Бъдещи майки Август 2009 - тема №40

• 14 082
  • 301
  •   1
Отговори
# 255
napetia Как се казва филмчето? Аси каза,че е превия т.е. ниско разположена.

Ето: http://vbox7.com/play:a8514a2a но пак казвам, не се знае дали е това. Лекарят преценя най-добре.

Последна редакция: сб, 13 юни 2009, 11:19 от napetia

# 256
Здравейте момичета!
Бих се радвала и мен да ме впишете в списъка на августинките. На 13 август очаквам първото си дете - момченце. Живея в София и ако организирате срещи бих се включила с удоволствие.

# 257
ЛЕле, колко много нови мами! Добре дошли на всички!
 иИ аз вчера бях на ЖК, нашата мацка, даже не и хрумва да се обърне с главата надолу, плацентата ми още не е почнала да се калцира, ама доки каза че има време. Корема ми расте нагоре, а не напред и така ми подпира ребрата, че не мога да седна  rotfImbo

# 258
  • София
Хай мами!
Какво означава плацентата да се калцира? При преглед на мен ми казват плацента 2 степен. Thinking
Искам да призова всички мамчета,които се чудят дали да ходят на лекции били на сп.9Мес, било на други организации ДА ХОДЯТ. Много е интересно,полезно,че дори и забавно. Казвам го,защото познавам такива мамчета,които не събират смелост ли,какво ли... и не ходят,а не са ангажирани! Просто не знаят какво изпускат! И освен това е разтоварващо,че иначе еднообразието писва,пък дори и с мъжо в къщи,поне фона малко да се смени,всеки си има лични потребности.
Добре дошли на новите мамчета!

# 259
Добро утро... Благодаря на всички ....

Цитат
Аси, честити сини гащички, ама защо непременно секцио. Това, че имаш предна плацента, съвсем не означава задължително под ножа  Rolling Eyes
Ми нямам идея, ама докторката каза ,че ще трябва секцио... дали има начин да се измъкна от ножа и да родя нормално  newsm78

Аси,в родилното ще преценят хората как ще раждаш,може и да имаш късмета нормално да си родиш Peace

# 260
giuli 1 степен означава, че са започнали да се образуват калцификати, 2 степен има няколко, 3 степен има много, 4 степен - трябва да раждаш,защото не може да изхранва бебето. Пушеш ли?
Като стане 3 степен е хубаво да се правят по редовно запис на тоновете и доплер - да се види да ли плацентата храни добре бебето. Обикновено плацентата се справя добре и клацирана.

Последна редакция: сб, 13 юни 2009, 18:46 от Zvezditza Uranova

# 261
Ей, дойдоха почивните дни и се изпокрихте.
Призовахте мамите дето четат да се покажат и вижте как слушат Simple Smile Добре дошли на всички  Hug

Звезди, и на 26-ти да е, тогава ще дойда (каква е темата?), а за срещичка ще се постарая следващия път, щото ще ме линчуват вече публично  Mr. Green

А мен какъв мързел ме е хванал днес...а в къщи е такава лудница и има за чистене, ама ще се поканя още малко и най-много пак по нощите да чистя. Поне прозореца да взема да измия дето съм се наканила (вчера мих на кухнята, днес на детската, по лека лека в целия апарт ще ги измия, да не си давам зор, че вече е по-тежко).

# 262
ЛЕле, колко много нови мами! Добре дошли на всички!
 иИ аз вчера бях на ЖК, нашата мацка, даже не и хрумва да се обърне с главата надолу, плацентата ми още не е почнала да се калцира, ама доки каза че има време. Корема ми расте нагоре, а не напред и така ми подпира ребрата, че не мога да седна  rotfImbo

Можеш ли да ми кажеш за калцирането на плацентата  Thinking
Иначе и моят корем расте по такъв начин и ми е страшно неудобно в седнало положение, защото все чувствам бебо в ребрата си  Laughing , а кога ли ще започне и да му харесва да стои в правилна позиция с главата надолууу  Thinking

# 263
Добре дошли на новите мами !!!

Ама къде пак отидохте всички, ма то верно рез почивните дни бомба пада тука

# 264
момичета,ето една темичка която мисля,че ще е полезна на всички
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=1083

# 265
Здравейте!
Ние пък с мъжлето използвахме не-толкова-горещия-почивен ден и днес открихме сезона на покупките Peace Можете да ги видите в албумчето

# 266
  • София
napetia, честити първи покупки Simple Smile много са сладки всичките Simple Smile от къде пазарувахте? и  да те питам - най-малкия номер ли взимаш или малко по-голям?

# 267
  • София
Привет и от мен Simple Smile Пиша рядко, но за сметка на това си ви чета Simple Smile До сега се притеснявах да ви поискам парола за снимчиците, но след толкоз нови мами и аз се престраших. За съжаление при мен още ме тресат щуравите и си пътувам напред назад и все още нищо не сме пазарували... Имам и едно въпросче, някой мами споделят че още по време на бременността им тръгва коластрата, вие как сте? Питам, защото съм с мастопатия и ми е препоръчително да кърмя, а коластра няма, по скоро нещо като тапички на отворчетата, дали пък не са ми запушени каналчетата  Thinking

# 268
Здравейте на всички и добре дошли на новите мамита!
ra_iv , това че в момента нямаш коластра не бива да те притеснява че няма да можеш да кърмиш, кърмата се образува под въздействието на хормона пролактин който се променя по време на бременноста като някъде в началото на 5ти месец е в единия си пик когато най често се появява първото сълцене от гърдите, другия момент е тогава когато плацентата се отдели вече от матката. Тогава започва усиленото образуване на този хормон който предизвиква и появата на кърмата. Най важно е след раждането да не се отказваш от желанието си да кърмиш и да стимулираш гърдите си колкото можеш повече с доизцеждане за да си гарантираш добро количество кърма за в бъдеще.
Аз нито със предната си бременност нито сега имам някакви подсказки за кърма, но след раждането..... ела и ме виж, hahaha ако малката не пожелае да суче на 3тия час вече бях пред пръсване.
Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 269
napetia, честити първи покупки Simple Smile много са сладки всичките Simple Smile от къде пазарувахте? и  да те питам - най-малкия номер ли взимаш или малко по-голям?
Благодаря  Laughing, дано и на бебо да му харесат!
Първите няколко ги взехме от борсата Даяна и Ники в Хаджи Димитър, а последните 2 бодита са от... Кауфланд! Не очаквах, че и там има бебешорски дрешки! За номера взимам 0-3м, ама зависи от размерите на бебето после може и да са му големи или малки, но след раждането ще ходят бабите да купуват (ако се наложи по-големи).

Общи условия

Активация на акаунт