съм форматирала различните клетки, с различни цветове на клетките и на шрифта, дебелина на линиите и когато го затворя и после го отворя на ново няма и помен от формата, който съм направила. Данните са като написани във всяка клетка, но не са оцветени. Кое може да променя така формата при затваряне на файла?!

# 597
  • София
gery_to, или запаметяваш файла в различен формат, който не поддържа форматирането (за което трябва да получаваш предупреждение) или не запаметяваш файла.  Simple Smile

Moon Walk, това с "колонния състав" ми е мноооого познато - личи си школата  Peace

# 598
  • ES
Запаметявам го, защото промените в цифрите се запазват, а формата на ексела не го сменям. Даже докато още е отворен и сейфнат го изпращам по мейл, отварят го от мейла и формат йок.

# 599
gery_to, или запаметяваш файла в различен формат, който не поддържа форматирането (за което трябва да получаваш предупреждение) или не запаметяваш файла.  Simple Smile

Moon Walk, това с "колонния състав" ми е мноооого познато - личи си школата  Peace

Нали:)

gery а хората, които го ползват, когато го запаметят и отворят има ли проблем? Ако те нямат, имаш някакъв бъг, не е венъзможно Peace

Общи условия

Активация на акаунт