Да се научим да работим с Excel

• 130 097
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Иска ми се, който работи с Ексел 2007 да споделя новостите, които е открил, спрямо 2003.
Аз съм открила, че има филтър по цвят - може да се покажат само редовете с червен цвят, както и филтър на датите - може да се показва последният ден, седмица, месец, както и следващите - само с една команда.
Също в Conditional Formatting има много полезни новости - една от тях е - Duplicate Values - оцветява в избран цвят дублиращите се стойности и после с филтъра по цвят може да се видят само те.
Ако се сетя още нещо, ще допълвам.

Ползвам една много полезна за мен добавка - Asap Utilities - има много функции за ускоряване на процесите. Аз ползвам обединяване на много отделни файлове в един - може в една таблица, може и в отделни шийтове. Също може да разделя отделните шийтове от един файл в отделни файлове. Или да селектира всички клетки с грешка наведнъж...

# 166
Иска ми се, който работи с Ексел 2007 да споделя новостите, които е открил, спрямо 2003.
Аз съм открила, че има филтър по цвят - може да се покажат само редовете с червен цвят, както и филтър на датите - може да се показва последният ден, седмица, месец, както и следващите - само с една команда.
Също в Conditional Formatting има много полезни новости - една от тях е - Duplicate Values - оцветява в избран цвят дублиращите се стойности и после с филтъра по цвят може да се видят само те.
Ако се сетя още нещо, ще допълвам.

Ползвам една много полезна за мен добавка - Asap Utilities - има много функции за ускоряване на процесите. Аз ползвам обединяване на много отделни файлове в един - може в една таблица, може и в отделни шийтове. Също може да разделя отделните шийтове от един файл в отделни файлове. Или да селектира всички клетки с грешка наведнъж...
ето това е чудничка идейка.
аз като човек, работил с 2003 и то почти денонощно и знаейки го наизуст и обожавайки го, сега ми се налага да работя с 2007 - е умирам, казвам ви, а нямам време да търся кое къде, трябва да действам бързо Tired
та това, което написа просто ще ми влезне в чудна употреба:)
помня първият път, когато търсих Pivot в 2007 - е не можах и не можах да намеря къде са го дянали, звънях на приятел, добре че ги има Crazy

# 167
  • Sofia
имам един въпрос относно Excel.

трябва да пресметна времето, за което е извършена определена работа.
за пресмятането аз трябва да измисля как точно да стане.
имам колони Start Time и End Time и това, което първоначално се сетих, е че от End Time  изваждам Start Time и се получават часовете НО проблема е, че има и дати кога започва и приключва работата, т.е това с изваждането важи само ако работата е свършена в рамките на един ден. какво да правя с пресмятането на времето, когато е продължило 3, 4, 5 ..... дни. Моля помогнете  Praynig Praynig Praynig

# 168
  • София
Вафличка, по аналогичен начин можеш да пресмяташ и дните  Peace.
Например така, ако правилно съм те разбрала:

# 169
  • Sofia
Благодаря Вени.

В примера обаче е показано как се смята за колко дни е извършена дадена работа, а аз трябва да намеря за калко часа.

Имам колони начална и крайна дата, друга колона колко дни е разликата и колони с Start Time i End Time.
Въпроса е как от тази информация да намеря за колко часа е свършена определена работа  Thinking Thinking Thinking т.е ако само извадя от  End Time  Start Time, не получавам реална представа за колко часа е извършена работата, когато този период е повече от 24 часа.

# 170
  • София
Вафли, я хвърли едно оче тук http://office.microsoft.com/bg-bg/excel/HP030561101026.aspx. Има функции за конвертиране на дни в часове и т.н. Дано линкът ти подскаже нещо.

# 171
  • Sofia
ок мерси, ще погледна   bouquet

# 172
Записвам се и се връщам да чета ! Ще ми е интересно да науча повече. Формули,това-онова  Wink

# 173
  • София
Вафли, какво стана с табличката, успя ли да се справиш някак?

# 174
или пък пресмятане на дните в друга колона(може и да са 0) и  изчисляване: броя на дните*12 часа+разликата от часовете.

# 175
  • Sofia
здравей Вени  Wink

направих го по един начин, но не зная дали е вярно. първо изчислявам за колко дни е извършена работата от датите Start Date и End Date, след това превръщам дните в часове за всички, освен тези = 0 за всички останали, които са равни на 0 намирам времето като от  End Time вадя Start Time.  Незная дали е вярно така, според мен има и по-лесен начин, но не зная какъв.

# 176
  • София
Хм, добре де, ако Начална Дата и Крайна Дата се изчисляват като брой дни, то тогава направо можем да ги умножим по 24 и да получим броя часове.
Пример:

Нещо ми се е спекъл акъла и не съм сигурна изобщо дали това е нещото, което търсиш като решение изобщо  ooooh!! Но пък ми стана любопитно  Mr. Green. Ако ти се занимава, покажи премрче на твоята таблица, пък тук ще я разнищим  Peace.

# 177
  • Sofia
последно и аз така го направих с това уточнение че когато дните са 0 т.е времето за извършване на работата е в рамките на същия ден вадя от крайното началното време.

# 178
  • София
Ами това е значи, аз поне не се сещам за по-лесен начин  Peace.

# 179
  • Sofia
Ами това е значи, аз поне не се сещам за по-лесен начин  Peace.

друг е обаче въпроса дали правилно го умножавам по 24, защото не е ясно дали се работи 24 часа или 8 или 12 например, но както е да е. благодаря все пак за помощта  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт