Италия, тема 101: за салдите и ваканционното настроение

• 14 549
  • 307
  •   1
Отговори
# 225
Да се включа за обзавеждането  Grinning

Ние имаме доста Икеа в новата къща. Тъй като също  сме фенове на стила тип БамбоДизайн,  в дневната се опитваме да съчетаем елементи на бамбук, ратан, стил етно, джунгла  Mr. Green Много сме доволни как се получава, без да плащаме луди пари за скъпи и маркови мебели. Ако се използва Икеа, с фантазия и стил, по мое мнение с малко пари може да се получи страхотен ефект.
Сега съм сложила и едни фотографии на Нешънъл Джеографик, от джунглата, мalко палми,   и съвсем започва да добива завършен вид.

Деска, браво на твоите мъже! На Валтер за книжката, а на малък Уйлям- за смелите стъпчици.
Една приятелка тук всеки момент ще роди, а след месец и братов4едка ми в Бг. Как ми се гушка малко беб4е  Heart Eyes

Като сте отворили дума за зъбари, моят мъж утре е на такъв тук. Аз ще ходя юли в Бг, всичко искам да оправя този път, и дано успея, че август човека затваря за цял месец. Взема около 65 на пломба, за която ходих 2 пъти с анестезия. По-малко за нормално кариес4е с 1 път анестезия.
Не знам за другите раждали мами, но аз откато родих, не търпя въобще на болка, особено на зъболекар  без анестезия съм умряла  Whistling Mr. Green

Лени, даже във вестника пише за Берлускони,  коментира се, че това било края на управлението му въобще. Пак оба4е щяло да остане същото партито, ама с друг вода4. Нямало кой обаче да управлява в Италия. Спрягаха и Фини. Друго не съм чела и слушала, че имам постоянно почти звуково заглушаване  Mr. Green

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 20:51 от voglia

# 226
  • в едно миланско село

Лени, даже във вестника пише за Берлускони,  коментира се, че това било края на управлението му въобще. Пак оба4е щяло да остане същото партито, ама с друг вода4. Нямало кой обаче да управлява в Италия. Спрягаха и Фини. Друго не съм чела и слушала, че имам постоянно почти звуково заглушаване  Mr. Green

в кой вестник то4но, 4е в4ера по извинетелни при4ини не можах да прегледам пресата. за сметка на това, новините в сряда ве4ерта (за рай говоря, не гледам госипарските канали) отразиха съвсем повърхностно слу4ката  Confused
http://tv.repubblica.it/dossier/10-domande/come-si-nasconde-la-n … tizia/34035?video

като гледам коментарите на средния италианец, не знам дали е край на управлението  newsm78
от сорта на "какъв е проблема, нали с негови пари си е плаЩал"  Sick

и за да не съм само полити4еска да ви кажа, 4е с Макдирокова заедно се върнахме в пубертета в4ера Laughing

# 227
Феиам, разкажи къде купонясвахте? Laughing

Соня, да ти подшушна, че щом сте близо до Швейцария, бихте могли да се възползвате и от FLY. Нали знаеш къде е Икеа до Лугано, в Centro Lugano Sud? В тази зона има и магазин FLY. Това е френска верига, която се опитва да прави нещо от сорта на Икеа май. Имам от тях един стол и 2-3 вазички. Сега вече хвърлих око на едни столове, които ще излизат с новия каталог и чакам да ги видя наживо.
За съжаление сайтът им хич не е богат и хубав, но тук можеш да разгледаш (вече стария) каталог онлайн: http://catalogue.fly.fr/CH-IT/

# 228
  • Italia

David Gahan  Blush Просто не е истина какво Шоу направи тоя 4овек  Hug  bouquet

http://www.youtube.com/watch?v=Rli7Lox113g&feature=channel   superuu

# 229
Ауууу, да, бе! Депешарки такива! Кеф... Седя си тук и ви завиждам. Simple Smile
Клпчето на мен не ми го пускат. Нищо не видях, освен това: Questo video non è disponibile nel tuo Paese a causa di limitazioni di copyright.
... но ще се опитам да си представя ... въздъх.

# 230
  • Italia, Palermo
Аууу, адашке, как ми трепна сърцето, спомних си и за Ирейжър. Ееех, години!
За зъбарите,мадами, направо мис е реве, ако не взема с целия си луд акъл да ви постна тука днес една фото колко криво ми е " забит" средният от трите ми импланта от новоизлюпената зъбарка в болницата...С мъжо се чудим дали си заслужи "голямото"пестене та да си бях направила операциите при нашата дружка тук, при която сега ходя да протеидзицирам присадените си корени.  ТА то оставете, от есттетическа гледна точна, не се вижда, крайни зъби, но сега като сложиха тапи ди гуариджионе ми пречи, да не говорим с коронките после.
Уф, трябва да си прехвърля малко фотота от БАрса от компа на мъжо да ви турна едни с разни плакати на Берлускони из града, за енго се говореше доста всеки ден по испанската и каталунската ти-ви-та. 

# 231
# 232
  • в едно миланско село

David Gahan  Blush Просто не е истина какво Шоу направи тоя 4овек   Hug  bouquet

оба4е искам и аз от неговите лекарства  Mr. Green

# 233
  • Italia

David Gahan  Blush Просто не е истина какво Шоу направи тоя 4овек   Hug  bouquet

оба4е искам и аз от неговите лекарства  Mr. Green

Еееее,сори.Трябва да поискаШ рецепта от неговото ДжиПи  Joy

# 234
# 235
Шуре, редовни сме по центровете, щото ни е даже много по-близо от някои магазини в Милано. А и няма такъв трафик,, та стигам за отрицателно време. Оба4е за Флай въобще не съм обръщала внимание, мерси за линка, след малко ще видя и тези дни ще преско4а  Wink
Близо сме, да, ако няма трафик, за 10 мин съм в Швейцария  Grinning
Ти купувала ли си големи неща от Икеа-Лугано? На границата как стои въпроса?

Да питам, линка към снимката, която пуснах отваря ли ви се?

Феям, в един вестник от безплатните, които дават в метрото, мъжа ми го донесе и снощи преглеждах набързо.

# 236
  • в едно миланско село
Феиам, разкажи къде купонясвахте? Laughing

Соня, да ти подшушна, че щом сте близо до Швейцария, бихте могли да се възползвате и от FLY. Нали знаеш къде е Икеа до Лугано, в Centro Lugano Sud? В тази зона има и магазин FLY. Това е френска верига, която се опитва да прави нещо от сорта на Икеа май. Имам от тях един стол и 2-3 вазички. Сега вече хвърлих око на едни столове, които ще излизат с новия каталог и чакам да ги видя наживо.
За съжаление сайтът им хич не е богат и хубав, но тук можеш да разгледаш (вече стария) каталог онлайн: http://catalogue.fly.fr/CH-IT/

тъй тъй, кой ме би по главата да го отворя този линк, сега вместо 2 4аса за Фокс, Ще трябва да предвидя 5/6... естествено, ако го намеря този Флай  #Crazy

# 237
верно много икейско изглежда. сега ще си поръчам и каталога  Simple Smile ..... уфф, само за Звиззера става  Rolling Eyes
на мен осветлението в дневната ми липсва, както и обзавеждане за баните- ще се оглеждам за идеи по този повод.

.... сега се сетих, май по канала Леонардо съм гледала нещо за тази верига, ако не се лъжа в предаването алла франчезе  Thinking

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 13:27 от voglia

# 238
Феиам, за обиколка на Флай ще ти стигне около час, час и половина съвсем спокойно. Магазинът не е много голям и пак има подредени "стаички" като в Икеа, но не са толкова много и толкова добре пипнати, така че обиколката минава по-бързо.
Най-хубава представа се придобива от каталога, който е направен наистина добре, а в магазина си струва да се иде, за да се видят наживо предварително набелязаните неща. Освен мебелите, има хубави декорации.... Абе има занимавки. Peace
Когато си търсехме маса за хранене, бях хвърлила око на една от Флай, но наживо се оказа, че е от някакво меко дърво, което не е третирано добре, и беше цялата надраcкна и във вдлъбнатини, така че се отказахме. Rolling Eyes Но пък пак от там си купихме един стол например (TRIP, мрежест, целият в черно) и си го ползваме със здраве, без да имаме забележки към качеството. Grinning
Сега забелязах столчетата от тези снимки, явно са нови, и чакам да се появат в каталога и в магазина, за да ги видя:
http://www.fly.ch/CH-IT/medias/Images/Collection/img_famille/56_3.jpg
http://www.fly.ch/CH-IT/medias/Images/Collection/img_famille/56_2.jpg
Магазинът на Флай се намира в една сграда, заедно с магазин на Athleticum. В Grancia се намира търговският център Centro Lugano Sud, където е и Икеа, а Флай се намира малко по-нагоре (в посока от Милано към Лугано все едно) по същото шосе, но от отсрещната страна и името на населеното място вече се води Pambio Noranco.

Соня, ми ние само от Лугано пазаруваме, понеже всичко друго ни е много далече. По въпроса за икеа - зависи какво купуваш. Принципно до 200 франка стоки не те карат да плащаш такси. Над тази сума вече би трябвало да декларираш и да си платиш ДДС на Италия и да поискаш да ти го върнат от Швейцария. Направи си сметка дали си струва, понеже ДДС в Шв. е само 7,6% и може да ти се получи значителна разлика. Зависи от сумата.
Ние по този повод не пазаруваме накуп, ами си пренасяме малко по малко всеки ден разни нещица, все под 200 франка. Laughing
Е, примерно, когато свекърите ми си купуваха легло, гардероб, шкафчета и някакво друго обзавеждане от Икеа, тогава просто декларирахме всичко и си платихме. Пък и гардероб няма как да го прибереш в багажника, докато други неща може и, ако не те спрат за проверка, просто си минаваш....... Blush
Веднъж попаднахме на един митничар, който заяви, че лимитът не бил общо 200 франка, а по 30 франка на човек. Shocked Може вече наистина да е така, не знам, Ако искаш, провери по разни сайтове. Ние просто гледаме да не прекаляваме и, ако не се уливаш, почти никой никога не ти прави проблеми, освен ако не е някой новоназначен митничар, дето се престарава. Mr. Green
Да уточня, че когато излизаш от Шв, на швейцарците не им пука колко неща си си купила. Проблемът евентуално може да стане с италианските финанциери.

На мен ми се отвори снимката от линка. Много приятно холче, ама много малко се вижда. Simple Smile Ако ми пазиш е-мейла, бях ти го давала преди 3-4 години може би Shocked, прати ми повече снимки.

PS. Само след месец-два вече ще има нов каталог, тогава си поръчай.

# 239
Не е много малко холчето, то продължава и нанатък, извива се и се слива с голяма кухня, баня и излиза всъщност на тераска и балкон Simple Smile
Имам един мейл да, ще ти пусна проба да видя дали е същия.

Общи условия

Активация на акаунт