Отговори
# 195
Неудобна ситуация-..ти пък Теди Hug  bouquet
Никой не се заяжда  bouquet

Виж -мен тоя въпрос с децата -както си признах-много ме вълнува
В предвид Малко деликатната ситуация в която съм....

Без да искаме провокирахме интересна дискусия...

Виж как мислят и другите мами-
много ми допада Това
...
Не зная в другите смесени семейства как е...

.
Ние просто ще отговаряме на въпросите му и ще бъдем до него.

Макар че....силно се съмнявам -в моя случай....че бащата на сина ми ще го подкрепи ,ако реши да си сменя религиозната насоченост.
Интерено ми е-Има ли и друго детенце,от смесени бракове ,което не е религиозно насочено и в зряла възраст ще се определи?
В моя случай-не е така..но-в на Шакира-е!
Мисля си,че преобладава Процента на -Насочените...но не знам!Н знам и....ДО КОЛКО Е ПРАВИЛНО 
НЕ Е ЛИ ТОВА вид-Налагане!?!

Делфина-не си засегнала...стига-Аз съм Доброжелател!
Просто си изясняваме нещата...помагаме си и си предаваме знанията -това е!

# 196
  • София
Делфина, ето малко четиво по темата!  Heart Eyes

http://www.islamonline.net/servlet/Satellite?cid=1119503544332&a … twaEAskTheScholar

# 197
дала не бързай да отсъждаш -при кого как е ,и при шаки няма гаранция как ще се развият нещата в бъдеще -и преди дадох този пример - в едно предаване на семейна тематика единият участник беше младо момче от Египет,от християнско семейство.Баща му вече в зряла възраст решава да приеме исляма-и така ,не знам дали знаете в арабските страни в повечето документи се записва и религията , след като бащата е станал муслим -то и децата задължително се записват като такива.

А познавам доста семейства с баща муслим и майка християка - но и 2мата само се водят такива-та децата не са получили никаква религиозна култура.
Знаеш ли ,че тук християните отлъчват тези които са се осмелили да сключат брак с човек от друга религия .

# 198
  • Costa Rica
НСЕ, благодаря!
Наистина не ми се искаше да правя нещо, което може би е нередно или обидно, пък било то и от незнание.

# 199
  • сред маслини и портокалов цвят
...
Макар че....силно се съмнявам -в моя случай....че бащата на сина ми ще го подкрепи ,ако реши да си сменя религиозната насоченост.
...

Дала, нищо не се знае. Хората се променят. Това което се вижда днес, утре може да не е същото.
А пък и в крайна сметка, какво значение има религията на собственото ти дете за теб самата, ти винаги ще го обичаш и подкрепяш, нали.

С моя мъж се борихме за дете много, много години, цяла вечност. И някъде през това време започнахме да се отърсваме от несъществените неща, от суетата, от тревожността за мнението на другите, от предрасъдъците, от високомерието...

Искаме синът ни да е добър човек, а каква религия ще изповядва си е негова работа. И дали въобще ще изповядва някоя. Защото може да си добър човек и без да си религиозен.
Знам, че тук има хора, които сигурно ще се потресат от писанията ми, ама честно казано, хич не ми пука.

И да се похваля-мойто човеченце днес проходи. Heart Eyes

# 200
  • по пътеката
ясмин ,ето и ти повод да  правиш питка и да я търкулнеш! все се сещам за медената питка!4естити крацета, има ли нови снимки на порасналото мом4е?

# 201
ясмин честито   bouquet ,а ти още тук ли си  newsm78

# 202
[bА познавам доста семейства с баща муслим и майка християка - но и 2мата само се водят такива-та децата не са получили никаква религиозна култура.
Знаеш ли ,че тук християните отлъчват тези които са се осмелили да сключат брак с човек от друга религия .

А-Да!....и аз съм забелязала такива семейства-на думи са само религиозни ,но нямат Религията в Сърцето....
а мен това е чист Атеизъм-,като да......си определин -да речем Хритиянин,защото си роден в държава в която преобладава това население....и един ден-Да приемеш Друга Религия,защото Виждаш че може да ти донесе  интерес или да обвържеш по-силно желания Мъж към себе си или...просто да попанеш в Среда на по-високо материално ниво

Под друга религия-казвам...да речем-Евангелист да станеш....
познвам съученичка,която стана от християнка-евагелистка....замина в Америка да учи-чрез някаква Субсидия на евангелистката църкава....А там-самата църква и избра Мъжа-като и го представи и и каза,че това е Братът  определен за неин Съпруг по Божията Воля...
Ей,такива неща...тя не беше християнка,защото НИТО веднъж не е прочела Библията,нито е пазила Пост..но беше определена като такава,само защото е българка....
Та-по Статистиката се води .такава..

Мисълтта ми беше,че-и в единия и в другия случай....Когато Няма ПОЗНАНИЕ на Религията,както ти казваш в това семейство-ТОВА си  е чисто семейство  на Атеисти...какво токова?нормално!По-добре без Вяра....отколкото Не наясно и на Тясно със Вярата си!

Нали там,където има Религиозен Брак-това не може да стане.??!?!

Поне на мен ми е обяснено,че Мюсюлманин Не може да се ожени за Атеистка,за Индийка,за Китайка--за жена,която не вярва и в религията и Няма Свещенна Книга?

Мързел-за второто...не!!!!!Не знаех!Ти направо ме оцъкли......
И защо това?!Не разбирам...
Това ще е явно в някакъв политически интерес....или ще е нещо подобно на това,за което писах.
Нашата Църва -нашия Потриарх -не е казал такова нещо.Дори ,ако помниш-когато беше кризата в Газа-се изказа Против Насилието и Смъртта ..и на двете страни.
А-папата....беше в пустинята тогава на сафари-така подхвърлиха...защото не изказа съжалението си за Нито един погубен живот и от двете страни.

Та-ме учудва много това,което писа....отлъчени!Няма право църквата да те отлъчи За Това...
А друг е въпроса,че някой си пише Актив да бъде Забелязан и....евентуално преместен в по-богата патриаршия Sick

# 203
Марси, снимки да искаш. Grinning Ама вече нямам албум. newsm78

Деси, щом пиша, значи съм в БГ, в Сирия нета ме докарваше до истерия. Mr. Green Края на юли пътуваме обратно, баш у най-голямата жега.

# 204
ясмин що,не си казал ,че нямаш парола  newsm78, то много станахме ,та вече забравям  Embarassed ,след малко ще ти я пусна

дала интереса не е политически,тук политиката не се бърка в религията.Това го знам -защото един чичо на мъжа ми сеожени за християнка,а и през Рамадана бяха пуснали един сериал точно по тази тематика
За брака на муслим с атеистка-да ,счита се за грях.

# 205
  • София
Ясмин, честито на ходещия мъник и на майка му и татко му!  bouquet
Сега ще видите, що е то спринт в разни посоки LaughingНека е жив и здрав! Heart Eyes

# 206
  • In a surreal moment!
Малеее кога бяхте бременни , кога се родихте , че вече и ходите....тц, тц ,тц   пу , пу , пу ...да е живо и здраво малкото Каруми...лелееее  ... как лети времето ....Честито Ясмин !
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet

Аз съм се присетила тия дни за Сноу - някой да я е чувал , как ли е там положението , сигурно вече тичат......на колко ли стана бебето , а Иляс дали ходи вече на училище.....Деси чувала ли си я ?

# 207
Благодаря, момичета!

Мигче, моля се някой ден и аз да ти напиша нещо подобно! Hug

# 208
  • София
...
дала интереса не е политически,тук политиката не се бърка в религията.Това го знам -защото един чичо на мъжа ми сеожени за християнка,а и през Рамадана бяха пуснали един сериал точно по тази тематика
...

Да де ама и мен ме заинтригува това дето някъде (предполагам в Сирия, щото чета в аватара ти, че си там) в християнската църква отлъчвали ако се ожениш за човек от друга религия. То в Сирия има няколко християнски течения, та ми и интересно за кои точно християни става дума.

Следя редовно религиозните новини и до сега поне в страни, където източно православната религия е традиционна не съм срещал такава информация.

# 209
Жасминче-Честити ходещи крачета  и от мен  bouquet

Подеди ли му предмети около него?...да видиш какво ще хване-казат Уж че такъв ще стане Joy

Раян хвана ножица....
 Joyили шивач
или.....хирург Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт