Моля Ви, дайте ми съвет

• 8 561
  • 135
  •   1
Отговори
# 75
Саня91, ти буквално си от дете с този човек, нормално е след като прекараш 2г с един човек да ти липсва по някакъв начин. Но сигурна ли си, че това е човекът, който обичаш? С който искаш да останеш още време?
Била ли си влюбена някога в него?
Ти никога не си виждала нещо различно...
Донякъде и той те третира точно като дете.
Време е да покажеш, че вече не си такова и да отстояваш позициите си.
Казваш му, че днес излизаш и приключваш по въпроса.

# 76
Аз не разбирам смисъла на темата.
Тя няма никакво намерение да го напуска, за какво си чешете езиците?
Тази жена не може едни къси панталони да обуе без негово съгласие, вие за отстояване на позициите говорите.
Ако имате време за губене продължавайте ooooh!

# 77
  • София
Мда, Никси, права си, то аз горе-долу от момента дето щеше да "поиска" да отиде при родителите си нататък се усетих, че няма много смисъл.
Не е приятно, но някои жени са си професионални жертви и няма начин нечии приказки да спрат това положение.

# 78
някои жени са си професионални жертви и няма начин нечии приказки да спрат това положение.

Именно  Peace

# 79
  • София
Чета тук темата и се чудя и аз като Никси: какво можем да помогнем след като авторката заявява , че не иска да го напусне?
Значи тя НЕ ИСКА /или не е осъзнала, че трябва/  ДА ПРОМЕНИ положението си!
Мисля, Саня, че трябва да се върнеш в тази тема след време, когато си готова да се разделиш в целия лукс, купен с цената на СВОБОДАТА! А тази, последната думичка, е най-ценна от всички дрънкулни и мили /или ограничаващи те/ жестове взети заедно!
Още в отделенията децата имат един разказ от Д.Родари за куклата на конци от театъра, която била щастлива, доволна от всичко, но - не била свободна! Затова един ден събрала смелост , взела ножицата , прерязала конците си и избягала навън!.. Била гладна, парцалива, жадна и премръзнала НО, казва Д.Родари, била СВОБОДНА!
Твоята история ми напомни за този разказ от читанката,...
На този етап ми се струва, че не искаш да си "без конци"! /то са цели въжета в твоя случай/
За следването - не пропускай шанса си, наистина! Щом това ти е мечта и си се готвила- един ден ще съжеляваш вероятно,..
За ревността - това е нелечима болет, която прогресира постепенно , но сигурно! Имам еднаприятелка - тя малка, той- голям, разведен и с положение!  Тоя е сложил камери в цялата къща! Следи й изходящите разговори на мобилния по разпечатката, всяка минута я иска на линия, никакви приятелки не разрешава, не й дава да ходи с къси поли, да не се гримира, да не ходи с обувки от които й се виждат пръстите на краката/това последното не е шега!/ , срещите с майка й са ограничени даже!
И какво като кара джип това момиче? какво като е мил, любезен и й дава пари?? В един момент се осъзна /след 3 години/ и сега е в развод! Добре че не забременя през този период!

Така че - вземи решението сама за себе си!

Щом нещата сега са такива, то помисли си какво ще е след още 2 години? След 5? След 10?

Много съвети са ти дали тук, и аз съм съгласна с доста от тях

# 80

Тази вечер говорихме надълго и нашироко. Мога да кажа, че след думите Ви събрах кураж и си излях душата - какво ми тежи във връзката ни, кое ме подтиска. Не знам какъв ще е резултата. Мисля, че не му стана хубаво от думите ми и затова излезе навън. Не знам къде е и в какво състояние ще се върне. Стискайте ми палци, защото явно съм голяма страхливка и лигла.

-хубавото е, че можете да говорите и явно те изслушва. За такъв тип мъже това е много, което ме навежда на мисълта, че наистина те обича, но не знае къде да спре с другите неща.

-ти сега не му сервирай всичко наведнъж, ние даваме  съвети, но ти живееш с него, а най-вероятно той дори не предполага, че може да не си щастлива, така, че лека полека, един проблем да се реши, тогава работи над следващия.

- ако не си показваш чувствата, както той очаква, може би не е сигурен, че го обичаш достатъчно. казвай му всеки ден, че го обичаш, че държиш на него, че си щастлива с него, с повече ентусиазъм, може и да го промени и да ти даде повече свобода.

-не разбирам какво значение има дали учиш медицина или финанси, като е все във Варна? Научи се малко и ти да го манипулираш. Покажи му положителните страни от това да си лекар- ще се грижиш за семейството му, ще знаеш как да гледаш вашите бъдещи децата по-добре  и т.н. или нямам нищо против финанси, но математиката ти не е на нужното ниво...

- ако не го обичаш и не искаш такъв живот, по-добре изчезвай оттам, никога няма да си щастлива при него. Един ден родителите ти ще си отидат, а ти ще си пропиляла живота.

Последна редакция: ср, 10 юни 2009, 11:25 от benson10

# 81
  • София
Днес бях обула едни къси панталонки на закуска. Аз няма да излизам целия ден, най-много да ме види жената, която чисти в дома, но той се изнерви. Не ми каза нищо(може би защото бяхме с родителите му или заради разговора ни вчера), но го усетих в погледа му. И още преди да беше излязъл се преоблякох. Чувствам се като дресирано животинче. Може би ако наистина имах сили щях да остана с тези панталонки, ама аз не съм. Не ми е толкова за дрехите, защото не ми е толкова важно какво ще облека. Но за другите по-важни неща в живота ми, които контролира ме боли.

Shocked Не мислех да се включвам, но това с панталонките ме уби! Извинявай, но как очакваш да се отнася с теб при положение, че ти си като дресирана маймунка??? Даже не е нужно да ти направи проблем - ти само от погледа му се плашиш!  ooooh! Моя приятелка - на 26 години обаче, скоро се отърва от един подобен тип - живя у тях 8 месеца, беше си прекъснала почти контактите с всички приятели и приличаше повече на сянка отколкото на човек. НО въпреки това не тя го напусна - на него му писна и я изрита буквално като мръсно коте на улицата! Момичетата са ти го казали - професионална жертва. Никой не може да ти помогне, ако ти самата не искаш.

# 82
Като цяло аз виждам твоя проблем така -понеже ти не си дала да се разбере какъв е, та си тълкувам сама - Че ти се чустваш ПРИНУДЕНА, щото той е богат.Ти НЕ СЕ ЧУСТВАШ РАВНА НЕМУ и това е проблем в твоята глава...

Съгласна съм с праскова.
Бих искала само да допълня - докато ти се чувстваш като държанка, и другите ще те възприемат така (много вероятно в това число и той). Контролира те, защото ти му позволяваш да го прави. Лошо си го свикнала, не знам дали лека полека това положение може да се промени...

Аз виждам, че този мъж мисли за развитие на връзката ви, представя си те като негова съпруга, която взема дейно участие в семейния бизнес - затова те натиска да учиш Финанси. Когато човек създава семейство, понякога се налага да направи компромис със себе си. Всеки сам преценява за себе си какви компромиси е готов да направи и какви - не. Естествено, компромиси се правят и от двете страни.

Отговори си на следните въпроси:

Обичаш ли този мъж?
Искаш ли той да бъде твоят другар в живота занапред?
Смяташ ли, че можеш да приемеш отношенията ви такива каквито са или искаш да ги промениш?
Ако искаш да ги промениш - знаеш ли как трябва да го направиш?

Дали ще останеш с него или ще го напуснеш - решението е твое.
Каквото и да предприемеш - успех!

# 83
Смяташ ли, че можеш да приемеш отношенията ви такива каквито са или искаш да ги промениш?
Ако искаш да ги промениш - знаеш ли как трябва да го направиш?
Не, не смятам че мога да приема нещата, така както са. Прекалено дълго се съобразявам с всички и всичко, а подтискам себе си. Сигурно наистина звуча като жертва. Вие сте силни жени и сигурно Ви отвращавам. Наистина нямам с кого да говоря освен с Вас. А имам огромна нужда от това.
Не знам как да го променя, наистина не знам. За първи път се опитвам и в моменти на умопомрачение си мисля, че ще успея. А след това отварям темата, препрочитам я и си казвам - сигурно съм малоумна след всичките дадени примери да се надявам на промяна.
А и ми е чудно как се търсят приятели когато си на 18 - всички имат компании, споделят интереси - а аз съм някак безинтересна, вяла.

# 84
Е тва ти е проблема - щом ти се мислиш за еди каква си, няма как да си друга в очите на околните. И наистина си ти харесва да го играеш жертва - щом продължаваш да търсиш аргументи защо е така, а не варианти как да го промениш.... ясна е работата. Naughty

# 85
  • София
Ами няма как да се търсят приятели не защото си на 18 и си вяла и незнам какво, А ЗАЩОТО ТОЙ НЕ ТИ ДАВА да правиш това!
Ако се отделиш от него и станеш студентка  по медицина или финанси - дали няма да имаш среда, приятели на твоята възраст, гаждета,а?

между другото, в първия ти пост има един съмнителен за мен субект - тази твоя съученичка, чиито братовчед е въпросния, нали тя те е запознала с него? Да не е някаква нагласена работа т'ва?  Thinking

# 86
А и ми е чудно как се търсят приятели когато си на 18 - всички имат компании, споделят интереси - а аз съм някак безинтересна, вяла.

Абе ти имаш проблеми със самочувствието, от там е тръгнало всичко! Като прибавим и това, че нямаш опит с мъжете... явно въобще не си усетила как си се забъркала в тази каша.

# 87
  • София

Абе ти имаш проблеми със самочувствието, от там е тръгнало всичко! Като прибавим и това, че нямаш опит с мъжете... явно въобще не си усетила как си се забъркала в тази каша.

Точно казно от Cybercat! Peace

# 88
  • София
Приятелите са ти последна грижа в момента.
Трябва да си наясно, че останеш ли при него, приятели няма да имаш, така че няма какво да мислиш как се намират такива.
Ако решиш да си тръгнеш - имаш поне една година да се бориш за физическо оцеляване, така че изобщо няма да ти е до търсене на приятели.
Въртиш, сучеш, оффф.... що ли почнах пак, спирам.

# 89
 spoko Според мен си оттекчена и е нормално да е така след като този  човек просто те задушава и обсебва. Поговори с него,че имаш нужда от свобода и че с този ви начин на живот те задушава. Ако те обича ще те разбере според мен.  
В случай ,че след разговора няма ефект винаги има начин да прекратиш връзката ви.Бъди внимателна,защото този вид властни мъже са способни на всичко и въобще немогат да си представят,че ти си отделно същество и не им принадлежиш.

Успех smile3525

Общи условия

Активация на акаунт