Да се научим да работим с Excel

• 130 159
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Аз прехвърлям с Letter and Mailings (в word) и после с помощта на полета.

Но голям зор брах тези дни точно с това прехвърляне. Исках едното от полетата ми в word-овския документ да взема от excel-ския файл цифри (в моя случай е количество). Предварително в екселската база данни бях казала числото да има два знака след сепаратора. Направих уж и Round до втория знак след запетаята. По неизвестни за мен причини обаче полето в doc файла като вземаше данните изписваше числото със закръгление до втория знак, но с много нули отзад. Например така: вместо 357.21 той импортираше от екселската база 357.210000000.
Как ли не въртях и суках... не можах да го накарам да скрие тия нули (при условие, че в екселската колонка не се виждаха). Накрая ми казаха с някакъв код в самото word-овско поле да ги скрия. Стана. Но така и не разбирам защо не успях по нормалния начин. newsm78 Някой има ли идея?

# 526
  • Варна.
А, как става - таблица от няколко страници със заглавие на колоните само на първа стр., когато искаме да печатаме, заглавието на колоните да се появява на всеки лист?
Благодаря!

# 527
  • София
В Page Setup избираш таб Sheet, там има опция Rows to repeat at top - трабвя да кликнеш с мишката в полето до нея, за да го активираш; след това влизаш в шийта и с маркиране посочваш въпросния заглавен ред или ръчно въвеждаш адресите на клетките, както ти е по лесно.

Последна редакция: сб, 11 фев 2012, 16:16 от Вени***

# 528
  • Варна.
В Page Setup избираш таб Sheet, там има опция Rows to repeat at to - трабвя да кликнеш с мишката в полето до нея, за да го активираш; след това влизаш в шийта и с маркиране посочваш въпросния заглавен ред или ръчно въвеждаш адресите на клетките, както ти е по лесно.
Благодаря!
До сега все "на ръка" го правех, копирах главния ред и го слагах в началото на всяка страница Rolling Eyes

# 529

Моля, ако може някой да ме светне как да си застопоря заглавния ред от таблицата, а съдържанието по-долу да се скрива под него , както е на споделения файл. Незнам дали добре го обясних, но предварително благодаря!

http://dox.bg/files/dw?a=67dc435df2

# 530
  • София

Моля, ако може някой да ме светне как да си застопоря заглавния ред от таблицата, а съдържанието по-долу да се скрива под него , както е на споделения файл. Незнам дали добре го обясних, но предварително благодаря!

http://dox.bg/files/dw?a=67dc435df2

Заставаш на клетката, която е първа от съдържанието на таблицата под реда за застопоряване и вдясно и избираш window/freeze pane .В споделения файл тази клетка е A16
Замразяването се случва от ляво и отгоре, т.е така определяш къде искаш да се замрази.
Отмразяването също става window/unfreeze...

# 531
.............
Заставаш на клетката, която е първа от съдържанието на таблицата под реда за застопоряване и вдясно и избираш window/freeze pane .В споделения файл тази клетка е A16
Замразяването се случва от ляво и отгоре, т.е така определяш къде искаш да се замрази.
Отмразяването също става window/unfreeze...

Голямо благодаря! Много ми помогна, MaLe, супер си!  Hug

# 532
И аз се включвам с въпроси:
 1. Имам в едната колона  дата на производство а в другата срок на годност. Каква формула ми трябва за да ми изписва в трета колона"годно" или "негодно"?
2.В една таблица имам бр . продадени  опаковки  /на лекарства/ ,Единична цена на една опаковка във съответната валута, Стойност във съответната валута ,а от мен се изисква да сметна Цена в лв., като валутата е лв. ,евро , и долари и ми е даден курс на долара и еврото. Моля ви помагайте , защото аз се побърках с тази курсова работа ! Спешно е  Sad   smile3514  newsm45

# 533
И аз се включвам с въпроси:
 1. Имам в едната колона  дата на производство а в другата срок на годност. Каква формула ми трябва за да ми изписва в трета колона"годно" или "негодно"?
Срока на годност като месеци или години е посочен или като конкретна дата?
Ако е дата, е лесно: функцията е IF, като проверяваш дали датата на годност е по-голяма/по-малка от днешната и изписваш съответно "годно" или "негодно" според резултата ИЛИ изглежда долу горе така =IF(B1<TODAY();"негодно";" годно")

2.В една таблица имам бр . продадени  опаковки  /на лекарства/ ,Единична цена на една опаковка във съответната валута, Стойност във съответната валута ,а от мен се изисква да сметна Цена в лв., като валутата е лв. ,евро , и долари и ми е даден курс на долара и еврото. Моля ви помагайте , защото аз се побърках с тази курсова работа ! Спешно е  Sad   smile3514  newsm45
И за тук имам идея... но би ми било най-лесно ако качиш някъде част от файла  ...
Като препоръка - по-лесно ще се смята ако валутата е посочена в отделна колонка

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 01:39 от Лазурит

# 534
Моля за помощ.
Искам да разделя листа на 6 части.
Как да стане това? Може и в Word.

# 535
Моля за помощ.
Искам да разделя листа на 6 части.
Как да стане това? Може и в Word.

Дай подробности ... в какъв смисъл да го разделиш?

# 536
Искам да го разделя с линия ,ето така 

и после във всеки правоъглник да напиша таблицата за умножение.

# 537
  • Варна
Виж някоя от тези таблици дали няма да ти свърши работа:
http://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D1% … =1117&bih=789

в Word става с Insert Table - залагаш брой на колони и редове и в клетките вписвас каквото искаш.
В ексел от Font - Borders си избираш линията, която искаш да поставиш и после нанасяш във всека клетка информацията.

# 538
Emmilly страшна си. Много благодаря. Hug

# 539
Здравейте  Hug
бих искала да попитам, някой занимава ли се с финансови функции?

Интересува ме нещо във връзка с NPV в ексел Peace

Общи условия

Активация на акаунт